Serie A - souhrn 19. kola

11.01.2020, 17:01, aktualizováno 13.01.2020, 22:38
Komentáře a souhrny
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Juventus zareagoval na zaváhání Interu Milán, jenž remizoval s Atalantou Bergamo, a po výhře na půdě AS Řím se posunul do čela tabulky. Třetí zůstává Lazio, které tentokrát nejtěsnějším poměrem zdolalo Neapol. AC Milán vyhrál v Cagliari, na čemž se prvním gólem po svém návratu podílel Zlatan Ibrahimović. Jakub Jankto pomohl gólem a dvěma asistencemi k výhře Sampdorie...

Parma Calcio - US Lecce 2:0

13.01.2020 20:45

Góly: 57. Simone Iacoponi, 72. Andreas Cornelius

Pětibrankový výprask od Atalanty je alespoň pro tuto chvíli zapomenut. Parma v dohrávce 19. kola italské nejvyšší soutěže porazila trápící se Lecce 2:0 a díky dalšímu zaváhání se přiblížila evropským pohárům už na rozdíl jediného bodu. Všechno podstatné se událo až po změně stran, kdy se prosadili Iacoponi a Cornelius.

Parma byla v souboji s Lecce favoritem, otázkou ale bylo jak se popasuje s nepříjemným výsledkem, který utrpěla minulý týden v Bergamu. Lecce navíc nejelo na Ennio Tardini na výlet, body potřebovalo snad ještě více, než domácí celek.

Byli to ale Ducali, kteří si vytvořili první nadějnou šanci zápasu. Po načechraném centru hlavičkoval vedle Juraj Kucka. Bohužel šlo o jednu z mála brankových příležitostí, které první poločas přinesl. V úporné bitvě ještě vyzkoušel Sepeho pozornost Falco, ale jinak se bezbrankový stav v prvním poločase nezměnil.

Diváci nemohli nic jiného, než doufat, že ve druhém dějství nějaká branka padne. V 51. minutě se o slovo přihlásil opět Kucka, ale technické zakončení nebylo tou správnou volbou. Každopádně Parma byla lepší a o šest minut později už šla do vedení. Na Hernaniho centr po rohovém kopu si naskočil Simone Iacoponi a Gabriel se mohl jen ohlédnout. Lecce reklamovalo regulérnost branku a to tak vehementně, že kouč Liverani obdržel žlutou kartu. Nic ale nezmohl a čtvrthodinu před koncem schytali jeho svěřenci definitivní KO. Po dalším načechraném centru hlavičkoval Kucka do břevna a dorážející Andreas Cornelius dodal domácím na klidu.

Více informací k zápasu

AS Řím - Juventus FC 1:2

12.01.2020 20:45

Góly: 68. Diego Perotti (pen.) - 3. Merih Demiral, 10. Cristiano Ronaldo (pen.)

Juventus zmrazil Olimpico dvěma brzkými góly, o které se podělilo duo Demiral a Ronaldo. Po změně stran sice Giallorossi přidali, ale víc než branku Perottiho už vsítit nedokázali.

Juventus měl jedinečnou šanci dostat se do čela Serie A, protože Inter v sobotu jen remizoval s Atalantou. Juventus opět byl favoritem a to přesto, že proti AS se mu ve Věčném městě zrovna dvakrát nedaří. Dnes to měli zlomit Demiral, Rabiot, Ramsey, Dybala nebo samozřejmě Ronaldo, který má AS Řím dlouhodobě v oblíbených soupeřích.

Římané naposledy zklamali své fanoušky prohrou s FC Turín a cítili možnost zlepšit si náladu alespoň s jeho městským rivalem. Trenér Paulo Fonseca už několikrát v kariéře ukázal, že proti favoritům umí překvapit, a dnes chtěl potvrdit svou auru odvážného muže. Začal tím, že oproti sestavě z minulého kola neudělal žádnou změnu.

Jenže ledová sprcha na sebe nenechala moc dlouho čekat. Po faulu na Cristiana Ronalda totiž Juventus už ve třetí minutě rozehrával standardní situaci, kterou Pjanić poslal na vzdálenější tyč. Tam se zcela nedůrazně choval Aleksandr Kolarov, který nebyl tam, kde být měl. Toho využil mnohem důraznější stoper Merih Demiral a přesným zakončením nedal Lópezovi šanci.

Na Římany tvrdě dopadlo nepříznivé skóre a delší dobu působili domácí hodně rozháraným dojmem. Navíc Vlci nejsou na prohrávání zvyklí. Doposud prohrávali v celé sezoně jen 110 minut. To ale byl jen začátek. Z atraktivního večera se stala noční můra Vlků.

Domácí brankář Pau López totiž rozehrál velmi špatně na Jordana Veretouta, který si s míčem hrál až přespříliš a Paulo Dybala jej o něj snadno připravil. Veretoutovi tak nezbylo, než ho faulovat. Za to mu sudí ukázal žluté napomenutí a ještě odpískal penaltu ve prospěch Juve. U takových situací nemůže chybět jméno Ronaldo a že je to správně, to Portugalec ukázal přesnou ranou mimo dosah brankáře Paua Lópeze. Pro něj je Portugalec mimochodem noční můra.

Římané se zmohli v podstatě jen na hodně řečí k sudímu a fauly. V 18. minutě se AS dostalo do opatrné šance dostali domácí, když odražený míč ve vápně napálil Lorenzo Pellegrini do sítě, jenže do rány mu vstoupil Rabiot a skóre se neměnilo. Vlci působili dojmem, že jsou myšlenkově úplně jinde a nedokáží se zrovna soustředit.

Velké potíže pro AS, již tak na dně, způsobil slalom Nicola Zaniola. Mladý talent prošel stylem připomínajícím mladé časy Tottiho středem hřiště a byl faulován u vápna. Nakonec to ale bylo tak špatné, že se vážně zranil a musel být odvezen na vozíku. Římané se s postupem času omezily jen na vysoce nepřesné centry do míst, kde žádný domácí hráč nestál.

Druhá půle už se z pohledu domácího AS jevila jako mnohem lepší. Problém pro Vlky až příliš často znamenal Matthijs de Ligt, který úspěšně likvidoval jak centry, tak osobní průniky jednotlivých hráčů. V 65. minutě si na Džekův centr naskakoval neveliký Ünder, který hlavou trefil Alexe Sandra. Ten dost možná nešetrně trefil míč rukou a po nápovědě videa pískal sudí Marco Guida penaltu.

K ní se postavil Diego Perotti a opět potvrdil, že chladnokrevně zakončuje jakoukoli penaltu s téměř stoprocentní jistotou.

Deset minut před koncem se hnal do přečíslení tří na jednoho Ronaldo, který nahrával na straně čekajícímu Higuaínovi. Ten sice dal gól, ale pro ofsajd platit nemohl. Římané tlačili svého soka stále před sebou, jenže působili krajně bezzubým dojmem. V závěru pak Kolarov hlavičkoval jen do míst, kam polský brankář Wojciech Szczęsny dosáhl.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Janov CFC 2:1

12.01.2020 18:15

Góly: 55. Valerio Verre (pen.), 65. Mattia Zaccagni - 51. Tonny Sanabria

Fotbalisté Hellasu zdolali v důležitém utkání CFC Janov a v tabulce postoupili na osmé místo tabulky, zatímco Janov zůstal osmnáctý. Hosté sice vstoupili do utkání dobře, první poločas ovládli, ale veronský celek po přestávce výsledek otočil.

Druhý zápas pod vedením Davideho Nicoly tak Grifonům nevyšel. Nedá se přitom říci, že by měli Veronští vyloženě navrch. Janov dokonce začal dobře a šel do vedení.

Po čtvrthodině hry si navedl balón ke střele Darko Lazović a Perin musel zasahovat. Janovský brankář byl v permanenci i ve 27. minutě, kdy kryl další pokus domácích. Hellas byl o něco lepší, ale nebylo mu to nic platné. V závěru prvního poločasu sehráli hosté pohlednou akci, na jejímž konci překonal Silvestriho Antonio Sanabria.

Janov čekala po změně stran ještě pořádná práce, v 52. minutě přišla na trávník nová akvizice Valon Behrami ale o dvě minuty později byl svědkem penaltového zákroku Romera na Zaccagniho. Sudí odpískal pokutový kop a Valerio Verre s přehledem proměnil. Domácí po vyrovnání ožili a zanedlouho strhli vedení na svoji stranu. Rrahmaniho střela sice nebyla důrazná a Perin si s ní poradil, hra však pokračovala a v závaru procpal balón do sítě Mattia Zaccagni.

Grifoni měli na odpověď zhruba půlhodiny i s nastavením, ale Hellas se před šestnáctkou opevnil a Janovu už nic nedovolil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SPAL 2013 1:0

12.01.2020 15:00

Góly: 82. Germán Pezzella

Fiorentina má důležité tři body a SPAL se naopak opět trápí. Utkání ve městě renesance dlouho vypadalo jako remízové, ale osm minut před koncem poslal domácí hráče do vedení kapitán Germán Pezzella.

Fialky určitě věděly, že zvíře zahnané do kouta je hodně nebezpečné. O SPALu to platí stoprocentně, protože se jedná o poslední tým tabulky. A už několikrát ukázali svěřenci trenéra Sempliciho, že body nerozdávají zrovna snadno. I proto chtěla Fiorentina začít zhurta a povedl se jí velmi dobrý start.

V prvních minutách svého soupeře vůbec k ničemu nepustila a v šesté minutě se dokonce sama dostala ke vstřelení branky. Po standardní situaci vracel míč před bránu Marco Benassi, který se v poslední době specializuje na výstavní branky z větší vzdálenosti. Po šanci Chiesy se balon dostal k Boatengovi, který jej doklepl do sítě. Jenže obrovskou radost domácích příznivců jen o chvíli později zmrazil VAR, který gól pro ofsajdové postavení odvolal.

Kevin-Prince Boateng dostal přihrávku do strany a nabil Marcu Benassimu. Ten se sice do míče opřel, ale do jeho rány na poslední chvíli skočil obětavý soupeř. Mnoho šancí jsme neviděli a Fiorentina, ač držela míč na kopačkách mnohem častěji, mohla inkasovat. Skvělou práci po straně odvedl Igor, který posílal před bránu Violy perfektní centr. Klouzajícímu Petagnovi chyběly centimetry.

Krátce před koncem poločasu mířil hlavičkující obránce Felipe těsně nad a Strefezza po rychlé kombinaci trefil jen tyč! Jeho centr se stočil jiným směrem, než Dragowski očekával, ale mladého Poláka zachránila konstrukce jeho brány. Ani po změně stran to žádná hitparáda nebyla. Větší šancí se dala nazvat rána z voleje od Milenkoviće, která však po teči obránce skončila v zázemí.

V 76. minutě chybovala domácí obrana, která nechala proniknout dostatečně důrazného Valotiho až do zakončení. Valoti zvolil lob za vybíhajícího Dragowského, jenže míč spadl těsně nad břevno. Skóre se nakonec přeci jen měnilo, konkrétně v 82. minutě. Rohový kop poslal Pulgar přesně na hlavu kapitána Pezzelly, který se nemýlil a zachránil Viole tři body.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Brescia Calcio 5:1

12.01.2020 15:00

Góly: 34. Karol Linetty, 45+3. Jakub Jankto, 69. Fabio Quagliarella (pen.), 77. Gianluca Caprari, 90+2. Fabio Quagliarella - 12. Jhon Chancellor

Velice povedené odpoledne prožil český reprezentační záložník Jakub Jankto. V dresu Sampdorie si připsal jednu branku a dvě asistence a společně s Fabiem Quagliarellou byl nejvýraznější postavou duelu, ve kterém Sampdoria zničila Brescii 5:1. Utkání se naopak příliš nepovedlo druhému českému účastníkovi, obránci Aleši Matějů.

Skvělé odpoledne - skvělý výsledek, tedy alespoň pro domácí Sampdorii, která zároveň získala důležité tři body. Šlo vůbec o nejpovedenější vystoupení Námořníků pod vedením Claudia Ranieriho.

Brescia přitom i bez svého klíčového záložníka Sandra Tonaliho začala dobře a Stadio Luigi Ferraris zaskočila ve 12. minutě vedoucí brankou. Po rohovém kopu hlavičkoval Torregrosa do míst, kde operoval Jhon Chancellor a ten hlavou poslal balón do sítě. O pár minut později se poprvé divákům připomněl Jakub Jankto, ale jeho rána bez přípravy skončila vedle. Ve 34. minutě Sampdoria srovnala a negativním způsobem se u toho zapsal Aleš Matějů, český obránce špatně odvrátil balón a Karol Linetty ho ranou poslal za Joronenova záda. Domácí ožili a v nastavení otočili výsledek, do centru z pravé strany se přesně opřel Jakub Jankto!

Sampdoria se zaslouženě ujala vedení a ve druhém poločase pak s výjimkou neuznané branky Balotelliho dominovala. V 69. minutě proměnil nařízený pokutový kop za hru rukou Fabio Quagliarella a o pár minut později přetavil ve čtvrtý gól Janktův centr Gianluca Caprari. V nastaveném čase Jankto připravil dlouhým pasem další gól, tentokrát pro veterána Fabia Quagliarellu. Sampdoria zdecimovala Brescii pět góly.

Více informací k zápasu

Turín FC - Bologna FC 1:0

12.01.2020 15:00

Góly: 11. Álex Berenguer

V Turíně jsme mohli sledovat hodně dramatické utkání plné faulů a žlutých karet, které přineslo jen jednu branku. Tu už v 11. minutě vstřelil Álex Berenguer, který tak zabezpečil Býkům důležité tři body.

Ani jeden tým tomu druhému nic nedaroval a ačkoli tempo utkání v Turíně nebylo zrovna impozantní, důraz mu rozhodně nechyběl. Často se zákroky odehrávaly na hraně pravidel a sudí Piccinini neměl vůbec snadnou úlohu. První větší šanci si na své konto připsal Mattia Bani, který tvrdou ranou skrytou za obráncem pořádně provětral rukavice gólmana Salvatoreho Sirigua.

Byl to ale Turín, který udeřil jako první. Jen o dvě minuty poté totiž Simone Verdi propustil míč ve vápně Bologně vedle sebe, kde si všiml nabíhajícího Álexe Berenguera. Tento manévr obránce Felsinei dokonale zmátl a Berenguerova pohotovost proměnila šanci v první a nakonec i jediný gól zápasu.

Turín FC se posléze na chvíli odmlčel a upadl do stereotypu, který sestával z centrovaných míčů před bránu Skorupského. Ten vše před sebou likvidoval s velkou jistotou. Až ve 40. minutě se k vápnu soupeře rozeběhl Simone Verdi, který překonal dva protihráče. Jeho pohotová rána po zemi se však zastavila na tyči, který zachránila Bolognu od další inkasovaní trefy.

Změna stran byla vítanou pauzou především pro hosty, kteří se v ofenzivě dost trápili. A nezměnil to ani Andrea Poli, který ve 48. minutě tvrdou ranou pálil jen těsně vedle tyče. Postupem času se ale hosté přeci jen více snažili a nebyli daleko od srovnání. Deset minut po změně stran totiž Rodrigo Palacio po rohovém kopu hlavičkoval jen do tyče!

Palacio na dnešní duel nebude vzpomínat s nejlepšími úmysly, protože v 57. minutě spálil obrovskou šanci. Turín zaspal v rozehrávce, kterou u vlastního vápna řešil příliš alibisticky. Míč se po rychlé akci dostal k Palaciovi, který byl na penaltě zcela sám před Siriguem. Od tak zkušeného kanonýra byste čekali jasný gól, ale Palacio úplně minul bránu! A když evidentně frustrovanému Argentinci v 88. minutě zlikvidoval poslední šanci Sirigu, bylo rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Sassuolo 3:0

12.01.2020 12:30

Góly: 14. Stefano Okaka, 68. Ken Sema, 90+1. Rodrigo De Paul

Léčba Lukou Gottim zdá se zabrala. Udinese vyhrálo další utkání, tentokrát doma jednoznačně přejelo Sassuolo 3:0. Naopak pro hosty je to potvrzení špatného vstupu do nového roku. Neroverdi zůstávají ve druhé polovině tabulky a sestupové pozice se jim mohou nebezpečně přiblížit.

Druhé ligové utkání v novém roce a druhá výhra, celkově však třetí v řadě. Udinese na přelomu nového kalendáře valí a dnes jeho formu odskákalo Sassuolo, které chyběla celá řada hráčů, včetně Locatelliho s Berardim.

Udinese vůbec na nic nečekalo a od úvodních minut se do svého soupeře pořádně zahryzlo. Tlak Zeber vygradoval třemi gólovkami, avšak ani jedna neskončila v síti. Střelu Lasagny zlikvidoval Consigli a Okaka po rohovém kopu hlavou přestřelil. Na druhé straně vyslal na domácí svatyni nedůraznou střelu Traoré a ve 14. minutě už se poprvé měnilo skóre. Mandragora přesně rozehrál rohový kop a Stefano Okaka hlavou od břevna otevřel střelecký účet. Sassuolo se rozhodlo vyzkoušet Mussa z dálky, ale Traoré opět branku netrefil, stejně jako Boga.

Pokud chtěli Neroverdi pomýšlet na bodový zisk, museli po přestávce výrazně přidat. Roberto De Zerbi rozhodně nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, ale Sassuolu to nešlo ani po změně stran. Jeden z mála aktivních Traoré další střelou tentokrát už donutil Mussa k zákroku, stejně jako Boga, ale to bylo ze strany hostů vše.

V 68. minutě domácí zvýšili už na rozdíl dvou gólů, když Ken Sema ve vápně zvolil křižnou ránu přesně k tyči. Dvoubrankové manko už znamenalo pro Sassuolo velký problém, Udinese si navíc výsledek hlídalo a v nastavení svojí výhru pečetilo třetím gólem. Vpád do otevřené obrany potrestal technickou střelou Rodrigo De Paul.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Atalanta Bergamo 1:1

11.01.2020 20:45

Góly: 4. Lautaro Martínez - 75. Robin Gosens

Inter zaváhal a trochu mi připomněl venkovní utkání s Borussií Dortmund v Lize mistrů. Rychle vedl zásluhou Martíneze, jenže po změně stran přestal hrát aktivně a hosté z Bergama srovnali díky brance Gosense.

Od tohohle zápasu čekal asi každý fanoušek dobrého fotbalu opravdu výtečnou zábavu. Na straně domácích ostřílený motivátor Conte a jeho mix skálopevné obrany spolu se smrtící dvojicí útočníků. Dnes nemohli chybět Martínez ani Lukaku, což byla pro fanoušky Interu dobrá zpráva. Zvlášť při absencích dvou pilířů hry, stopera Škriniara a záložníka Barelly.

Hostující Atalanta přijela s vizitkou mašiny na góly, na jejíž výkony se skvěle dívá. Tým trenéra Gasperiniho dvakrát za sebou zesměšnil soupeře pěti góly a Inter si musel dávat dobrý pozor. Brankáře Handanoviče čekala jména jako Gómez, Iličić nebo vracející se bomber Duván Zapata. V týmu Atalanty je ale nebezpečným protihráčem prakticky kdokoli a my jsme se mohli těšit na skvělou podívanou.

Už v první minutě byla Atalanta varována, když se po ráně Romela Lukakua rozezněla tyč za zády brankáře Golliniho. Varování ale nestačila a tak přišel trest. Psala se pouze čtvrtá minuta a Inter se znova mohl chlubit útočnou dvojicí. Romelu Lukaku si narazil míč s Lautarem Martínezem a mladého Argentince nedokázal Rafael Tolói na hranici vápna zastavit. Talentovaný hráč si elegantně hodil míč před sebe a střelou mezi nohama propálil Golliniho!

Atalanta se ale nevzdala a už v deváté minutě zahrozila. Josip Iličić brilantně posunul míč na nabíhajícího Maria Pašaliće, před kterým se rozestoupila obrana Interu jako před Mojžíšem. Pašalić však šajtlí pálil mimo. Obranu Atalanty hodně zlobila útočná dvojice Interu, která se výborně sehrála a umí se najít prakticky všude. Po dalším Lukakuově útoku se dostal Martínez k míči ve vápně prakticky až u čáry a dokázal přehodit brankáře Golliniho. Na brankové čáře ho ale skvěle zastavila hlavička Palomina.

No, nudit jsme se rozhodně nemohli. Atalanta je týmem, který praktikuje vůbec ten nejrychlejší přesun od vlastního vápna k vápnu svého soka v celé lize. Čáru přes rozpočet mu ale často domácí dělali velmi rychlým napadáním prakticky až u vápna La Dea. Přesně pět minut před koncem první půle málem Atalanta srovnala.

Po faulu na Gómeze rozehrála Atalanta přímý volný kop a ten dolétl až k Rafaelu Tolóiovi. Jeho hlavičku Handanovič vyrazil zpátky jen ke zkušenému stoperovi a Tolói před sebou prázdnou bránu. Nepochopitelně se mu ale podlomily nohy a Tolói trefil míč v pádu jen stehnem, takže jej poslal mimo.

Atalantě se ani ze začátku druhé půle nedařilo rozhýbat hru a rozkymácet svého soupeře tak, jak to dvojka Gómez - Iličić umí. Inter si sice stále musel dávat pozor, ale svou úlohu zvládal na jedničku. Možná i proto vsadil trenér Gasperini na Ruslana Malinovského. Deset minut po změně stran se zleva na střed prokličkoval driblér Alejandro Gómez a nahrál Mariu Pašalićovi, který ale trefil jen tyč!

Tempo utkání trochu opadlo a především ze strany Interu už to nebylo tak svěží a aktivní jako v první půli. Hosté byli aktivnější a ani s přibývajícím časem neztráceli pevnou půdu pod nohama. Útok Interu naopak vypadal jako nepotřebný. Za horší výkon po změně stran byl i proto Inter potrestán.

V 75. minutě totiž srovnal na konečných 1:1 Robin Gosens. Ten znovu potvrdil, že v barvách Atalanty jsou nebezpeční i krajní obránci, kteří ostatně hrají velmi důležitou roli v Gasperiniho systému. Po zblokované střele prodloužil za sebe Malinovskyj a pozorný Robin Gosens dostal v pádu na dlouhou nohu míč do sítě. Nakonec to byl opravdu poslední gól, který jsme viděli, protože Luis Muriel zahodil stoprocentní šanci, když v závěru nedal penaltu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - SSC Neapol 1:0

11.01.2020 18:00

Góly: 82. Ciro Immobile

Lazio to opět dokázalo. V samém závěru podvečerního utkání s Neapolí totiž vybojovalo cenné tři body a opět se o to postaral jeho nejlepší kanonýr. Ciro Immobile využil obrovské chyby hostujícího brankáře Ospiny a rozjásal nadšené Olimpico. Tři body proti Neapoli získalo Lazio slavící 120 let od založení.

Ve Věčném městě se proti Neapoli postavilo překvapení letošní sezony. Domácí Biancocelesti s jejich kanonýrem, Cirem Immobilem. Byl to taky souboj dvou starých známých a někdejších hráčů, kteří se nyní do sebe pouští již jako zkušení trenéři. Na straně domácích tvořitel jedinečné týmové atmosféry Simone Inzaghi, na druhé straně hecíř a známý bojovník Gennaro Gattuso.

Lazio se v prvních momentech do svého soka pouštělo hodně obezřetně, protože vědělo, že Neapol má po stranách velmi rychlé hráče. Bezpečnost byla z pohledu obou na prvním místě. Útočník Felipe Caicedo dostal přihrávku do vápna, ale skvěle celou akci zastavil pozorný Mário Rui. Obránci Partenopei si dávali velmi dobrý pozor na nejlepšího střelce ligy Cira Immobileho, který měl na svědomí už 19 branek.

Po třiceti minutách si na skvělý pas mířící do vápna naskočil Sergej Milinković-Savić, který však poslal míč hlavou jen těsně nad bránu. Brankář Ospina se v prvním poločase zase tak moc nerozehřál a jeho protivník v bráně Lazia na tom byl obdobně. Zejména ze strany Lazia se asi čekala lepší podívaná.

Závěr prvního poločasu patřil domácím. Nejprve ve 42. minutě Luis Alberto našel Caiceda, který nahrával Milinkovićovi-Savićovi. Jeho ránu ale Ospina skvěle vyrazil, třebaže až na druhý pokus. O pouhou minutu později se mladý záložník opět zaskvěl, když jeho ránu z voleje musel vyhlavičkovat z brány Di Lorenzo. Neapoli první půle také moc nevyšla a zejména v ofenzivě Gattusovi svěřenci jasně zaostávali.

Druhá půle začala ve vyšším tempu a hlavní protagonisté zůstávali stejní. Po další akci se do míče z dálky opřel Sergej Milinković-Savić, ale jeho pokusu scházela přesnost. S nepřesností bojoval na opačné straně také postupující záložník Allan, který svůj útok zakončil velmi nepřesnou střelou.

Dvacet minut před koncem však Neapol málem udeřila. Polák Piotr Zieliński si ve vápně přehodil míč na silnější nohu a krásným obstřelem překonal brankáře, jenže pálil jen do tyče! Neapol dostala chuť útočit a na pár minut uzavřela svého soka před jeho pokutovým územím. Z celého tlaku rezultoval průnik Lorenza Insigneho, který se po rychlé narážečce dostal až do zakončení. Brankář Strakosha ale jeho ránu parádně vyrazil.

Byl to jeho soupeř, David Ospina, který téměř rozhodl zápas. Zkušený brankář dostal malou domů a dlouho váhal s rozehrávkou. Toho využil napadající Ciro Immobile, který mu čistě sebral míč a s pomocí Di Lorenza jej dostal do sítě - 1:0 pro Lazio, které stáhlo náskok první dvojky na pouhé tři body.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán 0:2

11.01.2020 15:00

Góly: 46. Rafael Leão, 64. Zlatan Ibrahimović

Cagliari prozatím nedokázalo zastavit svůj pád tabulkou a doma podlehlo i AC Milán, za který se poprvé po svém návratu trefil Zlatan Ibrahimović. Milánští otevřeli skóre až po změně stran, kdy se prosadil Rafael Leao a o několik minut později ho doplnil i hvězdný Švéd, jenž dokonce vstřelil ještě jeden gól, který však nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Kouč hostí Stefano Pioli vsadil od úvodní minuty na ofenzivní tandem Leao-Ibrahimović a jak se nakonec ukázalo, byla to správná volba. Cagliari si na soupeře věřilo, nicméně nedokázalo zastavit nastolený trend a už počtvrté v řadě prohrálo.

Úvodní půlhodina toho zas tolik nenabídla, k vidění byl spíše bojovný fotbal a to bez jakýchkoliv šancí. Až po uplynutí třicetiminutové lhůty se poprvé ukázal Ibrahimović, jenž po pasu Leaa hlavičkoval do branky, ale balón i s přispěním brankáře skončil na tyči. Milánští však zůstávali u balónu a po rohovém kopu jen těsně nedosáhl na balón Leao. Cagliari si v prvním poločase žádnou větší šanci nevytvořilo a jediný zásah si Donnarumma připsal, když se vracel do branky, aby zkrotil dlouhý lob.

Bezbrankový stav vydržel do šaten, ale hned na začátku druhého poločasu už se skóre změnilo. Samu Castillejo rychle rozehrál standardní situaci dlouhým pasem na Leaa, který s vydatnou tečí překonal Olsena. Sardiňané spěchali za co nejrychlejší odpovědí, ale stále se nemohli dostat do výraznější šance. Simeone zkoušel střílet přes hlavu vedle a Faragó pro změnu přestřelil.

V 65. minutě přišla velká chvíle Zlatana Ibrahimoviće a všech milánských fanoušků. Po Hernándezově přihrávce zleva se Švéd trefil levačkou rovnou z první a zvýšil náskok hostů na 2:0. Ibrahimović dokonce vsítil ještě jeden gól, ale ten mu sudí pro těsný ofsajd neuznali. Trápení Cagliari trvalo až do závěrečného hvizdu, Donnarumma nemusel ani jednou zasahovat a nakonec si připsal čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC19153137:1848
2.Inter Milán19144140:1646
3.SS Lazio18133241:1742
4.Atalanta Bergamo19105449:2635
5.AS Řím19105434:2135
6.Cagliari Calcio1985633:2929
7.Parma Calcio1984726:2528
8.Turín FC1983825:2627
9.Hellas Verona1874721:2125
10.AC Milán1974818:2425
11.SSC Neapol1966728:2624
12.Udinese Calcio1973917:2824
13.Bologna FC1965828:3123
14.ACF Fiorentina1956823:2921
15.US Sassuolo19541030:3419
16.UC Sampdoria19541019:2819
17.US Lecce19361022:3815
18.Janov CFC19351120:3814
19.Brescia Calcio19421317:3614
20.SPAL 201319331312:2912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (238)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC Miláno v ďalších kolách čakajú zdolateľní súperi ako Udinese, Brescia, Verona, FC Turín, Fiorentina, FC Janov, Lecce... Tipujem, že pôjdu v tabuľke hore pred Parmu a Cagliari na priečky zabezpečujúce aspoň účasť v EL a že Ibra ešte nejaké tie góly pridá...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Modi6

Řekl bych, že tolik letos AC Milan nedominuje, aby si byl jistý tím, že tyhle všechny porazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vrátil se bůh Ten to mužstvo hodně zvedne

Reagovat
oli9

bůh hraje v Barceloně

Reagovat
LesyJePan

Rakitič

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal?

Reagovat
bobis21

Asi Griezmann

Reagovat
smazaný uživatel

hral*

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem fantazírovať, ale ten faktor Ibra ich fakt môže výkonnostne nakopnúť. Dnes takmer strelil 2 góly...

Reagovat
Modi6

Může být, třeba jo

Reagovat
Largo

Ne jen takmer

Reagovat
Coniglio

Udinese, Torino, Viola plichty..budu radi za 15 bodov z tych 7 zapasov. Realne tipujem tak 12.

Osobne by som preferoval keby sa prebrala Doria. Ten zapas proti Brescii isch snad konecne nakopol. Dufam ze budu mat s Ranierim trpezlivost

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, že tam budú nejaké plichty či prehra. Z týchto 7 zápasov odhadujem reálny zisk tak 14-15 bodov. Pomedzi to sa tam hrá ešte aj mestské derby s Interom, kde ale napriek tomu, že derby sú vždy špecifické moc neočakávam bodový zisk pre AC.

Reagovat
Pipo123

Toľko šťastia čo máme v posledných zápasoch

Dnes to bolo v druhom polčase niečo hrozné, Neapol nás prehrával, strašne chýbal Correa v tomto zápase.. Strakosha čo predvádza posledné kolá, chytá fantasticky

Lazzari

Strakosha

Alberto

Reagovat
smazaný uživatel

Když bude mít zítra večer Inter a Juventus stejně bodů, tak "půlmistr" bude Juve, ne? Když má lepší vzájemný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Máme lepší skóre, takže jsme první

Reagovat
smazaný uživatel

V průběhu sezony je skore, ale po posledním kole vzájemný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba mít stejně bodů nebudem a na nějaký vzájemný zápas nepřijde řeč.

Reagovat
pistacik11

Reagovat
svkmd

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Vy zejtra taky ztratíte, takže žádný nervy..

Reagovat
Nuno čomes

Ty pičo ty jsi chytrá hlava tvl

Reagovat
Lech

Reagovat
cink

Toho frajera bych fakt chtěl potkat

Reagovat
Nuno čomes

Já ne.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že to tak je CHUDÁKU!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ospina

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal, Eriksen, kde ste?

Reagovat
smazaný uživatel

v Barceloně a Tottenhamu

Reagovat
cink

*Londýně

Reagovat
Largo

Ospina fakt hrubá chyba. Ale Lazio je prostě ve formě a to pronásledování Juve a Interu si zaslouží. Inter si naopak dneska tři body nezasloužil. První půle skvělá, líbil se mi ten neustále presink, ale po změně stran? Šílenej pokles.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Pinturicchio

Inter remíza, k tomu ti dva nezvládající klauni v diskusi, so far, so good.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nuno čomes

Uplakánku.

Jak velkou radost ti dělá cizi klub co. Když ten váš stojí za hovno Já z vás mám takovou prdel, to je neskutečné. V reálném životě bys potřeboval nafackovat za to, jak se tady prezentuješ. Člověk zkoušel několikrát komunikovat o tématu, ale nelze. A jak najednou rozjede hate s nadávkami jako to děláte vy běžně, tak je nezvladajicí.

Že vládnete Itálii je fakt, pokud vás nikdo jiný nemůže sundat. Ale že budete v italské sekci tvořit bandu arogantních kokotů a ještě se tak prezentovat v jiných sekcích, k tomu vás neopravňuje ani 20 prvních míst za sebou. To je prostě na facku. Hanba.

Přečti si to ty a spol. pořádně, protože to nehodlám opakovat kazdy víkend. I když vy byste zasloužili to opakovat každý den a i tak hrozí, že z toho nic nepoberete. Internetová nenávist ti je totiž dost k hovnu.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-preview-19-kola-455655/#post11658198

tolik asi k tvému diskutování k tématu bez nadávek, ty generátore sraček

Reagovat
Nuno čomes

Kurva dej už pokoj, ty jsi jak klíště To bylo napsáno speciálně pro vás dva. Evidentně to o době víte, ale pobrat to neumíte

Reagovat
Nuno čomes

*sobě

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Furia Ceca

Na co si to hraješ, ty rádoby spravedlivej?

Reagovat
lnterista

Já se ti divim ze tady na ty mistni dementy reagujes akorat se ztrapnujes

Reagovat
Nuno čomes

Já vím, včera mi to nedalo, když jim tady nikdo nic nepoví. Ale samozřejmě to nema smysl. Jinak reakce hodné jejím sračkám.

Reagovat
Pinturicchio

Ctnost sama, oba.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
cink

Reagovat
Gimme

Reagovat
iamek

Nezvládáš

Reagovat
cink

Reagovat
ED91

Reagovat
The Krupy

Reagovat
mistr129

Reagovat
FuckT

Ja inak objektivne nechapem tie tvoje nesympatie voci ostatnym klubom. Ja som zvykol mat Juve velmi rad, Nedved bol a bude pre mna velkym hracom. Ked boli v jednej show s Hamsikom, tak som musel uznat, ze mi bol ovela sympatickejsi, jakozto Hamsik sa nechal pohltit Talianskou modou a hovnami a povedal, ze Taliansko ta prinuti. Nedved mu povedal, ze on si to nemysli, ze je to hlupost. Sympatak. Hamsik je dobry chlap ako tak ale zda sa mi taky modernejsi a mne to nevyhovuje.

Kazdopadne Juventus mi momentalne pride ako tim zoldnierov. Uspechy su, ale nepaci sa mi ten sposob, akym sa veci robia. Pride mi, ako keby vacsina hracov isla do Juve za uspechom a nie prave kvoli klubu a jeho farbam...

Reagovat
Pinturicchio

Objektivně? Je něco víc subjektivního než sympatie / antipatie a jejich intenzita? A moje antipatie se rozhodně netýkají každého klubu.

Reagovat
FuckT

Cool then. Ja uz som asi zabudol subjektivne aj mysliet, asi moc citam a otvaraju sa mi take brany, ze to je ako keby som vysiel zo skrupiny, ktora sa uz okolo mna neda postavit.

Reagovat
The Krupy

Čo nechápeš na tom že Juventino nemá rád Inter?

K poslednému odstavcu, to je bohužiaľ údel všetkých top klubov na svete. Chceš byť úspešný, musíš sa prispôsobiť trendu.

Reagovat
FuckT

Uznavam, na chvilu som zabudol, ze ako to funguje, lebo uz dlho tak nerozmyslam. Ani Juventus mi teraz nie je nesympaticky a tak, proste len sa na to pozriem ako to je a to je vsetko... Ani Sarriho uz neviem nazvat zradcom, ako len hlboko som klesol.

Reagovat
Pinturicchio

https://www.football-italia.net/148605/conte-inter-did-everything-possible

“Atalanta were built with remarkable physicality, aggression, intensity and the fact we held out against them on that level is impressive. Don’t forget, Atalanta finished ahead of Inter last season."

Reagovat
Recoba Inter

I letos je cílem opět liga mistrů! tentokrát bez nervů, ne v posledním kole soutěže! do třetice všeho dobrého, letos by to mohlo vyjít. To že držíme krok s Juve považuju za malej zázrak. Ale je fakt, že s jídlem roste chuť, proto možná ty řeči některých Interistů o Scudettu... Líbí se mi, že Tonda umí být soudný. Pokud skončíme 2-3. tak to pro nás zklamání určitě nebude. Zklamání by bylo, kdybychom odpadli už během zimy, doufám že vydržíme v boji o titul minimálně do poloviny Dubna. Já osobně si mnohem víc přeju úspěch v Evropské lize než ligový titul. Dost se bude odvíjet od toho, jak teď v zimě posílíme.

Reagovat
Pinturicchio

Já se směju tomu, že takhle mluví trenér Interu.

Reagovat
Recoba Inter

oukej

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bychom nemohli myslet na titul? Máme kvalitní kádr, kterej doufám v lednu rozšíříme o nějakou zajímavou posilu do zálohy. Postup dál v LM nevyšel a EL je pro Conteho nezajímavá, takže věřím, že se bude soustředit pouze na ligu. Záleží jak na tom bude Juve v LM, protože by v některých zápasech ligy mohli šetřit hráče právě na úkor LM.

Reagovat
Recoba Inter

Ale jo,já s tebou souhlasím, jenomže ono to podle mě tak v praxi nefunguje. Pokud chceš tým, tak musíš odvádět maximum na všech frontách. Ne si říct co je pro tebe zajímavé a co ne. Dost to škodí značce. Přístup italských týmu k EL je tristní kvuli penězům a to je velká chyba, byť to chápu. Pokud bude titul, tak mě vyřazení z EL tolik srát nebude, nicméně si myslím, že vysrat se na tu soutěž by byla chyba. Ambici na titul mít můžeme, já však chtěl vypíchnout hlavně naše předsezónní cíle, které zkrátka byly takové jaké jsem napsal výš, ať se ti to líbí, nebo ne kádr kvalitní je, když je zdravej a to není 100% svého času že? ... nehledě na to, že záloha je nejdůležitější a tam máme značné rezervy. Podotýkám značné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele uvidíme, jak to celý dopadne.. ale takhle slabej Juventus už dlouho nepamatuju, takže ty myšlenky na scudetto jsou prostě oprávněný a byla by chyba nemířit co nejvýše.

Ale hlavně jsem rád, že to není konečně soutěž o jednom týmu, ale naopak, že je to otevřený.

Reagovat
Recoba Inter

Jo, díky bohu za Sarriho.

Reagovat
pistacik11

Ani ja tomu nechápem, napr. Lazio mohlo mať už toľko bodov nahratých v koeficiente, a tak budú radi za 3. Kôš

Reagovat
Recoba Inter

no však jejich věc, jejich ostuda

Reagovat
pistacik11

Vy tiež nie ste výnimka

Reagovat
Recoba Inter

Zatím máš bohužel pravdu.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus' last win against Roma at the Stadio Olimpico came in May 2014!

Since then:

5 Games

0 Wins

2 Draws

3 Losses

8 Goals conceded

3 Goals scored

V tomhle trendu pokračovat

Reagovat
Zark

tak určitě se s AS zapotíme více než s váma, o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě ztratíte body.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni se v jakých kolech poslední roky hrál Juve v Římě, vždycky už byl jistej titul tudíš bez motivace.

Reagovat
GEGE

Jen ať se jich to štěstí dží dál...prohrát titul o pár bodů bude o to bolestivější...MERDA INTER!

Reagovat
Nuno čomes

Kdežto vy si o tom můžete nechat jen zdát

Nikdo z nás tady o titulu nemluví. Ale nejvyšší čas nás do jízdy o titul zapojit, fanoušci konkurenčních týmů to již pochopili, jak vidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta závist.

Reagovat
Deki

kdo z Interu mluví o titulu?

Reagovat
GEGE

Jste ve hře o titul...jestli někdo z Interu o titulu mluví nebo ne je mi u prdele...

Reagovat
The Krupy

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Largo

Jako fanoušek AC o bolesti při sledování fotbalu hodně víš...

Reagovat
GEGE

to si piš...

Reagovat
Recoba Inter

vtipálku

Reagovat
mojmira

Reagovat
Recoba Inter

No, ještě uvidíme. povíme si na konci sezóny kdo bude mít více bodíků

Reagovat
Deki

30% - Samir Handanovic has saved 24 of the 79 penalties faced in Serie A, 30%. Insurmountable. #InterAtalanta

fantastické číslo, akorát jsem si včera řikal, že už dlouho nějakou nechytil a teď čtu, že tu poslední v dubnu 2017

Reagovat
cresposuper

najlepsi golman ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Je január, Inter stráca....náhoda? Nemyslím si

Reagovat
FuckT

Este pockaj, objektivne si myslim, kedze zrovna remiza s Atalantou sa neda ihned odsudit ako repeticia javov minulych, Alebo sa ti zda, ze Atalanta nie je schopna obrat o body aj tych tam hore?

Reagovat
The Krupy

Veď len srandujem

Reagovat
FuckT

Tak ptm okay, tu uz niekedy clovek nevie.

Reagovat
cresposuper

Zaujimave, ako vsetci pisu o 10000%-nej penalte a cervenej karte pre Lautara, ale to, ze Zapata sekundu predtym fauloval Lautara, uz nedodaju

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si toho nevšimnul, ale v tom případě měl odpískat Zapatův faul a neměl se tedy zahrávat roh.

Reagovat
cresposuper

Ked uz rozhodol o rohu, tak to VARom nemohol zmenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, ale měl písknout faul na Lautara.

Reagovat
10

viděl si ten záběr zezadu, tj. na Zapatovi záda? pak bys tohle určitě nepsal

Reagovat
cresposuper

doteraz nie, dik za link. Stale tam je Toloi, ktory sa rukou odrazi od Lautara, ale tazko odhadnut tu intenzitu.

Reagovat
10

to mi přijde jako běžnej souboj, kde je logicky o 20 cm menší hráč pod ním...ono je taky trošku nepochopitelný, proč chodí bránit na standardky a hlavně proč brání 2 největší hráče soupeře

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Mateju to Linettymu krásne nabil...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Jankto

Reagovat
REPLIKATOR

Takhle to přece nemůže obránce odehrát

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to ani nestojí za komentár, to je skrat ako žiak

Reagovat
dave30

On měl prsty ještě v dalších 2 gólech.

Reagovat
ManUnited

Jankto 1+2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Modi6

Jankto dneska parádní výkon

Reagovat
oli9

Reagovat
REPLIKATOR

Jankto

Reagovat
Largo

Parádní Jankto dneska, jen tak dál

Reagovat
Recoba Inter

Mrzí mě, že jsem zápas neviděl, aspoň ten novej film s Craigem byl fajn. Na Nože je prima film, doporučuju.

Bojím se,že ztrácíme impulz, chce to posílit a tým umět nakompnout. Doufám, že i tohle má Conte v repertoáru, tolik v něj věřím.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Recoba Inter

impuls* nakopnout*

Reagovat
snuff24

sranda taky jsem to neviděl kvůli Craigovi, akorát mě to zas tak nenadchlo no letos u mě v kinech vyhrál Le Mans a Joker

Reagovat
cink

Joker

JoJo Rabbit

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
TopinB

Na Noze je skvely

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Zark

Juričova pomsta

Reagovat
Mato178178

to co ma ronaldo na hlave

Reagovat
ttopi

...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Druhý poločas katastrofa, ale 3 body jsou doma, Forza Juve!

Reagovat
Lech

Skoda, malem byl marketing porazen fotbalem. Snad ho porazi aspon fotbal ze spatne strany Milana

Reagovat
didosh

Reagovat
10

Reagovat
ED91

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pinturicchio

Ty to dneska (včera) dobře nedáváš.

Reagovat
mojmira

Reagovat
Maritazzi

Škoda. Under hraje tak strašně špatně, Antonucci by to určitě neodehrál hůř.

Reagovat
Maritazzi

A teda Pellegrini taky neskutečně špatnej, jediná správná myšlenky, na hřišti v dementních prostorech, teď dva zápasy těžce podprůměrný.

Reagovat
M11

Ale Diawara

Reagovat
Alberto Aquilani

Toho si kvôli tomuto stále neviem úplne obľúbiť. Na začiatku sezóny to isté... super zápasy a pak dva posebe úplne tragické. On je taký softík, má rád tie svoje narážačky a pičovinky , a ešte neskutočne ma vytáča tá jeho tragická strela a celkovo neschopnosť zakončiť. Dnes by tam Simo Perotta na jeho mieste jebol dva kusy a vyhrali by sme.

Reagovat
Maritazzi

To je pravda, je nevyrovnanej až hanba a dneska neudělal ani jeden moment navíc. Ono i proti Fiorentině měl spoustu špatných momentů, ale dokázal udělat tři klíčový a stačilo to. Dneska by byl super na trequartistovi Zaniolo, ale s tím co máme za křídla..

Reagovat
Alberto Aquilani

A apropo mi teda prišlo, že rovnako ako minulý zápas, nemusel dávať dole Veretúta. On sa zrovna do týchto koncov zápasov hodí. Cristante mohol ísť práve miesto Pelleho, priniesol do tej zálohy svaly, možno by sa dačo s ním do brány pretlačilo.

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes mi teda neprišiel tak zlý, respektíve som asi ovplyvnený Perottim, ktorý nespravil nič. Oproti nemu mi prišiel Under ako Messi

Reagovat
Maritazzi

Jop, Perotti taky hrozný, je až zázrak, že jsme s těmahle křídlama hráli až do konce o výsledek.

Reagovat
Lech

Jinak tesim se na dalsi zaoas bez Kolarova a Florka zaroven, neco mi rika ze se dockame jesuse

Reagovat
Alberto Aquilani

Mohol by tam ísť ten Fonsecov asistent, vyzerá celkom atleticky, mohol by to obehať.

Reagovat
Stana95

na jedné straně Jesus, na druhé Peres

Reagovat
Lech

Anooo

Reagovat
vodka

půl sezony pryč, jak hraje Smalling celkově? on pokud ví, kam a kdy má přihrávat (respektive je daný nějaký buildup, kterým se má řídit, tak umí rozehrávat výborně. Problém největší u něj byl, pokud měl improvizovat...

Reagovat
Maritazzi

Zaniolo křížák, zítra operace. Achjo, pro nás obrovská ztráta, on sám mohl v klidu na Euro s touhle formou

Reagovat
10

...po takový akci a docela nevinně vypadajícím pádu, to je fakt smůla, chudák kluk

Reagovat
Zark

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PP

skvělý hráč. Pro mě nepochopitelné, že na něj nečekají zástupy klubů v čele s Realem Madrid či ManU.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
danko10

Je fajn, ze Rim ma konecne system, ktory chapes, ked sa na to pozeras ako divak a hlavne ho ocividne chapu aj hraci. Teraz uz to naraza iba na individualnu nekvalitu niektorych hracov, ktora je v kombinacii s tou sialenou marodkou smrtiaca. Apropo, u Zaniola to vyzera na krizovy vaz.

Fonseca ma momentalne k dispozicii 0 (slovom nula) pouzitelnych kridelnikov, za co patri obrovska vdaka Monchimu, z ktoreho uradovania sa bude klub dostavat este 5 rokov.

Samotny zapas nakoniec nebol tak hrozny, ako sa po prvej desatminutovke dalo cakat. Nakoniec sa mohlo bodovat. Tento Juventus je uplne strasny a to, ze tabulka vyzera ako vyzera, je dost nelichotiva vizitka kvality sutaze.

Treba ist dalej. Na stvrte miesto by tento mancaft dosiahnut mohol.

Reagovat
Maritazzi

Teď to bude dost o Petrachim.

Reagovat
Largo

Spíš o penězích.

Reagovat
Largo

Taky doufám, i když Atalanta šlape neskutečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý bod po hrozném výkony proti rozjeté Atalantě. Snad přivedeme nějaké posily, ideálně co nejdřív. Taky škoda Římu, ti by nevyrovnali ani kdyby hráli doteď. Forza Inter

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Recoba Inter

Vidím, že Penaldo byl opět v ráži

Reagovat
smazaný uživatel

Preco je na titulke ten metros?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože dal gól? Juventus je půlmistr? A je to marketingově nejpřitažlivější fotbalista světa?

Reagovat
Dejwa

Tak nakonec výměna Politano - Spinazzola (Young padá, Giroud pak in), paráda Eriksen vypadá taky nadějně, jsem rád, že jde kvalita kádru pořád nahoru a neporizuji se prumeraci

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
snuff24

ideálka Jakože Barella,Sensi,Eriksen v útoku duo Martinez,Lukaku a na lávce Giroud,Sanchez...z toho by nejeden dostal orgasmus

Reagovat
Dejwa

kor když si vybavíš sestavu z před 4 let

Reagovat
stuff

Reagovat
Deki

vždyt to za 4 hodiny nebo za 4 dny může být celý zase uplně jinak kór když odchod někoho závisí na příchodu někoho dalšího... nesnášim spekulace...

Reagovat
Dejwa

máš pravdu, ale před spaním mi to trošku pohladilo duši

Reagovat
lnterista

Super hlavně pro Politana. Nechtěl bych ho vidět v AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Loni byl skvělý, ale Conte pro něj nemá místo. Letos mu to strašně nešlo. Takže AS je pro něj super.

Reagovat
Nuno čomes

Nevím zda je optimismus na místě, snad jen, kdyby Spinazzola zůstal zdravý. Otázka jestli je to alternativa vlevo nebo vpravo, průměráků na tyto posty máme dost. Ale chápu, že je leden.

Eriksen snad dopadne, i těch 20 mega za něj bych zkousl. A Giroud slušný backup za Lukaka, ten taky hraje skoro vše..

Reagovat
10

to by byla ideální výměna pro všechny 4 strany

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukal někdo včera na Parmu? Kulusevski hrál na hrotě, tak jak to vypadalo

Reagovat
The Krupy

Parma krásne umiestnenie

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti tomu Janov ...

Reagovat
smazaný uživatel

a Neapol

Reagovat
The Krupy

to je ale tiež krásne umiestnenie

Reagovat
Votas

No a kdyby někdo řekl v létě, že bude AC v půlce sezony před Neapolí, tak by si milanisti chrochtali blahem.

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

Vlasně celkově by mě zajímala letní reakce AC, kdyby se jim kromě toho řeklo, že v půlce sezóny:

- bude mít nejlepší hráč blíž k 50 letům než k 25

- nejlepší střelec týmu bude obránce

- Borini bude v týmu, co je v tabulce před nimi

- Caldara bude hrát na jaře LM

- bude jim chytat týpek, co v Chelsea nahradil Péťu Čecha

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Whitemedia

AC se musí modlit za to, aby se Begovic držel co nejdál od jejich brány..

Reagovat
Jajinek

Jaky přesně post hraje v obraně Spinazzolla, jak hrál prosím letos a proč.se ho Roma chce zbavit?

Reagovat
Alberto Aquilani

Je to pravák, ktorý o sebe hovorí, že patrí na ľavú obranu /alebo wingbacka, hral teda ale u Nás poväčšinou na pravom bekovi v 4-člennej obrane. Prečo sa ho chceme zbaviť? Pretože je to sklenka. Podľa mňa Fonsecu to s ním už prestalo baviť, pretože s ním v základnej zostave máme automaticky už iba 2 striedania. Robí dobré fotbalové veci, ale stráca zbytočne veľa lôpt. Bol o niečo lepší ako Florenzi, ale to zas nie je nejaké merítko.

Reagovat
Maritazzi

Dodal bych, že má i dobrou kvalitu směrem dozadu, pozičně fajn a relativně dobře odebírá balony. Kdyby nebyl skleněnej, tak je top. Těžko říct, co teď u nás s bekama ale. Politano je super posila i do dalších let, myslím, že letos nám hodně pomůže a pak to bude takovej ten 12.-13. hráč, ideální Fonsecovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Pro pochopení toho, čeho je schopen, si stačí pustit odvetu s Atléticem v Turíně. U něj to je jen o tom, aby byl zdravej. 3-5-2 je jeho rozestavení. Pro Inter bohužel super posila, Politano u vás bude taky dělo.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja tento optimizmus k Politanovi vôbec nezdieľam. Medzi ním a Cengizom teda nevidím rozdiel a nevidím pochopenie preto, aby sme, aj keď len na pol roka, mali v tíme oboch. Politano je podľa mňa hráč, ktorý nás nikam neposunie, je to len ďalšia záplata typu Falqueho. Čož by možno nevadilo, keby neprišiel v trade za pomaly rekordnú posilu, vďaka ktorej sme sa teda zbavili svojho TOP prospekta (takto je to defacto výmena Politano - Lu. Pellegrini s tým, že sme 8 mega ešte k tomu hodili do hajzla).

A moc nechápem, či to chceme celé dohrať s Florenzim a Kolarovom na bekoch, ktorým by mal kryť chrbát Santon (zranený Santon), ktorého sme navyše ešte v lete predali do Španielska, lebo bol "navyše".

Reagovat
Largo

Já mu naopak věřím, bude z něj cennej hráč. S Falquém bych ho vůbec nesrovnával, Ünder má letos blíž spíš k Iturbemu. A de facto výměna je blbost, přišel prostě za hráče, kterej u nás propadl a trenér ho nechtěl. Tečka.

Reagovat
danko10

Blbost je to, ze ty nehladis na uctovne dopady tychto aktivit a potom tu v tych svojich trejdovych fantasmagoriach menis v zime polovicu kadra.

Reagovat
Largo

Co ti rikas plusvalenza a minusvalenza? To jsou, pokud se nepletu, dneska dulezity pojmy. A vzhledem ke Spinazzolovi jsme v plusu.

Reagovat
danko10

Aj by boli nejake cisla, ci prejdeme rovno ku konstatovaniu, ze sa pleties?

Reagovat
Largo

Konkrétně 1,5 mega. Nepletu.

Reagovat
danko10

Wau. Tak to sme v suchu. To by sa teraz dal este urobit Chiesa, nie? To potom to obetovanie Pellegriniho, aj fakt, ze mame do jari jeden a pol beka, za to fakt stali.

V Juventuse z nas musia mat neskutocnu srandu.

Reagovat
Largo

Možná na splátky.

Furt nechápeš, že abysme splnili ten debilní FFP, musíme prodávat hráče dráž, než jsme je koupili. a tady se to, světe div se, povedlo.

Reagovat
danko10

Chapem, chapem. 1,5 mega... bude to stacit, myslis?

Reagovat
Maritazzi

Zas upřímně, prodali bychom ho za víc? Získali bychom za něj potřebnějšího hráče? Ten letní obchod je strašně divnej i kvůli věcem, co jsem psal níž, ale zranění Nicola mění všechno.

Reagovat
danko10

To sa po polroku podla mna neda moc odhadovat. Ak sa nahla potreba zohnat kridelnika premietla do tohto trejdu, ako jedineho priechodneho vzhladom na to, ze Monchiho odpad nas poslal do nekonecneho minusu, tak by sa to dalo pochopit. Zial to, za aku cenu v lete prisiel, ten deal degraduje na ciste zufalstvo. Nehovoriac o fakte, ze v tomto zlozeni na bekoch Rim jar neprezije.

Reagovat
Maritazzi

Jo, ty beky píšu i níž, taky to nechápu a nemyslím si, že jsme v situaci kdy máme jakýkoliv prostředky na to někoho pořídit (navíc těžko v zimě přijde někdo, kdo nás někam posune dál).

To Spinnyho angažmá je celý divný, celou dobu se snažil říkat, že by měl hrát nalevo, u nás tak hrál prakticky jen v přípravě. Obrovská smlouva byl takovej bonus navíc. Ale to, že to je čirý zoufalství, který vyplynulo z tý situace naznačuje i to, že Inter už se o tuhle výměnu měl snažit během prosince a rovnou jsme jí měli odmítnout.

Z Politana mám radost, lepší než Suso nebo další nesmysly, který se zmiňovaly. A sere mě asi to co vás - situace na beku a tajemno kolem toho dealu v létě. Taky jsem tu psal, že by Spinna ještě měl u nás svoje odehrát, ale je otázka, proč by ho Fonseca takhle odstřelil..

Reagovat
danko10

Otazka je, ako velmi do toho mohol Fonseca rozpravat.

Uplne nesuhlasim so Susom, u ktoreho vidim vacsi potencial v schopnosti trafit Dzeka, cohoz momentalne ani jeden z kridelnikov nie je schopny. On sa strasne zviezol na tej mizerii AC, ale do obliehacieho fotbalu s vysokym pressingom sa imho hodi viac, nez brejkovy bezec Politano.

Na bekoch nas bude musiet spasit uzdraveny Zappacosta. To hovori za vsetko.

Reagovat
Alberto Aquilani

Spinazzola ale nepropad, nie za pol sezóny, keď ešte pred mesiacom to bol dôvod "Florenizho odchodu". Že neoslnil a deje sa to, čo sme od týpka s jeho injury listom čakali, je druhá vec. Minimálne už len kvôli tomu čudnému trejdu mal dostať ďalší polrok.

Inak teda, tým tvojím uvažovaním by to mohlo byť nejak takto:

Vymeníme Lorenza Pellegriniho za Stefana Sturara a o pol roka na to vymením Sturara za Biondiniho. Môžme to teda brať tak ako hovoríš, že to nie je blbosť a proste to spolu nesúvisí a Welcome Biondini - vyrovnané účto a dva transfery, ktoré spol nesúvisia. Tečka. DAJE.

Reagovat
Largo

Bavit se s člověkem, co srovnává Politana s Biondinim, nemá smysl.

Reagovat
10

takže je vlastně Politano takovej lepší Dybala, co bys chtěl tyvoe?

Reagovat
Maritazzi

Pro mě je to celý signál toho, že v létě jde Under (nevím, jak moc je to šťastný, čekal jsem, že pod Fonsecou udělá úplně jinej progres a z těch hráčů, co tam jsou bych ho taky obětoval nejradši), napravo bude Zaniolo a Politano. Takže za mě Politano jo - odchovanec, co se narodil skoro na Olimpicu, fotbalovej, fajn čísla a herní profil ideální pro Fonsecu, z Falquem bych ho určitě nesrovnával.Celá ta záležitost se Spinnou je divná, dostal raketu plat, prodlouženou smlouvu, nikdo moc nevíme, co za tím je. V rámci FFP nám to má udělat zisk 1,5 milionu, takže celý divný, nečekal jsem, že půjdou přímo kus za kus.

Ale jinak s bekama souhlas, tohle je strašnej průser a jestli to chtěj lepit Anocicem z druhý chorvatský, tak to skončí zraněnim Kolarova den po přestupáku.

Reagovat
Largo

I platove to splnuje podminky. Spinazzola v Interu dal 2,7 mega, my usetrime a Politano ma 2. Navic podle me nebude remcat, az se vrati Zaniolo. A kecy typu mame Undera, nepotrebujem Politana, neberu. Under podle me pujde a jak pises, Petrachi se na to pripravuje predem.

Doudam, ze Anocic to nebude. Potrebujem hrace pripravenyho hrat hned, ne mladyho kluka, co kope za nejakou Cibalii.

Reagovat
10

To jsou zajímavý počty, akorát vycházíš z toho, že tvůj "TOP prospekt" (kterej má btw. ve 20 letech dělaný obě kolena, přitom v náchylnosti na zraněním pořád argumentuješ v jeho prospěch proti Spinovi, když si oba můžou podat ruku) má větší hodnotu, než Spina s Politanem, za kterýho Inter Sassuolu platil 26m.

Reagovat
Alberto Aquilani

A čo tým chcel básnik povedať? Že sme spravili super kauf, keď sme sa zbavili Pellegriniho a za neho priviedli 26-ročného odchovanca, ktorý je typovo úplne rovnaký ako jeho konkurencia na pravé krídlo. Jaj, a ešte tých 8 mega pre Juventus. Dobre...

Reagovat
10

Já jen reaguju na tvojí nesmyslnou argumentaci, kterou tady opakuješ pořád dokola. Za Pellegriniho jste dostali Spinu, kterýho po půl roce odpálíte a přivedete hráče na post, kde vás aktuálně taky tlačí bota, protože Underovi očividně dost zachutnala pizza a všichni další hráči na ten post se zranili. Pokud to Fonseca po půl roce vyhodnotil tak, že Spinu nechce a místo něj mu na náhradní beky stačí Santon s Peresem, tak je tohle imho ještě dost dobrej deal, protože jste dostali zpátky podobnou hodnotu a použitelnýho hráče.

Motat do toho Pellegriniho je podle mě mimo, protože ten zatím i přes skvělou sezonu Cagliari neukazuje, že by měl mít na AS nebo Juve.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Vecino vicino alla Lazio

Vraj by sa mohlo jednať o hosťovanie s výkupkou 15-20 mega, včera podpísal zmluvu aj Escalante, ten príde ale až v lete zadarmo.

Toto celé tak nejak naznačuje že bude končiť Parolo.

Inak Vecino by bol dobrá posila v rozbehnutej sezóne

Reagovat
cresposuper

A Eriksen k nam

Reagovat
Largo

Reagovat
Panděvova ofina

Bylo by to super pro oba týmy. Vecino si zahraje a my se zbavíme záložníka, kterého nemůžu už ani vidět. Strašně nezáživný herní projev a upřímně ani nevím, čím ten hráč vyniká.

A jestli se nám podaří opravdu přitáhnout mého druhého nejoblíbenějšího hráče, tak budu radostí bez sebe.

Eriksen je TOP záložník, ať si říká kdo chce co chce.

Trpí ztrátou motivace a já sakra věřím, že ho Conte nakopne.

Záloha bude skvělá a doufám, že se to vše zase co nejrychleji sehraje, po těch všech zraněnich.

Reagovat
smazaný uživatel

Umí dát sakra důležité góly A fajn je, že i když moc nehraje, tak nikde neremcá, jak je nespokojený a podobně. Jinak čistě na hřišti též nevidím žádnou přednost ...

Reagovat
Pipo123

Tak vidíme Vecina rovnako, ale má skúsenosti, pozná ligu a horší než Berisha byť nemôže, vlastne Inzaghi má momentálne použiteľných dvoch hráčov na lavičke a to Cataldiho a Parola, myslím že Vecino by bol backup za SMS čo by mu vlastne mohlo sedieť.

Ale trošku pochybujem o tom prestupe, neviem či by Tare a Lotito dali takmer 20 mega za "staršieho"

Reagovat
Zark

Krasne goly, bez Ronalda hraji Gonzalo s Paulem ve velke pohodičce

Reagovat
Zark

myslim v dnesnim poharu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Ronalda vypadá hra vždy lépe. On je svázaný týmem a tým je svázaný jím. Je to tak od prvního zápasu, ve kterém za Juve nastoupil.

Reagovat
ED91

Ešte by som doplnil bez Pjanica. Nikdo tam v zálohe nepredržuje loptu a hneď to má dynamiku. Samozrejme k tomu prispieva aj tragické Udinese.

Reagovat
Zark

Jsem se ted koukal a byla to uz sesta ctyrka kterou jsme jim nadelili od roku 2011, nas oblibeny souper pomalu

Miru mam rad ale za dynamickyho tonaliho bych ho aj obetoval

Reagovat
ED91

Jako občas sa mu podarí nejaký zápas, ale keď si zobereš akú vlastnosť má na top úrovni ako záložník? Podla mňa žiadnu...

Reagovat
Zark

Ale tak nemel to lehky, nahradit takovou personu jako je Pirlo, hrace ktery se rodi jednou za 21 let( ) ... ani ja jsem Miru driv moc nemusel, ale kdo je v lize lepsi rozehravac? Mozna pellegrini? ale ten taky odehraje spickove zapasy a pak je v utlumu a taky hraje kolikrat jiny post, takze tezko rict ..

Co Pjanic umi je rozdat mice rxchle od nohy a taky zmenit tempo hry, hlidat si to postaveni uprostred aby nikdy nebyl "mimo". Podle me se na nej divas moc kriticky, a nebo ja moc optimisticky, ale neni to tak ze bych ho vynasel do nebes,,, ma urcite sve dny kdy to sere, coz je mozn dano unavenosti z tolika zapasu a motivaci -- nekdo kdo by ho prohnal, by se hodil ale pro sarriho fotbal je takovy ten pritukavac dulezity.

Reagovat
ED91

No veru, keď na neho občas pozerám tak si hovorím, že to je taký fejkový Pirlo Jako ja ho berem v takej neutrálnej polohe ani zle, ani dobre, len by už mohol ísť o dom ďalej, lebo s ním sa tá záloha nemal kam posunúť.

Len mne sa práve nepáči tá hra na rozohrávača. Už s Pirlom mi to prišlo ako zastaraný systém hry . Stačí, že lepší tím nasadí hráča aby ho napádal a je po rozohrávke celého tímu. Podla mojho názoru skôr loptu predržuje, alebo sa pre ňu zbytočne sťahuje ku stopérom a posunie ju hneď prvému volnému hráčovi vedla neho, čo by samozrejme zvládol aj ten stopér a rýchlejšie. Čo je napríklad vidieť, keď namiesto neho hrá Bentancur, tak ten prechod od obrany ku útoku je rýchlejší a vznikajú tam tým pádom momenty prekvapenia z čoho ťažia naši útočníci, keď idú do zneskonsolidovanej obrany. A to je len tá ofenzívna časť, kde občas má dobrý nákop za obranu alebo priamy kop, ale ani do rýchlej kombinácie sa mi úplne nehodí...

A čo sa týka defenzívy tak je to čistý softík. Preto by som na tu pozíciu buď prijal Bentacura, alebo úplný ideál by bol Kanté. Čiže rýchly, behavý hráč s dobrým odoberaním lopty.

A verím, že by to bol hned iný pohlad na našu hru a konečne by sme sa, čo sa týka zálohy konečne posunuli a robila by rozdiel aj vo velkých zápasoch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele