Serie A - preview 22. kola

01.02.2020, 08:39, aktualizováno 03.02.2020, 08:11
Previews
Pondělní dohrávka italské nejvyšší soutěže se odehraje na hřišti janovské Sampdorie, kterou vyzve Neapol. Naváží Partenopei na vítězství z předchozího zápasu s Juventusem?
UC Sampdoria - SSC Neapol  (pondělí 20:45)
Všichni uchazeči o čtvrté místo o víkendu zaváhali a pro Neapol je to velká možnost z jejich náskoku cosi ukrojit. Aktuálně až jedenáctý tým soutěže se představí na stadionu Luigi Ferraris v Janově. Místní Sampdoria se nebezpečně přiblížila sestupu a potřebuje zabrat.

Neapol od domácí porážky s Fiorentinou přeci jenom pokročila a zaznamenala dvě důležitá vítězství, která jí mohou pomoci. V Coppa Italia zastavila a následně vyřadila obhájce trofeje Lazio a v lize si vyšlápla na první Juventus, který porazila 2:1. Před Parthenopei je ale stále pořádná kopa práce a už zápas na Marassi bude tvrdým oříškem. "Od té doby, co Ranieri přišel do ligy, jsou na prvním místě, co se inkasovaných gólů týče. Velmi dobře brání, nechávají velmi málo míst. Bojím se, protože budeme čelit skvělému trenérovi," vzdal poklonu svému protějšku Gennaro Gattuso, který dodává: "Pokud se nám podaří vyhrát, bude to pro nás důležité. Ale bude to bitva, u nich doma jim je obtížné čelit."

Hosté budou v roli favorita, na druhou stranu Sampdoria doma nesmí zaváhat. Námořníci jsou pouhé čtyři body od sestupu a v novém roce zatím vyhráli jen jeden zápas. Jak už naznačil Gattuso, Sampdoria s výjimkou zápasu s Laziem velmi málo inkasuje. To koneckonců potvrdila i v minulém kole remízou 0:0 se Sassuolem.

Sampdoria nebude moci využít služeb Ferrariho, Barreta, Depaoliho a potrestaného Bereszyńskiho. Ještě hůře je na tom soupeř. Neapol v letošní sezoně trápí rozsáhlá marodka, která se před zápasem v Janově alespoň trošičku vyprázdnila. Mimo hru ale stále zůstávají Malcuit, Ghoulam, Koulibaly a Younes. To je pochopitelně pro Gattusa nepříjemná záležitost.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Chabot, Tonelli, Colley, Murru - Ramírez, Thorsby, Vieira, Linetty - Gabbiadini, Quagliarella
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Mario Rui - Fabián Ruiz, Demme, Zieliński - Callejón, Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.73 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Juventus v minulém kole překvapivě prohrál a navíc musel řešit nepříjemné kontroverze kolem vyjádření trenéra Sarriho. Fanoušci právem očekávají mnohem lepší výkony a hráči jim je mohou ukázat na domácí půdě. V neděli krátce po obědě se zde představí Fiorentina.

O tom, že má trenér Maurizio Sarri k Neapoli hodně blízko a v srdci ji možná nikdy úplně neopustil, se asi nedá pochybovat. Jasné je to i z jeho vyjádření. Až potud je všechno v pořádku. Když ale jeho Juventus s Neapolí v minulém kole prohrál, fanoušci to nenesli moc dobře. Partenopei vedeni Gennarem Gattusem si s Juventusem poradili díky dvěma brankám a Juventusu nestačil ani zásah Cristiana Ronalda.

Když se ale po utkání trenér Sarri vyjádřil ve smyslu, že je vlastně rád, že prohra přišla právě s Neapolí, asi se nelze divit fandům Staré dámy, že jim to hnulo žlučí. Z hlediska tabulky to nebyla ta úplně nejhorší zpráva, neboť ani druhý Inter nebodoval naplno. Rozdíl mezi prvním Juventusem a druhým Interem stále činí tři body. Prostor na další zaváhání se ale logicky neustále zmenšuje.

S Fiorentinou by to pro Juventus sice neměl být větší problém, ale faktem je, že velká většina jejich vzájemných duelů končí těsnou výhrou. Čili Fiorentina rozhodně bude bojovat a Juventus bude do hry muset dát všechno. Jednak aby si udobřil fanoušky po poslední prohře a jednak aby nedopustil žádné další dramatické chvíle. Opírat se při tom může o domácí půdu, kde se mu pochopitelně velmi daří. Žádný tým v lize totiž letos nezískal doma tolik bodů jako Juve (28).

A platí to i v zápasech s Fiorentinou. Ta se ze tří bodů v rámci ligy na půdě Juve radovala před dlouhými dvanácti lety. Tentokrát se Juventus bude muset obejít bez několika zraněných hráčů. Absence postihují především jeho defenzivu, protože jsou stále mimo hru Chiellini, Demiral, Khedira a Danilo.

V případě Fialek platí v podstatě to samé. Do hry se totiž kvůli kartám nedostane duo Milenković a Cáceres, přičemž zranění nepustí na trávník Ribéryho s Boatengem. Nakonec se do hry nezapojí ani mladík Castrovilli.

Aby toho nebylo málo, tak tým trenéra Iachiniho bude čelit větší únavě. Zatímco Juventus hrál svůj čtvrtfinálový zápas Coppa Italia minulý týden, Fiorentinu čekal tuto středu. A Inter jí dal pořádně zabrat, což se určitě na fyzické připravenosti toskánského celku projeví.

Fiorentina rozhodně netráví první týdny roku 2020 na místě, kde by ji její fanoušci viděli rádi. Po minulé remíze s janovským CFC, se kterým se Viola rozešla bez branek, jí stále patří až 13. místo. V posledních deseti soutěžních utkáních vyhrála Iachiniho parta jen čtyřikrát.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Ramsey - Dybala, Ronaldo
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Venuti, Pezzella, Ceccherini - Lirola, Benassi, Pulgar, Badelj, Dalbert - Chiesa, Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.27 - 9.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Janov CFC  (neděle 15:00)
CFC Janov nechce být za žádnou cenu poslední či předposlední a jeho vedení dělá vše pro to, aby nejvyšší soutěž zachránilo. Grifoni byli na přestupovém trhu hodně aktivní, ale bude to na rozjetou Atalantu stačit? SPAL před nedávnem ukázal, že lze osmifinalistu Ligy mistrů zaskočit, na druhou stranu například Turín FC, AC Milán nebo Parma mají s Atalantou své zkušenosti.

Jinými slovy Atalanta je velký favorit, ale porazit jí lze. Minulý víkend ukázali Bergamaschi opět svojí ohromnou sílu a Turínu nadělali neuvěřitelný sedmigólový debakl. V letošní sezoně šlo už o třetí nečekaný výprask, ty předtím schytali AC Milán nebo Parma (shodně 0:5). Když Atalanta chce, je k nezastavení. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho bojují na dálku o čtvrté místo s AS Řím a na svého konkurenta ztrácejí jeden bod.

Ve 22. kole čeká na Orobici předposlední CFC Janov a i když je Atalanta velkým favoritem, podcenit utkání v žádném případě nemůže. Janov vydatně posiloval a je odhodlán dostat se co nejrychleji ze sestupového pásma. Vedení Grifonů bylo opravdu velmi aktivní a na Marassi přitáhlo zajímavá jména - Iago Falqué, Juan Manuel Iturbe, Vittorio Parigini, Adama Soumaoro, Andrea Masiello nebo Sebastian Eriksson. Kouč Davide Nicola bude muset nový soubor hráčů zapracovat a pochopitelně získávat výsledky. Nic jiného už se od něho ani neočekává.

I přes všechny posily to bude mít Janov v Gewiss Aréně složité, přes tři roky tu nevyhrál a za tu dobu s Atalantou prohrál drtivou většinu zápasů. Naposledy Atalanta vyhrála v Janově 2:1, gólem až v páté minutě nastavení.

Gian Pier Gasperini nebude moci počítat s Castagnem nebo Czyborrou. K dispozici ale jsou nové posily Raoul Bellanova a Adrien Taméze. Janov zase bude bez Kouamého, Leragera, Zapaty a Cassaty.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Pašalić, Gosens - Gómez - Iličić, Zapata
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Romero, Criscito - Ankersen, Behrami, Schöne, Sturaro, Barreca - Panděv, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.46 - 12.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Hellas Verona  (neděle 15:00)
AC Milán hledá po příchodu Zlatana Ibrahimoviće zpět svou tvář a zatím se to daří. Rossoneri po příchodu švédského veterána neprohráli a prodloužit tuhle sérii hodlají i proti Hellasu Verona. Mezitím spustilo vedení očekávanou čistku a ze San Sira odešli Fabio Borini, Suso, Ricardo Rodríguez nebo Krzysztof Piątek.

Milánské AC po příchodu Zlatana Ibrahimoviće v šesti soutěžních zápasech neprohrálo a rovnou v pěti případech zvítězilo. V lize se díky tomu dostalo na dostřel evropským pohárům a v Coppa Italia po velmi dobrém výkonu postoupilo už do semifinále, kde už na něho čeká Juventus.

Vedení milánského velkoklubu navíc začalo s čistkou a hned několik hráčů se muselo ze San Sira pakovat. Do Sevilly zamířil Suso, do Berlína Piątek a Rodríguez si to namířil do nizozemského Eindhovenu. Fabio Borini už dříve vyměnil červenočerný dres za žlutý veronský a v neděli se proti svým někdejším spoluhráčům postaví. Některé kroky trojice Maldini, Boban, Gazidis přeci jenom budí rozpaky. Fanoušci neví, co si myslet o příchodu neznámého Alexise Saelemaekerse z Anderlechtu Brusel či o "wiganských" námluvách ohledně Antoneeho Robinsona. Tento přestup nakonec nedopadl a tak se narychlo z hostování z Turína FC vrátil Diego Laxalt.

AC bude v souboji s Hellasem favoritem, na druhou stranu své fanoušky už v této roli nejednou zklamal. Rossoneri dobře vědí, že jakákoliv bodová ztráta by znamenala vrácení zpátky do reality a před očekávaným derby by to bylo nepříjemné. Milán má na San Siru co zlepšovat, letos už tam rozdal spoustu bodů a vyhrál pouze třikrát!

Hellas sice nebude favoritem, ale tomu vůbec nevadí. Veronský celek je v dobré formě a s Milánem v tabulce sousedí. Neprohrál v pěti případech v řadě a Lecce před týdnem smetl třemi góly.

Stefano Pioli musí řešit jednu nepříjemnost, k dispozici totiž nebude suspendovaný Ismail Bennacer. Ve středu zálohy tak dostane přednost pravděpodobně Rade Krunić, jenž odehrál i pohárové utkání s Turínem. Mimo hru je i další středopolař Lucas Biglia a dalšími absentéry jsou Duarte a Calabria. Dle nejčerstvějších zpráv je nejisté nasazení Simona Kjaera a dokonce i Zlatana Ibrahimoviće, oba marodí s chřipkou. Hellas bude prakticky v kompletním složení až na jednu výjimku - zraněného Salceda.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernández - Castillejo, Kessié, Krunić, Calhanoglu - Leao, Rebić
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Kumbulla - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović - Borini, Pessina - Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.74 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - SPAL 2013  (neděle 15:00)
Vítězná série Biancocelesti sice minulý týden skončila, ta neporazitelnosti se ale natáhla už na patnáct ligových zápasů. Prodloužit jí na šestnáct se proti SPALu nezdá být velkým problémem, to by však Lazio nesmělo se stejným soupeřem prohrát dvakrát v řadě. Ano, SPAL patří mezi nejméně oblíbené soupeře Inzaghiho družiny a do Říma cestuje, aby favorita znovu citelně obral o body.

Třináct výher v řadě zaznamenalo do minulého týdne Lazio. Série skončila v římském derby s AS, které skončilo remízou 1:1. Paradoxně se ale Biancocelesti Juventusu přiblížili, neboť ten nezvládl jiný šlágr v Neapoli. Lazio ztrácí na "Starou dámu" pět bodů, ale jedno utkání navíc má k dobru.

Přiblížit se prvnímu místu může v zápase se SPALem, ve kterém sice bude velkým favoritem ale vzhledem k předchozím výsledkům si musí dávat velký pozor. SPAL navíc hraje o záchranu a body potřebuje jako sůl. Lazio se po zbytku sezony může koncentrovat výhradně na ligovou soutěž. V Evropské lize neprošlo základní skupinou a prvenství v Coppa Italia díky vyřazení od Neapole neobhájí.

SPAL v minulém kole prohrál s Boloňou 1:3 a nenavázal tak na překvapivý úspěch v Bergamu. Sempliciho svěřenci nadále zůstávají namočení v sestupovém pásmu, na záchranu v tuto chvíli ztrácejí jeden bod, takže situace ještě zdaleka není beznadějná. Ferrarský celek však potřebuje pravidelně bodovat a v Římě by se mu nějaký úspěch bez debat hodil.

Lazio do poslední chvíle usilovalo o Oliviera Girouda z Chelsea, ze sestupu ale nakonec sešlo a římský celek si tak musí vystačit s tím co má. Ciro Immobile je v útoku neohroženou jedničkou a letos v lize nastřílel už úctyhodných třiadvacet branek, to je o pět víc, než má portugalská hvězda Cristiano Ronaldo. V duelu se SPALem budou domácím chybět Lukaku, Marušić, Cataldi a Correa. Ani SPAL nebude kompletní, vedle zraněných Farese s D'Alessandrem nenastoupí potrestaný Valoti. Útočník Andrea Petagna odešel do Neapole. Jako náhradu vedení přivedlo trojici Lucas Castro, Alberto Cerri (oba z Cagliari), Ervin Zukanović. Posledně jmenovaný se vrací do Serie A z Al Ahli.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkoviæ, Lucas Leiva, Luis Alberto, Luliæ - Caicedo, Immobile
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Beriša - Cionek, Vicari, Bonifazi - Strefezza, Dabo, Missiroli, Murgia, Reca - Di Francesco, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.43 - 12.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Turín FC  (neděle 18:00)
Turínu se na Stadio Via del Mare v Lecce vůbec nedaří a další možnost napravit svou tristní bilanci bude mít v neděli odpoledne. Kromě toho, že Býci nemají formu, nemají k dispozici ani mnoho opor. Bude to ale nováčkovi soutěže stačit na body?

Lecce, které se stalo alespoň na pár měsíců novým působištěm Antonína Baráka, je odhodláno zůstat mezi italskou elitou. Snaží se posilovat a zároveň se zbavovat hráčů, kteří na boj o záchranu nejsou připraveni. Právě záchrana je hlavním cílem, který zatím rozhodně není nijak blízko. Vždyť Lecce dělí od posledního místa v tabulce jen bod!

V deseti posledních soutěžních utkáních se mu povedlo vyhrát jen jednou, když porazilo Fiorentinu. Šokovalo taky remízou s Interem a překvapilo stejným úspěchem s Cagliari, ale jinak se mu dlouhodobě nedaří. Minulé kolo mu přineslo opět jen zklamání, na které si fanoušci Lecce tak trochu vlastně už zvykli. V utkání s Hellasem se jasně projevil rozdíl v kvalitě i připravenosti na utkání, protože domácí vyhráli jasným poměrem 3:0.

Zkušený obránce Giulio Donati, který v týmu působí od prosince, uvedl: "V minulém kole se nám nedařilo prakticky nic. Hellas byl mnohem hladovější, důraznější a rychlejší. My jsme k mnoha situacím přistupovali příliš pozdě a ustrašeně. Tohle se nám nesmí stávat, pokud chceme docílit záchrany. Je před námi ale ještě dlouhá cesta a k dispozici je plno bodů. Nezbývá, než na sobě tvrdě pracovat."

Domácí nebudou úplně kompletní, neboť jim schází vykartovaný Dell’Orco a zranění Farías, Calderoni, Tachtsidis či Babacar. Turín taky nemůže úplně jásat, protože jemu zase schází Lukić, Izzo, Ansaldi, Zaza a Baselli. Většinou hráči základní sestavy.

A to není pro trenéra Waltera Mazzarriho stále tou nejhorší zprávou. Jeho tým prohrál už tři poslední duely a celkem v nich dostal 13 branek! V lize klesl až na dvanácté místo se sedmadvaceti body a naposledy také vypadl na úkor AC Milán z Coppa Italia. Mazzarri se při vyhlášeném ritiru bude soustředit především na obranu, která je čtvrtou nejhorší v celé lize.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossettini, Donati - Majer, Petriccione, Deiola - Mancosu - Falco, Lapadula
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Lyanco, Nkoulou, Djidji - De Silvestri, Meite, Rincón, Ola Aina - Berenguer, Verdi - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.50 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Inter Milán  (neděle 20:45)
Inter sice postoupil v Coppa Italia, ale v rámci ligy nepředvádí tak vyrovnané výkony, jaké budou pro celkové vítězství potřeba. Další zaváhání si po minulém kole Inter nesmí dovolit. Týmem, který otestuje jeho charakter i schopnosti, bude Udinese.

Souboj o čelo italské Serie A stále favorizuje Juventus. Turínský gigant si stále udržuje náskok oproti Interu, kterému jako již tradičně nevychází leden úplně ideálně. Inter se ale nevzdává. Nejprve zaplavil fanoušky optimismem, když přivedl hvězdného záložníka Christiana Eriksena. Po jeho příchodu se fanoušci dle sociálních sítí ocitli v opravdovém deliriu a nyní se můžou těšit na to, co dánský šikula předvede na hřišti.

Kromě toho si Inter ve čtvrtfinále Coppa Italia poradil s Violou a po brankách Candrevy s Barellou postoupil do další fáze soutěže. Dost možná bude mít méně sil, ale aspoň znovu ochutnal vítězství. V Serii A se mu to nedaří tak často a pravidelně, aby to stačilo na první příčku. Inter totiž už ve třech ligových duelech nevyhrál a všechny tři jeho poslední zápasy skončily stejným skóre - 1:1. Naposledy obralo Inter o body Cagliari, přičemž vyrovnání vymyslel v Interu odložený Radja Nainggolan.

A to nebylo tou nejhorší ztrátou. Tíhu okolností totiž neunesl střelec Lautaro Martínez, který byl sudím Manganiellem v nastaveném čase vyloučen. Za červenou kartu mohl pykat i déle, ale nakonec dostal stopku na dva zápasy. Vzhledem k tomu, že Inter už třikrát nedokázal dát víc než jednu branku, by to mohlo být citelné oslabení. Možnosti na hrotu při hře na dva útočníky jsou navíc v Interu pořád problematické.

Dobrou zprávou pro italského kouče je alespoň to, že kromě Sensiho není zraněn nikdo další. Hrát ale nebude duo hříšníků Lautaro Martínez s Tommasem Bernim. I bez svého kanonýra je ale trenér Antonio Conte odhodlán zvítězit.

"Často si zakládám na tom, že můj tým není týmem hvězdného jedince. Je to spíš dobře spolupracující stroj, ve kterém každé kolečko má svůj význam a řád. I proto jsem přesvědčen, že případné absence dokážeme dobře přestát. Celý tým se semkne a to ještě víc upevňuje charakter týmu."

Zebry z Udine možná na chvíli ztratily i poslední zbytky lesku pro českého diváka, když odeslaly na hostování do Lecce Antonína Baráka. A nebude to jediná absence, neboť trenér Gotti postrádá obránce Samira s Troostem-Ekongem.

Především ale postrádá body. Udinese jich po 21 odehraných duelech má na kontě jen 24, což stačí až na 14. příčku. Od pásma sestupu je to sice stále ještě notný kus cesty, ale přesto musí Bianconeri zabrat. Prohráli totiž tři poslední duely v řadě a aktuální forma rozhodně není jejich společníkem. Naposledy nedali ani gól a všechny tři body si zaslouženě nechala lepší Parma.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, De Maio, Nuytinck - Stryger Larsen, Fofana, Mandragora, De Paul, Sema - Okaka, Lasagna
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Brozović, Vecino, Biraghi - Eriksen - Sánchez, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.41 - 3.66 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Brescia Calcio  (sobota 15:00)
Poslední tým soutěže Brescia Calcio se hodlá odrazit ode dna a v Boloni by proto potřebovala nejlépe bodovat. Domácí patří na Renato Dall'Ara k velice nepříjemným soupeřům, na druhou stranu forma Boloni z minulé sezony je dávno pryč.

Boloňa ne, že by hrála vyloženě špatně, ale přeci jenom to není ten tým z minulé sezony. Začátek sezony Mihajlovićovým svěřencům nevyšel, ale postupně se Boloňa přeci jenom zlepšuje a v klidu si hoví ve středu ligové tabulky. V minulém kole domácí přerušili třízápasovou sérii bez výhry a třemi góly zvítězili ve Ferraře nad Spalem.

Samotné utkání je mnohem důležitější pro Bresciu, která zatím marně bojuje o to nebýt v sestupovém pásmu. Po smolné porážce od AC Milán (0:1) tým klesl na poslední místo. Přitom herně to ze strany Coriniho svěřenců není vůbec špatné, pokud ale scházejí body, je to těžké a týmu to na psychice rozhodně nepřidá.

Tři body, to je to, co současná Brescia potřebuje. Dostat se na vítěznou vlnu, nebo alespoň pravidelně přispívat do tabulky. Herně na to Brescia má, je ale potřeba jít štěstíčku trochu naproti. Mimochodem celou situaci hostů krásně vykresluje první zápas, který Brescia doma s Boloňou prohrála po divokém výsledku 3:4.

Na marodce Rossoblu zůstávají Dijks, Medel, Denswil, Tomiyasu i Ladislav Krejčí. Nedojde tak na souboj dvou českých křídelníků Ladislava Krejčího s Alešem Matějů. Brescia se zdá být kompletní, až na útočníka Maria Balotelliho, který podobně jako proti AC Milán nemůže nastoupit vinou karetního trestu.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Bani, Paz - Poli, Schouten - Orsolini, Soriano, Sansone - Palacio
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Cistana, Chancellor, Matějů - Bisoli, Tonali, Dessena - Romulo - Torregrossa, Ayé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.25 - 5.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Parma Calcio  (sobota 18:00)
Na Stadio Sant'Elia nás v sobotu večer nejspíš čeká pořádně ostrý a vyhrocený zápas. Ligové kolo s pořadovým číslem 22 totiž svedlo dohromady dva týmy se stejným bodovým ziskem. A aby toho nebylo málo, tak Cagliari myslí stejně jako Parma na evropské poháry.

Cagliari ještě nedávno válelo a usadilo se až na čtvrtém místě. Od něj je teď ale dělí už osm bodů a zdá se, že tenhle rozdíl ještě poroste. Ke konci roku 2019 totiž Cagliari začal docházet dech. Tým nepříliš zvyklý na roli favorita několikrát těžce klopýtl a ve výsledku klesl až na sedmou příčku. Aktuálně si o jedno místo polepšil, ale že by se jeho výkony nějak zázračně lepšily, to se rozhodně říct nedá.

Cagliari vyhrálo soutěžní duel naposledy na začátku prosince minulého roku a od té doby si připsalo sérii pěti porážek v řadě. Spokojené nemohlo být ani s remízou proti Brescii, neboť z tohoto zápasu chtěli hráči i fanoušci určitě daleko víc. Těšit je mohlo alespoň minulé kolo, v němž se Cagliari postavilo Interu. S milánským celkem sice brzy prohrávalo, ale nevzdalo se. Poté, co přežilo několik šancí soupeře, udeřilo asi nejhvězdnějším hráčem - Radjou Nainggolanem.

A právě ten po zápase mluvil s Gazzettou dello Sport. "Tohle utkání pro nás hodně znamená, protože ukazuje vzestupnou tendenci naší formy. Pokud oberete o body Inter, musíte už něco umět. Máme tu skvělý tým plný dobrých hráčů, na hřišti i mimo něj si rozumíme a to je základ pro týmové úspěchy. Teď jen potřebujeme potvrdit dobrou formu i v následujícím kole s Parmou."

Cagliari se bude muset obejít bez několika opor. Mimo hru jsou i nadále hráči jako Pavoletti, Cacciatore, Ceppitelli, Rog nebo Cerri. Ani Parma nebude kompletní, neboť jí schází Inglese, Sepe, Karamoh, Barillà a dost možná i Gervinho.

Parma na Sardinii vyhrála naposledy před téměř sedmi lety a od té doby se jí zase tak moc nedaří. Aktuální forma ale dává fandům naději na zlepšení, protože Parma prohrála z posledních deseti soutěžních duelů jen čtyřikrát. Bodově se proto dotáhla právě na Cagliari a je na šestém místě.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Faragò, Pisacane, Klavan, Pellegrini - Nandez, Cigarini, Ionita - Nainggolan - Pedro, Simeone
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Colombi - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Hernani, Scozzarella, Kurtić - Kucka, Cornelius, Kulusevski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.76 - 4.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - AS Řím  (sobota 20:45)
Sassuolu se proti AS Řím vůbec nedaří a dlouhodobě nad ním nedokáže vyhrávat. Další pokus bude mít na domácí půdě už v sobotu večer, kdy se Vlci dostaví na Mapei Stadium. Oba týmy jdou do vzájemného střetu s remízami v zádech.

Neroverdi toho s Římany sehráli už hodně a mnohokrát už Sassuolo sahalo po bodech. Nakonec ale smutná bilance stále přetrvává. Sassuolo se neradovalo za dlouhých více než šest let plných zápasů ani jednou ze tří bodů. Římané naopak nemají problémy obrat Sassuolo o všechny tři body ani na jeho domácí půdě, což se jim za šest zápasů hned šestkrát.

Aktuální sezona Sassuola navíc nevykazuje mnoho změn k lepšímu. Neroverdi vyhráli z posledních deseti zápasů jen dvakrát, když si poradili s Brescií a trochu nečekaně také s FC Turín. Jinak ale zanechávají za sebou spíš mnoho zklamání. Z poslední doby je musí mrzet překvapivé vypadnutí z Coppa Italia na úkor druholigové Perugie, což čekal málokdo. Pak Sassuolo v lize nestačilo ani na Janov nebo na Udinese.

Proti Římu se ale hráči budou chtít vytáhnout. Mladý italský záložník Manuel Locatelli poznamenal: "V posledních zápasech se trápíme především v kombinaci. Nejde nám tak snadno a hladce, jak jsme byli zvyklí. Nevím přesně, co se mohlo stát, ale musíme rychle přijít na recept. Z toho pak rezultuje naše neschopnost proměnit víc šancí v zápase, těžko si je vytváříme. Proti Římu to bude velký test a my se moc těšíme, protože je v našich silách soupeři znepříjemnit život."

V minulém kole se Sassuolo muselo spokojit jen s remízou proti Sampdorii Janov a ještě za ni bylo rádo. Zápas totiž dohrávalo od 29. minuty bez vyloučeného obránce Pelusa, který nebude pro karty přítomen. Mezi absence musí Sassuolo počítat také hráče jako Ferrari, Chiricheş nebo Duncan. Ani hosté z Věčného města ale nebudou kompletní, třebaže do hry se jim vrací Pastore s Perottim.

Zranění jsou věčným tématem v případě AS a ani pod vedením trenéra Paula Fonsecy se tento stav nemění. Pro utkání se Sassuolem nebudou moci nastoupit Diawara, Zappacosta, Zaniolo a zřejmě ani Mchitarjan.

Římané však i přes množství absencí a nových tváří dokáží pravidelně produkovat kvalitní podívanou. A poslední duel nebyl výjimkou. Naopak, proti favorizovanému Laziu v derby se AS ukázalo ve skvělé formě. Podle mnohých nejlepším výkonem dosavadní sezony sahalo po třech bodech.

Nakonec se sice body dělily, za což mohla jednak špatná koncovka Vlků a jednak chyba brankáře Lópeze. Bod byl ale z hlediska tabulky přesto cenný, protože umožnil Giallorossi držet se na čtvrtém místě o bod před dotírající Atalantou. Otázkou bude, zda AS dokáže své výkony zopakovat i v relativně skromnější a ne tolik vyhecované atmosféře.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Romagna, Marlon, Kyriakoupoulos - Locatelli, Obiang - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lopez - Santon, Mancini, Smalling, Kolarov - Cristante, Veretout - Ünder, Pellegrini, Perotti - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.55 - 4.15 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC21163240:2151
2.Inter Milán21146142:1848
3.SS Lazio20144247:1946
4.AS Řím21116438:2339
5.Atalanta Bergamo21115557:2838
6.Cagliari Calcio2187636:3231
7.Parma Calcio2194829:2731
8.AC Milán2194822:2631
9.Hellas Verona2085725:2229
10.SSC Neapol2176830:2927
11.Bologna FC2176832:3327
12.Turín FC21831026:3527
13.ACF Fiorentina2167825:2925
14.Udinese Calcio21731119:3324
15.US Sassuolo21651032:3523
16.UC Sampdoria21551120:3320
17.US Lecce21371123:4216
18.SPAL 201321431415:3315
19.Janov CFC21361221:4115
20.Brescia Calcio21431419:3915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (251)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

to jeste zmrhal nezdrhl z brescie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu už bude Lácijo druhý

Reagovat
Recoba Inter

Forza INTER

Reagovat
Kaspar

Zmrhal odchazi, ze neni na lavce ani mezi zranenyma?

Reagovat
Pinturicchio

Orsolini

Reagovat
Largo

Velmi zajimaavej hrac, libi se mi jeho pohyb i technika.

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, ten Håland, to už není ani vtipné.

Reagovat
Zark

beztak v Dortmundu by to tam sazel jeden za druhym aji Libor Kozak

Reagovat
LesyJePan

Takmer v každom zápase 5+ gólov. Pre útočníka najlahšia súťaž. Ale aj tak to co dokazuje Haland je obdivuhodné.

Reagovat
Zark

Reagovat
Pipo123

Ale to jeho zakončenie, tak precízne strely snad nemá žiadny útočník na svete, na to koľko mu je rokov

Reagovat
10

tj, naposledy jsem to viděl u Piateka v Janově

Reagovat
smazaný uživatel

Takmer v každom zápase 5+ gólov? Toto kolo sa zatiaľ hralo 7 zápasov a 5+ gólov (konkrétne 5, teda spodná hranica) padlo v zápase Dortmundu, k čomu sa pričinil aj Haland 2 zásahmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže len v jednom zápase.

Reagovat
LesyJePan

Samozrejme troška som tomu pridal ale myslel som konkretne zápasy Dormundu. A k tomu som doplnil, že pre útočníka je to najvhodnejšia súťaž.

Reagovat
Pinturicchio

Než ho pošlou domů

Tým a soutěž pomáhá, ale i tak, respekt.

Reagovat
Zark

jj, u nas by mu vše sebral z kopačky Roncek, takže by to měl těžký

Reagovat
Pinturicchio

Navíc, kdo ví, jak by si sedli s Mbappem.

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

ale náš Kurzawa dal gola

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
ED91

Reagovat
Largo

Hm.

Sassuolo ty brejky proste umi. Zvlast Boga s Berardim budou hodne nebezpecny.

Reagovat
HugoBoss27

Reagovat
10

Ciccio Caputo je Di Natale pro chudý

Reagovat
Panděvova ofina

On ani ten Di Natale nebyl pro bohaté

Reagovat
GEGE

Loca

Reagovat
danko10

Mancini dnes hra, ako keby sa pri rozcvicke dozvedel, ze mu uniesli zenu a musi to pustit.

Reagovat
Largo

Nejen on. Cela obrana a Cristante. Hruza.

Reagovat
LesyJePan

Pozerám že rimani nadviazali na skvelý výkon z derby

Reagovat
Lech

Lol

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes AC bez Zlatana, Bennacera, Krunica, Kjaera, preč je Suso, Piatek, Rodriguez, Borini... Žiadna kvalitná náhrada neprišla dosť podcenili trh Boban - Maldini.

Reagovat
M11

Co ta mlha? Bude se hrat?

Reagovat
M11

Tak uz tam sviti slunicko.. v cajku.. Dybala na lavce.. bezte nekam

Reagovat
Pinturicchio

Ten se nasere a v létě půjde.

Reagovat
Furia Ceca

Třeba v létě půjde Sarri od válu.

Reagovat
Pinturicchio

Snad.

Reagovat
To som ja

Najlepší hráč v mužstve na lavičke. Som zvedavý dokedy to Paulito vydrží.

Reagovat
Pinturicchio

Ty Costovy pasy, to je chrumkavost sama.♥️

Reagovat
Pinturicchio

Wojta

Reagovat
10

Ta defenziva je totální bezbrannost, stačí na ni lehce zatlačit a už se to sype jako kráva.

Reagovat
Pinturicchio

Kurva, Vicerojko, dej tam Dybalu místo Higuaina, ten je tam jak namalovaný.

Reagovat
M11

Musi nas zachranovat ruka

Reagovat
10

jinak by neměli nic...

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pinturicchio

Však to na těch hracích vidíš, jak se o každou píčovinu ve vápně hlásí a hádají se, páč je jím jasné, že sami si nic nevytvoří.

Reagovat
M11

SIIIIIIIU !!!

Reagovat
10

Penaldo!

Reagovat
Pinturicchio

Criiiiiis

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltino

Reagovat
LH171186

Nečekaně penalta, 40% Ronaldových gólů....

Reagovat
Pinturicchio

Bez Kriplés už by to ani nebylo ono.

Reagovat
M11

Necekane fanda Barci.. 40% Ronaldovych komentaru

Reagovat
kaja900

Už chybí jen dejdik, ale třeba ještě dojde napsat něco

Reagovat
Pinturicchio

To se divím, že tady neobsmrda. Možná už mu zabrala ta antidepresiva, co jsem mu doporučoval.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

v kolikátý si propadnul z matiky?

Reagovat
M11

Kdy jindy ma hrat Dybala.. to proste nepochopis..

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
ED91

Reagovat
Furia Ceca

Jako upřímně: zasloužili bychom si vyrovnání, ať se chlapci trošku snažili a dali aspoň jeden gól ze hry. Vyhrát takovej zápas penaltou by bylo nezaslouženě jednoduchý...

Reagovat
Furia Ceca

Vzpomínám si, že když Allegri převzal Juve po Contem, tak celý podzim to byl těžká bída, ale na jaře přišlo probrání a dotáhli jsme to až do finále LM.

Bohužel, tuhle paralelu u rakoviny nevidim. Začátek února a furt to samý: nespolehlivá obrana a útok na náhodu. Trénuje se u nás vůbec? Jako nevypadá to...

Reagovat
M11

Cervena

Reagovat
Pinturicchio

Chiesa, pokud přijde, dopadne nachlup stejně jako Berna.

Reagovat
10

Jo...a bude ještě dražší

Reagovat
Pinturicchio

Už to začíná připomínat vyhypovane Angličany při přestupu v rámci PL, Angličan (Ital) = +40/50% cena nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle někde psali že při přestupu angličana se k ceně přičítá hned 40 mil. liber.

Byla by prdel, kdyby jim po brexitu skrouhli cizince, to by v slavné, nejlepší Premier League zůstalo tak na 1 tým

Reagovat
didosh

Reagovat
cresposuper

Navyse Berna hral podla mna za Violu lepsie nez Chiesa

Reagovat
Pinturicchio

Jo.

Reagovat
ED91

Reagovat
ED91

On ma moc svoj hrou nenadchýňa aby som ho chcel v Juve

Taký dedinský plejer, hlava dole a lopta je len moja.

Reagovat
Pinturicchio

Radši ať přivedou Orsoliniho.

Reagovat
ED91

Toho by som ešte jednu sezónu len sledoval, nech sa poriadne vyhrá a ukáže či má na to spraviť taký krok vpred v kariére.

Reagovat
10

Nechci nějak narušovat nedělní pohodu, ale ten tým má doma 1 střelu na bránu v 60. minutě

Reagovat
Pinturicchio

Buďme rádi za tu potřebnou facku, o které mluvil Gigi po zápase v Neapoli, jinak by ty střely byly v mínusu.

Reagovat
M11

Neutocime.. nebranine.. to je zase cekani na gol a chaos v zaveru

Reagovat
Pipo123

Ej myslel som ze Juve sa penalty nepiskaju

Reagovat
10

Lazio by dneska kopalo tak 4

Reagovat
Pipo123

Ne ale toto ne picovina penalta, hlavne ze sa ludia navádzajú do Lazia

Reagovat
10

Možná kdyby mu nedal loket do krku...a Lazio nikoho nezajímá, tak to tady nezasírej

Reagovat
Pipo123

A tu je vidiet ta objektívnosť

Reagovat
10

Co to meleš?

Reagovat
Pipo123

Ty napises nech tu nezasiram Laziom pritom si sam zacal stym ze by im odpuskali 4 penalty. Klud 10, nereaguj tak podráždene, Musime tu zachovať rovnováhu

Reagovat
10

tak ty jakoukoliv diskusi maximálně v 2. příspěvku k Laziu stočíš, tak jsem to jen urychlil

Reagovat
Pipo123

V prvom rade ten príspevok mal vyprovokovať toho kokota čo tu pod každé vlákno píše o penaltách Lazia, reagoval si na to ty, pritom si k tomu nemáme ani čo povedať

Reagovat
10

vyprovokoval si špatnýho kokota

Reagovat
Pipo123

do tejto skupiny nespadáš

Reagovat
Furia Ceca

Penalty Lazia nikdo neřeší... To je soukromá aktivita toho kreténa S.O.B.a.

Reagovat
smazaný uživatel

Co si to dovoluješ TY ZMRDE !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Furia Ceca

Sám jseš zmrd

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pinturicchio

To si děláš prdel

Reagovat
M11

CR7 !!!

Reagovat
PISTOLERO

Toje penaltička pnečku

Reagovat
Pinturicchio

Jj, čistá, jasná, 100%.

Reagovat
PISTOLERO

To nemyslíš vážně

Reagovat
Mr.Jindros

Zastavil ho rukama. Jasná.

Reagovat
Pinturicchio

Myslím, ale vysvětlovat ti to nebudu, jelikož fandíš Liverpoolu a Interu a stejně bys to nepochopil.

Reagovat
Pinturicchio

CRIIIIIIIS

SIUUUUUUU

Reagovat
Mr.Jindros

Je dobře, že video odnaučí obránce takovýhle prasárničky, kterých by si dřív nikdo ani nevšiml. Nová doba.

Reagovat
10

Vždyť to pískal hned

Reagovat
Pinturicchio

Dvě penalty, Bonucci na křídle, ten zápas má všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Koubinhor

úsměvná druhá pentle... sice tam ruku měl, ale tělem byl před ním... za mě teda odkop

Reagovat
Pinturicchio

No, no, Koubinhore, nejdřív doučit pravidla a až potom posuzovat penalty / psát na EF.

Reagovat
10

úsměvná je tvoje definice toho, proč to nebyl faul...

Reagovat
Koubinhor

to by pak mohl kdokoliv naběhnout do vápna, zbourat beka a chtít 11tku

Reagovat
FuckT

Tak tu ocividne a uplne jasne prevladaju emocie, tak preco sa snazis nieco riesit? Tieto diskusie su iba o tom, ze si tu kazdy nadava lebo kazdy je na internete husty ako smotana. S tym, ze fans Juve asi maju vela viery vo svoju pocetnost, a malo vo svoju pocestnost. Tolko arogancie snad ani nevymyslis.

Reagovat
10

still butthurt?

Reagovat
FuckT

Yes, still bleeding.

Reagovat
Pinturicchio

Dobrá rada nad zlato - napiš sem něco, až nebudeš mít krámy (čti nikdy).

Reagovat
FuckT

Yes, still bleeding. You smart. You must give advice. I stupid am. I follow will.

Reagovat
Koubinhor

jaky emoce, tady vzdy az na par ustrelu probiha klidna diskuze

Reagovat
FuckT

Reagovat
10

přesně, zbourat se o bekův loket a chtít 11ku

Reagovat
ED91

Veď ten obranca evidentne išiel zastaviť hráča a vôbec sa nevenoval lopte... Chcel by som teba vidieť v takej situácii ako by si si hrdinsky nepýtal penaltu a pokračocal by si v hre.

Reagovat
FuckT

Ja som tak hraval. Moj bratranec napriklad preto prestal hravat futbal, ze uz to zacinalo byt skor pre zeny ako pre chlapov, teda tak sa k tomu vyjadril on. A pritom tie zeny asi aj tvrdsiu hru teraz hraju, tak sa vzdy na tom smejeme, ze pojdeme so zenami hrat.

Tym samozrejme nehanobim Juve, ani som tu situaciu nevidel. Ale ked pozeram SSC a vidim Callejona padnut na zem tak by som ho najradsej rozkopal, az tak strasne ma to irituje. Ani Mertens nie je nevinny, aj ten ma sere, ale aspon vie hrat, ale aj tak... Ptm este urcite niekto ale teraz sa mi nechce rozmyslat...

Reagovat
ED91

Tak jasné, že každý sa snaží využiť všetko vo svoj prospech. Ale treba pozerať aj na sviniarinky ktoré robia obranci. Utočníci na to zas reagujú svojou zbraňou a tou je filmovanie.

Reagovat
FuckT

No mozno niekedy hej, ale mne sa skor zda, ze vacsinou ti utocnici takym sposobom reaguju na uplne normalne a futbalove suboje.

Reagovat
Pinturicchio

Btw, Berna jakoby mladému Mišíkovi z oka vypadl.

Reagovat
DelPiero137

Letargia pokracuje.Ta 2 jedenastka trocha prisna, Benta uz nestihal a zacal skor padat. Ale bol tam laket...

Wojtech nas par krat zachranil. Okrem toho nie co vyzdvihnut, obrana, utok katastrofa. Costa s Cuadradom si absolutne nerozumeju. Ronaldo a Cuadrado najvacsie brzdy, zasekavaci na krajoch. Cele zle, nulovy progres. Aspon zo zvedavosti by som si pozrel Bentu na Pjanicovej pozicii a Pjanica v predu.

Reagovat
Pinturicchio

Pjanice v prdeli někde, idelane.

Reagovat
ED91

Reagovat
DelPiero137

V AS tam hraval celkom slusne

Reagovat
ED91

Ani by som nepovedal. Posúvač lopty a občas priamy kop/nákop za obranu. Samozrejme sa mu nedá odoprieť, že aj on spravil nejaký progres vo svojej hre, ale už mi jednoducho v tej zálohe vadí a vedel by som si na miesto ňeho predstaviť lepšie alternatívy. Aj, keď viem, že vedenia bude rozmýšlať trochu inak.

Reagovat
Pinturicchio

Prodat ho, dokud má co nejvyšší cenu a koupit za ty peníze pořádného záložníka. Buď dát na CM Bentu / Rabiota a koupit top RCM / LCM nebo to nechat tak a pořídit top registu.

Reagovat
ED91

Bentu som už zatratil. A Rabiot sa mi zápas od zápasu lúbi viac a viac.

Pogba-Bentancur-Rabiot/Kulusevski

Bentancur-Kante-Rabiot/Kulusevski

Reagovat
Pinturicchio

Bentu, ne Bernu .

Reagovat
ED91

Aspoň je jednoznačné o koho ide.

Reagovat
ED91

Aspoň, že ten Matuidi dnes sedel na lavičke.

Reagovat
M11

DE LIGT !!!

Reagovat
Pinturicchio

Mattiiiii

Reagovat
Inter Eterno Amore

FARAONI neroblu

Reagovat
lnterista

Lazio jinde

Reagovat
Pinturicchio

Lazio dva góly bez penalt

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Pipo123

Cirooooo génius nádherný gooooooool

Reagovat
10

z dřeváka Van Basten

Reagovat
Pipo123

Tá jeho efektivita túto sezónu je neskutočná, kde sú tie začiatky v Laziu kedy zahadzoval nemožné šance

Reagovat
10

já vůbec nevím, co si o tomhle mám myslet...ale je mi trošku smutno z úrovně tý ligy

Reagovat
Pipo123

Úroveň ligy je hrozná, teda niektoré kluby sú na tom zle, o tom sme sa nedávno bavili a v SB to je ešte horšie. Ale Ciro tie góly dával vždy, kvalitu má, u neho sa ale často jednalo o zbrklé riešenia, mám pocit že vekom sa to zlepšilo, aj teraz tie dva góly skvele vyriešené situácie, navyše k tomu ďalšia asistencia. Btw a toto je trochu typické pre Calcio nie? Že hráči okolo 30tky zažívajú svoj futbalový strop mám pocit že pre útočníkov to platí dvojnásobne

Reagovat
10

taky mi přijde, zvlášť pro italský útočníky je to docela typický, Di Natale dal v Serii A 44 gólů do 30 let, po třicítce jich nasypal 155...a takových případů se najde víc

obecně Italové rostou tak o 3-4 roky později, poslední dobou se to zlepšilo, ale dřív moc neexistovalo, aby někdo zářil třeba v 19 letech

Reagovat
Pipo123

Okrem Tonaliho nie je v Serii A asi nikto u koho by som si povedal že wau to je kurva hráčik. Príde mi že veľa hráčov do dospelého futbalu v letelo vo veľkom štýle, ale potom sa zasekli, len u nás ma napadá Cataldi a Murgia, obaja skvelé výkony a teraz sú obaja hráči na lavičku. Chiesa vo Fiorentine mi príde o polovicu horší než v minulosti, od Pinamontiho som čakal tiež viac.

Reagovat
DelPiero137

Velmi som zvedavy na ME. Tam bude velky tlak na Cira aby dokazal. Uvidime co v buducej sezone Lazio v LM

Reagovat
Pipo123

boha další krásny gól

Reagovat
Pipo123

Caicedo tiež dobrá forma, koľko bodov nám už v závere vystrelil, v minulej sezóne počas zranenia Immobileho sa rozohral a teraz je výborná alternatíva za Correu.

Reagovat
Pipo123

Lazzari repre forma

Reagovat
cresposuper

V 4-clennej obrane ho Mancini moc nevyuzije.

Reagovat
Pipo123

No to je pravda

Reagovat
Zark

Lazio bez penalty a my 2, svet je konecne v poradku

Reagovat
10

Stačí jeden vtípek o pruzích na dresu a najednou to jde. Sarri je génius.

Reagovat
Zark

sarri si je vodí, konecne naplno rozbalil jeho finty provinciale

Reagovat
cink

Prej bude startovat ezpozito místo sančeze a mouzis místo kandrevy

Reagovat
Zark

oukej

Reagovat
Pinturicchio

Tvle, to jsou dyliny to AC.

A Silvestre z Verony je teda šílená buzna.

Reagovat
smazaný uživatel

AC posledné zápasy dosť o šťastí ani dnes to nebol žiaden extra výkon vzadu horeli v predu bez nápadu. Chyba mi tam nejaký systém,štýl celé je to na náhodu, uvidíme čo Inter v derby.

Reagovat
Kaka14

No hlavne nám chýbali 3 (Zlatan, Bennacer, Kjaer) dôležitý hráči a ešte k tomu postavil Calabriu miesto Contiho.

Reagovat
FuckT

Lazio. Zasluzili by si ten titul.

Reagovat
Zark

barak hned od zacatku v zakladu, parada.. btw hral v lecce nekdy nejaky cech?

Reagovat
Zark

jo diky

Reagovat
Dejwa

Barák snad se tam chytne, dokud se v Udine nezranil, tak se mi líbil fest

Reagovat
dinss

Byla by sranda, kdyby se Lecce zachránilo na úkor Udine.

Reagovat
cresposuper

Skriniar capitano

Reagovat
smazaný uživatel

Ecco le formazioni ufficiali di Udinese-Inter:

UDINESE (5-3-2): Musso; Stryger-Larsen, Becao, Troost-Ekong, Nuytinck, Sema; Fofana, Mandragora, De Paul; Okaka, Lasagna.

Panchina: Nicolas, Perisan, De Maio, Ter Avest, Zeegelar, Jajalo, Walace, Nestorovski, Teodorczyk.

Allenatore: Gotti.

INTER (3-5-2): Padelli; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Moses, Vecino, Barella, Eriksen, Young; Lukaku, Esposito.

Panchina: Handanovic, Stankovic, Godin, Ranocchia, D'Ambrosio, Biraghi, Asamoah, Brozovic, Agoume, Candreva, Sanchez.

Allenatore: Conte.

Sanchéz musí mať poriadne biednu formu, pretože ho zo zostavy vytlačil 17-ročný chlapec (Esposito), ktorý dal zatiaľ v Serii A len jeden gól (aj to z penalty). Esposito v tréningoch vyzerá slušne, ale v ostrých zápasoch sa nevie poriadne presadiť, snáď sa to čoskoro zmení. Inak Sanchéz pred tým zranením vyzeral celkom slušne, začal naberať formu, avšak prišiel faul od Cuadrado a teraz má doslova katastrofálnu formu (ak sa teda o nejakej forme dá aj hovoriť). A Sensi znova zranený

Reagovat
Jackmaker1989

Toho Alexisa je mi až ľúto ako si zničil kariéru tým prestupom do United.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, zajimava sestava. Nehraje Godin, Brozek, Candreva a nechyta Handanovic. To jsem zvedavej, Udine doma hraje celkem dobre. Snad to Inter dnes urve, at je ten boj o titul porad zajimavy

Reagovat
smazaný uživatel

ten Skriniar aj nieco hraje ci bieda?

Reagovat
adoxx

Je marnej

Reagovat
smazaný uživatel

tak to snad potom ten ManCity vyjde

Reagovat
Pinturicchio

Jedem, Udine!

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme dohnat Juve,takže doufám že nám pomuže rozhodcí 0:3 ...3x z penalty Lukaku

Reagovat
10

Lukaku je Okaka pro chudý

Reagovat
Pinturicchio

Udine dost dobre zatim. Ten stred Interu je slušný pruchodak, precislujou je dost snadno.

Reagovat
Panděvova ofina

Lukaku mimo

Reagovat
Panděvova ofina

Celkově je náš výkon takovej dost chladnej. Naprosto nekoukatelná půlhodina

Reagovat
10

hroznej fotbal...to je jak česká liga

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, pome gól

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal jak ze třetí třídy, velká bída zatím ...

Reagovat
10

Si dělá prdel ten rozhodčí, Okaka mohl jít sám...

Reagovat
Pipo123

Mne sa túto sezónu páčia výkony dvojice Sema a Nuytinck, oboch by som si vedel predstaviť v Laziu, do toho Inzaghiho systému by sedeli, predsa len Radu aj Lulic majú to najlepšie za sebou

Reagovat
10

Sema je super, Švéd jeden

Reagovat
cresposuper

To fakt? Akoze Udine vidim velmi malo, ale pride mi uplny priemer, technika a la Lukaku, pripomina mi Drameho. Ale Nuytinck je super hrac.

Reagovat
Pipo123

Ale má skvelú dynamiku, to je hráč pre Inzaghiho, niekto kto bude tú lajnu pilovať hore dolu, Lukaku je v piči, tie jeho kolená ho zničili.

Nuytinck je popiči snad v každom zápase, po ňom by sa malo skočiť hneď, v lige nie je moc ľavákov čo hrajú tak dobre v trojčlennej obrane

Reagovat
10

Má dynamiku, rychlost, fyzicky je to zvíře...zrovna Conte by ho podle mě chtěl

Reagovat
Pinturicchio

Mít Udine lepší finalku, tak mohli vést o dobré dva goly.

Reagovat
cresposuper

Mat Inter lepsiu finalku, tak mohol tiez vies o dva goly.

Reagovat
Pinturicchio

Ja koukam od cca 13 minuty a tam Inter neměl snad nic.

Reagovat
cresposuper

Eriksen z hranice vapna, Vecino po Mosesovej prihravke a Esposito z rohu. Je to teda malo, ale myslim, ze na sance je to plus minus vyrovnane.

Reagovat
Pinturicchio

Jo .

U Udine mi to přijde nebezpečnější, tam mi přišlo, ze co chvíle jdou ve třech - čtyřech lidech na míň Interistu.

Reagovat
10

Asi oba pod "finálkou" myslíte i vytváření nějakých šancí

Reagovat
Pinturicchio

Hlavně aspoň střelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže my nevieme prehrať ani Udinese? Keby už Udinese vyhrávalo o gól, tak by som sa ani nečudoval. Veď dopredu nevie skoro nikto nič vymyslieť, Lukaku úplne vypojený, ani raz sa nedostal k strele

Reagovat
cizinec

Zatim tezka bida...Brozo za Vecina, Candreva za Mosese.

Forza Inter!!!

Reagovat
cresposuper

Zatial je ten prechod do 3412 velmi nestastny. V tomto systeme je Lukaku uplne zabity, pretoze kratke narazacky s trequartistom fakt nie su jeho silna stranka. On potrebuje velky priestor, na ktorom nevidno jeho technicke nedostatky. Plus teda Eriksen je fyzicky slaby a tim padom sme v zalohe vzdy 2 na 3, respektive niekedy 1 na 3, kedze Vecinovi asi zabudli povedat, ze nehra mezzalu a nemoze si nabiehat na hrot kedy sa mu zachce.

Ale verim, ze to zlomime, De Paul a vlastne aj cele Udine nedokazu odohrat cely zapas takto disciplinovane.

Reagovat
10

Reagovat
Panděvova ofina

Tak to je zatím nejnechutnější poločas pod Contem. Lukaku je opět v Manchesteru a teda upřimně nevím v čem je Esposito tak moc talentovaný. Nepovažuji se za nějakého fotbalového scouta, ale nevidím v něm nic, co by stálo za zmínku. Když to porovnám napřiklad s hráči akademe Arsenalu, tak jsou ti kluci úplně jinde. Nevím, jestli je to naordinovanou taktikou, ale goly takhle nedáme.

Reagovat
10

Na 17 let podle mě ukazuje dost talentu

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
cresposuper

Mne sa paci, technika slusna, hra celkom inteligentne. V priprave, kedy sa prakticky nepocita fyzicka kvalita, bolo vidno, ze je velmi sikovny, v sutaznych zapasoch vidno, ze mu este chybaju svaly. Primaveru prakticky preskocil a ked si to porovnas s utocnikmi, ktori chodili z primavery v poslednej dobe, tak je fakt dobry, ved ma len 17.

Reagovat
Panděvova ofina

Tuhle šanci by asi útočník měl proměnit

Reagovat
lnterista

Potřebuje kreatin jak sůl

Reagovat
cresposuper

Eriksen na mezzale

Reagovat
10

A s tímhle přístupem brzo na lavičce

Reagovat
Pinturicchio

Jinak Immobile teda trošku jinde, s touhle formou ten Higuainův rekord překoná jak nic.

Reagovat
Pinturicchio

Penalta

Reagovat
10

Má tam Udine vůbec nějaký fanoušky?

Reagovat
Benesse

Ak ten zápas sleduje Woodward tak v lete čakám 100 mega za Fofanu

Reagovat
Pinturicchio

Klasika

Reagovat
cresposuper

Okaka pre chudobnych

Reagovat
10

Je, ty góly na tom nic nemění Okaka dá za chvíli

Reagovat
cresposuper

Uz dal

Reagovat
10

Kdybys radši poděkoval, ještě bude drzej

Reagovat
10

Nuytinck voe, bránění 3 metry od hráče

Reagovat
Pipo123

Som ho vychválil

Reagovat
10

Vždyť je hroznej, nepohyblivý kopyto

Reagovat
Zark

ale do lazia dobry

Reagovat
Pipo123

Tak já mám iné merítko než fans Juve, vy kúpite najlepšieho stopéra sveta + najlepších v Serii A mne by stačil aj ten Nuytinck, pretože viem že Tare a Lotito po kvalitnejších hráčoch tak ľahko nepôjdu

Reagovat
Zark

Ale s vasim chytrým vedenim nas jeste dozenete ne proti vam nic v tomto, ani nic proti zadnemu tymu z calcia, mit ty tymy rozpocty jako v pl tak to vypada jinak

Reagovat
10

Nino to pěkně rozhýbal, Conteho moc nechápu, když ho vidím

Reagovat
cresposuper

Ak myslis Sancheza, tak pri tych striedaniach s Lecce a Cagliari nic neukazal a s Violou pokazil snad vsetko.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Romelu alexis

Reagovat
Koubinhor

takhle ma vypadat zakrok na pentli

Reagovat
10

Přesně, žádný spekulace a dohady, prostě ho zlomil

Reagovat
Tomanatura

Kam s Eriksenem? Toto byla katastrofa od nej.

Reagovat
10

Vylučovací metodou vychází lavička, hned vedle Godina

Reagovat
Panděvova ofina

Vůbec se nebojím, on se ukáže

Reagovat
Tomanatura

No ja teda docela jo, podobnou sracku uz hraje pres rok, navic pro nej v Interu neni pozice

Reagovat
lnterista

kdyz to nebude zazrak tak to svoje si uhraje...rozhodne lepsi nez ho nemit...plat velkej ale skoro zadarmo

Reagovat
lnterista

Alexis si to dobře dává

Reagovat
10

Políbila ho múza starýho dobrýho Alexise z tohodle stadionu

Reagovat
Jajinek

Esposito bude dobrej, ale v derby musí hrát Sanchez. I kdyz je letos tragicky. Eriksen bude venku na dvě věci...záloha Brozo, Batelka, Vecino o parník jinde. Ze všech tech posil mě zatím paradoxně nejvíc těší Young...oproti Biraghimu super posun. Lukaku je zvíře...když si člověk řekne kolik minut letos už odehrál.

Jinak zatím nejlepší hráč sezóny pro mě De Vrij

Reagovat
smazaný uživatel

Do bodky

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Mihal

S tym Youngom som si hovoril presne to iste

Reagovat
Pipo123

Young hraje dobre dopredu, ale hlavne mal dnes výborné defenzívne zákroky

Reagovat
Mihal

Nie len dnes

Reagovat
10

De Vrij nejlepší, Brozovič nejdůležitější...dneska to bylo znovu vidět

Reagovat
Jajinek

Ta osa De Vrij, Brozo, Lukaku je vynikající...na tom se dá dlouho stavět...společně s Lautarem a Barellou...myslím že časem dokážeme být silnější, než letos...těch nedostatku je tam strašně moc

Reagovat
Mihal

Aky vyznam ma ta maska co ma ten striedajuci hrac Udine?

Reagovat
Panděvova ofina

Aby ho nevyplašila okolní doprava, když potáhne kočár...

Reagovat
Mihal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cresposuper

Musso bez karty, Teodorczyk bez karty... Dnes rozhodovanie ako v anglickej stvrtej lige.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele