3. kolo
15.09.2019 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Cagliari v Parmě slaví první výhru

Konečně se Cagliari dočkalo první výhry v ročníku. A že bylo na co se dívat! Drama do posledních chvil, plno emocí, čtyři branky a dvě neuznané penalty. To vše a mnohem víc na prostoru 102 minut.

Cagliari bylo překvapivě mnohem aktivnějším týmem a od začátku utkání hrozilo víc než Parma. Když už se ale Ducali vydali do útoku, bylo z toho pro brankáře Robina Olsena pořádné nebezpečí. V 15. minutě se s míčem dostal blízko k první brance stoper Bruno Alves a jeho mocná rána ze standardní situace orazítkovala tyč.

Aktivita ale byla jasně na straně Cagliari, které za to bylo po právu odměněno. Ve 23. minutě rozehrávalo rohový kop, který sice ještě obrana Parmy odvrátila, ale o míč zabojoval Nahitan Nández a zvládl předložit míč na penaltu. Tam zůstal nekrytý obránce Luca Ceppitelli, který pohodlně skóroval.

Zkušený veterán prožíval fantastické odpoledne, protože pět minut před koncem první půle si ve vápně naskočil na standardku Cigariniho a hlavou navýšil vedení svého týmu - 2:0.

Druhý poločas už byl mnohem dramatičtější. V 57. minutě se dral do vápna sardinského celku Dejan Kulusevski a padl v něm, ale sudí Pasqua po chvilce váhání domácím penaltu upřel. To Parmě nemuselo zase tak vadit, protože o tři minuty později snížila. Hernani rozjel rychlou akci s Darmianem, kterému se povedlo dostat míč do vápna na Antonina Barillu a Olsen byl překonán.

Švédský brankář musel zasahovat ještě o minutu později, kdy jej tvrdou ranou vyzkoušel rychlík Gervinho. Velký tlak poté upadl a šance se opět chopilo Cagliari. Jmenovitě mladík Giovanni Simeone, který dostal dobrou nahrávku do běhu a po krátkém sprintu zamířil přesně k tyči.

Na to Parma v 82. minutě odpověděla přesnou hlavičkou Bruna Alvese, kterou však sudí posoudil jako ofsajdovou a gól neuznal. Zlobu domácích fanoušků však schytal především v 87. minutě, když původně nařízenou penaltu po ruce Klavana odvolal. Aby si trochu vylepšil renomé, tak Pasqua neuznal ani původně regulérní gól Pedra ze sedmé minuty nastavení, protože mu předcházel faul do obličeje domácího Gagliola. To už ale na vítězství Cagliari stejně nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele