19. kolo
12.01.2020 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pezzella v závěru spasil Fialky, SPAL odjíždí s prázdnou

Fiorentina má důležité tři body a SPAL se naopak opět trápí. Utkání ve městě renesance dlouho vypadalo jako remízové, ale osm minut před koncem poslal domácí hráče do vedení kapitán Germán Pezzella.

Fialky určitě věděly, že zvíře zahnané do kouta je hodně nebezpečné. O SPALu to platí stoprocentně, protože se jedná o poslední tým tabulky. A už několikrát ukázali svěřenci trenéra Sempliciho, že body nerozdávají zrovna snadno. I proto chtěla Fiorentina začít zhurta a povedl se jí velmi dobrý start.

V prvních minutách svého soupeře vůbec k ničemu nepustila a v šesté minutě se dokonce sama dostala ke vstřelení branky. Po standardní situaci vracel míč před bránu Marco Benassi, který se v poslední době specializuje na výstavní branky z větší vzdálenosti. Po šanci Chiesy se balon dostal k Boatengovi, který jej doklepl do sítě. Jenže obrovskou radost domácích příznivců jen o chvíli později zmrazil VAR, který gól pro ofsajdové postavení odvolal.

Kevin-Prince Boateng dostal přihrávku do strany a nabil Marcu Benassimu. Ten se sice do míče opřel, ale do jeho rány na poslední chvíli skočil obětavý soupeř. Mnoho šancí jsme neviděli a Fiorentina, ač držela míč na kopačkách mnohem častěji, mohla inkasovat. Skvělou práci po straně odvedl Igor, který posílal před bránu Violy perfektní centr. Klouzajícímu Petagnovi chyběly centimetry.

Krátce před koncem poločasu mířil hlavičkující obránce Felipe těsně nad a Strefezza po rychlé kombinaci trefil jen tyč! Jeho centr se stočil jiným směrem, než Dragowski očekával, ale mladého Poláka zachránila konstrukce jeho brány. Ani po změně stran to žádná hitparáda nebyla. Větší šancí se dala nazvat rána z voleje od Milenkoviće, která však po teči obránce skončila v zázemí.

V 76. minutě chybovala domácí obrana, která nechala proniknout dostatečně důrazného Valotiho až do zakončení. Valoti zvolil lob za vybíhajícího Dragowského, jenže míč spadl těsně nad břevno. Skóre se nakonec přeci jen měnilo, konkrétně v 82. minutě. Rohový kop poslal Pulgar přesně na hlavu kapitána Pezzelly, který se nemýlil a zachránil Viole tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
adogti77

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele