19. kolo
11.01.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sobotní šlágr skončil dělbou bodů, Atalantu zachránil Gosens

Inter zaváhal a trochu mi připomněl venkovní utkání s Borussií Dortmund v Lize mistrů. Rychle vedl zásluhou Martíneze, jenže po změně stran přestal hrát aktivně a hosté z Bergama srovnali díky brance Gosense.

Od tohohle zápasu čekal asi každý fanoušek dobrého fotbalu opravdu výtečnou zábavu. Na straně domácích ostřílený motivátor Conte a jeho mix skálopevné obrany spolu se smrtící dvojicí útočníků. Dnes nemohli chybět Martínez ani Lukaku, což byla pro fanoušky Interu dobrá zpráva. Zvlášť při absencích dvou pilířů hry, stopera Škriniara a záložníka Barelly.

Hostující Atalanta přijela s vizitkou mašiny na góly, na jejíž výkony se skvěle dívá. Tým trenéra Gasperiniho dvakrát za sebou zesměšnil soupeře pěti góly a Inter si musel dávat dobrý pozor. Brankáře Handanoviče čekala jména jako Gómez, Iličić nebo vracející se bomber Duván Zapata. V týmu Atalanty je ale nebezpečným protihráčem prakticky kdokoli a my jsme se mohli těšit na skvělou podívanou.

Už v první minutě byla Atalanta varována, když se po ráně Romela Lukakua rozezněla tyč za zády brankáře Golliniho. Varování ale nestačila a tak přišel trest. Psala se pouze čtvrtá minuta a Inter se znova mohl chlubit útočnou dvojicí. Romelu Lukaku si narazil míč s Lautarem Martínezem a mladého Argentince nedokázal Rafael Tolói na hranici vápna zastavit. Talentovaný hráč si elegantně hodil míč před sebe a střelou mezi nohama propálil Golliniho!

Atalanta se ale nevzdala a už v deváté minutě zahrozila. Josip Iličić brilantně posunul míč na nabíhajícího Maria Pašaliće, před kterým se rozestoupila obrana Interu jako před Mojžíšem. Pašalić však šajtlí pálil mimo. Obranu Atalanty hodně zlobila útočná dvojice Interu, která se výborně sehrála a umí se najít prakticky všude. Po dalším Lukakuově útoku se dostal Martínez k míči ve vápně prakticky až u čáry a dokázal přehodit brankáře Golliniho. Na brankové čáře ho ale skvěle zastavila hlavička Palomina.

No, nudit jsme se rozhodně nemohli. Atalanta je týmem, který praktikuje vůbec ten nejrychlejší přesun od vlastního vápna k vápnu svého soka v celé lize. Čáru přes rozpočet mu ale často domácí dělali velmi rychlým napadáním prakticky až u vápna La Dea. Přesně pět minut před koncem první půle málem Atalanta srovnala.

Po faulu na Gómeze rozehrála Atalanta přímý volný kop a ten dolétl až k Rafaelu Tolóiovi. Jeho hlavičku Handanovič vyrazil zpátky jen ke zkušenému stoperovi a Tolói před sebou prázdnou bránu. Nepochopitelně se mu ale podlomily nohy a Tolói trefil míč v pádu jen stehnem, takže jej poslal mimo.

Atalantě se ani ze začátku druhé půle nedařilo rozhýbat hru a rozkymácet svého soupeře tak, jak to dvojka Gómez - Iličić umí. Inter si sice stále musel dávat pozor, ale svou úlohu zvládal na jedničku. Možná i proto vsadil trenér Gasperini na Ruslana Malinovského. Deset minut po změně stran se zleva na střed prokličkoval driblér Alejandro Gómez a nahrál Mariu Pašalićovi, který ale trefil jen tyč!

Tempo utkání trochu opadlo a především ze strany Interu už to nebylo tak svěží a aktivní jako v první půli. Hosté byli aktivnější a ani s přibývajícím časem neztráceli pevnou půdu pod nohama. Útok Interu naopak vypadal jako nepotřebný. Za horší výkon po změně stran byl i proto Inter potrestán.

V 75. minutě totiž srovnal na konečných 1:1 Robin Gosens. Ten znovu potvrdil, že v barvách Atalanty jsou nebezpeční i krajní obránci, kteří ostatně hrají velmi důležitou roli v Gasperiniho systému. Po zblokované střele prodloužil za sebe Malinovskyj a pozorný Robin Gosens dostal v pádu na dlouhou nohu míč do sítě. Nakonec to byl opravdu poslední gól, který jsme viděli, protože Luis Muriel zahodil stoprocentní šanci, když v závěru nedal penaltu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřit bookmakerovi?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš jako, že dá Atalanta potřetí za sebou 5 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pět jim nedá .

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hodně těžký zápas

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta muze prekvapit nebo spise potvrdit momentalni formu...remiza je ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Půlmistrem Juventus!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

i to bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Atalanta hraje skvěle, takže čekám strašně těžký zápas.. doufám ve výhru, ale nevsadil bych na to. Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně pro godína to bude masakr to uběhat ale třeba budou mít strach jít v plné do útoku když tam je lukaku martinez. a ano bude to hodně těžká zkouška kde když obstojíme tak i já začnu pevně věřit v letošní úspěch. FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na průběh zápasu hodně zvědavý.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko mu najebali do vačku Kkt skorumpovaný

Môžeš pískať v dychovka hovado falošné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele