22. kolo
02.02.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán doma ztratil, s Hellasem pouze remizoval

AC Milán doma opět nedokázal zvítězit a stále platí, že v letošní sezoně na vlastním hřišti vyhrál jen ve třech případech. Bez Bennacera v záloze a Ibrahimoviće v útoku to domácím nešlo a až do vyloučení Amrabata byli horším týmem. Hellas zejména na začátku druhého poločasu zazdil velké příležitosti, dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci a společně s vyloučením ho to možná stálo vítězství. Milán měl jen jednu velkou šanci, tu v závěru poslal Castillejo do tyče!

Absence Bennacera a Ibrahimoviće byli pro Stefana Pioliho velmi citelnou ztrátou. Milán byl bez nich bezzubý a prakticky až do vyloučení Amrabata, které bylo hodně zbytečné, se Hellasu k překvapení všech bránil.

AC Milán také zaspal vstup do utkání a po centru z levé strany se odpoutal od Hernándeze Marco Faraoni a Hellas na San Siru od 13. minuty vedl. O chvíli později předvedli hosté další drzý průnik a Verre zamířil jen o kousíček vedle tyče. Milánští pak zvýšili aktivitu a ve 29. minutě jim bylo odměnou vyrovnání. Volný přímý kop z naprosto ideální pozice rozehrál Hakan Çalhanoğlu a jeho střela s pomocí přizvednutí zdi skončila v síti! Nabuzený Milán si pak okamžitě vytvořil další šanci,ale Rebić víc jak rohový kop nezařídil.

Hellas po přestávce do zápasu doslova vlétl a AC Milán se jen bránil. A měl také štěstí, protože Matteo Pessina hlavičkoval do tyče a vzápětí v další šanci selhal střelou vedle Verre. V 63. minutě měli Rossoneri opět štěstí a i Mattia Zaccagni orazítkoval tyčku branky Gigiho Donnarummy. Veronský celek domácí tým výrazně přehrával, ale pak přišel zásadní zlom. Sofian Amrabat šlapákem dohrál Castilleja a sudí neměl pro jeho chování pochopení. Červená karta do té doby změnila obraz hry, takže iniciativu i aktivitu převzal AC Milán.

Stefano Pioli se pokusil oživit hru příchodem málo vytěžovaného Lucase Paquety a na plac se dostala i nová akvizice Alexis Saelemaekers. A ještě jedno zajímavé jméno, v závěru dostal šanci i Daniele Maldini, syn legendárního Paola Maldiniho. Milán v závěru utkání utahoval smyčku, měl velký tlak, ale v největší šanci orazítkoval Castillejo zblízka tyčku! AC Milán doma remizoval s Hellasem 1:1, což je pro něho velká ztráta.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo by měl konečně tu Veronu umravnit. Na řadě je ACM.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně .

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele