22. kolo
02.02.2020 15:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Žádný problém: Lazio rozdrtilo SPAL 5:1

Lazio v minulých letech se SPALem překvapivě ztrácelo, tentokrát ale nic takového nedopustilo a po přesvědčivém výkonu zvítězilo 5:1. Lazio se dál veze na vítězné vlně a na vedoucí Juventus ztrácí pět bodů, přičemž ale má jedno utkání k dobru. Svojí gólovou sbírku rozšířil o dva zásahy Ciro Immobile, stejný počet gólů vsítil i Felipe Caicedo a jednu branku zaznamenal také Bobby Adekanye. Porážku SPALu mírnil Missiroli.

Římský celek rozhodl o svém vysokém triumfu už v průběhu prvního poločasu, během kterého vstřelil čtyři góly. Svojí gólovou salvu spustil již ve 4. minutě, po zahraném rohovém kopu se zjevil na zadní tyči Ciro Immobile a nekompromisní ranou zajistil domácím vedení. SPAL sice rychle odpověděl, ale Floccarimu pokazil radost mávaný ofsajd. Pak už se hrálo výhradně před brankou Berišy a především padaly góly.

V 16. minutě předvedli domácí rychlý úprk od vlastní poloviny hřiště a prakticky ve dvou zvýšili na 2:0, vše z pohledu Lazia završil Felipe Caicedo. O několik minut později předvedl fotbalovou parádu opět Ciro Immobile, když na hranici pokutového území vylákal Berišu z branky a pak jednoduše trefil prázdnou branku. SPAL čas od času vystrčil růžky, ale měl smůlu a i v další možnosti pohořel, když Di Francesco orazítkoval tyčku. Výsledek byl pro SPAL možná až příliš krutý, každopádně ještě v prvním poločase zvýšil na hrozivých 4:0 Felice Caicedo.

Lazio nepolevovalo ani po změně stran a po pouhé minutě na hřišti se mohl prosadit nový muž Bobby Adekanye. Beriša proti němu rychle vyběhl a zmenšil mu střelecký uhel. Adekanye si musel na svůj zásah ještě počkat a dočkal se v 58. minutě. Milinković-Savić rozeběhl Lazzariho, ten pak přihrávkou pod sebe našel Adekanyeho, jenž završil do sítě SPALu "bůra”. Vysoký výsledek alespoň trochu zmírnil Simone Missiroli, pěknou individuální akci zároveň uzavřel střelecký účet utkání. I když se hrálo ještě půlhodiny, další gól už nepadl. Hattricku se nedočkali ani Immobile a ani Caicedo, nicméně na radosti jim to jistě neubralo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio prohrálo jeden zápas vypsaní jako favorit, právě ve Spalu. Snad si to nezvopákou, už kvuli buzerantským sázkovkám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ně.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele