38. kolo
21.05.2011 22:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:3

Espanyol podlehl v posledním kole na domácím hřišti Seville 2:3, končí tak na slušném osmém místě. To Sevilla si výhrou zajistila pátou příčku a tedy výbornou výchozí pozici do Evropské ligy, které se příští rok zúčastní. O osudu utkání rozhodl dvěma góly Alvaro Negredo.

Sevilla se do vedení dostala už ve třetí minutě, byl to vůbec první gól celého osmatřicátého kola. Na centr Alejandra Alfara si naběhl Alvaro Negredo a nekompromisní střelou otevřel střelecký účet zápasu. Domácí mohli okamžitě vyrovnat, to by však musel Alvaro pálit přesněji.

Vyrovnat mohl také Pablo Daniel Osvaldo, ani on ale v dobré pozici branku netrefil. V poslední minutě první půle našel Luis Alberto přesným pasem Fréderica Kanoutého, která si již s takovýmito situacemi ví rady, Sevilla vedla 2:0.

Druhá půle patřila především domácímu Espanyolu, který se snažil hnát za vyrovnáním. V padesáté čtvrté minutě přišla kýžená první branka, na přihrávku Verdúho si naběhl Osvaldo a pohotovou ranou překonal Javiho Varase v brance Andalusanů.

Ernesto Galán mohl o pár minut později dokonce vyrovnat, v obrovské šanci však trefil jen tyč. A tak se znovu prosadil hostující kanonýr Negredo, ten tentokrát dostal perfektní přihrávku ze strany od Cácerese a podruhé v zápasem, celkem podvacáté v sezoně, rozvlnil síť. Snížit znovu mohl domácí Alvaro, Varase ale nepřekonal.

Espanyol se přesto dočkal zdramatizování souboje, Osvaldo oplatil gólovou přihrávku Verdúovi, tentokrát pálil záložník s číslem 10 a bylo to 2:3. Do konce zápasu se však již nic zajímavého nestalo, a tak Sevilla zvítězila v Barceloně na půdě Espanyolu 3:2. Posledních deset minut si zahrála také legenda Espanyolu Ivan De la Peňa, ten se tak loučil s aktivní kariérou.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele