38. kolo
21.05.2011 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - FC Barcelona 1:3

Barcelona se rozloučila s mistrovskou sezonou vítězstvím, dnes totiž otočila nepříznivě se vyvíjející duel s Málagou a zvítězila 3:1. Skóre otevřel domácí Seba, pak však zaúřadovali Bojan, Afellay a Bartra a Barca se loučí tříbodovým ziskem. Málagu prohra nemusí mrzet, je devátá a navzdory tonu, že ještě nedávno byla poslední, se s přehledem zachraňuje.

První poločas patřil domácí Málaze, která svého soupeře přehrávala a vytvořila si také větší počet příležitostí. Tu první měl přesto hostující Thiago, Caballera v brance Málagy však ve výborné pozici nepřekonal.

Ve třinácté minutě to z úctyhodné vzdálenosti tvrdě zkoušel Eliseu, jeho rána ovšem těsně minula pravou tyč branky, kterou dnes střežil náhradní brankář Pinto. Ve dvaadvacáté minutě nebezpečně pálil Jeffren, ani on si ale na pozorného Caballera nepřišel.

Po půlhodině hry nepřesně pálil Afellay, z následné akce Málagy pak už konečně gólové zapršelo. Jesus Gámez přetáhl centr z pravé strany až na Dudu, ten sklepl míč na Sebu Fernandéze, který si pohrál s Fontásem a otevřel skóre utkání. Seba se mohl podruhé trefit hned o dvě minuty později, tentokrát ovšem hlavičkoval mimo.

Tři minuty před přestávkou se po chybě dnes velmi nejistého Fontáse dostal do obrovské šance Juanmi, Pinto předvedl vynikající zákrok. Minutu před odchodem do kabin fauloval v pokutovém území Eliseu Bojana, sám postižený hráč pak následnou penaltu s velkým přehledem proměnil.

Druhé dějství se na stadionu La Rosaleda neslo v podobném duchu jako to první, mírnou územní převahu tedy měli domácí, Barcelona však mnohem více trápila obranu Málagy, V padesáté deváté minutě měl ideální příležitost na vedoucí gól Enzo Maresca, ten si naskočil na další pěkný centr Gámeze, jenže minul.

V pětašedesáté minutě šel úplně sám na domácí branku Afellay, Caballero však dokonale nechal nohu za sebou a nizozemského fotbalistu vychytal. Patnáct minut před koncem hlavičkoval z dobré pozice Juanmi, jenže se dostal k prudkému centru Elisea, jenže přestřelil.

O minutu později se dostali Blaugranas do vedení, z levé strany si hodil míč do středu Afellay a střelou na zadní tyč nedal Caballerovi šanci. Pro Afellaye to byla první ligová branka v dresu Barcelony. To samé se podařilo V pětaosmdesáté minutě mladíčkovi Bartrovi, který si naskočil na Alvésův centr od rohového praporku a hlavou rozvlnil síť.

V pokutovém území se k míči dostal Bojan, udělal rychlou kličku Gámezovi a vypálil, Caballero musel vytasit vynikající zákrok. V závěru si posledních pár minut v brance Málagy vychutnal veterán Arnau, který vystřídal Caballera a rozloučil se tak s aktivní kariérou, v bráně Málagy odchytal přes deset let. Musel řešit jednu složitou situaci, v poslední minutě se ho snažil překvapit Sergi Roberto, Arnau však byl na místě.

Málaga přesto podlehla doma Barceloně 1:3, hrál se poměrně zajímavý fotbal, ve kterém byli domácí lepší, ale dostali lekci z efektivity. Barca se tak rozloučila s ligovou sezonou, ve které získala titul, ještě jí čeká finále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Málaga se po fantastickém závěru sezony dostala na devátou příčku.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 a hurá na Manchester

Reagovat
FCBjhonysFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 1-Duda,-Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

v Barce budou všichni po oslavách ožralí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.20

Zajimalo kolik by tam bylo tak pred mesicem tak 1,25 na Barcu ?

Reagovat
PePiG7

1-2 Demichelis-Bojan,Afelay

Reagovat
smazaný uživatel

no zatím respekt

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 - Baptista 2 - thiago , Affe

Reagovat
delfin

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Barca opět ukázala kdo je ve Španělsku nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

C.Ronaldo dokázal že je lepší střelec jak Messi o 9 golů

Reagovat
Petřík-FCB

loni zase vyhral messi o 8 golů a to měl jen 1 gol z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, ale žadny rekord jako CR7 Messi nikdy nepřekonal

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc messi nehrává. a myslim že by si to ronaldo hned s messim vyměnil když vidí jeho týmové úspěchy

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 hral jen o 55 minut víc jak Messi tak nevim jestli by stihl dát tech 9 branek, když ještě většinu času Messi simuluje

Reagovat
smazaný uživatel

Randy daj si facku hneď...takéto primitívne komenty sem ani nedávaj radšej...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle neobstojí ani na tu nejblbější rodinnou besídku základní školy...

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze sa Kopy nestavil aj s tebou .. zase tu mohlo byt o cosi cistejsie ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele