38. kolo
21.05.2011 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:2

Athletic v příští sezoně čeká Evropská liga, to bylo jasné už před dnešním zápasem na půdě Racingu. Baskové si však připsali cenné vítězství, které zařídili dvěma góly v rozmezí dvou minut Lopéz a Llorente. Za domácí odpověděl až v závěru Kennedy, na porážce Racingu to ale nemohlo nic změnit.

Domácí přitom začali skvěle, ještě v první desetiminutovce měli tři velmi dobré příležitosti, dvakrát se do zakončení dostal Giovani, jednou Rosenberg, se všemi pokusy si však poradil pozorný brankář Iraizoz. Další šanci měl ve dvanácté minutě stoper Henrique, jenž si naskočil na parádní centr od rohového praporku, jenže přestřelil.

Ve dvacáté první minutě poprvé zahrozili hosté z Bilbaa a hned z toho byl gól. Ke standardní situace z nějakých pětadvaceti metrů se postavil David Lopez a jak je jeho dobrým zvykem, zakroutil míč k přední tyči a nedal Toňovi v brance Racingu žádnou šanci. A hned o minutu později to bylo 2:0 pro Basky, k míči se v pokutovém území probojoval Fernando Llorente a zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě.

Racing po této dvouminutovce jakoby zchladila studená sprcha, jedinou výjimkou snad byla velmi dobře hrající dvojice Giovani - Rosenberg, první jmenovaný přihrával, druhý střílel a bylo z toho břevno. V poslední minutě prvního dějství se snažil chytře přehodit Toňa hostující Muniain, jenže přestřelil i branku.

Druhá půle nepřinesla tolik vzruchu jako ta první, přesto bylo k vidění několik zajímavých situací na obou stranách. Velkou možnost měl David Lopez, ke kterému se snesl centr Muniaina, střelec první branky však tentokrát minul. V sedmdesáté čtvrté minutě přišla další rána pro domácí výběr, po druhé žluté kartě byl vyloučen Francis Perez. I v oslabení však Racing dokázal alespoň snížit, na konečných 1:2 upravil po Lacenově přihrávce Kennedy.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Santander hraje blbě, tak proto si myslím že Bilbao vyhraje. Tip 0-2.

Reagovat
smazaný uživatel

TIp 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásne zakončenie parádnej sezóny... :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele