19. kolo
12.01.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus podzimním králem, AS těsně padlo

Juventus zmrazil Olimpico dvěma brzkými góly, o které se podělilo duo Demiral a Ronaldo. Po změně stran sice Giallorossi přidali, ale víc než branku Perottiho už vsítit nedokázali.

Juventus měl jedinečnou šanci dostat se do čela Serie A, protože Inter v sobotu jen remizoval s Atalantou. Juventus opět byl favoritem a to přesto, že proti AS se mu ve Věčném městě zrovna dvakrát nedaří. Dnes to měli zlomit Demiral, Rabiot, Ramsey, Dybala nebo samozřejmě Ronaldo, který má AS Řím dlouhodobě v oblíbených soupeřích.

Římané naposledy zklamali své fanoušky prohrou s FC Turín a cítili možnost zlepšit si náladu alespoň s jeho městským rivalem. Trenér Paulo Fonseca už několikrát v kariéře ukázal, že proti favoritům umí překvapit, a dnes chtěl potvrdit svou auru odvážného muže. Začal tím, že oproti sestavě z minulého kola neudělal žádnou změnu.

Jenže ledová sprcha na sebe nenechala moc dlouho čekat. Po faulu na Cristiana Ronalda totiž Juventus už ve třetí minutě rozehrával standardní situaci, kterou Pjanić poslal na vzdálenější tyč. Tam se zcela nedůrazně choval Aleksandr Kolarov, který nebyl tam, kde být měl. Toho využil mnohem důraznější stoper Merih Demiral a přesným zakončením nedal Lópezovi šanci.

Na Římany tvrdě dopadlo nepříznivé skóre a delší dobu působili domácí hodně rozháraným dojmem. Navíc Vlci nejsou na prohrávání zvyklí. Doposud prohrávali v celé sezoně jen 110 minut. To ale byl jen začátek. Z atraktivního večera se stala noční můra Vlků.

Domácí brankář Pau López totiž rozehrál velmi špatně na Jordana Veretouta, který si s míčem hrál až přespříliš a Paulo Dybala jej o něj snadno připravil. Veretoutovi tak nezbylo, než ho faulovat. Za to mu sudí ukázal žluté napomenutí a ještě odpískal penaltu ve prospěch Juve. U takových situací nemůže chybět jméno Ronaldo a že je to správně, to Portugalec ukázal přesnou ranou mimo dosah brankáře Paua Lópeze. Pro něj je Portugalec mimochodem noční můra.

Římané se zmohli v podstatě jen na hodně řečí k sudímu a fauly. V 18. minutě se AS dostalo do opatrné šance dostali domácí, když odražený míč ve vápně napálil Lorenzo Pellegrini do sítě, jenže do rány mu vstoupil Rabiot a skóre se neměnilo. Vlci působili dojmem, že jsou myšlenkově úplně jinde a nedokáží se zrovna soustředit.

Velké potíže pro AS, již tak na dně, způsobil slalom Nicola Zaniola. Mladý talent prošel stylem připomínajícím mladé časy Tottiho středem hřiště a byl faulován u vápna. Nakonec to ale bylo tak špatné, že se vážně zranil a musel být odvezen na vozíku. Římané se s postupem času omezily jen na vysoce nepřesné centry do míst, kde žádný domácí hráč nestál.

Druhá půle už se z pohledu domácího AS jevila jako mnohem lepší. Problém pro Vlky až příliš často znamenal Matthijs de Ligt, který úspěšně likvidoval jak centry, tak osobní průniky jednotlivých hráčů. V 65. minutě si na Džekův centr naskakoval neveliký Ünder, který hlavou trefil Alexe Sandra. Ten dost možná nešetrně trefil míč rukou a po nápovědě videa pískal sudí Marco Guida penaltu.

K ní se postavil Diego Perotti a opět potvrdil, že chladnokrevně zakončuje jakoukoli penaltu s téměř stoprocentní jistotou.

Deset minut před koncem se hnal do přečíslení tří na jednoho Ronaldo, který nahrával na straně čekajícímu Higuaínovi. Ten sice dal gól, ale pro ofsajd platit nemohl. Římané tlačili svého soka stále před sebou, jenže působili krajně bezzubým dojmem. V závěru pak Kolarov hlavičkoval jen do míst, kam polský brankář Wojciech Szczęsny dosáhl.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohráli s FCT, aby následně udělali Juventus? Takové výmrdy dělají celky, které se cítí. Snad to nebude tento zápas.

Reagovat
Pharrell

Nebude

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

3:2

Reagovat
Largo

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HugoBoss27

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

máš to obráceně, AS je domácí

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
JuveIt

Na gól Demirala centroval Dybala, ne Pjanic.

Reagovat
ttopi

Obě zranění dost nešťastná a zbytečná.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele