Serie A - souhrn 22. kola

01.02.2020, 17:00, aktualizováno 03.02.2020, 22:45
Komentáře a souhrny
Juventus potvrdil roli favorita proti Fiorentině a vyhráli i jeho pronásledovatelé, tři body mají Inter i Lazio. Římské AS zaspalo úvod souboje se Sassuolem a nakonec padlo 2:4. Cagliari prodloužilo čekání na výhru, doma proti Parmě o ní přišlo ve čtvrté minutě nastavení. AC Milán se rozešel nerozhodně s Hellasem, zatímco Neapol zdolala Sampdorii...

UC Sampdoria - SSC Neapol 2:4

03.02.2020 20:45

Góly: 26. Fabio Quagliarella, 73. Manolo Gabbiadini (pen.) - 3. Arkadiusz Milik, 16. Eljif Elmas, 83. Diego Demme, 90+8. Dries Mertens

Krásné šestigólové představení viděli diváci v Janově, kam k pondělní dohrávce zavítala trápící se Neapol. Hosté se pod Gattusovým vedení v posledních zápasech přeci jenom zvedli a potvrdili to i proti Námořníkům. Do utkání vstoupili dobře, rychle se ujali dvoubrankového vedení a i když soupeř dvacet minut před koncem vyrovnal, poslední slovo měla opět Neapol, která dalšími dvěma góly stanovila konečný výsledek.

V Janově panovala bouřlivá atmosféra, což mimo jiné dokládá vhozená pyrotechnika na hrací plochu. Už ve třetí minutě mohla světlice v pokutovém území Námořníků sehrát svojí roli, když po polské spolupráci a centru Zielińského hlavičkoval do sítě Arkadiusz Milik. Po čtvrthodině hry už Neapol na Marassi vedla o dva zásahy. Zieliński zásoboval pokutové území dalším centrem, tentokrát od rohového praporku a Eljif Elmas Di Lorenzem prodloužený balón dopravil do branky.

Sampdoria se dokázala rychle dostat zpět do utkání a ve 26. minutě snížila parádní volejí nestárnoucího Fabia Quagliarelly. V podání kapitána to byla fotbalová lahůdka. Těsně před koncem první půle pak zmařil šanci na vyrovnání Ramírez, jenž před prázdnou brankou poslal balón do tyče.

I po změně stran padaly góly a bylo se na co dívat. Velkou radost z Gabbiadiniho vyrovnání pokazila hra rukou, takže branka neplatila a podobné to bylo i na druhé straně barikády, když v ofsajdu rozvlnil síť Callejón. Sampdoria dál ztrácela jediný zásah a v 72. minutě se dočkala. Quagliarella šel po zákroku Manolase k zemi a sudí odpískal pokutový kop. Jedinečnou šanci na vyrovnání si nenechal vzít Manolo Gabbiadini a zhruba dvacet minut před koncem se začínalo od začátku.

Neapol se nechtěla se ztrátou dvoubrankového náskoku smířit a sedm minut před koncem se ještě jednou dostala do vedení. Insigneho rána z otočky byla zablokovaná, nicméně brankář na ní reagoval a skočil do strany, což mělo fatální následky, protože k odraženému balónu se dostal střídající Diego Demme a jemu už stačilo jen trefit prázdnou branku. Parthenopei si vítězství definitivně pojistili v nastavení, po rychlém kontru v osmé minutě nastavení vyběhl Audero mimo pokutové území, hosté to vykombinovali a Dries Mertens uklidnil balón do sítě. Neapol vyhrála nad Sampdorií 4:2.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Inter Milán 0:2

02.02.2020 20:45

Góly: 64. Romelu Lukaku, 71. Romelu Lukaku (pen.)

První půle se svěřencům trenéra Antonia Conteho zase tak moc nepovedla, minimálně ne gólově. A to přesto, že od úvodu střetnutí se na hřiště podíval Christian Eriksen. Po změně stran už se ale dvakrát utrhl Romelu Lukaku a dvěma góly zpečetil výhru Nerazzurri.

Trenér Conte se musel obejít bez několika hráčů, ale tak nějak tušil, že nejvýraznější z absencí bude bezpochyby Lautaro Martínez. Ten si dnes odsloužil první ze dvou zápasů disciplinárního trestu, který mu byl vyměřen za extempore v minulém kole. Jeho místo zaujal mladíček Esposito, což se kvalitativně samozřejmě nedalo srovnávat. A absence Martíneze byla v první půli na hře Interu hodně znát.

Esposito se snažil svou dravostí a rychlostí napodobit slavnějšího Argentince a už v první minutě musel brankář Juan Musso řešit první náročnější akci. Jeho střelu ale Musso nakonec chytat nemusel, protože zamířila mimo. I Musso se chtěl ukázat v tom nejlepším možném světle, stejně jako třeba tahoun Zeber, Rodrigo De Paul. Důvod seděl v hledišti, jmenoval se Walter Samuel a tyto dva bedlivě pozoroval coby jeden z kolegů argentinského reprezentačního trenéra Scaloniho.

Matías Vecino u pokutového území domácích připravil palebnou pozici pro Christiana Eriksena, ten ze střední vzdálenosti vypálil sice štiplavou střelu, ovšem mířící přímo do náruče brankáře Mussa. Jeho protějškem tentokrát nebyla obvyklá jednička mezi třemi tyčemi Interu, Samir Handanovič, nýbrž veterán Padelli. Ten musel po osmadvaceti minutách likvidovat ránu Fofany z velké dálky. Problémy mu ale nenadělala.

Těch střel bylo obecně hodně na obou stranách a obvyklé kombinace nebo rychlé souhry mířící na Martíneze dnes nebyly zrovna v kurzu. Další projektil musel Padelli obhlížet asi osm minut před koncem první půle, když po akci po straně vypálil Jens Stryger Larsen. Ránu ale Padelli likvidovat nemusel, protože mu do ní ochotně skočil veterán Young.

Tým kapitána Milana Škriniara dnes nedominoval tak, jak jsme u něj zvyklý. Nutně ale potřeboval vyhrát a zlomit nelichotivou sérii posledních týdnů. Druhá půle už byla z hlediska Interu mnohem povedenější. Skákavou střelu Younga od rohu pokutového území brankář Musso vyrazil k Semovi, který podklouzl. Tím dal šanci Espositovi, který však nepočítal s podobně velkou šancí a mířil jen do Mussa.

Po hodině hry už ale Inter konečně udeřil. Paradoxně chvíli poté, co ze hřiště zmizel nevýrazný Eriksen a do hry se dostal Brozović. Jeho nákop prodloužil Barella do vápna, kde si jej zpracoval Romelu Lukaku. Viděl mezeru mezi nohama Nuytincka a procedil jí balón, který zapadl až k tyči - 1:0.

Dvacet minut před koncem se do sprintu dostal Alexis Sánchez, posunul si míč kolem Mussa a ten jej musel faulovat. To byla vybídka pro Lukakua, který si s penaltou poradil ve velké pohodě a právě díky jeho dvěma gólům Inter vyhrál.

Více informací k zápasu

US Lecce - Turín FC 4:0

02.02.2020 18:00

Góly: 11. Alessandro Deiola, 19. Antonín Barák, 64. Filippo Falco, 78. Gianluca Lapadula (pen.)

Lecce prostě válí! Dnes večer znovu překvapilo své fanoušky a rozebralo obranu Turína čtyřmi góly. Jednu trefu si na snový debut nechal i Antonín Barák.

Turín před sebou neměl vůbec lehkou úlohu. Jeho hráči dostali v posledním kole sedm kulí od Atalanty, což logicky pošramotí ego každého hráče. Dnes potřeboval bodovat, aby se opět přiblížil lepším pozicím. Turín zatím nenaplňuje potenciál a jeho hra je velmi nevyrovnaná. Lecce pro něj mohlo být snazší kořistí, protože nováček ligy se stále spíš trápí.

Šanci blýsknout se před domácími fandy měl i český reprezentant Antonín Barák, kterému byla svěřena pomyslná role desítky, tedy hráče bezprostředně za oběma útočníky. Posílené Lecce se ukazovalo od prvních chvil jako tým, který nehodlá jen bránit. Začátek zápasu se mu nad očekávání povedl, protože už v 11. minutě šlo Lecce do vedení! Skvělý signál po rohovém dostal pod kontrolu Majer, který našel lépe postaveného Alessandra Deiolu. Jeho nekompromisní dělovka téměř roztrhla síť - 1:0.

Turín v obraně naprosto nestíhal zachycovat ataky Lecce a v 19. minutě už prohrával o dvě branky. Po centru ze strany totiž míč propadl k záložníkovi Antonínu Barákovi, který na nic nečekal. Přesnou ranou z voleje umístil míč za záda brankáře Sirigua a ten kapituloval. Zkrátka debut jako hrom.

Trenér Mazzarri možná pomalu uvažoval o tom, že do ringu hodí ručník. V pětadvacáté minutě se mu navíc zranil Simone Verdi a do hry musel mladíček Millico. O šest minut později se Gianluca Lapadula dostal v pádu k zakončení a brankář Sirigu musel vytáhnout skvělý reflex, aby míč aspoň vyrazil. Ke konci první půle sice po Belottiho ráně vstřelil De Silvestri gól, ale ten pro těsný ofsajd neplatil.

Pokud si Turín myslel, že první půle byla katastrofou, tak druhý poločas byl ještě mnohem horší. Turínu se nedařilo naprosto nic a když už se dostal do nějaké šance, nebyl přesný. Turín sice byl aktivnějším týmem, jenže k ničemu to nebylo.

Naopak, po hodině hry se míč dostal k Filippu Falcovi, který si nechal míč odskočit a tvrdě ho napálil přesně k tyči! Nádhernou ranou Falco ukončil naděje Turína, ten opět naprosto selhal. Šílený večer hostujících hráčů v 78. minutě ukončil Gianluca Lapadula, který se postavil k penaltě. Šachova totiž poslal k zemi obránce Bremer a Lapadula se nemýlil - 4:0.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Janov CFC 2:2

02.02.2020 15:00

Góly: 12. Rafael Tolói, 35. Josip Iličić - 19. Domenico Criscito (pen.), 33. Tonny Sanabria

Mohutné posilování se vyplatilo, alespoň tedy v utkání na hřišti Atalanty Bergamo. Janov cestoval do Gewiss Arény v roli outsidera, ale místní zaskočil a dokonce vedl, nicméně Atalanta ještě do poločasu srovnala na konečných 2:2.

Pro Atalantu je bod ze zápasu s o záchranu hrajícím mužstvem samozřejmě ztrátou. Bergamaschi tak naplno nevyužili zaváhání římského AS a bodově se mu pouze dorovnali. Atalanta v některých zápasech svého soupeře doslova převálcovala a Janov měl ke svému hostitelovi velký respekt, který se ale zákonitě musel přeměnit v obavy, když už ve 12. minutě otevřel skóre Rafael Tolói. Gomézův rohový kop prodloužil Zapata na zadní tyč a tam brazilský obránce nekompromisně zakončil. Janov naštěstí neznervózněl a naopak rychle srovnal. Po zákroku Hateboera v pokutovém území sudí odpískal penaltu a Domenico Criscito jí proměnil. Naprosto vyrovnaný průběh pak strhl na janovskou stranu Antonio Sanabria, jemuž posadil na hlavu lahůdkový centr Sturaro.

Grifoni otočili výsledek ale z vedení se dlouho neradovali. O pouhé dvě minuty později našel Zapata střílenou přihrávkou Josipa Iličiće a ten potvrdil dobrou střeleckou formu - 2:2. Další branka v prvním poločase nepadla a na gól se marně čekalo i ve druhém poločase.

Atalanta postupně získávala územní převahu, ale Janov byl na utkání velmi dobře připraven. Podržel i brankář Perin, který na přední tyči vychytal hlavičku Djimsitiho. V závěru zápasu si Janov všechno zkomplikoval vyloučením Valona Behramiho, ovšem Atalanta krátkou přesilovku nevyužila i proto, že Muriel trefil spojnici.

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona 1:1

02.02.2020 15:00

Góly: 29. Hakan Çalhanoğlu - 13. Davide Faraoni

AC Milán doma opět nedokázal zvítězit a stále platí, že v letošní sezoně na vlastním hřišti vyhrál jen ve třech případech. Bez Bennacera v záloze a Ibrahimoviće v útoku to domácím nešlo a až do vyloučení Amrabata byli horším týmem. Hellas zejména na začátku druhého poločasu zazdil velké příležitosti, dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci a společně s vyloučením ho to možná stálo vítězství. Milán měl jen jednu velkou šanci, tu v závěru poslal Castillejo do tyče!

Absence Bennacera a Ibrahimoviće byli pro Stefana Pioliho velmi citelnou ztrátou. Milán byl bez nich bezzubý a prakticky až do vyloučení Amrabata, které bylo hodně zbytečné, se Hellasu k překvapení všech bránil.

AC Milán také zaspal vstup do utkání a po centru z levé strany se odpoutal od Hernándeze Marco Faraoni a Hellas na San Siru od 13. minuty vedl. O chvíli později předvedli hosté další drzý průnik a Verre zamířil jen o kousíček vedle tyče. Milánští pak zvýšili aktivitu a ve 29. minutě jim bylo odměnou vyrovnání. Volný přímý kop z naprosto ideální pozice rozehrál Hakan Çalhanoğlu a jeho střela s pomocí přizvednutí zdi skončila v síti! Nabuzený Milán si pak okamžitě vytvořil další šanci,ale Rebić víc jak rohový kop nezařídil.

Hellas po přestávce do zápasu doslova vlétl a AC Milán se jen bránil. A měl také štěstí, protože Matteo Pessina hlavičkoval do tyče a vzápětí v další šanci selhal střelou vedle Verre. V 63. minutě měli Rossoneri opět štěstí a i Mattia Zaccagni orazítkoval tyčku branky Gigiho Donnarummy. Veronský celek domácí tým výrazně přehrával, ale pak přišel zásadní zlom. Sofian Amrabat šlapákem dohrál Castilleja a sudí neměl pro jeho chování pochopení. Červená karta do té doby změnila obraz hry, takže iniciativu i aktivitu převzal AC Milán.

Stefano Pioli se pokusil oživit hru příchodem málo vytěžovaného Lucase Paquety a na plac se dostala i nová akvizice Alexis Saelemaekers. A ještě jedno zajímavé jméno, v závěru dostal šanci i Daniele Maldini, syn legendárního Paola Maldiniho. Milán v závěru utkání utahoval smyčku, měl velký tlak, ale v největší šanci orazítkoval Castillejo zblízka tyčku! AC Milán doma remizoval s Hellasem 1:1, což je pro něho velká ztráta.

Více informací k zápasu

SS Lazio - SPAL 2013 5:1

02.02.2020 15:00

Góly: 3. Ciro Immobile, 16. Felipe Caicedo, 29. Ciro Immobile, 38. Felipe Caicedo, 58. Bobby Adekanye - 65. Simone Missiroli

Lazio v minulých letech se SPALem překvapivě ztrácelo, tentokrát ale nic takového nedopustilo a po přesvědčivém výkonu zvítězilo 5:1. Lazio se dál veze na vítězné vlně a na vedoucí Juventus ztrácí pět bodů, přičemž ale má jedno utkání k dobru. Svojí gólovou sbírku rozšířil o dva zásahy Ciro Immobile, stejný počet gólů vsítil i Felipe Caicedo a jednu branku zaznamenal také Bobby Adekanye. Porážku SPALu mírnil Missiroli.

Římský celek rozhodl o svém vysokém triumfu už v průběhu prvního poločasu, během kterého vstřelil čtyři góly. Svojí gólovou salvu spustil již ve 4. minutě, po zahraném rohovém kopu se zjevil na zadní tyči Ciro Immobile a nekompromisní ranou zajistil domácím vedení. SPAL sice rychle odpověděl, ale Floccarimu pokazil radost mávaný ofsajd. Pak už se hrálo výhradně před brankou Berišy a především padaly góly.

V 16. minutě předvedli domácí rychlý úprk od vlastní poloviny hřiště a prakticky ve dvou zvýšili na 2:0, vše z pohledu Lazia završil Felipe Caicedo. O několik minut později předvedl fotbalovou parádu opět Ciro Immobile, když na hranici pokutového území vylákal Berišu z branky a pak jednoduše trefil prázdnou branku. SPAL čas od času vystrčil růžky, ale měl smůlu a i v další možnosti pohořel, když Di Francesco orazítkoval tyčku. Výsledek byl pro SPAL možná až příliš krutý, každopádně ještě v prvním poločase zvýšil na hrozivých 4:0 Felice Caicedo.

Lazio nepolevovalo ani po změně stran a po pouhé minutě na hřišti se mohl prosadit nový muž Bobby Adekanye. Beriša proti němu rychle vyběhl a zmenšil mu střelecký uhel. Adekanye si musel na svůj zásah ještě počkat a dočkal se v 58. minutě. Milinković-Savić rozeběhl Lazzariho, ten pak přihrávkou pod sebe našel Adekanyeho, jenž završil do sítě SPALu "bůra”. Vysoký výsledek alespoň trochu zmírnil Simone Missiroli, pěknou individuální akci zároveň uzavřel střelecký účet utkání. I když se hrálo ještě půlhodiny, další gól už nepadl. Hattricku se nedočkali ani Immobile a ani Caicedo, nicméně na radosti jim to jistě neubralo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 3:0

02.02.2020 12:30

Góly: 40. Cristiano Ronaldo (pen.), 80. Cristiano Ronaldo (pen.), 90+1. Matthijs de Ligt

V Turíně se žádné překvapení nekonalo, všechny tři body si nechal domácí favorit. Děkovat za ně může především Cristianu Ronaldovi, který se trefil z obou nařízených penalt. Fialky naopak nepřekonaly brankáře Szczesného ani jednou.

Zápas obecně vzbudil hodně emocí. Velice ublížený se cítil především hostující prezident Rocco Commisso, který si neodpustil pár ostřejších slovních výpadů stylu "Juventus takovou podporu sudích nemá zapotřebí" nebo "jsem zhnusen". Vadil mu samozřejmě výkon rozhodčího Fabrizia Pasquy, který podle jeho názoru pískal jasně pro Juventus. Ale zpět k utkání.

Pro nejednoho fanouška domácího Juventusu nebo dobrého fotbalu bylo asi velkým zklamáním, že Paulo Dybala, hráč s perfektní formou, zůstal jen na lavičce. Na zápas mezi Fiorentinou a Juventusem se museli těšit také polští fandové, kteří se dočkali souboje dvou skvělých polských brankářů. Více práce měl pochopitelně mladší brankář Bartlomiej Dragowski. Nepomáhalo mu ani to, že před ním stála značně nesehraná obrana (například stoper Igor hrál po přestupu první utkání v novém dresu).

V rámci prvních 15 minut se do zakončení hnal Douglas Costa, jenž ale nenatočil placírku ideálně a poslal míč jen nad bránu. Agilní Brazilec byl dnes hodně aktivní a od začátku se s míčem potkával velmi často, takže mohl dirigovat obléhání vápna Violy. Ani ta nezůstala ofenzivně pozadu. Centr z pravé strany tečoval patičkou mladý útočník Patrick Cutrone, ale Wojciech Szczęsny vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na roh.

Do míče se o pár chvil později opřel také obránce Ceccherini, ale bylo z jeho pokusu vidět, že střelba není jeho primárním pracovním přidělením. Ve 38. minutě nastala poprvé situace, která přivodila Commissovi mírný infarkt. Obránce Germán Pezzella totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí se šel podívat na video. To ho VARovalo, že se jednalo o ruku, takže míč si na penaltu postavil sám Ronaldo. Tyhle situace on zkrátka umí, což Juventusu stačilo k vedení.

Ještě před skončením první půle se obránci Violy museli několikrát obdivovat Ronaldově rychlosti a pozadu nechtěl zůstat ani Costa. Do kabin ale obě jedenáctky šly za nejtěsnějšího rozdílu. Po změně stran se Viola snažila rychle srovnat krok a zejména Patrick Cutrone si dobře uvědomoval, že největší ofenzivní tíha leží právě na jeho bedrech. Chyběla mu ale větší podpora spoluhráčů.

Když už Fialky zahrozily, pak většinou díky standardním situacím. Obránce Pezzella chtěl svou chybu odčinit co možná nejlépe a několikrát si po rohu hledal míč. Zakončil ale nepřesně, popřípadě do náruče brankáře Szczesného. Aby měl Cutrone víc prostoru, byl do hry vyslán mladý talent Dušan Vlahović. Byl to ale Juventus, kdo skóroval.

Po hodině hry ještě Gonzalo Higuaín svou tečí před brankářem Dragowskim neuspěl, ale v 77. minutě už se skóre utkání měnilo. Rodrigo Bentancur vlétl do pokutového území, upadl na jeho hranici a rozhodčí neváhal. Na naléhání hostí se sice sudí ještě díval na video, ale to mu dalo za pravdu. To už byl ale Ronaldo připraven na další penaltu a tu opět s přehledem zahrál. Pro zajímavost, prosadil se díky tomu v devátém utkání v řadě a vyrovnal tím jistého Francouze, Davida Trézégueta.

Ronaldo prostě penalty umí jako málokdo, což mu asi nikdo, snad s výjimkou culés, vyčítat nemůže. Dragowski v závěru inkasoval ještě jednou, když ho v nastaveném čase překonal ještě obránce Matthijs de Ligt.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AS Řím 4:2

01.02.2020 20:45

Góly: 7. Francesco Caputo, 16. Francesco Caputo, 26. Filip Đuričić, 74. Jérémie Boga - 55. Edin Džeko, 73. Jordan Veretout (pen.)

Římané naprosto selhali a v Sassuolu dostali čtyři branky. Hrůzostrašný herní projev AS dnes znamenal jasné tři body pro Sassuolo, které opět těžilo ze svých známých zbraní. V podání Vlků se naopak jednalo o tragickou degradaci jejich minulého výkonu z derby.

Sassuolo ještě nikdy za posledních dvacet let neporazilo. Dnes se opět spoléhalo na ofenzivní trojlístek Berardi, Boga, Caputo, kterým asistovala "desítka" Djuričić. Hostující trenér Fonseca se naopak držel známého pravidla, že vítěznou sestavu neměníte. Proti Laziu sice nebyla vítězná, ale rozhodně zaujala natolik, aby si fanoušci AS mohli představovat hladkou výhru. Jenže od prvních minut to bylo jinak.

AS působilo od prvních minut dost roztržitě a chaoticky. Hráči spíš chodili a bez zájmu se nechávali obehrávat domácím týmem, který působil naopak velmi sebevědomě, sehraně a hladově. Římané si možná mysleli, že si přijeli pro snadné tři body, ale domácí je velmi rychle vyvedli z omylu. Vše začala 7. minuta. Perfektní pas od Djuričiće dostal Francesco Caputo, který snadno vnikl do vápna. V něm obehrál projíždějícího Manciniho a chladnokrevně zakončil.

Římané sice kombinovali velice rychle a snažili se přijít s odpovědí, ale ta nepřicházela. Chyběl jim nápad, důraz a přesnost. Všechno potřebné. V 16. minutě se jejich noční můra naopak začala naplňovat. Sassuolo rozebralo obranu AS pomocí rychlé kombinace, z hostujících zadáků udělalo bezmocné žáčky a zesměšnilo je po ose Berardi, Toljan, Caputo. Po brilantní nahrávce do vápna Toljan naservíroval míč na volného Caputa, kterého nikdo nestrážil - 2:0.

Trenér Fonseca nemohl věřit svým očím a na střídačce sedící posily měly v očích výraz shrnující větu: Kam jsem to sakra vlezl? Jenže bylo ještě hůř. Vlci naprosto propadali kolem vlastního vápna a další jejich chybu v rozehrávce potrestal Berardi přesnou nahrávkou na nabíhajícího Filipa Djuričiće. Ten se vyhnul ofsajdové pasti a pohodlně prostřelil padajícího Paua Lópeze - 3:0.

Do konce první půle se nic vážnějšího nestalo, i když je pravda, že počet žlutých karet na účtu hostí povážlivě rostl. Z hostí byla cítit bezradnost a frustrace, která často pramenila v ostré zákroky. Nestíhající hráči AS zastavovali soupeře na hraně faulu a sudí Pairetto to nehodlal tolerovat.

Naději dal Římanům Edin Džeko, který se prosadil v 55. minutě. Brankář Consigli sice nejprve předvedl parádní zákrok, ale po centru ze strany se vysoký útočník přeci jen prosadil. O pár minut později mohl Džeko dát další branku, ale před Consiglim ho na poslední chvíli zablokoval protihráč.

Vyhlídky Římanů se drasticky zhoršily v 69. minutě, kdy byl po další žluté kartě vyloučen Lorenzo Pellegrini. Naděje hostí sice stouply v 73. minutě, kdy Jordan Veretout proměnil nařízenou penaltu a snížil na rozdíl jediné branky, ale poslední slovo měli domácí.

Dnes výborný Jeremie Boga definitivně zničil naděje hostí jen minutu po inkasované brance. Perfektně si naběhl na pas po straně a postupně si poradil s Gianlucou Mancinim. Když ho oběhl, zamířil krásnou ranou přesně do šibenice a stanovil konečné skóre na 4:2 pro Sassuolo!

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Parma Calcio 2:2

01.02.2020 18:00

Góly: 19. João Pedro, 53. Giovanni Simeone - 42. Juraj Kucka, 90+4. Andreas Cornelius

Další zápas, který Cagliari nevyhrálo, se udál na jeho domácím stadionu. Ze tří bodů se Cagliari neraduje ani přesto, že v zápase dvakrát vedlo. Konečnou podobu výsledku na 2:2 dal hostující útočník Andreas Cornelius ve čtvrté minutě nastavení.

Cagliari bylo doma velkým favoritem a potřebovalo zápas nutně vyhrát. V souboji s jeho tabulkovým sousedem hrálo o možnost dostat se blíže ke čtvrté příčce. Dnes si muselo dávat velký pozor na rychlé ataky soupeře i přesto, že v jeho barvách dnes nehrál Kulusevski. V prvních minutách se tlačilo dopředu domácí mužstvo a brankář Colombi se pořádně zapotil.

Nejčastěji jeho pozornost prověřovalo Naingollan, Pedro a Simeone. V devatenácté minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Domácí tribuny rozjásal João Pedro, který si naběhl do vápna na přízemní centr Giovanniho Simeoneho. Na Pedrovu jemnou teč brankář Colombi nestačil.

Stačil až na další ránu, kterou ze své kopačky vypustil opět Simeone. Colombi dnes vůbec odehrál skvělé utkání a byl jednou z nejvýraznějších postav utkání. Ve dvacátéosmé minutě se ke střele ve vápně dostal opět João Pedro a jeho tvrdou ránu brankář Simone Colombi znovu bravurně vyrazil. Deset minut před koncem první půle jej navíc zachránilo břevno, když Simeone pálil s pomocí teče jednoho z obránců.

Parma se za zvýšenou aktivitu dočkala zaslouženého srovnání skóre ve 42. minutě. Obránce Faragò nedosáhl na míč před vlastní brankou a za ním stál připravený Slovák Juraj Kucka. Ten už ho dokázal poslat nechytatelně do branky.

Po změně stran se Cagliari opět vrhlo do útoku. V padesátédruhé minutě mu pomohl faul Gagliola, po němž sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil zkušený Pedro, jenže svou penaltu namířil mimo. O pouhých třicet vteřin později ale Cagliari pelášilo do útoku a mladík Pellegrini našel krásnou nahrávkou Giovanniho Simeoneho, který se i přes dva obránce prosadil!

O chvíli později po zákroku na Nándeze sudí Irrati nařídil penaltu tentokrát pro Parmu. Radost hostí ale neměla dlouhého trvání. Po poradě s videorozhodčím sudí penaltu odvolal. Parma ale nesložila zbraně.

V nastaveném čase základní hrací doby obrana Cagliari spáchala obrovskou chybu, když nechala ve vápně úplně volného Andrease Corneliuse. Hostující útočník se nemýlil a hlavou poslal míc do sítě - 2:2.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Brescia Calcio 2:1

01.02.2020 15:00

Góly: 43. Riccardo Orsolini, 89. Mattia Bani - 36. Ernesto Torregrossa (pen.)

Na posledním místě tabulky se po tomto víkendu nic nezmění - zůstává tam po porážce v Boloni Brescia. Svěřencům trenéra Eugenia Coriniho se nedaří, prohráli už čtvrtý z posledních šesti zápasů. Na Renato Dall'Ara sice vedli, ale soupeř minutu před koncem dokonal obrat.

Brescia tak sahala alespoň po bodu, který by rozhodně měl svojí váhu. Hosté v minulých týdnech nepředvedli špatný fotbal, ale nedosáhli na body a podobné to bylo i v tomto střetnutí, ve kterém znovu chyběl Mario Balotelli. Na druhé straně scházel Ladislav Krejčí, takže nedošlo na český souboj s Alešem Matějů.

Už ve 4. minutě měla Boloňa první velkou příležitost, ovšem Jerdy Schouten z dobré pozice těsně minul. O chvíli později musel domácí kouč Siniša Mihajlović poprvé střídat a zraněného Nicolu Sansoneho nahradil Musa Barrow. Boloňa byla jinak v prvním poločase lepším týmem, přesto se jako první prosadili hráči Brescie. Po půlhodině hry fauloval v šestnáctce Ibrahima M'Baye a sudí neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. Útočník Ernesto Torregrossa ho suverénně proměnil a Brescia vedla 1:0. To však nemělo dlouhého trvání a ještě do šaten si Rossoblu přichystali odpověď. Riccardo Orsolini si na malém vápně převzal přihrávku, obtočil se kolem Chancellora a přesně zakončil. Ještě v nastavení trestuhodně netrefil odkrytou branku Rodrigo Palacio, takže obrat Boloni se prozatím nekonal.

Druhý poločas dlouho žádnou větší šanci nenabízel. Zatímco v prvním poločase byla Boloňa jasně lepší, v tom druhém se síly vyrovnaly. Už se také zdálo, že si hosté domů povezou remízu 1:1, když v tom, minutu před koncem, udeřil Mattia Bani. Centr po standardní situaci k němu možná trochu překvapivě propadl a Bani byl na zadní tyči připraven a překonal brankáře Joronena.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC22173243:2154
2.Inter Milán22156144:1851
3.SS Lazio21154252:2049
4.Atalanta Bergamo22116559:3039
5.AS Řím22116540:2739
6.Cagliari Calcio2288638:3432
7.Parma Calcio2295831:2932
8.AC Milán2295823:2732
9.SSC Neapol2286834:3130
10.Hellas Verona2186726:2330
11.Bologna FC2286834:3430
12.Turín FC22831126:3927
13.US Sassuolo22751036:3726
14.ACF Fiorentina2267925:3225
15.Udinese Calcio22731219:3524
16.UC Sampdoria22551222:3720
17.US Lecce22471127:4219
18.Janov CFC22371223:4316
19.Brescia Calcio22431520:4115
20.SPAL 201322431516:3815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
Whitemedia

Boga bůh

Reagovat
Largo

Vynikajici. Doufam, ze zaujme misto Perottiho. Ale asi jen zbozny prani.

Reagovat
Whitemedia

Přál bych si ho hrozně moc zpět, akademii jsem tenkrát sledoval jen kvůli němu a byl to nejzábavnější hráč široko daleko, máme na něj i výkupku, ale beztak bychom ho zmrvili, tak snad klapne nějaký lepší tým, kde si pravidelně zahraje.

Reagovat
Largo

Taky me hrozne bavi. Petrachi o nej ma zajem dlouhodobe a myslim, ze do systemu 4-2-3-1 na kraj by byl uzasnej. Jen nevim, jestli by jeho prichod byl realnej.

Reagovat
Pipo123

Smalling v ofsajde a hnusný VAR nezasiahol, no fuj

Reagovat
Pharrell

ale noták...

VAR je zcela nejlepší

Reagovat
Largo

Ostudnej vykon, des. S takovouhle formou si LM nezaslouzime.

Reagovat
madridcan

Cristiano Ronaldo has now EQUALED Trezeguet's record of scoring in 9 consecutive Serie A games!

Reagovat
Pinturicchio

Zároveň byl tohle jeho už 50 gól za Juve.

Reagovat
YNWA__MSN

Penaldo

Reagovat
Pinturicchio

Máš mikropero.

Reagovat
YNWA__MSN

Ne. No pořád by bylo větší než tvoje..... Tobě totiž kromě mozku chybí i pero

Reagovat
Pinturicchio

Nemáš ani mikropero?

Reagovat
YNWA__MSN

Jak říkám chybí ti i mozek

Reagovat
Pinturicchio

A tobě (alespoň) (mikro)pero.

Reagovat
YNWA__MSN

Hahahaha no ty si vtipnej. Hele ty máš nějak rád ty péra co? Pořád tady píšeš jenom o mužském přirození... Tak se příznej, že jsi gay.. Zkus jít na seznamku, protože tohle je portál o fotbale

Reagovat
Pinturicchio

Jj, od té doby, co je v Juve Cris♥️, pane NoDick.

Reagovat
protiproudu

Nebreč, jednou přijdeš čas, kdy zjistíš, že tvoje mikropéro je i na něco jiného než na honění.

Reagovat
smazaný uživatel

Už sis alespoň někdy zapichal?

Reagovat
YNWA__MSN

Zeptej se svy mámy

Reagovat
10

ta to dělala minimálně jednou

Reagovat
Pinturicchio

Bohužel.

Reagovat
Pinturicchio

I když hovno, bohužel to dělala NoDickova máma.

Reagovat
10

Reagovat
YNWA__MSN

Tyvole tvoje máma musela vojet orangutána, když z toho vzniknul takovej retard jako ty Já chápu, že je to její práce vojet kazdyho kdo zaplatí, ale orangutánu za kus mrkve fakt mrdat nemusela.... Bože co vy jste za familii

Reagovat
Pinturicchio

Ty ses nejak rozparadil, NoDicku.

Reagovat
El-Pistolero-68

LVL základka - nižší stupeň.

Reagovat
Largo

Zvlastni skola. A hodne zvlastni.

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Jose13? Jsi to ty?

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Kokesh

Cristiano Ronaldo has scored 48 goals for Juventus, 43 of them were the score was 1-0, 2-1, 2-0 or when the team was losing. Only FIVE goals were when Juventus already had a 2-0 advantage.

Tohle bylo ještě před dnešním zápasem. Je vidět, jak jsou jeho góly pro Juve důležitý. Ta diskuze o marketingu, propagandě a jeho neúspěchu v Itálii je nyní ještě více směšnější...

Reagovat
valloire

Král

Reagovat
valloire

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

To byl zase zápas. Nezbývá než doufat, že Pepek v City ve zbytku sezony totálně vyhoří a nabere směr Turín.

! ! ! Fino Alla Fine ! ! !

Reagovat
Furia Ceca

Jak bych klidně už teď podepsal od léta Pocheho... Rakovina zklamala na celý čáře, ze svýho pověstnýho Sarriballu v Turíně neukázala ani hovno. Jako asi každý tušil, že je to jen nikotinová náplast, ale podle mě to je regulérní troják.

Reagovat
Pinturicchio

... už jen kvůli reakcím Criplés, kdyby Pepek vedl Cristiana.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
valloire

Reagovat
YNWA__MSN

Haha to urcite

Reagovat
Pinturicchio

Liverpool, Barcelona, Plzeň, ty voleeee

Reagovat
YNWA__MSN

Juventus no ty pico korupcnicka

Reagovat
10

all in

Reagovat
Pinturicchio

A ještě bude poučovat o korupci, nestydatec berbrovska.

Reagovat
10

pak už by chybělo jen vyměnit asi 32 hráčů z kádru a rozjela by se hrozná mašina

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rarášek

Reagovat
stuff

Reagovat
Airus

Zizu in

Reagovat
Furia Ceca

Slušnej volejbal, jenom z hlavy si vybavuju 5 rukou Fiorentiny a 2 naše.

FORZA JUVE!

Reagovat
popltak

To byly zase penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio Immobile

Reagovat
The Krupy

Diskusia k SA, dement z PL sekcie, Liverpool, diskusia, klasika

Reagovat
drussbarb

Nesmíš se nám divit, CR7 je nás nepřítel číslo jedna. A máme mikropenisy. Jinými slovy, kdo je ještě ve vývinu a chce, aby mu konečně narostl penis, nesmí fandit skřetovi a cirkusákům

Ale i já se přišel podívat, proč je CR7 na titulce a vidím, že proměnil dvě penalty, to je potom těžké

Reagovat
Pinturicchio

Prrr, chlapce, diagnózu mikropenisu si musis zasloužit.

Reagovat
drussbarb

Chlapče? Doufám, že se nejmenuješ Jyrka a nejsi ze Slavkova u Brna - on tak tituloval mužské kolegy v práci, i když měli o 30 let víc. Jedná se o bývalého celníka s napoleonským komplexem, na to pozor.

Jinak CR7 zatím docela válí, ale zajímalo by mě, kolik z branek byly penalty, no offense. Až od vás bude pryč, budu vám znovu přát, už jen kvůli Pavlovi a snad nejpěknějších dresech

Reagovat
drussbarb

Nejpěknějším dresům

Reagovat
Pinturicchio

Dobrá, chlape - lepší?

Letos má sedm gólů z penalt. Celkově dal za Juve 50 gólů, 13 bylo z penalt. Jinak ten posměch nechápu, já jsem rád, že má Juve tak spolehlivého exekutora penalt.

Dresy nejsou špatné, ale už bývalo líp.

Reagovat
drussbarb

I chlape zní divně, ale co máš z toho, mě vadí i takové to macho podávání ruky, stačí mi pevný stisk a klasické potřesení

Díky za info a ať vyhrajete tu LM, až CR7 odejde

Reagovat
Pinturicchio

Mně též, machovstvi je takové teploušské.

Už by bylo načase, ale výroční desáté prohrané finále by bylo taky stylové.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
drussbarb

Jinak snad nejhorší oslovení je v Brně - DRAKU

Jsem ze Slovácka, preferuji Ogare

Reagovat
Largo

A z kama presne?

Reagovat
drussbarb

Zhruba od Uherského Brodu, ale víc na východ. Ty?

Reagovat
Largo

Uherské Hradiště

Reagovat
drussbarb

No vida, skoro krajan

Reagovat
Largo

Reagovat
drussbarb

Bojkovice původem - hlavní město Kopanic

Reagovat
Largo

Reagovat
didosh

V Brně borče,borci...

Reagovat
LesyJePan

Mne jeden 65 ročný dedko hovorí bráško. Ja 28

Reagovat
Pipo123

https://www.youtube.com/watch?v=VNTC0_6H-V8

Ciro iná forma, najskôr jasle obrancovi, potom si tam povodí Berishu a nakoniec také zakončenie

Reagovat
Zark

je v laufu no, snad to potvrdi taky v reprezentaci v lete

Reagovat
Pinturicchio

Náhoďák, beztak centroval.

Reagovat
Rothbard

Barák gól za Lecce

Reagovat
adoxx

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Losinho

Snad se Lecce zachrání na úkor Udine.

Reagovat
smazaný uživatel

Som jedini komu Liverani prijde ako buclatejsi Spall?

Reagovat
ED91

Plešatý Zverina.

Reagovat
Chazy

NFL - SUPER BOWL od 00:30

https://www.eurofotbal.cz/clanky/vamos-mroz-66873/?nocount=1#post11701277

Odkaz na naši diskuzi + je ten odkaz přímo na příspěvek, kde vysvětluju pravda. Jakože chápu, že je to v noci před pracovním dnem, ale zas není moc lepších argumentů pro sick day, homeoffice a nebo nafejkovanou omluvenku

Mělo by to být zajímavé. Na jedné straně Kansas City vedený mrožem, který je jedním z nejlepších koučů historie toho sportu, ale díky jeho tendenci všechno posrat v nejkritičtějších chvílích je zároveń koučem, co má historicky nejvíc vyhraných zápasů bez vyhraného Super Bowlu.

Na druhé straně San Francisco vedené o 21 let mladším trenérským miminem, co aktuálně platí za největší trenérský talent. Zároveň se jedná o dvě z nejstarších a nejvýznamnějších franchise v NFL.

Kansas je o útoku, vede je tento magor: https://youtu.be/W4fTSnAfKO8 Prakticky nemá fyzický limity, k tomu je chytřejší jak všichni ostatní. Výsledek hodně ovlivní to, jak moc se zblázní.

San Francisco zas má nejlepší obranu: https://youtu.be/xWK54tYbA9Q

Sorry za spam, ale zas.., je poslední zhruba do září

Reagovat
smazaný uživatel

Je malo veci, ktery jsou mi vic u prdele.

Reagovat
Chazy

http://buffstreamz.com/watch/nfl

To si musíš pustit pregame show, pak si to užiješ

Reagovat
ttopi

Vidím to podobně. Nejlepší jsou ti, kteří rok nevidí nic, vlastně tomu ani nerozumí, ale dávají Super bowl tak pojďme v noci k TV a čumět

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyby ti byla celej rok u prdele Champions League a dival se jen na finale.. To te do pici nemuze bavit.. Ale jako chapu, spolecenska udalost

Reagovat
ttopi

Jsou takoví lidé, co se kouknou na hokej jen když hrajeme (teď je to teda utopie) finále MS a jsou hrizně chytří. Jinak neví vůbec nic.

Reagovat
adoxx

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
Modi6

Tonda zahrál dobře. Kéž by se mu takhle dařilo i dál. Nároďáku na EURO by se hodně hodil. Nechápu vůbec Udine, že se ho nevyužívali...........

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité tři body, snad je potvrdíme v derby. Forza Inter!

Reagovat
guzman

Reagovat
Luis_Figo

nedavno hejt na Škriniara ale chalanko ma velku vahu pre Conteho, kedze bol kapitan

Reagovat
didosh

Chalanko

Reagovat
FuckT

Tak futbal ma vela paradoxov. Ked ludom poviem, ze praca trenera je dost o stasti, tak sa im to nepaci. 5 sekund po tom vsetci vsetko vedia na 100%, kde kto ma byt, kto je best a preco je trener hlupy ako poleno ked niekoho stavia/nestavia.

Ale Skriniar neviem ako hra, kazdopadne ta paska musi mat nejaky iny dovod ak je pravdou to, co tu ludia pisali...

Reagovat
ED91

Žeby služobne najstarší v Interi?

Reagovat
FuckT

To fakt? Akoze napadlo mi to, ale az tak? Som vskutku prekvapeny...

Reagovat
ED91

Rano, Handa, D’Ambrosio, Berni, Brozo, Candrevak, Padlli, Škrrrr. Takéto je poradie od najstaršieho.

Takže v zápase bol po Padellim služobne najstarším a kedže Padelli je lavičkár, volba jasná

Reagovat
FuckT

Diky za objasnenie, ten čas nejak letí, kto vie kam sa tak ponáhľa.

Reagovat
ED91

Reagovat
Zark

tak je tam teprv 2,5 roku

Reagovat
FuckT

To hej ale pride mi to ako vcera. A hlavne, cas je relativny a ide tu o vnimanie. Podla mna je 2.5 celkom dost, vzhladom na to, ze daj to krat 20 a uz muzes bejt tuhej.

Reagovat
Zark

Nj, ale tak je to docela malo k tomu být kapitán, pak to evokuje v to myslet si ze je tam uz dýl

Reagovat
popltak

Hodně slušný zápas, 6 branek, další neuznané, mertens Is back!

Reagovat
twelwer

Co ten Lobotka ? ... Pozeral som zapas do stavu 2:2 a jeho vystriedania za Demmeho. Mne sa jeho výkon moc nepáčil, do útoku 0 bodov, do obrany/ rozohravky si vybavím asi 2 velke chyby. Takto sa moc nepreadi. (Ak som zle videl v klude ma niekto vyvedte z omylu)

Reagovat
Largo

Gattuso effect

Reagovat
Airus

Ciro je prostě klasa jak hovado, škoda že u nás hrál druhou ligu, ale vlastně kdekoliv jinde krom Lazia

Reagovat
ED91

Za Turín bol capocannoniere.

Reagovat
Zark

taky nechápu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele