22. kolo
01.02.2020 20:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Roma Caputo Mundi

Římané naprosto selhali a v Sassuolu dostali čtyři branky. Hrůzostrašný herní projev AS dnes znamenal jasné tři body pro Sassuolo, které opět těžilo ze svých známých zbraní. V podání Vlků se naopak jednalo o tragickou degradaci jejich minulého výkonu z derby.

Sassuolo ještě nikdy za posledních dvacet let neporazilo. Dnes se opět spoléhalo na ofenzivní trojlístek Berardi, Boga, Caputo, kterým asistovala "desítka" Djuričić. Hostující trenér Fonseca se naopak držel známého pravidla, že vítěznou sestavu neměníte. Proti Laziu sice nebyla vítězná, ale rozhodně zaujala natolik, aby si fanoušci AS mohli představovat hladkou výhru. Jenže od prvních minut to bylo jinak.

AS působilo od prvních minut dost roztržitě a chaoticky. Hráči spíš chodili a bez zájmu se nechávali obehrávat domácím týmem, který působil naopak velmi sebevědomě, sehraně a hladově. Římané si možná mysleli, že si přijeli pro snadné tři body, ale domácí je velmi rychle vyvedli z omylu. Vše začala 7. minuta. Perfektní pas od Djuričiće dostal Francesco Caputo, který snadno vnikl do vápna. V něm obehrál projíždějícího Manciniho a chladnokrevně zakončil.

Římané sice kombinovali velice rychle a snažili se přijít s odpovědí, ale ta nepřicházela. Chyběl jim nápad, důraz a přesnost. Všechno potřebné. V 16. minutě se jejich noční můra naopak začala naplňovat. Sassuolo rozebralo obranu AS pomocí rychlé kombinace, z hostujících zadáků udělalo bezmocné žáčky a zesměšnilo je po ose Berardi, Toljan, Caputo. Po brilantní nahrávce do vápna Toljan naservíroval míč na volného Caputa, kterého nikdo nestrážil - 2:0.

Trenér Fonseca nemohl věřit svým očím a na střídačce sedící posily měly v očích výraz shrnující větu: Kam jsem to sakra vlezl? Jenže bylo ještě hůř. Vlci naprosto propadali kolem vlastního vápna a další jejich chybu v rozehrávce potrestal Berardi přesnou nahrávkou na nabíhajícího Filipa Djuričiće. Ten se vyhnul ofsajdové pasti a pohodlně prostřelil padajícího Paua Lópeze - 3:0.

Do konce první půle se nic vážnějšího nestalo, i když je pravda, že počet žlutých karet na účtu hostí povážlivě rostl. Z hostí byla cítit bezradnost a frustrace, která často pramenila v ostré zákroky. Nestíhající hráči AS zastavovali soupeře na hraně faulu a sudí Pairetto to nehodlal tolerovat.

Naději dal Římanům Edin Džeko, který se prosadil v 55. minutě. Brankář Consigli sice nejprve předvedl parádní zákrok, ale po centru ze strany se vysoký útočník přeci jen prosadil. O pár minut později mohl Džeko dát další branku, ale před Consiglim ho na poslední chvíli zablokoval protihráč.

Vyhlídky Římanů se drasticky zhoršily v 69. minutě, kdy byl po další žluté kartě vyloučen Lorenzo Pellegrini. Naděje hostí sice stouply v 73. minutě, kdy Jordan Veretout proměnil nařízenou penaltu a snížil na rozdíl jediné branky, ale poslední slovo měli domácí.

Dnes výborný Jeremie Boga definitivně zničil naděje hostí jen minutu po inkasované brance. Perfektně si naběhl na pas po straně a postupně si poradil s Gianlucou Mancinim. Když ho oběhl, zamířil krásnou ranou přesně do šibenice a stanovil konečné skóre na 4:2 pro Sassuolo!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička? Zapomente, pánové majitelé sk.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
klvana

Vlci na koni.

Reagovat
klvana

A už jsou vlci z koně dole...

Reagovat
Kucka

Roma Caputo Mundi

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele