38. kolo
21.05.2011 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Villarreal CF 1:0

Osasuna byla před posledním kolem šestnáctá a měla poměrně reálnou možnost sestupu, nakonec je však vše jinak. Domácí jednoznačně přehráli Villarreal a sezonu končí na neuvěřitelném devátém místě! Villarreal je i přes porážku čtvrtý a čeká ho předkolo Ligy mistrů. Jediný gól zápasu vstřelil Alvaro Cejudo.

Cejudo měl také první vážnější příležitost zápasu, jeho dalekonosná rána ovšem skončila těsně vedle levé tyče Diega Lopéze. Ve čtrnácté minutě nebezpečně hlavičkoval Damía, Lopéze však nepřekonal. O další čtyři minuty později mohl skóre zápasu otevřít také Camuňas, ten ale pro změnu přestřelil.

Ve třiadvacáté minutě přišly hned v závěsu dvě velké šance Osasuny, nejprve Diego Lopéz perfektně vychytal Pandianiho, hned o pár vteřin později pak také Kikeho Solu. Deset minut před přestávkou pohotově z hranice šestnáctky pálil Nekounam, ale branku netrefil.

Snad jedinou šanci Villarrealu v zápase měl ve čtyřicáté minutě Giuseppe Rossi, skvělým zákrokem ho ale vychytal gólman Ricardo. A hned z následného protiútoku domácí zaslouženě dali úvodní branku utkání, Francisci Puňal přihrál ve středu hřiště Cejudovi, jenže se z dobrých třiceti metrů opřel do míče, který zapadl přesně k pravé tyči branky hostů.

Po hodině hry mohl rozhodnout Camuňas, v dobré střelecké pozici ale netrefil míč ideálně, a tak si pro slabou střelu došel Diego Lopéz. Přesto Osasuna mohla být v klidu, ostatní výsledky se vyvíjely v její prospěch. Přesto Pamplona neponechala nic náhodě a snažila se rozhodnout, dvacet minut před koncem se krásně kolem svého bránícího hráče obtočil Kike Sola, jeho pohotová rána však skončila nad břevnem.

V nastaveném čase ještě mohli definitivně pojistit vítězství Osasuny Calleja a Puňal, ani neúspěch v těchto dvou příležitostech ovšem nemohl překazit radost ze záchrany, kterou Osasuna vybojovala za pět minut dvanáct. Nakonec dokonce končí na fantastickém devátém místě, to jen dokazuje, jak neuvěřitelně vyrovnaná tabulka La Ligy před posledním kolem byla.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

5,25? cítíte tam, že to je domluvený, nebo tam mám šoupnout 2 na tiket?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele