18. kolo
06.01.2020 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Inter vyhrál i v Neapoli a nadále je v čele soutěže

Fotbalisté Interu Milán dovolili Juventusu stanout v čele Serie A, ale jen na chvíli, neboť svůj duel na San Paolo zvládli za tři body. Nerazzurri vyhráli pod Vesuvem v novodobé historii vůbec poprvé a potvrdili tím vysoké ambice pod vedením Antonia Conteho. Naopak Neapol se ani po příchodu Gennara Gattusa nezvedla.

Inter nedokázal vyhrát na hřišti Neapole ani ve slavné éře Josého Mourinha, ale tentokrát neměl moc na vybranou a pokud se chtěl vrátit na první místo před Juventus, musel vyhrát. Nerazzurri začali opravdu dobře, ve 14. minutě se po zaváhání hnal do protiútoku od poloviny hřiště Romelu Lukaku a pěkným Angličanem otevřel skóre utkání. Neapol se pak sice snažila o rychlou odpověď, ale nebezpečnější byl dál Inter. Martínezovu střelu z úhlu dobře vyrazil Meret.

Milánský celek před sezonou angažoval belgického útočníka Lukakua a ten začal důvěru vrchovatě splácet. Ve 33. minutě neudržel jeho ránu brankář Meret a po dalším zaváhání Inter vedl už 2:0. Pro další vývoj zápasu bylo důležité, aby Parthenopei vstřelili co nejrychleji kontaktní gól a to se nakonec podařilo. Jen šest minut po druhém gólu snížil po přiťuknutí Callejóna do prázdné branky Arkadiusz Milik.

Druhá půle slibovala ještě velké drama, ale Inter dokázal po hodině hry znovu odskočit na rozdíl dvou branek. V 62. minutě ztlumil Vecinův centr z pravé strany Manolas a dotírající Lautaro Martínez toho dokázal perfektně využít. Utkáním pochopitelně cloumaly velké emoce a Antonio Conte dokonce uviděl žlutou kartu. Neapol se snažila s výsledkem něco udělat, ale měla i smůlu. Čtvrthodinu před koncem orazítkoval z volného přímého kopu břevno Lorenzo Insigne. Parthenopei se v závěru tlačili do koncovky, ale zdramatizovat utkání už nezvládli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol už by se měla chytit

3:1

Reagovat
Recoba Inter

1:2, teď nebo nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jsme tam naposled v lize vyhráli?

Reagovat
smazaný uživatel

1620

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter 1:3

Reagovat
Brandon Walsh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter,merda Juvehnus v čele s Penaldem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele