38. kolo
21.05.2011 22:00 CET
3 : 4
(0:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Atlético Madrid 3:4

Atlético se se sezonou rozloučilo nádherným zápasem, ve kterém zvítězilo na půdě Mallorcy 4:3. Největší podíl na vítězství měl znovu útočník Sergio Aguero, který zaznamenal hattrick, na domácí straně se pro změnu dvakrát trefil Webó. Mallorca končí jen bod od sestupu sedmnáctá, Atlético je sedmé a zahraje si Evropskou ligu.

Hned první velká příležitost skončila úvodní brankou zápasu. Téměř od poloviny hřiště prošel až do pokutového území Aguero, počkal si na nejvhodnější čas na střelu a z úhlu propálil Aouateho. V sedmnácté minutě mohli Atleti vést o dvě branky, to by však musel Aguero tentokrát mířit přesněji.

V osmnácté minutě přesto druhá branka Atlética přišla, Mario Suárez vyslal dokonalou kolmici na Juanfrana, který z podobné pozice jako Aguero rozvlnil síť za izraelským brankářem Aouatem. Snížit mohl okamžitě Emilio Nsue, vynikající zákrok však předvedl David De Gea, který s největší pravděpodobností dnes chytal v dresu Atlética naposledy, španělský gólman je velmi blízko podpisu smlouvy s Manchesterem United.

Ve třicáté šesté minutě se ještě snažil hlavou prosadit Pierre Webó, ani on si ovšem na De Geu nepřišel, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2. Domácí se tlačili za gólem, Michael Pereira ale v obrovské příležitosti nedal. V devětapadesáté minutě dostala Mallorca další lekci z efektivity, na další Suárezovu perfektní přihrávku si naběhl Aguero, skvěle si míč zpracoval a kolem bránícího hráče domácích ho poslal do šibenice.

V šedesáté třetí minutě zblokoval De Guzmánovu dělovku z dálky rukou Valera a protože přitom stál v pokutovém území, kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Jonathán De Guzmán, který poslal De Geu na druhou stranu a snížil. V sedmdesáté první minutě Mallorca zdramatizovala vývoj utkání, na centr Gonzala Castra si naskočil Webó a zavěsil.

Jenže proti zápletce dnes byl jeden muž a jeho jméno je Sergio Aguero. Kun dostal další přihrávku ze středu pole, obešel tři protihráče, lehce si přehodil gólmana a do prázdné branky zakončil. Jak jednoduše to vypadá v podání Aguera! Domácí stačili již jen korigovat skóre na konečných 3:4, to když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Pierre Webó. Na výhře Atlética v nejkrásnějším utkání posledního kola La Ligy to však nic nezměnilo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele