22. kolo
02.02.2020 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus především díky králi penalt porazil Fiorentinu

V Turíně se žádné překvapení nekonalo, všechny tři body si nechal domácí favorit. Děkovat za ně může především Cristianu Ronaldovi, který se trefil z obou nařízených penalt. Fialky naopak nepřekonaly brankáře Szczesného ani jednou.

Zápas obecně vzbudil hodně emocí. Velice ublížený se cítil především hostující prezident Rocco Commisso, který si neodpustil pár ostřejších slovních výpadů stylu "Juventus takovou podporu sudích nemá zapotřebí" nebo "jsem zhnusen". Vadil mu samozřejmě výkon rozhodčího Fabrizia Pasquy, který podle jeho názoru pískal jasně pro Juventus. Ale zpět k utkání.

Pro nejednoho fanouška domácího Juventusu nebo dobrého fotbalu bylo asi velkým zklamáním, že Paulo Dybala, hráč s perfektní formou, zůstal jen na lavičce. Na zápas mezi Fiorentinou a Juventusem se museli těšit také polští fandové, kteří se dočkali souboje dvou skvělých polských brankářů. Více práce měl pochopitelně mladší brankář Bartlomiej Dragowski. Nepomáhalo mu ani to, že před ním stála značně nesehraná obrana (například stoper Igor hrál po přestupu první utkání v novém dresu).

V rámci prvních 15 minut se do zakončení hnal Douglas Costa, jenž ale nenatočil placírku ideálně a poslal míč jen nad bránu. Agilní Brazilec byl dnes hodně aktivní a od začátku se s míčem potkával velmi často, takže mohl dirigovat obléhání vápna Violy. Ani ta nezůstala ofenzivně pozadu. Centr z pravé strany tečoval patičkou mladý útočník Patrick Cutrone, ale Wojciech Szczęsny vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na roh.

Do míče se o pár chvil později opřel také obránce Ceccherini, ale bylo z jeho pokusu vidět, že střelba není jeho primárním pracovním přidělením. Ve 38. minutě nastala poprvé situace, která přivodila Commissovi mírný infarkt. Obránce Germán Pezzella totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí se šel podívat na video. To ho VARovalo, že se jednalo o ruku, takže míč si na penaltu postavil sám Ronaldo. Tyhle situace on zkrátka umí, což Juventusu stačilo k vedení.

Ještě před skončením první půle se obránci Violy museli několikrát obdivovat Ronaldově rychlosti a pozadu nechtěl zůstat ani Costa. Do kabin ale obě jedenáctky šly za nejtěsnějšího rozdílu. Po změně stran se Viola snažila rychle srovnat krok a zejména Patrick Cutrone si dobře uvědomoval, že největší ofenzivní tíha leží právě na jeho bedrech. Chyběla mu ale větší podpora spoluhráčů.

Když už Fialky zahrozily, pak většinou díky standardním situacím. Obránce Pezzella chtěl svou chybu odčinit co možná nejlépe a několikrát si po rohu hledal míč. Zakončil ale nepřesně, popřípadě do náruče brankáře Szczesného. Aby měl Cutrone víc prostoru, byl do hry vyslán mladý talent Dušan Vlahović. Byl to ale Juventus, kdo skóroval.

Po hodině hry ještě Gonzalo Higuaín svou tečí před brankářem Dragowskim neuspěl, ale v 77. minutě už se skóre utkání měnilo. Rodrigo Bentancur vlétl do pokutového území, upadl na jeho hranici a rozhodčí neváhal. Na naléhání hostí se sice sudí ještě díval na video, ale to mu dalo za pravdu. To už byl ale Ronaldo připraven na další penaltu a tu opět s přehledem zahrál. Pro zajímavost, prosadil se díky tomu v devátém utkání v řadě a vyrovnal tím jistého Francouze, Davida Trézégueta.

Ronaldo prostě penalty umí jako málokdo, což mu asi nikdo, snad s výjimkou culés, vyčítat nemůže. Dragowski v závěru inkasoval ještě jednou, když ho v nastaveném čase překonal ještě obránce Matthijs de Ligt.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3,69- výhra Juventusu o 3 a více golu. 3,94-výhra přesně o 2 goly. Takže o 3 a více??

Reagovat
smazaný uživatel

Tradiční výhra Juve s inkasovaným gólem.

Kurzy 3,5 - 4,5

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem našel za 2,87 výhra Juventusu s inkasovaným golem. Tyto typy sázek mě nezajímají, ale přesto oč se jedná 3,5-4,5 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zápas od zápasu, nevím kolik tam teď je, ale známej to dává za nějaký 2 - 3 tisíce vkladu a je z toho docela ve vejcích.

Co mi posílal tikety tak v Neapoli (tam to teda nevyšlo) byl kurz 4,07, ten zápas před tím, kde se to okotilo byl 3,20

Reagovat
smazaný uživatel

Opět si bukwice hrála. 4,07 o 3 více golu. 3,92-přesně o 2 goly. I na ně dojde . Tolik drzosti donekonečna mít nemužou.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele