19. kolo
11.01.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Immobile opět rozhodl a Lazio doma porazilo Neapol

Lazio to opět dokázalo. V samém závěru podvečerního utkání s Neapolí totiž vybojovalo cenné tři body a opět se o to postaral jeho nejlepší kanonýr. Ciro Immobile využil obrovské chyby hostujícího brankáře Ospiny a rozjásal nadšené Olimpico. Tři body proti Neapoli získalo Lazio slavící 120 let od založení.

Ve Věčném městě se proti Neapoli postavilo překvapení letošní sezony. Domácí Biancocelesti s jejich kanonýrem, Cirem Immobilem. Byl to taky souboj dvou starých známých a někdejších hráčů, kteří se nyní do sebe pouští již jako zkušení trenéři. Na straně domácích tvořitel jedinečné týmové atmosféry Simone Inzaghi, na druhé straně hecíř a známý bojovník Gennaro Gattuso.

Lazio se v prvních momentech do svého soka pouštělo hodně obezřetně, protože vědělo, že Neapol má po stranách velmi rychlé hráče. Bezpečnost byla z pohledu obou na prvním místě. Útočník Felipe Caicedo dostal přihrávku do vápna, ale skvěle celou akci zastavil pozorný Mário Rui. Obránci Partenopei si dávali velmi dobrý pozor na nejlepšího střelce ligy Cira Immobileho, který měl na svědomí už 19 branek.

Po třiceti minutách si na skvělý pas mířící do vápna naskočil Sergej Milinković-Savić, který však poslal míč hlavou jen těsně nad bránu. Brankář Ospina se v prvním poločase zase tak moc nerozehřál a jeho protivník v bráně Lazia na tom byl obdobně. Zejména ze strany Lazia se asi čekala lepší podívaná.

Závěr prvního poločasu patřil domácím. Nejprve ve 42. minutě Luis Alberto našel Caiceda, který nahrával Milinkovićovi-Savićovi. Jeho ránu ale Ospina skvěle vyrazil, třebaže až na druhý pokus. O pouhou minutu později se mladý záložník opět zaskvěl, když jeho ránu z voleje musel vyhlavičkovat z brány Di Lorenzo. Neapoli první půle také moc nevyšla a zejména v ofenzivě Gattusovi svěřenci jasně zaostávali.

Druhá půle začala ve vyšším tempu a hlavní protagonisté zůstávali stejní. Po další akci se do míče z dálky opřel Sergej Milinković-Savić, ale jeho pokusu scházela přesnost. S nepřesností bojoval na opačné straně také postupující záložník Allan, který svůj útok zakončil velmi nepřesnou střelou.

Dvacet minut před koncem však Neapol málem udeřila. Polák Piotr Zieliński si ve vápně přehodil míč na silnější nohu a krásným obstřelem překonal brankáře, jenže pálil jen do tyče! Neapol dostala chuť útočit a na pár minut uzavřela svého soka před jeho pokutovým územím. Z celého tlaku rezultoval průnik Lorenza Insigneho, který se po rychlé narážečce dostal až do zakončení. Brankář Strakosha ale jeho ránu parádně vyrazil.

Byl to jeho soupeř, David Ospina, který téměř rozhodl zápas. Zkušený brankář dostal malou domů a dlouho váhal s rozehrávkou. Toho využil napadající Ciro Immobile, který mu čistě sebral míč a s pomocí Di Lorenza jej dostal do sítě - 1:0 pro Lazio, které stáhlo náskok první dvojky na pouhé tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle book z tipsportu jednička nebo nula . Snad bude mít pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za dementa?

Reagovat
smazaný uživatel

Ptá se dement .

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Tady to vidím na 2:1 pro Lazio.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele