18. kolo
06.01.2020 15:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Atalanta znovu nadělovala, „bůra“ schytala i Parma

Nejen AC Milán, ale také Parma musela v Bergamu skousnout hodně těžkou porážku 0:5. Atalanta navázala na fantastickou formu ze závěru roku a svého soupeře vyřídila už v prvním poločase. Dvě branky vstřelil Josip Iličić a po jednom zásahu si připsali Gómez, Freuler a Gosens.

Parma byla s předvánočním debaklem AC Milán jistě seznámena, ale tento fakt jakoby vůbec nevzala na vědomí. V Bergamu se dostala do nesnází už po jedenácti minutách, kdy si dobře navedl balón ke střele Alejandro Gómez a nádhernou ranou do šibenice nedal Sepemu sebemenší šanci. Atalanta dál diktovala tempo a Iličićovu střelu z 25. minuty musel vyrážet Sepe. Parma nakonec ještě v prvním poločase dvakrát inkasovala. Nejprve dobře zakončil po výměně balónu s Gómezem Remo Freuler a dvě minuty před koncem zvýšil na 3:0 nekompromisní střelou pod břevno Robin Gosens.

Z Atalanty vyzařovalo velké sebevědomí a její hráči si dovolovali, co chtěli. Po hodině hry se nádherně opřel do balónu Josip Iličić a výsledek začínal být pro Ducali hodně krutý. Jinými slovy, i druhý poločas byl zcela v režii Bergamaschi a příznivci hostujícího celku se nestačili divit. Atalantě vyšlo na co sáhla. V 72. minutě prošel obranou Parmy opět Iličić a střelou k tyči zvýšil na 5:0.

Až s pátým gólem domácí hru trochu uklidnili a závěr zápasu dohráli. Parma se nedočkala ani snížení, ale nutno podotknout, že si zas tolik příležitostí nevytvořila. Vlastně neměla ani jednu. Bergamaschi zdemolovali dalšího soupeře a drží se v kontaktu s pozicemi v TOP 4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele