22. kolo
02.02.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lukaku dvakrát zasahoval a spasil v Udine Inter

První půle se svěřencům trenéra Antonia Conteho zase tak moc nepovedla, minimálně ne gólově. A to přesto, že od úvodu střetnutí se na hřiště podíval Christian Eriksen. Po změně stran už se ale dvakrát utrhl Romelu Lukaku a dvěma góly zpečetil výhru Nerazzurri.

Trenér Conte se musel obejít bez několika hráčů, ale tak nějak tušil, že nejvýraznější z absencí bude bezpochyby Lautaro Martínez. Ten si dnes odsloužil první ze dvou zápasů disciplinárního trestu, který mu byl vyměřen za extempore v minulém kole. Jeho místo zaujal mladíček Esposito, což se kvalitativně samozřejmě nedalo srovnávat. A absence Martíneze byla v první půli na hře Interu hodně znát.

Esposito se snažil svou dravostí a rychlostí napodobit slavnějšího Argentince a už v první minutě musel brankář Juan Musso řešit první náročnější akci. Jeho střelu ale Musso nakonec chytat nemusel, protože zamířila mimo. I Musso se chtěl ukázat v tom nejlepším možném světle, stejně jako třeba tahoun Zeber, Rodrigo De Paul. Důvod seděl v hledišti, jmenoval se Walter Samuel a tyto dva bedlivě pozoroval coby jeden z kolegů argentinského reprezentačního trenéra Scaloniho.

Matías Vecino u pokutového území domácích připravil palebnou pozici pro Christiana Eriksena, ten ze střední vzdálenosti vypálil sice štiplavou střelu, ovšem mířící přímo do náruče brankáře Mussa. Jeho protějškem tentokrát nebyla obvyklá jednička mezi třemi tyčemi Interu, Samir Handanovič, nýbrž veterán Padelli. Ten musel po osmadvaceti minutách likvidovat ránu Fofany z velké dálky. Problémy mu ale nenadělala.

Těch střel bylo obecně hodně na obou stranách a obvyklé kombinace nebo rychlé souhry mířící na Martíneze dnes nebyly zrovna v kurzu. Další projektil musel Padelli obhlížet asi osm minut před koncem první půle, když po akci po straně vypálil Jens Stryger Larsen. Ránu ale Padelli likvidovat nemusel, protože mu do ní ochotně skočil veterán Young.

Tým kapitána Milana Škriniara dnes nedominoval tak, jak jsme u něj zvyklý. Nutně ale potřeboval vyhrát a zlomit nelichotivou sérii posledních týdnů. Druhá půle už byla z hlediska Interu mnohem povedenější. Skákavou střelu Younga od rohu pokutového území brankář Musso vyrazil k Semovi, který podklouzl. Tím dal šanci Espositovi, který však nepočítal s podobně velkou šancí a mířil jen do Mussa.

Po hodině hry už ale Inter konečně udeřil. Paradoxně chvíli poté, co ze hřiště zmizel nevýrazný Eriksen a do hry se dostal Brozović. Jeho nákop prodloužil Barella do vápna, kde si jej zpracoval Romelu Lukaku. Viděl mezeru mezi nohama Nuytincka a procedil jí balón, který zapadl až k tyči - 1:0.

Dvacet minut před koncem se do sprintu dostal Alexis Sánchez, posunul si míč kolem Mussa a ten jej musel faulovat. To byla vybídka pro Lukakua, který si s penaltou poradil ve velké pohodě a právě díky jeho dvěma gólům Inter vyhrál.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Brozović, Vecino, Biraghi - Eriksen - Sánchez, Lukaku

Dovolí nám nastoupit ve 12?

Reagovat
Recoba Inter

mohli by že, ať jsou konečně tři body!

Reagovat
Recoba Inter

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Elmas

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele