18. kolo
06.01.2020 15:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus díky Ronaldově hattricku porazil Cagliari

Juventus vyučoval vysokou školu efektivity a odneslo to Cagliari. Domácí fanoušky potěšil zejména Cristiano Ronaldo, který po pomalejším startu do sezony opět naplno ukazuje své schopnosti. Dnes se trefil třikrát a přidal jednu asistenci.

Juventus toužil alespoň na pár chvil skočit před Inter na první místo a vytvořit na něj tlak. Jeho soupeřem v odpoledním utkání ale bylo Cagliari a soudě dle jeho podzimní formy, zápas mohl skončit jakkoli. Celek ze Sardinie rozhodně dával najevo, že se nebojí žádného soupeře a své body nikomu nedá zadarmo. Obránci Staré dámy se mohli těšit na souboje s Nainggolanem, Nandezem nebo Simeonem.

První šanci utkání měl na svědomí v začátcích nejaktivnější hráč, Juan Cuadrado. Zkušený univerzál posílal do vápna zajímavý pas, který se dostal až na nohu Alexe Sandra, jehož rána z první šla vysoko nad. Po faulu budoucího spoluhráče Pellegriniho na svou osobu se ke standardní situaci postavil Cristiano Ronaldo, ale jeho rána brankáře Robina Olsena z klidu nevyvedla.

Ve 20. minutě zachránila čisté konto hostí jen pečlivá obrana před brankářem Robinem Olsenem, který se po rychlé souhře Juventusu ocitl úplně mimo svou obvyklou pozici. První minuty nabídly spíše ostřelování brány švédského gólmana ve službách hostí a s další pobídkou se prezentoval Ramsey. Waleský záložník ale mířil také mimo bránu. O chvíli později si na perfektní centr ze strany naskočil osamocený Cristiano Ronaldo, ale narazil na připraveného Olsena.

O chvíli později mohl bezbrankový stav změnit mladý stoper Demiral, jehož hlavičku po rohovém kopu zastavilo břevno! Zatímco první půle se obešla bez branek, ta druhá jich nabídla hned několik. Juventus začal s demolicí sardinské obrany jen čtyři minuty po změně stran.

Zkušený obránce Ragnar Klavan totiž vyslal velmi pomalou přihrávku na spoluhráče, čehož si všiml Cristiano Ronaldo. Ten snadno předběhl protihráče a s míčem u nohy oběhl i brankáře Olsena - 1:0.

Se svou troškou do mlýna chtěl přispět i Paulo Dybala, jenže toho po třech minutách od inkasování brankář Olsen vychytal. Švédskému brankáři se proti mladému Argentinci dařilo i po hodině hry, kdy perfektně vyškrábl míč po standardní situaci na roh.

Přesto Olsen brzy inkasoval. O tři minuty později totiž Rog ve vápně nešťastně fauloval pronikajícího Dybalu a Ronaldo se z penaltového puntíku mýlí jen málokdy - 2:0.

O třetí branku se zasloužil střídající Gonzalo Higuaín, kterému uvolnil místo právě Dybala. Na začátku akce v 81. minutě byl opět Ronaldo, na jehož pohotovou vybídku si naběhl Higuaín. Ten již ve vápně udělal pár kroků s míčem a s pomocí teče navýšil na 3:0. Jen o minutu později měl ale poslední slovo opět Ronaldo. Na zadní tyči jej našel krásným pasem Douglas Costa a Ronaldo mířil pod padajícím Olsenem přesně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky čas, v pondělí v 15

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele