18. kolo
05.01.2020 12:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Immobile opět řádil a otočil utkání s Brescií

Utkání s nováčkem se z pohledu Lazia nevyvíjelo vůbec dobře, protože jako první se projevil střelec Mario Balotelli. Jenže to byla pouze malinká chyba, kterou bez větších potíží dokázal skvěle fungující celek z hlavního města odčinit. Dvakrát se totiž prosadil nejlepší kanonýr ligy, Ciro Immobile.

Lazio slaví devátou výhru v řadě. Když se to takhle řekne, asi to zase tak moc bombasticky nevyzní. Tak jinak. Za pár dní, konkrétně za čtyři, oslaví Lazio 120 let své existence. A devět výher v řadě za tak dlouhou dobu dokázalo sehrát jen jednou! Konkrétně to bylo v sezoně 1998/1999, kdy k tomu mělo mnohem lepší dispozice. Při vší úctě k trenéru Inzaghimu nebo jeho hráčům, ve zmiňované sezoně hrály za Lazio hvězdy. Dejan Stanković, Christian Vieri, Alessandro Nesta, Pavel Nedvěd, Marcelo Salas nebo Siniša Mihajlović, přičemž koučem byl Sven-Göran Eriksson.

Ale zpátky k současnosti. Zápas na Stadio Mario Rigamonti se pro Lazio nevyvíjel úplně ideálně. Kromě toho, že mu pár opor chybělo, se v osmé minutě dočkalo zklamání. Po střele Immobileho se na zadní tyči zjevil Felipe Caicedo a jeho dorážku do prázdné mohlo Lazio oslavovat jen chvíli. Sudí totiž pískal ofsajd zkušeného útočníka. Aby toho nebylo málo, tak se o deset minut později prosadila Brescia.

Římané se hnali do útoku, jenže o míč brzy přišli. Následovala krásná nahrávka Sabelliho do vápna, kterou podcenil Luiz Felipe. Kolem něj se obtočil hbitý Mario Balotelli, který si nechal spadnout míč a poslal ho elegantně na zadní tyč. Tady byl brankář Strakosha bez šance - 1:0.

Biancocelesti se ale nenechali nepříznivým vývojem utkání zaskočit a jak to bývá jejich dobrým zvykem, hnali se za vyrovnáním. Série několika rychlých kombinací na jeden dotyk kolem vápna Brescie nepomohla. Ve 35. minutě ale dostal žlutou kartu mladý stoper Andrea Cistana a jen o pět minut později úřadoval znovu.

Po rychlé kombinaci se Lazio dostalo do vápna díky Caicedovi, kterého strážil právě Cistana. Jenže v souboji s ním si počínal hodně neobratně a prakticky celou dobu ho držel za tělo. Sudí proto odpískal penaltu a k ní se postavil Ciro Immobile. S přehledem nejlepší střelec Serie A aktuálního ročníku s přehledem proměnil i penaltu a srovnal.

Co víc, Brescia musela dohrávat prakticky víc než poločas v deseti, Cistana byl totiž vyloučen. Delší dobu ve druhé půli se prakticky nic nedělo a Lazio se stále nemohlo dostat do finální šance. Dvacet minut před koncem pálil Correa jen těsně vedle tyče.

Lazio ale nikam nespěchalo, protože mu zbývalo celé nastavení. Právě Lazio je odborníkem na těchhle pár minut navíc, protože už čtyřikrát v sezoně rozhodlo právě v nastavení. A dnes to bylo popáté. Dlouhý nákop sklepl Caicedo k nohám Immobileho a ten znovu rozvlnil síť. Dle mého aktuálně kanonýr s nejlepší formou v Evropě...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ttopi

Kanonýr s nejlepší formou je dle mě spíš Lewa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele