18. kolo
05.01.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SPAL si komplikuje situaci, tři body má Hellas

SPAL se propadá stále níž a do nového roku vkročil tím nejhorším možným způsobem. Před vlastními fanoušky totiž prohrál s Hellasem a po brankách Pazziniho se střídajícím Stępińskim kapituloval.

SPAL se chtěl za každou cenu vydrápat z posledních míst, kam jej uvrhla hodně nepovedená podzimní část. Před vlastními fanoušky poslal do boje útočnou dvojici Petagna - Paloschi a doufal, že mu to přinese štěstí. Jenže Hellas už několikrát v sezoně ukázal, že letos míří výš a nechce na poslední chvíli zachraňovat prvoligovou příslušnost.

Už v osmé minutě se prohnal do vápna Marco Davide Faraoni a tvrdou ranou ze strany jen těsně minul tyč za zády brankáře Berishy. Doposud dnes padaly góly v poměrně brzkých fázích zápasu a utkání ve Ferraře nebylo výjimkou. Už ve 14. minutě se ostrý centr ze strany snesl do vápna SPALu, kam si nabíhal veterán Giampaolo Pazzini. Před ním se obránce Igor vznesl nad zem spíš jen z nutnosti, aby se neřeklo. Toho Pazzini využil k přesné hlavičce - 1:0.

Zkušený kanonýr se hnal do vápna o pár minut později, kde ho našel Pessina. Jenže tentokrát poslal míč hodně vysoko nad bránu. SPAL byl vepředu bezzubý a jeho akce postrádaly přesnost i důraz. Brzy musel trenér Leonardo Semplici cítit opravdovou frustraci, neboť se ve 39. minutě nechal vyloučit zkušený Nenad Tomović, který likvidačním zákrokem skolil Faraoniho.

SPAL dohrával utkání v oslabení a měl před sebou velmi náročný úkol. Jenže ani po přestávce se jeho snaha dát gól nebo něco vytvořit nezměnila. Naopak mohl opět brzy inkasovat. Giampaolo Pazzini dostal ve vápně míč na kopačku a pravačkou směřoval balon k tyči, kde musel brankář Berisha rychlým vymrštěním nohy celou akci zlikvidovat.

Duely mezi Pazzinim a Berishou přibývaly a právě zkušený brankář domácích byl závorou, která držela SPAL nad vodou. V 85. minutě už ale ani Berisha nestačil. Respektive ránu z levé strany ještě vyrazil, ale na dorážku od střídajícího Mariusze Stępińskiho neměl nárok - 2:0 pro Hellas, který se dere tabulkou vzhůru. SPAL naopak opět zklamal své fanoušky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele