38. kolo
21.05.2011 20:00 CET
8 : 1
(2:1)

Reportáž

Real smetl Almeríi a Ronaldo překonal další střelecké rekordy

Poslední zápas Realu Madrid před domácím publikem se Bílému baletu vyvedl. Rozdrtil sestupující Almeríi v poměru 8:1 a Cristiano Ronaldo překonal letité střelecké rekordy. Hattrickem se blýskl Adebayor, gólově debutoval i odchovanec Joselu.

Ani v tomto zápase Almería nedokázala na madridské půdě zvítězit a do druhé ligy si odváží i gólový "ranec". První poločas byl ještě přijatelný, ovšem v druhém se s góly roztrhl pytel a šancí domácích bylo i na "desítku". Bílý balet je nakonec se 102 góly nejlépe střílejícím týmem tohoto ročníku La Ligy.

Nejšťastnější je pod dnešním zápase asi Cristiano Ronaldo, který dvěma dalšími góly dosáhl hranice 40 zásahů, čímž překonal rekordy legendárního Zarry a rovněž Hugo Sáncheze. Portugalec rovněž předstihl Zarru v gólovém průměru, když skóroval každých 70 minut. Patří mu tedy poprávu titul Pichichi a nemine ho ani Zlatá kopačka pro krále střelců evropských lig před svým velkým konkurentem Messim.

Real vyrukoval na svého soupeře velmi ofenzivní sestavou, dvěma ofenzivními záložníky Ozilem a Kaká a třemi útočníky Benzemou, Adebayorem a Ronaldem. Jediný defenzivní středopolař byl Xabi Alonso. Albiol navíc nahradil Carvalha. V dresu hostí se představil Pellerano ve středu zálohy místo Juanita.

Do první šance se dostal hostující Crusat, který svou střelu zdálky lehce otřel o tyč. Pak svůj dlouhý gólový účet otevřel domácí Real. Xabi rozehrál ve 4. minutě přímý kop, Ramos hlavičkoval křížem přes malé vápno, kde dorazil míč do sítě Cristiano Ronaldo - 1:0 a 39. ligový gól Portugalce a nový rekord byl na světě.

Real si udržoval převahu, přesto střílel těsně mimo Corona. Ve 23. minutě vysunul pěkně Benzema opět Ronalda, který z ostrého úhlu pálil do gólmana Estebana. O pět minut nato se probil do vápna Adebayor, ale jeho střelu opět zneškodnil Esteban. Útočník Toga se mohl radovat ve 31. minutě, kdy ho našel geniální pas šajtlí z kopačky Ozila, který bez zaváhání využil.

Almería ovšem odpověděla rychle a hned za minutu snížil po pasu Crusata a chybě Pepeho nigerijský útočník Kalu Uche. Real vyprodukoval další šanci, na jejímž konci po přihrávce Ronalda stál Benzema, ale Esteban se proti jeho bombě vytáhl a vyrazil ji o břevno na roh. Zbytek poločasu už proběhl bez větších příležitostí.

Druhé dějství zahájili opět lépe hosté, Corona orazítkoval hlavičkou tyč. Odpověď domácích byla znovu gólová a postaral se o ní dravým průnikem a nechytatelným zakončením aktivní Benzema. Cristiano Ronaldo střílel těsně vedle a v 51. minutě lovil Esteban míč ze sítě počtvrté. Kaká našel Ronalda, ten oklamal gólmana, nastřelil tyč a míč napálil z voleje do branky Adebayor.

"Bůra" dostala Almería v 63. minutě, kdy po krásné akci na jeden dotek a finálním pasu Ronalda prostřelil Estebana znovu Benzema. Na střelnici navázali postupně Adebayor a Ramos hlavičkami, ale první šla nad a druhou vyrazil výborně Esteban. Hattrick a stý gól Realu v lize dovršil Adebayor v 72. minutě po rohu Granera.

V 77. minutě se probil zprava Ronaldo a křižnou střelou zaznamenal svůj 40. gól v soutěži a překonal historický nejlepší gólový průměr Telma Zarry. Poté se s Realem rozloučil ve velkém stylu Dudek, kterého nahradil odchovanec Jesús Fernández.

Závěrečný gól Realu a svůj premiérový vstřelil pět minut po vstupu na hřiště další odchovanec Joselu po bezchybné přihrávce Cristiana Ronalda. Bílý balet se tak po relativně úspěšné sezoně rozloučil atraktivní podívanou s domácím publikem ve svém posledním ligovém zápase. Almeríi se překvapit nepodařilo a bude nejméně rok hrát v druhé lize.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (35)

Přidat komentář
niflheim

Tak snad jich tam Kristýna pár foukne...asi si půjdu vsadit, že dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

3 0-C.Ronaldo,Benzema,C.Ronaldo

Reagovat
C-M@ster

1:0 (93. min C. Ronaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 nesnáším Ronalda ale 4 goly...(3 do prázdné a jeden s penalty)

Reagovat
PePiG7

4-0 3xCR7,Higuain

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska CR7 překoná historický rekord Primera División v počtu vstřelených branek za sezónu, a definitivně potvrdí, že v současné době neběhá po fotbalových trávnících nikdo lepší než on.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jenom,že překoná rekord tak hned je ten nejlepší ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jen proto. Celkově je mnohem lepší a komplexnější. Byl nejlepší ve dvou nejkvalitnějších soutěžích světa. A to už něco znamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je momentálně v top formě a je nejlepší, to snad ani nejde popřít...btw dnes 2 goly a 2 asistence :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

davat goly, ked uz o nic nejde a ked Messi vypustil golove preteky je nemiestne...lepsi ako Messi urcite nieje, ale je lepsi ako zbytok futbalistov okrem Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

messi to vzdal pač na Ronalda neměl a ted se jen na to vymlouvá pač Ronaldo hral 34 zápasu a messi 33 zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

a zlatu loptu aj tak po treti raz za sebou dostane Messi..a to je cena ktora jasne hovori, kto je najlepsi na svete

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim prohrat krale střelcu v lize o 9 golu ?

Reagovat
smazaný uživatel

C.Ronaldo dokázal že je lepší střelec jak Messi o 9 golů

Reagovat
smazaný uživatel

a počkat co mi řekneš ještě na toto?:)

2009/2010 Real Madrid (ESP) G - 33 (Ronaldo)

2009/2010 FC Barcelona (ESP) G - 44 (Messi)

11golů?:) nemůžeš napsat, že je lepší střelec než on ty troubo:)

Reagovat
smazaný uživatel

A co mi řekneš k tomu, že byl v té sezoně Ronaldo čtvrt sezóny zraněný?

Reagovat
smazaný uživatel

messi zas celou sezonu to zranení jen simuloval

Reagovat
smazaný uživatel

Docela nechápu tvůj příspěvek, hlavně proč na mě bliješ, když se zastávám Cristiana.

Reagovat
smazaný uživatel

to zrovna byla první sezina CR7 ve Španělsku a s novejma spoluhračema, simulant Messi tam hraje od mala, až da Messi 50 golu v anglické lize tak pak ho budu brat jako střelce

Reagovat
smazaný uživatel

pratele, na zacatek reknu ze jsem fanousek Realu, nemam rad Barcu, ale vyzdvihuju Lea...oba jsou skveli fotbaliste, akorat CR7 me sere s tim simulovanim a s tim uzivanim "malo gelu"...v neposledni rade reknu jednu zasadni vec, nesnasim srovnavani tenhle dvou fotbalovych geniu...ono se to podle myho srovnat ani neda...1, kazdy z nich hraje za jiny tym a 2, kazdy ma trosku jinou funkci v tymu...a tedka k tem statistikam...1, v letosni sezone ma CR7 proste lepsi streleckou fanozu jak Leo v lize (40/31), je tez pozoruhodne ze i presto ze Barca hrala ve vice soutezich-myslim ze Superpohar navic a je dale v LM (finale), tak ma Leo porad min branek, coz jednoznacne vyzniva pro Cristiana...2,pokud se tyka statistik z minuleho roku, tak je treba cist statistiky poradne, kdyz uz s nima bojujete proti sobe...celkovy rozdil je opravdu 11 golu, ale je treba zminit za jakych podminek-Leo hral zase o Superpohar a MS klubu a samozrejme taktez LM (Leo 11golu) myslim vic-samozrejme i strilel goly...;-) a taky ma vic minut (zapasu) odehrano v lize-(CR7 ma asi o 9 zapasu min)-pomer golu v lize byl myslim 34/26 pro Lea...takze je opravdu nutne srovnavat vsechny souteze!!!...a co je zbytecne a i dle meho nazoru nesmyslne srovnavat je celkove...ptz jak rikam kazdy je jiny!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý dobrý a co mi řekneš na toto? za A) k čemu to je že ronaldo vyhrál?:D když jeho tým je až druhý:D a za B) koukni se prosímtě na tohle a pak mi něco napiš.

http://www.eurofotbal.cz/hraci/lionel-messi-754/

http://www.eurofotbal.cz/hraci/cristiano-ronaldo-361/

Ronaldo 49branek

Messi 51 takže nepiš hovínka díky:)

Reagovat
smazaný uživatel

A co mi řekneš k tomuhle ty nulo?

1. Cristiano Ronaldo 40

2. Lionel Messi 31

Reagovat
smazaný uživatel

Na EF nejsou započteny góly ze všech soutěží, ve skutečnosti jich má CR7 53 a Messi 52. Podívej se na anglickou wikipedii

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, je to neskutečný tupec

Reagovat
smazaný uživatel

no moc dalších soutěží neznám....copa del rey,primera division,liga mistru,supercopa....to bereš aji práteláky ne ? :D když už jsi u těch udají podívej se na počet asistencí myslím si že to je taky velice důležitý faktor

Reagovat
smazaný uživatel

co to zase meleš, prostě má 53 branek ty žebráčku.

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc 90% expertů se hlásí k názoru že messi je lepší než kristýnka...ale určitě vemou v potaz tvůj příspěvek od zaujatého dementa kterému mozek nevypracuje vyžší myšlenkový proces

Reagovat
smazaný uživatel

90% expertů zůstává neutrálních. A zbytek je tak půl na půl. Radši si přiznej, že je Cristiano lepší a netrapas tady.

Reagovat
smazaný uživatel

1(1) L. Messi FORWARD BARCELONA PRIMERA LIGA 1186

2(3) K. Benzema FORWARD REAL MADRID PRIMERA LIGA 988

3(2) C. Ronaldo FORWARD REAL MADRID PRIMERA LIGA 952

4(4) M. Gomez FORWARD BAYERN MüNCHEN BUNDESLIGA 942

5(98) R. van Persie FORWARD ARSENAL PREMIER LEAGUE 861

To máš podle castrol indexu 6.5.2011

Reagovat
smazaný uživatel

Oba jsou dobří, jen Ronaldo je tak trošku teplejší no....:D

Reagovat
smazaný uživatel

a Ferarri je TROšKU lepší než Škodovka

Reagovat
smazaný uživatel

Já Messiho nemám rád.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele