22. kolo
02.02.2020 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Posílený Janov vybojoval v Bergamu bod

Mohutné posilování se vyplatilo, alespoň tedy v utkání na hřišti Atalanty Bergamo. Janov cestoval do Gewiss Arény v roli outsidera, ale místní zaskočil a dokonce vedl, nicméně Atalanta ještě do poločasu srovnala na konečných 2:2.

Pro Atalantu je bod ze zápasu s o záchranu hrajícím mužstvem samozřejmě ztrátou. Bergamaschi tak naplno nevyužili zaváhání římského AS a bodově se mu pouze dorovnali. Atalanta v některých zápasech svého soupeře doslova převálcovala a Janov měl ke svému hostitelovi velký respekt, který se ale zákonitě musel přeměnit v obavy, když už ve 12. minutě otevřel skóre Rafael Tolói. Gomézův rohový kop prodloužil Zapata na zadní tyč a tam brazilský obránce nekompromisně zakončil. Janov naštěstí neznervózněl a naopak rychle srovnal. Po zákroku Hateboera v pokutovém území sudí odpískal penaltu a Domenico Criscito jí proměnil. Naprosto vyrovnaný průběh pak strhl na janovskou stranu Antonio Sanabria, jemuž posadil na hlavu lahůdkový centr Sturaro.

Grifoni otočili výsledek ale z vedení se dlouho neradovali. O pouhé dvě minuty později našel Zapata střílenou přihrávkou Josipa Iličiće a ten potvrdil dobrou střeleckou formu - 2:2. Další branka v prvním poločase nepadla a na gól se marně čekalo i ve druhém poločase.

Atalanta postupně získávala územní převahu, ale Janov byl na utkání velmi dobře připraven. Podržel i brankář Perin, který na přední tyči vychytal hlavičku Djimsitiho. V závěru zápasu si Janov všechno zkomplikoval vyloučením Valona Behramiho, ovšem Atalanta krátkou přesilovku nevyužila i proto, že Muriel trefil spojnici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele