38. kolo
21.05.2011 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Real Zaragoza 1:2

Zaragoza doslova utekla hrobníkovi z lopaty, do posledního kola vstupovala z adeptů na sestup v nejhorší pozici, díky výhře na půdě Levante se však nakonec na úkor Deportiva zachránila. O záchraně Realu rozhodl dalšími dvěma góly úžasný Gabi, za Levante až v závěru snižoval Stuani.

Nutno říct, že Zaragoza vyhrála naprosto zaslouženě, byla po celý průběh zápasu jednoznačně lepším týmem a byla by škoda, kdyby sestoupila. První šanci zápasu měl v páté minutě Gabi, to se však ještě teprve zastřeloval. V sedmé minutě se do obrovské šance probojoval Angel Lafita, Munúu v brance Levante ale nepřekonal.

Lafita nebezpečně pálil i v minutě desáté, kdy hodně zajímavě prověřil pozornost domácího brankáře. Otevřít skóre mohl po čtvrthodině hry také Ander Herrera, ani on si ovšem na skvělého Gustava Munúu nepřišel. V devatenácté minutě se mohl stát slavným také český obránce Jiří Jarošík, jeho hlavička po rohovém kopu ale zamířila těsně nad břevno domácí svatyně.

Ve třicáté deváté minutě se již hosté dočkali naprosto zaslouženého vedoucího gólu, trefil se hrdina Gabi. Ten mohl zdvojnásobit vedení svého týmu i čtyři minuty po přestávce, to se však ještě netrefil.

V sedmdesáté třetí minutě si totiž Gabi postavil míč zhruba třicet metrů od branky k rozehrávce volného přímého kopu a všichni čekali spíše centr na nabíhající spoluhráče. Gabi si však stoprocentně věřil a podle toho to také dopadlo, jeho rána se zakroutila přesně do šibenice domácí brány. Tento gól bude rozhodně kandidovat na titul nejkrásnější branky sezony, dost možná byla i nejdůležitější.

Deset minut před koncem odcentroval z levé strany Xavi Torres a Stuani hlavou alespoň snížil na 1:2, víc už však Levante nestihlo, a tak se Zaragoza nakonec celkem s přehledem zachránila.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

Ale ale, podvodníčci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele