Serie A - souhrn 18. kola

05.01.2020, 14:24, aktualizováno 06.01.2020, 22:44
Komentáře a souhrny
Inter Milán vyhrál na hřišti Neapole a vrátil se o skóre do čela tabulky před Juventus, který si snadno poradil s Cagliari Calcio. S odstupem za zmíněnou dvojicí se drží Lazio, které vyhrálo nad Brescií, naopak AS Řím doma nestačil na Turín FC. Atalanta pěti brankami roznesla Parmu, cenné body získal Janov...

SSC Neapol - Inter Milán 1:3

06.01.2020 20:45

Góly: 39. Arkadiusz Milik - 14. Romelu Lukaku, 33. Romelu Lukaku, 62. Lautaro Martínez

Fotbalisté Interu Milán dovolili Juventusu stanout v čele Serie A, ale jen na chvíli, neboť svůj duel na San Paolo zvládli za tři body. Nerazzurri vyhráli pod Vesuvem v novodobé historii vůbec poprvé a potvrdili tím vysoké ambice pod vedením Antonia Conteho. Naopak Neapol se ani po příchodu Gennara Gattusa nezvedla.

Inter nedokázal vyhrát na hřišti Neapole ani ve slavné éře Josého Mourinha, ale tentokrát neměl moc na vybranou a pokud se chtěl vrátit na první místo před Juventus, musel vyhrát. Nerazzurri začali opravdu dobře, ve 14. minutě se po zaváhání hnal do protiútoku od poloviny hřiště Romelu Lukaku a pěkným Angličanem otevřel skóre utkání. Neapol se pak sice snažila o rychlou odpověď, ale nebezpečnější byl dál Inter. Martínezovu střelu z úhlu dobře vyrazil Meret.

Milánský celek před sezonou angažoval belgického útočníka Lukakua a ten začal důvěru vrchovatě splácet. Ve 33. minutě neudržel jeho ránu brankář Meret a po dalším zaváhání Inter vedl už 2:0. Pro další vývoj zápasu bylo důležité, aby Parthenopei vstřelili co nejrychleji kontaktní gól a to se nakonec podařilo. Jen šest minut po druhém gólu snížil po přiťuknutí Callejóna do prázdné branky Arkadiusz Milik.

Druhá půle slibovala ještě velké drama, ale Inter dokázal po hodině hry znovu odskočit na rozdíl dvou branek. V 62. minutě ztlumil Vecinův centr z pravé strany Manolas a dotírající Lautaro Martínez toho dokázal perfektně využít. Utkáním pochopitelně cloumaly velké emoce a Antonio Conte dokonce uviděl žlutou kartu. Neapol se snažila s výsledkem něco udělat, ale měla i smůlu. Čtvrthodinu před koncem orazítkoval z volného přímého kopu břevno Lorenzo Insigne. Parthenopei se v závěru tlačili do koncovky, ale zdramatizovat utkání už nezvládli.

Více informací k zápasu

US Lecce - Udinese Calcio 0:1

06.01.2020 18:00

Góly: 88. Rodrigo De Paul

Udinese se vrací z jihu Itálie s dobrou náladou, neboť dokázalo porazit Lecce nejtěsnějším rozdílem. Důležitý záchranářský duel se lámal až v samotném závěru, Rodrigo De Paul rozhodl minutu před koncem a Lecce na jeho zásah už nedokázalo reagovat.

Zdá se, že přestávka nakonec pomohla hostujícímu celku. Utkání na stadionu Via del Mare mělo velkou důležitost a podle toho to také na hrací ploše vypadalo. Úvod byl z obou stran opatrnější a první šanci si vytvořilo Lecce až ve 22. minutě, kdy se opřel do balónu Babacar a orazítkoval břevno. Hosté dokonce nebyli schopni zaměstnat Gabriela ani jednou a první poločas tak skončil nezáživnou remízou 0:0.

Jak už bylo řečeno, v sázce bylo hodně. Oba celky potřebovaly pro zlepšení své situace vyhrát, ale radovat se pochopitelně mohl jenom jeden. Pět minut po přestávce se k radosti všech hostujících fanoušků prosadil Okaka, ale jeho branka nebyla kvůli ofsajdu správně uznána. Dlouho se pak na hrací ploše nic zásadního nedělo a zdálo se, že oba celky se rozloučí bezbrankovou plichtou.

Zebry však stav 0:0 na poslední chvíli odmítly. Minutu před koncem rozehrávalo Udinese rohový kop a po nastalém zmatku se až před brankáře probojoval Rodrigo De Paul a vítěznou brankou zajistil hostům tři body.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Parma Calcio 5:0

06.01.2020 15:00

Góly: 11. Alejandro Gómez, 34. Remo Freuler, 43. Robin Gosens, 60. Josip Iličić, 71. Josip Iličić

Nejen AC Milán, ale také Parma musela v Bergamu skousnout hodně těžkou porážku 0:5. Atalanta navázala na fantastickou formu ze závěru roku a svého soupeře vyřídila už v prvním poločase. Dvě branky vstřelil Josip Iličić a po jednom zásahu si připsali Gómez, Freuler a Gosens.

Parma byla s předvánočním debaklem AC Milán jistě seznámena, ale tento fakt jakoby vůbec nevzala na vědomí. V Bergamu se dostala do nesnází už po jedenácti minutách, kdy si dobře navedl balón ke střele Alejandro Gómez a nádhernou ranou do šibenice nedal Sepemu sebemenší šanci. Atalanta dál diktovala tempo a Iličićovu střelu z 25. minuty musel vyrážet Sepe. Parma nakonec ještě v prvním poločase dvakrát inkasovala. Nejprve dobře zakončil po výměně balónu s Gómezem Remo Freuler a dvě minuty před koncem zvýšil na 3:0 nekompromisní střelou pod břevno Robin Gosens.

Z Atalanty vyzařovalo velké sebevědomí a její hráči si dovolovali, co chtěli. Po hodině hry se nádherně opřel do balónu Josip Iličić a výsledek začínal být pro Ducali hodně krutý. Jinými slovy, i druhý poločas byl zcela v režii Bergamaschi a příznivci hostujícího celku se nestačili divit. Atalantě vyšlo na co sáhla. V 72. minutě prošel obranou Parmy opět Iličić a střelou k tyči zvýšil na 5:0.

Až s pátým gólem domácí hru trochu uklidnili a závěr zápasu dohráli. Parma se nedočkala ani snížení, ale nutno podotknout, že si zas tolik příležitostí nevytvořila. Vlastně neměla ani jednu. Bergamaschi zdemolovali dalšího soupeře a drží se v kontaktu s pozicemi v TOP 4.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Cagliari Calcio 4:0

06.01.2020 15:00

Góly: 49. Cristiano Ronaldo, 67. Cristiano Ronaldo (pen.), 81. Gonzalo Higuaín, 82. Cristiano Ronaldo

Juventus vyučoval vysokou školu efektivity a odneslo to Cagliari. Domácí fanoušky potěšil zejména Cristiano Ronaldo, který po pomalejším startu do sezony opět naplno ukazuje své schopnosti. Dnes se trefil třikrát a přidal jednu asistenci.

Juventus toužil alespoň na pár chvil skočit před Inter na první místo a vytvořit na něj tlak. Jeho soupeřem v odpoledním utkání ale bylo Cagliari a soudě dle jeho podzimní formy, zápas mohl skončit jakkoli. Celek ze Sardinie rozhodně dával najevo, že se nebojí žádného soupeře a své body nikomu nedá zadarmo. Obránci Staré dámy se mohli těšit na souboje s Nainggolanem, Nandezem nebo Simeonem.

První šanci utkání měl na svědomí v začátcích nejaktivnější hráč, Juan Cuadrado. Zkušený univerzál posílal do vápna zajímavý pas, který se dostal až na nohu Alexe Sandra, jehož rána z první šla vysoko nad. Po faulu budoucího spoluhráče Pellegriniho na svou osobu se ke standardní situaci postavil Cristiano Ronaldo, ale jeho rána brankáře Robina Olsena z klidu nevyvedla.

Ve 20. minutě zachránila čisté konto hostí jen pečlivá obrana před brankářem Robinem Olsenem, který se po rychlé souhře Juventusu ocitl úplně mimo svou obvyklou pozici. První minuty nabídly spíše ostřelování brány švédského gólmana ve službách hostí a s další pobídkou se prezentoval Ramsey. Waleský záložník ale mířil také mimo bránu. O chvíli později si na perfektní centr ze strany naskočil osamocený Cristiano Ronaldo, ale narazil na připraveného Olsena.

O chvíli později mohl bezbrankový stav změnit mladý stoper Demiral, jehož hlavičku po rohovém kopu zastavilo břevno! Zatímco první půle se obešla bez branek, ta druhá jich nabídla hned několik. Juventus začal s demolicí sardinské obrany jen čtyři minuty po změně stran.

Zkušený obránce Ragnar Klavan totiž vyslal velmi pomalou přihrávku na spoluhráče, čehož si všiml Cristiano Ronaldo. Ten snadno předběhl protihráče a s míčem u nohy oběhl i brankáře Olsena - 1:0.

Se svou troškou do mlýna chtěl přispět i Paulo Dybala, jenže toho po třech minutách od inkasování brankář Olsen vychytal. Švédskému brankáři se proti mladému Argentinci dařilo i po hodině hry, kdy perfektně vyškrábl míč po standardní situaci na roh.

Přesto Olsen brzy inkasoval. O tři minuty později totiž Rog ve vápně nešťastně fauloval pronikajícího Dybalu a Ronaldo se z penaltového puntíku mýlí jen málokdy - 2:0.

O třetí branku se zasloužil střídající Gonzalo Higuaín, kterému uvolnil místo právě Dybala. Na začátku akce v 81. minutě byl opět Ronaldo, na jehož pohotovou vybídku si naběhl Higuaín. Ten již ve vápně udělal pár kroků s míčem a s pomocí teče navýšil na 3:0. Jen o minutu později měl ale poslední slovo opět Ronaldo. Na zadní tyči jej našel krásným pasem Douglas Costa a Ronaldo mířil pod padajícím Olsenem přesně.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 0:0

06.01.2020 15:00

Góly: -

AC Milán ani po příchodu Zlatana Ibrahimoviće nepookřál. Rossoneri znovu vyšli střelecky naprázdno a cenný bod ze San Sira si odvezla Sampdoria Janov. Remíza 0:0 je pro domácí tým velkým zklamáním.

Bezesporu velkou událostí byl návrat Zlatana Ibrahimoviće, švédský útočník však začal pouze na lavičce náhradníků, stejně jako na druhé straně český záložník Jakub Jankto. První poločas byl ze strany Milána hodně nevýrazný. Claudio Ranieri byl už v prvním poločase nucen dvakrát vystřídat, nejprve zraněného Ramíreze nahradil Depaoli, ovšem nový muž na hřišti dlouho nevydržel a také on musel být střídán. Od 42. minuty se tak na trávníku pohyboval i český záložník Jakub Jankto.

A byl to právě on, kdo zmrazil San Siro vedoucím gólem. Ve třetí minutě nastavení dopravil balón do prázdné sítě, ale veškerá radost Námořníků byla kvůli mávanému ofsajdu zbytečná.

Na začátku druhého poločasu mohly otevřít skóre oba celky, ale Çalhanoğlu z hranice šestnáctky pálil jen do připraveného Audera a Manolo Gabbiadini na druhé straně ztroskotal na skvělém Donnarummovi. Brankář AC byl nakonec klíčovou postavou a hráče Sampdorie dokázal vychytat ještě minimálně ve dvou případech. V jedné už se ho Gabbiadini dokázal zbavit, ale balón do prázdné branky neusměrnil.

V 55. minutě to přišlo! Zlatan Ibrahimović za mohutných ovací ochozů nahradil Krzysztofa Piateka a společně s ním se na trávník dostal i Rafael Leao. Milánská ofenzíva od tohoto momentu výrazně ožila a sám Ibrahimović se dostal k jedné hlavičce, kterou ovšem Audero bez problému lapil. V 72. minutě zblízka trestuhodně přestřelil branku Leao a zahozených šancí Milána začalo přibývat. Milán bušil do janovských vrat, ale čas se povážlivě krátil. Rozhodčí Massa ještě přihodil čtyři nastavené minuty, ale ani během nich Milán rozhodující branku nevstřelil.

Více informací k zápasu

Bologna FC - ACF Fiorentina 1:1

06.01.2020 12:30

Góly: 90+4. Riccardo Orsolini - 27. Marco Benassi

Fiorentina sahala poměrně dlouho po kýžených třech bodech, neboť se už ve 27. minutě prosadil nádhernou ranou Marco Benassi. V nastaveném čase ale o dělbě bodů rozhodl mladý křídelník Riccardo Orsolini a spasil domácí celek.

Do nového roku chtěla Fiorentina vstoupit tím nejlepším možným způsobem. Jela do Bologně a doufala, že nechá za sebou nepovedenou první část aktuální sezony. Že ji nečeká nic snadného, to si Fiorentina moc dobře uvědomovala. A kdyby na to náhodou zapomněla, připomněla jí to 13. minuta. V ní se totiž po rychlé kombinaci řítil na bránu Rodrigo Palacio a dokonce se mu povedlo prostřelit brankáře Dragowského. Naštěstí pro hosty se pískal ofsajd a branka platit nemohla.

Podobných duelů nebylo zrovna málo. Obrana Fiorentiny se o pár minut později nechala přehodit jednoduchým lobem, načež se do vyložené šance dostal aktivně hrající Palacio, kterého včas eliminoval brankář Dragowski. A Fialky šly i díky tomu trochu překvapivě do vedení. Po standardní situaci sice Gary Medel dokázal odhlavičkovat míč mimo vápno, jenže nádherným volejem se blýskl záložník Marco Benassi. Na jeho projektil byl brankář Skorupski prostě krátký.

Bologna to měla hodně těžké, protože prohrávala a brankář Dragowski ji přiváděl svými zákroky k šílenství. Fiorentina měla v první polovině utkání vlastně jen jednu šanci a tu dokonale využila. Bologna se sice snažila podstatně víc, ale nestačilo jí to.

Deset minut po změně stran se pokoušel prodrat do vápna Sansone a povedlo se mu to. Následná rána ale mířila hodně vysoko nad bránu. Se změnou skóre nic nesvedl ani střídající útočník Federico Santander. Zvýšit mohl naopak Chiesa, který dvacet minut před koncem ztroskotal na skvělém Skorupském.

Bologna se už začínala smiřovat se ztrátou, ale v tu nejdůležitější chvíli se probral Riccardo Orsolini. Ten si vzal na starost přímý volný kop z velkého úhlu jen kousek za vápnem a brankář Dragowski zřejmě čekal centr. Jenže místo toho Orsolini nádherně zakroutil míč přímo k tyči a srovnal na konečných 1:1!

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 0:2

05.01.2020 20:45

Góly: 45+2. Andrea Belotti, 86. Andrea Belotti (pen.)

Turín má opět svého spasitele. Po dvouměsíční pauze se jím stal Andrea Belotti. Kapitán Býků dvěma góly sestřelil domácí AS Řím a získal pro svůj tým snadné tři body. Vlci naopak po delší době selhali.

Hrát po novém roce je pro mnoho týmů velmi náročné. A své o tom ví především AS Řím, který je na tom v prvních zápasech ze všech týmů Serie A historicky úplně nejhůř. Dnes se Fonsecovi svěřenci pokusili zlepšit svou bilanci proti Turínu a nečekalo je zrovna snadné utkání. A to i přesto, že hostující kapitán Andrea Belotti neskóroval i vinou zranění už dva měsíce.

Římané kontrolovali průběh utkání a od začátku dávali jasně najevo, že tři body si hodlají nechat doma. Na jejich rychlé kombinace ale byli hosté velmi dobře připraveni a snadno jim odolávali. V 10. minutě se málem dostali do vedení hosté a Olimpico téměř zažilo první šok. Álex Berenguer se vyhnul ofsajdu a přenechal díky tomu míč Belottimu. Ten postupoval sám na brankáře Lópeze a jen s jeho pomocí mířil do tyče!

Obrana AS zaváhala a málem za to byla potrestána. Lorenzo Pellegrini byl vel velkém úhlu, přesto se rozhodl vyzkoušet pozornost brankáře. Další zajímavou šanci se pokusil vytvořit Diego Perotti, jenže ani rána zkušeného Argentince brankáře Sirigua z klidu nevyvedla. Ačkoli se do šance pomalu dostával Zaniolo, ránu mladého záložníka zlikvidoval Izzo.

Turín bránil velmi srdnatě a poctivě, což dělalo Římanům velké potíže. Jejich útoky nebyly tak přímočaré a Býci se dokázali snadno bránit. Lorenzo Pellegrini pěkným lobem uvolnil za obranou Florenziho, jehož pokus ale nebyl přesný. Následně neuspěl ani Pellegrini, jehož přízemní ránu k tyči zlikvidoval brankář Sirigu.

A pak Býci šokovali skoro zaplněné Olimpico. Ačkoli jim rozhodně nepatřila první půle, na jejím konci dokázali vstřelit první branku. Po dvou měsících se ve 47. minutě prosadil Andrea Belotti, jemuž dopřála obrana AS dostatek prostoru. Zkušený kanonýr po nahrávce od Berenguera propálil vše před sebou ranou pod břevno a nedal Lópezovi šanci!

Po změně stran se výjev hry o tolik nezměnil. AS dnes nebylo ve své kůži a několikrát nechal Turín zakončovat velmi nebezpečně. Býci naopak velmi pozorně bránili a neustále si nabíhali do nebezpečných protiútoků. López musel likvidovat ránu Belottiho pár minut po změně stran a pokus Berenguera o pár chvil později.

Římané naopak působili bezzubě a bez nápadu, bez energie. Lorenzo Pellegrini pálil jen do Sirigua, zatímco Mancini z dorážky pálil úplně mimo. Trest musel přijít a hosté si počkali až do 85. minuty. Christoper Smalling totiž trefil míč rukou a sudí Di Bello po poradě s VARem pískal penaltu. Tu proměnil Belotti a Turín vedl o dvě branky.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Sassuolo 2:1

05.01.2020 18:00

Góly: 29. Domenico Criscito (pen.), 86. Goran Pandev - 33. Pedro Obiang

Povedenou premiéru má za sebou nový trenér Janova Davide Nicola. Grifoni na Luigi Ferraris dokázali porazit nebezpečné Sassuolo 2:1 a misi za záchranou soutěže zahájili v novém roce tím nejlepším způsobem.

Už v 9. minutě ale mohlo být z pohledu domácích zle, po centru zprava hlavičkoval úplně volný Hamed Traoré a navrátilec Perin předvedl skvělý zákrok. Janov přečkal velkou možnost a po půlhodině hry šel do vedení. Uvnitř vápna byl faulován Sanabria a sudí odpískal pokutový kop. Kapitán Domenico Criscito ho suverénně proměnil a odstartoval na Luigi Ferraris euforii.

Ta však neměla dlouhého trvání, protože Sassuolo za čtyři minuty odpovědělo. Locatelli udržel balón v šestnáctce a přiťukl ho na hranici pokutového území Obiangovi, který se z první nemýlil. Ani remíza 1:1 nemusela dlouho trvat, po rychlém brejku upaloval do šance Sturaro a Consigli nadvakrát svůj celek zachránil. První poločas diváky musel bavit, bohužel po změně stran přišel menší útlum a prakticky až do 76. minuty se na hrací ploše nic zajímavého neudálo.

Remíza 1:1 by byla asi spravedlivější, ovšem osud měl nachystaný jiný scénář. Čtyři minuty před koncem šli Janovští do protiútoku a Goran Panděv s notnou dávkou štěstí doklepl balón do branky. Sudí ještě nastavil dlouhých sedm minut, ale Janov už vedení nepustil a při premiéře Davida Nicoly získal veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Hellas Verona 0:2

05.01.2020 15:00

Góly: 14. Giampaolo Pazzini, 85. Mariusz Stępiński

SPAL se propadá stále níž a do nového roku vkročil tím nejhorším možným způsobem. Před vlastními fanoušky totiž prohrál s Hellasem a po brankách Pazziniho se střídajícím Stępińskim kapituloval.

SPAL se chtěl za každou cenu vydrápat z posledních míst, kam jej uvrhla hodně nepovedená podzimní část. Před vlastními fanoušky poslal do boje útočnou dvojici Petagna - Paloschi a doufal, že mu to přinese štěstí. Jenže Hellas už několikrát v sezoně ukázal, že letos míří výš a nechce na poslední chvíli zachraňovat prvoligovou příslušnost.

Už v osmé minutě se prohnal do vápna Marco Davide Faraoni a tvrdou ranou ze strany jen těsně minul tyč za zády brankáře Berishy. Doposud dnes padaly góly v poměrně brzkých fázích zápasu a utkání ve Ferraře nebylo výjimkou. Už ve 14. minutě se ostrý centr ze strany snesl do vápna SPALu, kam si nabíhal veterán Giampaolo Pazzini. Před ním se obránce Igor vznesl nad zem spíš jen z nutnosti, aby se neřeklo. Toho Pazzini využil k přesné hlavičce - 1:0.

Zkušený kanonýr se hnal do vápna o pár minut později, kde ho našel Pessina. Jenže tentokrát poslal míč hodně vysoko nad bránu. SPAL byl vepředu bezzubý a jeho akce postrádaly přesnost i důraz. Brzy musel trenér Leonardo Semplici cítit opravdovou frustraci, neboť se ve 39. minutě nechal vyloučit zkušený Nenad Tomović, který likvidačním zákrokem skolil Faraoniho.

SPAL dohrával utkání v oslabení a měl před sebou velmi náročný úkol. Jenže ani po přestávce se jeho snaha dát gól nebo něco vytvořit nezměnila. Naopak mohl opět brzy inkasovat. Giampaolo Pazzini dostal ve vápně míč na kopačku a pravačkou směřoval balon k tyči, kde musel brankář Berisha rychlým vymrštěním nohy celou akci zlikvidovat.

Duely mezi Pazzinim a Berishou přibývaly a právě zkušený brankář domácích byl závorou, která držela SPAL nad vodou. V 85. minutě už ale ani Berisha nestačil. Respektive ránu z levé strany ještě vyrazil, ale na dorážku od střídajícího Mariusze Stępińskiho neměl nárok - 2:0 pro Hellas, který se dere tabulkou vzhůru. SPAL naopak opět zklamal své fanoušky.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - SS Lazio 1:2

05.01.2020 12:30

Góly: 18. Mario Balotelli - 42. Ciro Immobile (pen.), 90. Ciro Immobile

Utkání s nováčkem se z pohledu Lazia nevyvíjelo vůbec dobře, protože jako první se projevil střelec Mario Balotelli. Jenže to byla pouze malinká chyba, kterou bez větších potíží dokázal skvěle fungující celek z hlavního města odčinit. Dvakrát se totiž prosadil nejlepší kanonýr ligy, Ciro Immobile.

Lazio slaví devátou výhru v řadě. Když se to takhle řekne, asi to zase tak moc bombasticky nevyzní. Tak jinak. Za pár dní, konkrétně za čtyři, oslaví Lazio 120 let své existence. A devět výher v řadě za tak dlouhou dobu dokázalo sehrát jen jednou! Konkrétně to bylo v sezoně 1998/1999, kdy k tomu mělo mnohem lepší dispozice. Při vší úctě k trenéru Inzaghimu nebo jeho hráčům, ve zmiňované sezoně hrály za Lazio hvězdy. Dejan Stanković, Christian Vieri, Alessandro Nesta, Pavel Nedvěd, Marcelo Salas nebo Siniša Mihajlović, přičemž koučem byl Sven-Göran Eriksson.

Ale zpátky k současnosti. Zápas na Stadio Mario Rigamonti se pro Lazio nevyvíjel úplně ideálně. Kromě toho, že mu pár opor chybělo, se v osmé minutě dočkalo zklamání. Po střele Immobileho se na zadní tyči zjevil Felipe Caicedo a jeho dorážku do prázdné mohlo Lazio oslavovat jen chvíli. Sudí totiž pískal ofsajd zkušeného útočníka. Aby toho nebylo málo, tak se o deset minut později prosadila Brescia.

Římané se hnali do útoku, jenže o míč brzy přišli. Následovala krásná nahrávka Sabelliho do vápna, kterou podcenil Luiz Felipe. Kolem něj se obtočil hbitý Mario Balotelli, který si nechal spadnout míč a poslal ho elegantně na zadní tyč. Tady byl brankář Strakosha bez šance - 1:0.

Biancocelesti se ale nenechali nepříznivým vývojem utkání zaskočit a jak to bývá jejich dobrým zvykem, hnali se za vyrovnáním. Série několika rychlých kombinací na jeden dotyk kolem vápna Brescie nepomohla. Ve 35. minutě ale dostal žlutou kartu mladý stoper Andrea Cistana a jen o pět minut později úřadoval znovu.

Po rychlé kombinaci se Lazio dostalo do vápna díky Caicedovi, kterého strážil právě Cistana. Jenže v souboji s ním si počínal hodně neobratně a prakticky celou dobu ho držel za tělo. Sudí proto odpískal penaltu a k ní se postavil Ciro Immobile. S přehledem nejlepší střelec Serie A aktuálního ročníku s přehledem proměnil i penaltu a srovnal.

Co víc, Brescia musela dohrávat prakticky víc než poločas v deseti, Cistana byl totiž vyloučen. Delší dobu ve druhé půli se prakticky nic nedělo a Lazio se stále nemohlo dostat do finální šance. Dvacet minut před koncem pálil Correa jen těsně vedle tyče.

Lazio ale nikam nespěchalo, protože mu zbývalo celé nastavení. Právě Lazio je odborníkem na těchhle pár minut navíc, protože už čtyřikrát v sezoně rozhodlo právě v nastavení. A dnes to bylo popáté. Dlouhý nákop sklepl Caicedo k nohám Immobileho a ten znovu rozvlnil síť. Dle mého aktuálně kanonýr s nejlepší formou v Evropě...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán18143139:1545
2.Juventus FC18143135:1745
3.SS Lazio17123240:1739
4.AS Řím18105333:1935
5.Atalanta Bergamo18104448:2534
6.Cagliari Calcio1885533:2729
7.Parma Calcio1874724:2525
8.SSC Neapol1866628:2524
9.Turín FC1873824:2624
10.Bologna FC1865728:3023
11.Hellas Verona1764719:2022
12.AC Milán1864816:2422
13.Udinese Calcio1863914:2821
14.US Sassuolo1854930:3119
15.ACF Fiorentina1846822:2918
16.UC Sampdoria18441014:2716
17.US Lecce1836922:3615
18.Brescia Calcio18421216:3114
19.Janov CFC18351019:3614
20.SPAL 201318331212:2812

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
Pipo123

Dajte nám titul, už aj rozhodcovia pochopili že Lazio je niekde inde

Reagovat
smazaný uživatel

Už devátá výhra za sebou, to je brutální forma

Reagovat
Recoba Inter

Gratulace, kdy má být dohrávka toho zbývajícího zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

2 místo za Interem

Reagovat
smazaný uživatel

a Juventus bude nultej?

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus se bude natolik soustředit na LM (kterou stejně nevyhraje), že se bude muset spokojit s 3. místem

Reagovat
smazaný uživatel

tomu sám nevěříš

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu 3. místu ne, ale s tou LM jsem si poměrně jistej.. pokud teda výrazně neposílíte v záloze. To bych to trochu přehodnotil.

Reagovat
smazaný uživatel

LM je opět pasé

To by musela být nějaká zvláštní shoda náhod nebo extrémně rozstřílený Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Absolútny šampión!

Reagovat
Zark

Juve už automaticky ani nepočítají a počítají si první místo od druhého

Reagovat
FORZAMILAN

No dneska teda s velkým štěstím. Penalta, co nebyla plus redka a gól v nastavení....

Reagovat
Pipo123

https://www.youtube.com/watch?v=KbQWttBRwBw

1:40

toto nie je penalta? Veď ho držal celý čas

Reagovat
Largo

Rozhodčí si ji určitě obhájí.

Reagovat
FORZAMILAN

Jasný, držel ho, ale Caicedo spadl až když ho pustil

Reagovat
Lech

Reagovat
dave30

Snažil se to ustát. Když zjistil, že už na ten míč nedosáhne, tak spadl.Ale on na ten míč nedosáhl právě kvůli tomu držení...

Reagovat
To som ja

Reagovat
dave30

Rozhodčí to nechával dohrát a musel by to písknout, i kdby ten hráč nespadl.

Reagovat
fenixLFC

preto ti hraci apdaju hned, ked nespadnu tak im to rozhodca malokedy piskne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keby Caicedo nespadol alebo spadol skôr, tak by sa to muselo pískať. Takže to, že Caicedo spadol až neskôr je irelevantné k tomu, či sa pískala penalta alebo nie. To, že Caicedo bol držaný v gólovej situácii vo vápne hráčom Brescii je fakt, takže úplne jasná penalta. Teda Brescia nemôže viniť rozhodcu za túto penaltu.

Reagovat
To som ja

Neviem čo tu ľudia riešia,úplne jasná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne jasna.

Reagovat
ED91

Jasná.

Reagovat
RadekVonCZE

Máte skvělý tým Doufám, že dokáže vedení Lazia kupovat adekvátní náhrady a nebude to za 3 roky zas nějaká holomajzna.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se za 3.místo nedává nikde na světě

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Ciro Ciro

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Ciro je pro mě útočník s nejlepší formou v Evropě. Neuvěřitelně produktivní, zároveň si umí šance připravit. Celkově Lazio letos parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Formu každopádne má, 7 z tohtosezónnych 21 gólov však strelil z penált. Najvyššiu gólovú efektivitu v tejto sezóne podľa mňa ukazujú kanonieri z bundesligy Lewa a Werner.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejlepší útočník v poměru střela gól od sezóny 12/13 je Ben Yedder (19,7%)...Auba (19,1%) je druhý... Až potom Cavani, Suarez, Messi, Ronaldo a další

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio

Reagovat
ED91

Lewa?

Reagovat
smazaný uživatel

v únoru ho Ronaldo má

Reagovat
Pride

Panděv je nesmrtelnej

Reagovat
Spalovač šancí

A jeho ofina

Reagovat
cink

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
Pharrell

Reagovat
M11

Orsolini na Dybalu

Reagovat
10

nádhera...snad na něj ještě máme předkupní právo, jinak by to byl dost provar

Reagovat
Adyss

zadar hoši, idem na ilánske derby a vie mi niekto povedat ktoré strany San Sira sú AC a Interu? nechcel by som sa ocitnút vo farbách AC medzi interistami

Reagovat
smazaný uživatel

Nord (na mapce zelená) je Inter

Reagovat
Adyss

dakujem

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
EXoRcIsT

Ako AC nech sa nato normalne vykasle popredave postupne vsetko okrem Ibru Romagnoliho Donnarummu a Jacka a skusi zacat uplne od podlahy lebo ostatny su proste odpad hraci co im nijako nepomozu a hlavne skusit najst nejakeho mladeho talentovaneho trenera co to dokaze nejako budovat od zakladov postupne

Reagovat
Morgue

Nemyslím si, že se AC v horizontu 5 let zvedne.. Maš sice pěknou myšlenku, ale to nikdo neudělá protože všichni chtějí zustat u koryta. Ten klub jde někde na úroveň 15.místa a za pár let do druhé ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Druhá liga asi ne. To by musela být atmosféra jako v Monaku pod Henrym.

Reagovat
madridcan

Ten človek nezostarne nikdy. Juventus tento rok Európa musí vyjsť. Cris a Lewa majú posledné výstrely. Bayern vs. Juventus by bol vrchol a Cris, ale hlavne Gigi to do Turína musia priniesť. Držím palce

Reagovat
10

Reagovat
The Krupy

Dík ale s tou našou zálohou môžeme ísť akurát tak do riti

Reagovat
madridcan

Január mate načo?

Reagovat
The Krupy

Veď nechcú pustiť ani Rabiota.

Reagovat
cink

Však máte 100 záložníků

Reagovat
smazaný uživatel

Je to největší borec, jen v nesprávném dresu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
madridcan

Je to najväčší borec, lebo sa rozhodol pre zmenu dresu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
CHONG

Juve bych to přál, jenom škoda, že už na lavičce nesedí Max.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
teenz

Reagovat
PP

ale co s Liverpoolem? Jaro sice ještě daleko, ale jestli je nepokosí zranění klíčových hráčů, tak nevím, kdo je schopný je sundat. Momentálně na dvojzápas nikdo.

Reagovat
ED91

V slabej forme hrajúci Neapol?

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Bez zálohy se dá vyhrávat Serie A, Liga mistrů ne...

Reagovat
Kokesh

Za dva měsíce 35.

Prý se nedokázal adaptovat a už by neměl RM co dát...to já bych ho teda i místo Hazarda v nejlepším věku, bral všema deseti.

Reagovat
CR7RONALDO

Za mesiac.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kixi Syhimour

Někdo psal, že se nedokázal adaptovat?

Reagovat
ADM

Tak boli tu vykriky do tmy od par chlapcov z nasho timu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Reagovat
lichna.

Že ho nasral ten 6. Zlatý Míč pro Messiho?

Reagovat
fenixLFC

ved vyhral soccer award, tak nema dovod byt nespokojny

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu ti posílat všechny ty meme o tom, které ocenění má větší prestiž a hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to tak přijde...

Reagovat
Pharrell

Udine 2/3.neuznané góly? Opravdu offside?

Reagovat
Pharrell

VAR

Reagovat
Pharrell

Lecce taky neuznaný gól ??

Reagovat
Recoba Inter

INTER, INTER, INTER !!!

Reagovat
F.Torres

Král zase ukázal své kvality neskutečnej borec

Reagovat
Modi6

Hmmmm. Barák si zahrál pouhou minutu. Tak špatný určitě není, aby nedostal mnohem větší prostor

Reagovat
Pharrell

Inter

Reagovat
Pharrell

Letos Internazionale !! Možná vyhrají ligu i EL!

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
ED91

Na tú sa Conte z vysoka vysere.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter, důležité 3 body

Reagovat
Deki

výhra super kdy že jsme to naposledy vyhráli v Neapoli?

soupeř nám to hodně usnadnil svými chybami a celkově i svým výkonem. tohle už není ta Neapol, kterou jsme roky vídali...

hodně se mi líbí Bastoni. dnes ale skvělý i Handa a Lukaku.

docela mi vadí množství karet. dneska 6 žlutých (i s Contem). víceméně to souvisí s naší hrou, třeba Barella přijde na hřiště a hned za 2 minuty vidí kartu. v tomhle bych radši, kdybychom ubrali. na Atalantu jdeme kvůli tomu bez Skriniara a Barelly, na Janov v minulým zápase nám taky chyběli 2 hráči ze základu...

jinak ale spokojenost a paráda

FORZA INTER!!!

btw. co ta jasná pětka na konci?

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Furia Ceca

Předzvěst, že jasnou pětku fásnete v dalším kole s Atalantou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Juventusu taky neodpískali na konci jasnou penaltu...pokud tohle nejsou penalty, tak můžou rovnou Immobilemu škrtnout 8 gólů z tabulky střelců

Reagovat
Komat

Dvojka Lukaku - Lautaro je prostě super. Bránit bych to nechtěl

Reagovat
kris_kros

Obrana + brankar Neapolu im dost pomohli dnes, druhy treti gol darovany

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny futbalový večer a ešte lepší začiatok futbalového ruku Otázka pre historikov by bola asi tá, že kedy sme vonku dokázali poraziť Neapol v lige. Osobne si myslím, že bude treba ísť do poriadnych historických análov. I keď Škrinka bude proti Atalante chýbať, tak snáď Godín nebude mať žiadne problémy ho poriadne zaskočiť. Ale uvidíme, pretože Godína už dnes položil na lavičku aj benjamínok Bastoni. Proti Atalante by to mohlo teda vyzerať takto: Handanovič - Godín, de Vrij, Bastoni - Candreva, Vecino, Brozovič, Sensi, Biraghi - nerozlučná dvojica Lukaku, Martinez

A mercato? No zatiaľ katastrofa. Tak poďme si ho trochu rozobrať na kúsky.

Záložník je kde? Vidal, Kulusevski, De Paul, Eriksen. Zatiaľ nič. Kulusevski sa minulý mesiac s nami spomínal až toľko, že to bolo podozrivé a zrazu ho kúpil Juventus. De Paul nejako utíchol. O Eriksenovi sa toho v posledných dňoch popísalo až toľko, že sa nakoniec Marotta dnes vyjadril, že žiadne rokovania so sliepkami ani so samotným hráčom neboli. A teraz prechádzame na kandidáta číslo jedna - Vidala. Ten ku nám chce, ale problém je ten, že Barcelona chce zaňho 20 mil. eur. Dávať za takmer 33-ročného záložníka 20 mil. eur? Hmm, osobne preferujem mladších a sviežich hráčov ako Sensi, Brozovič, Barella.

Ľavý krajný obranca je kde? Alonso, Acuna, Kurzawa, Emerson. Nič. Ale asi sa nečudujem, pretože tohto hráča už hľadáme od odchodu Zanettiho, či Chivuho. Uff, radšej ani nechcem rozmýšľať nad tým, ktorí hráči tam za ten čas hrali.

Hrotový útočník je kde? Giroud, Llorente. Nič.

A odchody? Gabigol, Politano, Dimarco. Nič. Hmm, tak poďme sa aspoň radovať z dnešného návratu Barelly a Sensiho. A poďme dúfať, že sa nezrania

Reagovat
Mönchengladbach

Nejspíš 18.10.1997.

Reagovat
smazaný uživatel

Dôležité víťaztvo ale s veľkou dávkou šťastia. Povedal by som že Neapol bol vyrovnaný súper, miestami aj lepší. Inak toho Godína v obrane sa proti Atalante práve že celkom obávam

Barellu je tiež škoda aj keď dnes mi prišiel celkom premotivovaný.

Ja by som hneď bral toho Vidala, je to typ hráča ktorý nevypustí žiaden súboj, pričom to s loptou vie a taký nám chýba. Okrem toho Conte by z neho vedel dostať maximum. Keby ešte prišiel s tým Erikssenom bol by to úplný sen. Inak ma mrzí že sa už nepočíta s Politanom, minulú sezónu mi prišiel ako perspektívny hráč

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
snuff24

Conte trhá historické a možná i pánské anály.Vyhráli jsme po 22 letech FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Takže historici sa už na to pozreli a jedná sa o prvé víťazstvo Interu v lige nad Neapolom na štadióne San Paolo od roku 1997! Grande Conte, grande Interista

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal by mel velký přínos, ale 33 let 20 mega mi prijde taky hrozný, navic je to prostě juventin. Eriksen mnohem lepší volba, tak uvidíme :) Místo Kulusevskiho bych bral Tonaliho! Jinak parádní večer.

Reagovat
cink

Reagovat
Votas

Vzhledem k tomu, že Marotta vyhlásil hledání levýho beka i do médií, tak si myslím, že Asamoahovi definitivně odešlo koleno a už si zahraje leda pár minut na střídání. Škoda. Biraghi je strašnej.

Reagovat
Nuno čomes

S Asamoahem se už nedalo počítat, ani když byl fit. Celkem zázrak s těmi výsledky s tím s čím hrajem. Kraje přijít musí každoápdně a taky střední záložník. I když si spíš myslím, že nějaké větší jméno spíš až v létě.

Reagovat
celestial-

A toho Eriksena sme odpísali úplne, ani žiadne pokusy, nič? Alebo je to len hra do médii?

Reagovat
Nuno čomes

Teď je ticho, kdo ví co je na tom pravdy. Zatím žádný příchod není žhavý.

Reagovat
Votas

Prý Marotta prohlásil, že ho vezmeme leda po skončení smlouvy v létě, takže budeme muset přeplácet Real a podobný. Na leden to nevypadá.

Reagovat
Tomanatura

A to jeste muze byt v lete sranda, az se vrati Dalbert a Perisic.

Reagovat
Votas

no v létě to bude sranda tak jak tak. Vecino/Gaglia/Mário se taky budou muset nějak rozpustit, Godín/Ranocchia je otázka jestli zůstanou, navrátí se Naiggolan, aspoň Valerovi snad skončí smlouva...

Reagovat
The Krupy

Škrinka

Reagovat
Gazdo

To isiel Godin tak strasne dole? Este minulu sezonu patril medzi top obrancov na svete a teraz ho posadi aj mladik?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tech tragédů je tam dost vecino,borcha,asamoah,třeba gabigola bych klidně zkusil formu má .Jinak za mě vidal na tuhle sezonu asi dobrý ale aby jsme se ho pak zbavili v zimních bych uvítal někoho do středu kdo bude schopný podržet aspoň chvilku balon to je katastrofa s jakou zálohou dokážeme vyhrávat :)

Reagovat
cink

Taky nechápu každý z těch hráčů co si juventini stezujou by u nás hrál easy základ

Reagovat
mimi_united

Lukaku TOP

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele