19. kolo
13.01.2020 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma v dohrávce odčinila debakl a vyhrála nad Lecce

Pětibrankový výprask od Atalanty je alespoň pro tuto chvíli zapomenut. Parma v dohrávce 19. kola italské nejvyšší soutěže porazila trápící se Lecce 2:0 a díky dalšímu zaváhání se přiblížila evropským pohárům už na rozdíl jediného bodu. Všechno podstatné se událo až po změně stran, kdy se prosadili Iacoponi a Cornelius.

Parma byla v souboji s Lecce favoritem, otázkou ale bylo jak se popasuje s nepříjemným výsledkem, který utrpěla minulý týden v Bergamu. Lecce navíc nejelo na Ennio Tardini na výlet, body potřebovalo snad ještě více, než domácí celek.

Byli to ale Ducali, kteří si vytvořili první nadějnou šanci zápasu. Po načechraném centru hlavičkoval vedle Juraj Kucka. Bohužel šlo o jednu z mála brankových příležitostí, které první poločas přinesl. V úporné bitvě ještě vyzkoušel Sepeho pozornost Falco, ale jinak se bezbrankový stav v prvním poločase nezměnil.

Diváci nemohli nic jiného, než doufat, že ve druhém dějství nějaká branka padne. V 51. minutě se o slovo přihlásil opět Kucka, ale technické zakončení nebylo tou správnou volbou. Každopádně Parma byla lepší a o šest minut později už šla do vedení. Na Hernaniho centr po rohovém kopu si naskočil Simone Iacoponi a Gabriel se mohl jen ohlédnout. Lecce reklamovalo regulérnost branku a to tak vehementně, že kouč Liverani obdržel žlutou kartu. Nic ale nezmohl a čtvrthodinu před koncem schytali jeho svěřenci definitivní KO. Po dalším načechraném centru hlavičkoval Kucka do břevna a dorážející Andreas Cornelius dodal domácím na klidu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moc by se hodila jistým pochybným společnostem do krámu dvoječka. Nesmí se to stát.

Reagovat
Zark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele