18. kolo
06.01.2020 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bologna v nastavení uhrála bod s Fiorentinou

Fiorentina sahala poměrně dlouho po kýžených třech bodech, neboť se už ve 27. minutě prosadil nádhernou ranou Marco Benassi. V nastaveném čase ale o dělbě bodů rozhodl mladý křídelník Riccardo Orsolini a spasil domácí celek.

Do nového roku chtěla Fiorentina vstoupit tím nejlepším možným způsobem. Jela do Bologně a doufala, že nechá za sebou nepovedenou první část aktuální sezony. Že ji nečeká nic snadného, to si Fiorentina moc dobře uvědomovala. A kdyby na to náhodou zapomněla, připomněla jí to 13. minuta. V ní se totiž po rychlé kombinaci řítil na bránu Rodrigo Palacio a dokonce se mu povedlo prostřelit brankáře Dragowského. Naštěstí pro hosty se pískal ofsajd a branka platit nemohla.

Podobných duelů nebylo zrovna málo. Obrana Fiorentiny se o pár minut později nechala přehodit jednoduchým lobem, načež se do vyložené šance dostal aktivně hrající Palacio, kterého včas eliminoval brankář Dragowski. A Fialky šly i díky tomu trochu překvapivě do vedení. Po standardní situaci sice Gary Medel dokázal odhlavičkovat míč mimo vápno, jenže nádherným volejem se blýskl záložník Marco Benassi. Na jeho projektil byl brankář Skorupski prostě krátký.

Bologna to měla hodně těžké, protože prohrávala a brankář Dragowski ji přiváděl svými zákroky k šílenství. Fiorentina měla v první polovině utkání vlastně jen jednu šanci a tu dokonale využila. Bologna se sice snažila podstatně víc, ale nestačilo jí to.

Deset minut po změně stran se pokoušel prodrat do vápna Sansone a povedlo se mu to. Následná rána ale mířila hodně vysoko nad bránu. Se změnou skóre nic nesvedl ani střídající útočník Federico Santander. Zvýšit mohl naopak Chiesa, který dvacet minut před koncem ztroskotal na skvělém Skorupském.

Bologna se už začínala smiřovat se ztrátou, ale v tu nejdůležitější chvíli se probral Riccardo Orsolini. Ten si vzal na starost přímý volný kop z velkého úhlu jen kousek za vápnem a brankář Dragowski zřejmě čekal centr. Jenže místo toho Orsolini nádherně zakroutil míč přímo k tyči a srovnal na konečných 1:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele