19. kolo
11.01.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AC Milán veze výhru ze Sardinie, trefili se Leao a Ibrahimović

Cagliari prozatím nedokázalo zastavit svůj pád tabulkou a doma podlehlo i AC Milán, za který se poprvé po svém návratu trefil Zlatan Ibrahimović. Milánští otevřeli skóre až po změně stran, kdy se prosadil Rafael Leao a o několik minut později ho doplnil i hvězdný Švéd, jenž dokonce vstřelil ještě jeden gól, který však nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Kouč hostí Stefano Pioli vsadil od úvodní minuty na ofenzivní tandem Leao-Ibrahimović a jak se nakonec ukázalo, byla to správná volba. Cagliari si na soupeře věřilo, nicméně nedokázalo zastavit nastolený trend a už počtvrté v řadě prohrálo.

Úvodní půlhodina toho zas tolik nenabídla, k vidění byl spíše bojovný fotbal a to bez jakýchkoliv šancí. Až po uplynutí třicetiminutové lhůty se poprvé ukázal Ibrahimović, jenž po pasu Leaa hlavičkoval do branky, ale balón i s přispěním brankáře skončil na tyči. Milánští však zůstávali u balónu a po rohovém kopu jen těsně nedosáhl na balón Leao. Cagliari si v prvním poločase žádnou větší šanci nevytvořilo a jediný zásah si Donnarumma připsal, když se vracel do branky, aby zkrotil dlouhý lob.

Bezbrankový stav vydržel do šaten, ale hned na začátku druhého poločasu už se skóre změnilo. Samu Castillejo rychle rozehrál standardní situaci dlouhým pasem na Leaa, který s vydatnou tečí překonal Olsena. Sardiňané spěchali za co nejrychlejší odpovědí, ale stále se nemohli dostat do výraznější šance. Simeone zkoušel střílet přes hlavu vedle a Faragó pro změnu přestřelil.

V 65. minutě přišla velká chvíle Zlatana Ibrahimoviće a všech milánských fanoušků. Po Hernándezově přihrávce zleva se Švéd trefil levačkou rovnou z první a zvýšil náskok hostů na 2:0. Ibrahimović dokonce vsítil ještě jeden gól, ale ten mu sudí pro těsný ofsajd neuznali. Trápení Cagliari trvalo až do závěrečného hvizdu, Donnarumma nemusel ani jednou zasahovat a nakonec si připsal čisté konto.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host favorit?

Reagovat
Lahvac-CZ

Mají přece Zlatana

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Radja&Joao show!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele