Primera Division - souhrn 38. kola

21.05.2011, 19:59, aktualizováno 22.05.2011, 00:03
Komentáře a souhrny
Barcelona se s mistrovskou sezónou rozloučila vítězstvím nad Malagou, ačkoliv nastoupila ve značně improvizované sestavě. Gólostroj si pro své fanoušky jako útěchu za druhé místo připravil Real Madrid, Almeríi nasázel osm gólů. Černý Petr v sestupových soubojích nakonec vyšel na La Coruñu, která se po prohře s Valencií s nejvyšší soutěží loučí...

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:2

21.05.2011 22:00

Góly: 88. Kennedy Bakircioglü - 21. David López, 22. Fernando Llorente

Athletic v příští sezoně čeká Evropská liga, to bylo jasné už před dnešním zápasem na půdě Racingu. Baskové si však připsali cenné vítězství, které zařídili dvěma góly v rozmezí dvou minut Lopéz a Llorente. Za domácí odpověděl až v závěru Kennedy, na porážce Racingu to ale nemohlo nic změnit.

Domácí přitom začali skvěle, ještě v první desetiminutovce měli tři velmi dobré příležitosti, dvakrát se do zakončení dostal Giovani, jednou Rosenberg, se všemi pokusy si však poradil pozorný brankář Iraizoz. Další šanci měl ve dvanácté minutě stoper Henrique, jenž si naskočil na parádní centr od rohového praporku, jenže přestřelil.

Ve dvacáté první minutě poprvé zahrozili hosté z Bilbaa a hned z toho byl gól. Ke standardní situace z nějakých pětadvaceti metrů se postavil David Lopez a jak je jeho dobrým zvykem, zakroutil míč k přední tyči a nedal Toňovi v brance Racingu žádnou šanci. A hned o minutu později to bylo 2:0 pro Basky, k míči se v pokutovém území probojoval Fernando Llorente a zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě.

Racing po této dvouminutovce jakoby zchladila studená sprcha, jedinou výjimkou snad byla velmi dobře hrající dvojice Giovani - Rosenberg, první jmenovaný přihrával, druhý střílel a bylo z toho břevno. V poslední minutě prvního dějství se snažil chytře přehodit Toňa hostující Muniain, jenže přestřelil i branku.

Druhá půle nepřinesla tolik vzruchu jako ta první, přesto bylo k vidění několik zajímavých situací na obou stranách. Velkou možnost měl David Lopez, ke kterému se snesl centr Muniaina, střelec první branky však tentokrát minul. V sedmdesáté čtvrté minutě přišla další rána pro domácí výběr, po druhé žluté kartě byl vyloučen Francis Perez. I v oslabení však Racing dokázal alespoň snížit, na konečných 1:2 upravil po Lacenově přihrávce Kennedy.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Atlético Madrid 3:4

21.05.2011 22:00

Góly: 62. Jonathan de Guzmán (pen.), 71. Pierre Webó, 90. Pierre Webó - 12. Sergio Agüero, 18. Juanfran, 59. Sergio Agüero, 81. Sergio Agüero

Atlético se se sezonou rozloučilo nádherným zápasem, ve kterém zvítězilo na půdě Mallorcy 4:3. Největší podíl na vítězství měl znovu útočník Sergio Aguero, který zaznamenal hattrick, na domácí straně se pro změnu dvakrát trefil Webó. Mallorca končí jen bod od sestupu sedmnáctá, Atlético je sedmé a zahraje si Evropskou ligu.

Hned první velká příležitost skončila úvodní brankou zápasu. Téměř od poloviny hřiště prošel až do pokutového území Aguero, počkal si na nejvhodnější čas na střelu a z úhlu propálil Aouateho. V sedmnácté minutě mohli Atleti vést o dvě branky, to by však musel Aguero tentokrát mířit přesněji.

V osmnácté minutě přesto druhá branka Atlética přišla, Mario Suárez vyslal dokonalou kolmici na Juanfrana, který z podobné pozice jako Aguero rozvlnil síť za izraelským brankářem Aouatem. Snížit mohl okamžitě Emilio Nsue, vynikající zákrok však předvedl David De Gea, který s největší pravděpodobností dnes chytal v dresu Atlética naposledy, španělský gólman je velmi blízko podpisu smlouvy s Manchesterem United.

Ve třicáté šesté minutě se ještě snažil hlavou prosadit Pierre Webó, ani on si ovšem na De Geu nepřišel, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2. Domácí se tlačili za gólem, Michael Pereira ale v obrovské příležitosti nedal. V devětapadesáté minutě dostala Mallorca další lekci z efektivity, na další Suárezovu perfektní přihrávku si naběhl Aguero, skvěle si míč zpracoval a kolem bránícího hráče domácích ho poslal do šibenice.

V šedesáté třetí minutě zblokoval De Guzmánovu dělovku z dálky rukou Valera a protože přitom stál v pokutovém území, kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Jonathán De Guzmán, který poslal De Geu na druhou stranu a snížil. V sedmdesáté první minutě Mallorca zdramatizovala vývoj utkání, na centr Gonzala Castra si naskočil Webó a zavěsil.

Jenže proti zápletce dnes byl jeden muž a jeho jméno je Sergio Aguero. Kun dostal další přihrávku ze středu pole, obešel tři protihráče, lehce si přehodil gólmana a do prázdné branky zakončil. Jak jednoduše to vypadá v podání Aguera! Domácí stačili již jen korigovat skóre na konečných 3:4, to když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Pierre Webó. Na výhře Atlética v nejkrásnějším utkání posledního kola La Ligy to však nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Valencia CF 0:2

21.05.2011 22:00

Góly: 4. Aritz Aduriz, 90. Roberto Soldado

Deportivo v příštím ročníku Primera División bohužel neuvidíme, dnes totiž podlehlo doma Valencii 0:2 a s nejvyšší španělskou soutěží se loučí. Skóre otevřel již ve čtvrté minutě Aduriz, domácí v závěru ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a z rychlého protiútoku ještě jednou inkasovali, trefil se Soldado.

Utkání začalo v dobrém tempu a hned po čtyřech minutách Netopýři vedli. Po pravé straně prošel Joaquín, odcentroval do pokutového území na Adurize a ten střelou z prvního dotyku k tyči nedal Aranzubíovi v brance Deporu žádnou šanci. Domácí se od této chvíle tlačili za vyrovnáním, hned v sedmé minutě nebezpečně pálil Adrián, ale minul.

V desáté minutě se k hlavičce z vynikající pozice dostal Riki, hlavička mu však nesedla ideálně, a tak si César poradil. Ve třinácté minutě šel Riki úplně sám na bránu Valencie, jenže jí přestřelil. Ve dvacáté páté minutě měl další stoprocentní šanci Riki, kterému vrátil míč po rohu na malé vápno Colotto, Riki však zblízka trefil jen tyč, následná Colottova dorážka snad přestřelila stadion Riazor.

Deset minut před přestávkou parádně kroutil míč na zadní tyč Juan Mata, výborný zákrok musel předvést Aranzubía, který vytěsnil míč mimo tři tyče. V šedesáté třetí minutě se k další hlavičce dostal Riki a proti byla znovu jen tyč! Rozhodnout mohl v sedmdesáté minutě Mata, tváří v tvář Aranzubíovi ovšem selhal. Vedení 2:0 měl na kopačce také Aduriz, který se uvolnil přes dva obránce Deportiva, do střely mu však vložil nohu domácí brankář.

V devadesáté minutě měli další dvě stoprocentní šance Deportiva Lassad a Xisco, dva bravurní zákroky vytasil César Sánchez. Do otevřené obrany domácích vnikli v nastaveném čase Joaquín se Soldadem, první jmenovaný přihrával druhý střílel a poslal Deportivo do druhé ligy.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:3

21.05.2011 22:00

Góly: 54. Daniel Osvaldo, 73. Joan Verdú - 2. Álvaro Negredo, 45. Frédéric Kanouté, 62. Álvaro Negredo

Espanyol podlehl v posledním kole na domácím hřišti Seville 2:3, končí tak na slušném osmém místě. To Sevilla si výhrou zajistila pátou příčku a tedy výbornou výchozí pozici do Evropské ligy, které se příští rok zúčastní. O osudu utkání rozhodl dvěma góly Alvaro Negredo.

Sevilla se do vedení dostala už ve třetí minutě, byl to vůbec první gól celého osmatřicátého kola. Na centr Alejandra Alfara si naběhl Alvaro Negredo a nekompromisní střelou otevřel střelecký účet zápasu. Domácí mohli okamžitě vyrovnat, to by však musel Alvaro pálit přesněji.

Vyrovnat mohl také Pablo Daniel Osvaldo, ani on ale v dobré pozici branku netrefil. V poslední minutě první půle našel Luis Alberto přesným pasem Fréderica Kanoutého, která si již s takovýmito situacemi ví rady, Sevilla vedla 2:0.

Druhá půle patřila především domácímu Espanyolu, který se snažil hnát za vyrovnáním. V padesáté čtvrté minutě přišla kýžená první branka, na přihrávku Verdúho si naběhl Osvaldo a pohotovou ranou překonal Javiho Varase v brance Andalusanů.

Ernesto Galán mohl o pár minut později dokonce vyrovnat, v obrovské šanci však trefil jen tyč. A tak se znovu prosadil hostující kanonýr Negredo, ten tentokrát dostal perfektní přihrávku ze strany od Cácerese a podruhé v zápasem, celkem podvacáté v sezoně, rozvlnil síť. Snížit znovu mohl domácí Alvaro, Varase ale nepřekonal.

Espanyol se přesto dočkal zdramatizování souboje, Osvaldo oplatil gólovou přihrávku Verdúovi, tentokrát pálil záložník s číslem 10 a bylo to 2:3. Do konce zápasu se však již nic zajímavého nestalo, a tak Sevilla zvítězila v Barceloně na půdě Espanyolu 3:2. Posledních deset minut si zahrála také legenda Espanyolu Ivan De la Peňa, ten se tak loučil s aktivní kariérou.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Zaragoza 1:2

21.05.2011 22:00

Góly: 80. Cristhian Stuani - 39. Gabi, 73. Gabi

Zaragoza doslova utekla hrobníkovi z lopaty, do posledního kola vstupovala z adeptů na sestup v nejhorší pozici, díky výhře na půdě Levante se však nakonec na úkor Deportiva zachránila. O záchraně Realu rozhodl dalšími dvěma góly úžasný Gabi, za Levante až v závěru snižoval Stuani.

Nutno říct, že Zaragoza vyhrála naprosto zaslouženě, byla po celý průběh zápasu jednoznačně lepším týmem a byla by škoda, kdyby sestoupila. První šanci zápasu měl v páté minutě Gabi, to se však ještě teprve zastřeloval. V sedmé minutě se do obrovské šance probojoval Angel Lafita, Munúu v brance Levante ale nepřekonal.

Lafita nebezpečně pálil i v minutě desáté, kdy hodně zajímavě prověřil pozornost domácího brankáře. Otevřít skóre mohl po čtvrthodině hry také Ander Herrera, ani on si ovšem na skvělého Gustava Munúu nepřišel. V devatenácté minutě se mohl stát slavným také český obránce Jiří Jarošík, jeho hlavička po rohovém kopu ale zamířila těsně nad břevno domácí svatyně.

Ve třicáté deváté minutě se již hosté dočkali naprosto zaslouženého vedoucího gólu, trefil se hrdina Gabi. Ten mohl zdvojnásobit vedení svého týmu i čtyři minuty po přestávce, to se však ještě netrefil.

V sedmdesáté třetí minutě si totiž Gabi postavil míč zhruba třicet metrů od branky k rozehrávce volného přímého kopu a všichni čekali spíše centr na nabíhající spoluhráče. Gabi si však stoprocentně věřil a podle toho to také dopadlo, jeho rána se zakroutila přesně do šibenice domácí brány. Tento gól bude rozhodně kandidovat na titul nejkrásnější branky sezony, dost možná byla i nejdůležitější.

Deset minut před koncem odcentroval z levé strany Xavi Torres a Stuani hlavou alespoň snížil na 1:2, víc už však Levante nestihlo, a tak se Zaragoza nakonec celkem s přehledem zachránila.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Villarreal CF 1:0

21.05.2011 22:00

Góly: 42. Alvaro Cejudo

Osasuna byla před posledním kolem šestnáctá a měla poměrně reálnou možnost sestupu, nakonec je však vše jinak. Domácí jednoznačně přehráli Villarreal a sezonu končí na neuvěřitelném devátém místě! Villarreal je i přes porážku čtvrtý a čeká ho předkolo Ligy mistrů. Jediný gól zápasu vstřelil Alvaro Cejudo.

Cejudo měl také první vážnější příležitost zápasu, jeho dalekonosná rána ovšem skončila těsně vedle levé tyče Diega Lopéze. Ve čtrnácté minutě nebezpečně hlavičkoval Damía, Lopéze však nepřekonal. O další čtyři minuty později mohl skóre zápasu otevřít také Camuňas, ten ale pro změnu přestřelil.

Ve třiadvacáté minutě přišly hned v závěsu dvě velké šance Osasuny, nejprve Diego Lopéz perfektně vychytal Pandianiho, hned o pár vteřin později pak také Kikeho Solu. Deset minut před přestávkou pohotově z hranice šestnáctky pálil Nekounam, ale branku netrefil.

Snad jedinou šanci Villarrealu v zápase měl ve čtyřicáté minutě Giuseppe Rossi, skvělým zákrokem ho ale vychytal gólman Ricardo. A hned z následného protiútoku domácí zaslouženě dali úvodní branku utkání, Francisci Puňal přihrál ve středu hřiště Cejudovi, jenže se z dobrých třiceti metrů opřel do míče, který zapadl přesně k pravé tyči branky hostů.

Po hodině hry mohl rozhodnout Camuňas, v dobré střelecké pozici ale netrefil míč ideálně, a tak si pro slabou střelu došel Diego Lopéz. Přesto Osasuna mohla být v klidu, ostatní výsledky se vyvíjely v její prospěch. Přesto Pamplona neponechala nic náhodě a snažila se rozhodnout, dvacet minut před koncem se krásně kolem svého bránícího hráče obtočil Kike Sola, jeho pohotová rána však skončila nad břevnem.

V nastaveném čase ještě mohli definitivně pojistit vítězství Osasuny Calleja a Puňal, ani neúspěch v těchto dvou příležitostech ovšem nemohl překazit radost ze záchrany, kterou Osasuna vybojovala za pět minut dvanáct. Nakonec dokonce končí na fantastickém devátém místě, to jen dokazuje, jak neuvěřitelně vyrovnaná tabulka La Ligy před posledním kolem byla.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 1:1

21.05.2011 22:00

Góly: 66. Paco Sutil - 9. Daniel Díaz

Real Sociedad remízoval s Getafe 1:1, oba celky se tak nakonec zachránily ve španělské nejvyšší soutěži. Sociedad končí patnáctý, Getafe šestnácté, děkovat mohou prohrám Deportiva a Mallorcy. Skóre otevřel hned v úvodu kapitán Getafe Cata Díaz, po přestávce vyrovnal střídající Sutil.

První příležitost zápasu byla na stadionu Anoeta k vidění až v deváté minutě, domácí fanoušci z ní však rozhodně radost neměli. Po centru Juana Albína od rohového praporku se totiž hlavou dokázal prosadit Cata Díaz a otevřel skóre zápasu. V sedmnácté minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Griezmann, tváří v tvář Ustarimu ale selhal.

V Baskicku se hrál ohromně opatrný duel, důležitost utkání byla na každém hráči hodně vidět. Domácí tlačili, hnali se za potřebným vyrovnáním, za stavu 0:1 totiž vzhledem k průběžně hraným výsledkům v jednu chvíli sestupovali. Vše se ale nakonec v dobré obrátilo, Xabi Prieto našel centrem z volného přímého kopu Paco Situla a ten hlavou vyrovnal.

V závěru se zápas dohrával snad jen z povinnosti, oba týmy si pozorné hlídaly zadní vrátka a raději balón odkopávali co nejdál od vlastní branky, každá chyba by se mohla stát osudnou. Utkání nakonec skončilo asi zaslouženou remízou 1:1, oba týmy dělí v tabulce jedno míst a jeden bod, o tento rozdíl lépe jsou na tom nakonec domácí.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Sporting Gijón 0:0

21.05.2011 20:00

Góly: -

Hércules se s La Ligou po roce rozloučil a loučil se bezgólovou remízou se Sportingem. Ten ještě před tímto kolem neměl stoprocentně jistou záchranu, bod mu však s přehledem stačí, Gijón končí dokonce desátý! Hércules je na předposledním devatenáctém místě, jeden ze dvou přemožitelů Barcelony si tak v příští sezoně zahraje jen druhou ligu.

Domácí byli v utkání jednoznačně lepším týmem, jenže znovu nedali gól, a tak nemohli na vítězství ani pomýšlet. První šanci měl v osmé minutě David Trezeguet, hlavou však nezamířil mezi tři tyče. Javier Portillo si již srovnal mušku daleko lépe, jeho tvrdou ránu však pro změnu zastavila tyč.

V závěru prvního poločasu se do největší šance zápasu dostal znovu aktivní Trezeguet, který dostal perfektní přihrávku za obranu a šel sám na bránu hostujícího Raula, trefil však jen jeho nohu a nedal. I druhá půle patřila jen a jen Hérculesu, z dobré pozice pálil Juanra, ale ani on na hostujícího gólmana nevyzrál.

To se podařilo až v sedmdesáté minutě Tiagu Gomesovi, tomu byl ale pro změnu odpískán ofsajd. A když Tiago Gomes neproměnil ani svou devětadevadesáti procentní šanci v nastaveném čase, rozešly se oba celky smírně 0:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - UD Almería 8:1

21.05.2011 20:00

Góly: 4. Cristiano Ronaldo, 31. Emmanuel Adebayor, 48. Karim Benzema, 52. Emmanuel Adebayor, 63. Karim Benzema, 73. Emmanuel Adebayor, 77. Cristiano Ronaldo, 87. Joselu - 33. Kalu Uche

Poslední zápas Realu Madrid před domácím publikem se Bílému baletu vyvedl. Rozdrtil sestupující Almeríi v poměru 8:1 a Cristiano Ronaldo překonal letité střelecké rekordy. Hattrickem se blýskl Adebayor, gólově debutoval i odchovanec Joselu.

Ani v tomto zápase Almería nedokázala na madridské půdě zvítězit a do druhé ligy si odváží i gólový "ranec". První poločas byl ještě přijatelný, ovšem v druhém se s góly roztrhl pytel a šancí domácích bylo i na "desítku". Bílý balet je nakonec se 102 góly nejlépe střílejícím týmem tohoto ročníku La Ligy.

Nejšťastnější je pod dnešním zápase asi Cristiano Ronaldo, který dvěma dalšími góly dosáhl hranice 40 zásahů, čímž překonal rekordy legendárního Zarry a rovněž Hugo Sáncheze. Portugalec rovněž předstihl Zarru v gólovém průměru, když skóroval každých 70 minut. Patří mu tedy poprávu titul Pichichi a nemine ho ani Zlatá kopačka pro krále střelců evropských lig před svým velkým konkurentem Messim.

Real vyrukoval na svého soupeře velmi ofenzivní sestavou, dvěma ofenzivními záložníky Ozilem a Kaká a třemi útočníky Benzemou, Adebayorem a Ronaldem. Jediný defenzivní středopolař byl Xabi Alonso. Albiol navíc nahradil Carvalha. V dresu hostí se představil Pellerano ve středu zálohy místo Juanita.

Do první šance se dostal hostující Crusat, který svou střelu zdálky lehce otřel o tyč. Pak svůj dlouhý gólový účet otevřel domácí Real. Xabi rozehrál ve 4. minutě přímý kop, Ramos hlavičkoval křížem přes malé vápno, kde dorazil míč do sítě Cristiano Ronaldo - 1:0 a 39. ligový gól Portugalce a nový rekord byl na světě.

Real si udržoval převahu, přesto střílel těsně mimo Corona. Ve 23. minutě vysunul pěkně Benzema opět Ronalda, který z ostrého úhlu pálil do gólmana Estebana. O pět minut nato se probil do vápna Adebayor, ale jeho střelu opět zneškodnil Esteban. Útočník Toga se mohl radovat ve 31. minutě, kdy ho našel geniální pas šajtlí z kopačky Ozila, který bez zaváhání využil.

Almería ovšem odpověděla rychle a hned za minutu snížil po pasu Crusata a chybě Pepeho nigerijský útočník Kalu Uche. Real vyprodukoval další šanci, na jejímž konci po přihrávce Ronalda stál Benzema, ale Esteban se proti jeho bombě vytáhl a vyrazil ji o břevno na roh. Zbytek poločasu už proběhl bez větších příležitostí.

Druhé dějství zahájili opět lépe hosté, Corona orazítkoval hlavičkou tyč. Odpověď domácích byla znovu gólová a postaral se o ní dravým průnikem a nechytatelným zakončením aktivní Benzema. Cristiano Ronaldo střílel těsně vedle a v 51. minutě lovil Esteban míč ze sítě počtvrté. Kaká našel Ronalda, ten oklamal gólmana, nastřelil tyč a míč napálil z voleje do branky Adebayor.

"Bůra" dostala Almería v 63. minutě, kdy po krásné akci na jeden dotek a finálním pasu Ronalda prostřelil Estebana znovu Benzema. Na střelnici navázali postupně Adebayor a Ramos hlavičkami, ale první šla nad a druhou vyrazil výborně Esteban. Hattrick a stý gól Realu v lize dovršil Adebayor v 72. minutě po rohu Granera.

V 77. minutě se probil zprava Ronaldo a křižnou střelou zaznamenal svůj 40. gól v soutěži a překonal historický nejlepší gólový průměr Telma Zarry. Poté se s Realem rozloučil ve velkém stylu Dudek, kterého nahradil odchovanec Jesús Fernández.

Závěrečný gól Realu a svůj premiérový vstřelil pět minut po vstupu na hřiště další odchovanec Joselu po bezchybné přihrávce Cristiana Ronalda. Bílý balet se tak po relativně úspěšné sezoně rozloučil atraktivní podívanou s domácím publikem ve svém posledním ligovém zápase. Almeríi se překvapit nepodařilo a bude nejméně rok hrát v druhé lize.

Více informací k zápasu

Málaga CF - FC Barcelona 1:3

21.05.2011 18:00

Góly: 31. Sebastián Fernández - 44. Bojan Krkić (pen.), 76. Ibrahim Afellay, 85. Marc Bartra

Barcelona se rozloučila s mistrovskou sezonou vítězstvím, dnes totiž otočila nepříznivě se vyvíjející duel s Málagou a zvítězila 3:1. Skóre otevřel domácí Seba, pak však zaúřadovali Bojan, Afellay a Bartra a Barca se loučí tříbodovým ziskem. Málagu prohra nemusí mrzet, je devátá a navzdory tonu, že ještě nedávno byla poslední, se s přehledem zachraňuje.

První poločas patřil domácí Málaze, která svého soupeře přehrávala a vytvořila si také větší počet příležitostí. Tu první měl přesto hostující Thiago, Caballera v brance Málagy však ve výborné pozici nepřekonal.

Ve třinácté minutě to z úctyhodné vzdálenosti tvrdě zkoušel Eliseu, jeho rána ovšem těsně minula pravou tyč branky, kterou dnes střežil náhradní brankář Pinto. Ve dvaadvacáté minutě nebezpečně pálil Jeffren, ani on si ale na pozorného Caballera nepřišel.

Po půlhodině hry nepřesně pálil Afellay, z následné akce Málagy pak už konečně gólové zapršelo. Jesus Gámez přetáhl centr z pravé strany až na Dudu, ten sklepl míč na Sebu Fernandéze, který si pohrál s Fontásem a otevřel skóre utkání. Seba se mohl podruhé trefit hned o dvě minuty později, tentokrát ovšem hlavičkoval mimo.

Tři minuty před přestávkou se po chybě dnes velmi nejistého Fontáse dostal do obrovské šance Juanmi, Pinto předvedl vynikající zákrok. Minutu před odchodem do kabin fauloval v pokutovém území Eliseu Bojana, sám postižený hráč pak následnou penaltu s velkým přehledem proměnil.

Druhé dějství se na stadionu La Rosaleda neslo v podobném duchu jako to první, mírnou územní převahu tedy měli domácí, Barcelona však mnohem více trápila obranu Málagy, V padesáté deváté minutě měl ideální příležitost na vedoucí gól Enzo Maresca, ten si naskočil na další pěkný centr Gámeze, jenže minul.

V pětašedesáté minutě šel úplně sám na domácí branku Afellay, Caballero však dokonale nechal nohu za sebou a nizozemského fotbalistu vychytal. Patnáct minut před koncem hlavičkoval z dobré pozice Juanmi, jenže se dostal k prudkému centru Elisea, jenže přestřelil.

O minutu později se dostali Blaugranas do vedení, z levé strany si hodil míč do středu Afellay a střelou na zadní tyč nedal Caballerovi šanci. Pro Afellaye to byla první ligová branka v dresu Barcelony. To samé se podařilo V pětaosmdesáté minutě mladíčkovi Bartrovi, který si naskočil na Alvésův centr od rohového praporku a hlavou rozvlnil síť.

V pokutovém území se k míči dostal Bojan, udělal rychlou kličku Gámezovi a vypálil, Caballero musel vytasit vynikající zákrok. V závěru si posledních pár minut v brance Málagy vychutnal veterán Arnau, který vystřídal Caballera a rozloučil se tak s aktivní kariérou, v bráně Málagy odchytal přes deset let. Musel řešit jednu složitou situaci, v poslední minutě se ho snažil překvapit Sergi Roberto, Arnau však byl na místě.

Málaga přesto podlehla doma Barceloně 1:3, hrál se poměrně zajímavý fotbal, ve kterém byli domácí lepší, ale dostali lekci z efektivity. Barca se tak rozloučila s ligovou sezonou, ve které získala titul, ještě jí čeká finále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Málaga se po fantastickém závěru sezony dostala na devátou příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona38306295:2196
2.Real Madrid382954102:3392
3.Valencia CF38218964:4471
4.Villarreal CF381881254:4462
5.Sevilla FC381771462:6158
6.Athletic Bilbao381841659:5558
7.Atlético Madrid381771462:5358
8.Espanyol Barcelona381541946:5549
9.CA Osasuna381381745:4647
10.Sporting Gijón3811141335:4247
11.Málaga CF381371854:6846
12.Racing Santander3812101641:5646
13.Real Zaragoza381291740:5345
14.Levante UD381291741:5245
15.Real Sociedad381432149:6645
16.Getafe CF381281849:6044
17.RCD Mallorca381281841:5644
18.Deportivo La Coruña3810131531:4743
19.Hércules CF38982136:6035
20.UD Almería386122036:7030

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (810)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele