18. kolo
06.01.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Milán opět neoslnil, Sampdorii nedal gól

AC Milán ani po příchodu Zlatana Ibrahimoviće nepookřál. Rossoneri znovu vyšli střelecky naprázdno a cenný bod ze San Sira si odvezla Sampdoria Janov. Remíza 0:0 je pro domácí tým velkým zklamáním.

Bezesporu velkou událostí byl návrat Zlatana Ibrahimoviće, švédský útočník však začal pouze na lavičce náhradníků, stejně jako na druhé straně český záložník Jakub Jankto. První poločas byl ze strany Milána hodně nevýrazný. Claudio Ranieri byl už v prvním poločase nucen dvakrát vystřídat, nejprve zraněného Ramíreze nahradil Depaoli, ovšem nový muž na hřišti dlouho nevydržel a také on musel být střídán. Od 42. minuty se tak na trávníku pohyboval i český záložník Jakub Jankto.

A byl to právě on, kdo zmrazil San Siro vedoucím gólem. Ve třetí minutě nastavení dopravil balón do prázdné sítě, ale veškerá radost Námořníků byla kvůli mávanému ofsajdu zbytečná.

Na začátku druhého poločasu mohly otevřít skóre oba celky, ale Çalhanoğlu z hranice šestnáctky pálil jen do připraveného Audera a Manolo Gabbiadini na druhé straně ztroskotal na skvělém Donnarummovi. Brankář AC byl nakonec klíčovou postavou a hráče Sampdorie dokázal vychytat ještě minimálně ve dvou případech. V jedné už se ho Gabbiadini dokázal zbavit, ale balón do prázdné branky neusměrnil.

V 55. minutě to přišlo! Zlatan Ibrahimović za mohutných ovací ochozů nahradil Krzysztofa Piateka a společně s ním se na trávník dostal i Rafael Leao. Milánská ofenzíva od tohoto momentu výrazně ožila a sám Ibrahimović se dostal k jedné hlavičce, kterou ovšem Audero bez problému lapil. V 72. minutě zblízka trestuhodně přestřelil branku Leao a zahozených šancí Milána začalo přibývat. Milán bušil do janovských vrat, ale čas se povážlivě krátil. Rozhodčí Massa ještě přihodil čtyři nastavené minuty, ale ani během nich Milán rozhodující branku nevstřelil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budeš už bavič Ibra?

Reagovat
Recoba Inter

co se staráš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele