22. kolo
03.02.2020 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Neapol to na Luigi Ferraris zvládla a Sampdorii přestřílela 4:2

Krásné šestigólové představení viděli diváci v Janově, kam k pondělní dohrávce zavítala trápící se Neapol. Hosté se pod Gattusovým vedení v posledních zápasech přeci jenom zvedli a potvrdili to i proti Námořníkům. Do utkání vstoupili dobře, rychle se ujali dvoubrankového vedení a i když soupeř dvacet minut před koncem vyrovnal, poslední slovo měla opět Neapol, která dalšími dvěma góly stanovila konečný výsledek.

V Janově panovala bouřlivá atmosféra, což mimo jiné dokládá vhozená pyrotechnika na hrací plochu. Už ve třetí minutě mohla světlice v pokutovém území Námořníků sehrát svojí roli, když po polské spolupráci a centru Zielińského hlavičkoval do sítě Arkadiusz Milik. Po čtvrthodině hry už Neapol na Marassi vedla o dva zásahy. Zieliński zásoboval pokutové území dalším centrem, tentokrát od rohového praporku a Eljif Elmas Di Lorenzem prodloužený balón dopravil do branky.

Sampdoria se dokázala rychle dostat zpět do utkání a ve 26. minutě snížila parádní volejí nestárnoucího Fabia Quagliarelly. V podání kapitána to byla fotbalová lahůdka. Těsně před koncem první půle pak zmařil šanci na vyrovnání Ramírez, jenž před prázdnou brankou poslal balón do tyče.

I po změně stran padaly góly a bylo se na co dívat. Velkou radost z Gabbiadiniho vyrovnání pokazila hra rukou, takže branka neplatila a podobné to bylo i na druhé straně barikády, když v ofsajdu rozvlnil síť Callejón. Sampdoria dál ztrácela jediný zásah a v 72. minutě se dočkala. Quagliarella šel po zákroku Manolase k zemi a sudí odpískal pokutový kop. Jedinečnou šanci na vyrovnání si nenechal vzít Manolo Gabbiadini a zhruba dvacet minut před koncem se začínalo od začátku.

Neapol se nechtěla se ztrátou dvoubrankového náskoku smířit a sedm minut před koncem se ještě jednou dostala do vedení. Insigneho rána z otočky byla zablokovaná, nicméně brankář na ní reagoval a skočil do strany, což mělo fatální následky, protože k odraženému balónu se dostal střídající Diego Demme a jemu už stačilo jen trefit prázdnou branku. Parthenopei si vítězství definitivně pojistili v nastavení, po rychlém kontru v osmé minutě nastavení vyběhl Audero mimo pokutové území, hosté to vykombinovali a Dries Mertens uklidnil balón do sítě. Neapol vyhrála nad Sampdorií 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vynechávám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele