19. kolo
12.01.2020 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín děkuje Berenguerovi, Bologna poražena

V Turíně jsme mohli sledovat hodně dramatické utkání plné faulů a žlutých karet, které přineslo jen jednu branku. Tu už v 11. minutě vstřelil Álex Berenguer, který tak zabezpečil Býkům důležité tři body.

Ani jeden tým tomu druhému nic nedaroval a ačkoli tempo utkání v Turíně nebylo zrovna impozantní, důraz mu rozhodně nechyběl. Často se zákroky odehrávaly na hraně pravidel a sudí Piccinini neměl vůbec snadnou úlohu. První větší šanci si na své konto připsal Mattia Bani, který tvrdou ranou skrytou za obráncem pořádně provětral rukavice gólmana Salvatoreho Sirigua.

Byl to ale Turín, který udeřil jako první. Jen o dvě minuty poté totiž Simone Verdi propustil míč ve vápně Bologně vedle sebe, kde si všiml nabíhajícího Álexe Berenguera. Tento manévr obránce Felsinei dokonale zmátl a Berenguerova pohotovost proměnila šanci v první a nakonec i jediný gól zápasu.

Turín FC se posléze na chvíli odmlčel a upadl do stereotypu, který sestával z centrovaných míčů před bránu Skorupského. Ten vše před sebou likvidoval s velkou jistotou. Až ve 40. minutě se k vápnu soupeře rozeběhl Simone Verdi, který překonal dva protihráče. Jeho pohotová rána po zemi se však zastavila na tyči, který zachránila Bolognu od další inkasovaní trefy.

Změna stran byla vítanou pauzou především pro hosty, kteří se v ofenzivě dost trápili. A nezměnil to ani Andrea Poli, který ve 48. minutě tvrdou ranou pálil jen těsně vedle tyče. Postupem času se ale hosté přeci jen více snažili a nebyli daleko od srovnání. Deset minut po změně stran totiž Rodrigo Palacio po rohovém kopu hlavičkoval jen do tyče!

Palacio na dnešní duel nebude vzpomínat s nejlepšími úmysly, protože v 57. minutě spálil obrovskou šanci. Turín zaspal v rozehrávce, kterou u vlastního vápna řešil příliš alibisticky. Míč se po rychlé akci dostal k Palaciovi, který byl na penaltě zcela sám před Siriguem. Od tak zkušeného kanonýra byste čekali jasný gól, ale Palacio úplně minul bránu! A když evidentně frustrovanému Argentinci v 88. minutě zlikvidoval poslední šanci Sirigu, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FCT udělal Asř. Ted by mohl rupnout s Boloni.

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat
Largo

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele