Primera División souhrn - 22. kolo

02.02.2008, 22:07, aktualizováno 03.02.2008, 22:59
Komentáře a souhrny
Nečekaný konec má série osmi vítězných ligových zápasů v řadě v podání Realu Madrid, lídr španělské nejvyšší soutěže prohrál na hřišti nováčka UD Almería 0:2. Využila toho Barcelona, po hubené výhře nad Osasunou stáhla náskok na šest bodů. Výhry venku zaznamenaly Valencia, Sevilla a Espanyol, Villarreal a Atlético naopak doma uhrály jen bod.

UD Almería - Real Madrid 2:0

02.02.2008 20:00

Góly: 16. Juanito, 47. Álvaro Negredo (pen.)

Velké překvapení ze zrodilo v Andalusii. Domácí Almería si na stadionu Mediterráneo poradila s prvním celkem tabulky Realem Madrid a připsala si na své konto čtvrtou výhru v řadě. Real Madrid poznal jak chutná hořkost porážky po deseti zápasech bez prohry. Zasloužené vítězství Almeríe zařídili svými brankami Juanito a Negredo.

První velkou příležitost viděli diváci v šesté minutě, kdy Raul zpracoval dlouhý míč za obranu Almeríe, zkušený útočník poté pokoušel štěstí chytrým obloučkem přes brankáře Diega Alvese, míč však nakonec skončil na horní síti domácí branky. Almería vystrčila růžky poprvé až v 15. minutě a hned z toho byl gól, domácí fotbalisté rychle rozehrávali standardní situaci, po zmatku v pokutovém území se dostal k míči Juanito, který napálil míč k levé tyči, Iker Casillas sice předvedl skvělý zákrok, ten ovšem přišel až za brankovou čarou.

Po vstřelené brance se vnesl na kopačky domácích fotbalistů klid a také patřičné sebevědomí z čehož pramenily šance, jednu z nich neproměnil Ortiz, jenž nedokázal využít zaváhání Casillase. Další šanci měli domácí po rohovém kopu Corony, kdy hlavičkoval Crusat jen do rukavic brankáře Casillase. Ten ihned rozehrál, k míči se dostal Ramos, jehož těsně před pokutovým územím fauloval domácí gólman Alves a za svoje počínaní uviděl žlutou kartu. K přímému kopu se postavil Guti, jeho technický pokus levou nohou ale skončil těsně vedle levé tyče domácí branky. Ve 35. minutě se dostal za obranu Almeríe Robinho, který však nevyřešil situaci nejlépe a z velkého úhlu střílel je do připravených rukavic Diega Alvese. Na druhé straně pálil mimo Negredo. V závěru poločasu se dostal ke střele z dvaceti metrů Guti, s pokusem kreativního záložníka si ale poradil Diego Alves.

Do druhého poločasu skvěle vstoupili hráči Almeríe, po pěkné kombinační akci se dostal k míči Negredo a v pokutovém území ho složil k zemi Cannavaro. K nařízené penaltě se postavil sám postižený Negredo a bez problémů proměnil. Real se jen těžko prosazoval přes obranu Almeríe, ovšem když už se hráči "Bílého baletu" dostali do šance, vyhořeli na skvělém brankáři Alvesovi. Tak tomu bylo i v 55. minutě, kdy Alves výborně zneškodnil Raulovu hlavičku, poté si poradil i se střelou Robinha.

Patnáct minut před koncem našel střídající Balbao v pokutovém území Raula, jenž ani ve třetí gólové šanci neuspěl, když hlavičkoval nad domácí branku. Další střídající hráč Julio Baptista se dostal do šance tři minuty před koncem základní hrací doby, svůj pokus levou nohou však nasměroval jen do boční sítě. V závěru si už Almeriía svůj dvoubrankový náskok v klidu pohlídala.

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo La Coruña 0:1

02.02.2008 22:00

Góly: 36. Pablo Amo

Real Betis překvapivě prohrál na domácím stadionu z Deportivem La Coruňa. Depor se díky důležitému vítězství vyhoupl v tabulce po dlouhé době ze sestupových příček na průběžnou sedmnáctou pozici, Betis zatím zůstává čtrnáctý.

Fanoušci na stadionu Manuela Ruíze de Lopery se dlouho nudili, první smysluplnou akci viděli až v 17. minutě, kdy Manuel Pablo našel dobrým centrem Juana Rodrígueze, který však pálil nad branku domácího brankaře Ricarda. Ve 35. minutě šlo Deportivo do vedení, Coloccini našel přesným centrem Pabla Ama, jenž neměl problém trefit míč z voleje do odkryté branky. Domácí chtěli ihned vyrovnat, tečovaná rána Arza však skončila těsně mimo hostující branku.

V úvodu druhé půle namířil útočník Pavone svůj technický pokus vedle hostující branky. Na druhé straně pálil De Guzmán, jehož tvrdý projektil vyrazil Ricardo, následný pokus Juana Rodrígueze skončil těsně vedle domácí branky. V 57. minutě chyboval brankář Fabri, ovšem Pavone po přiťuknutí Edua nedokázal propasírovat balon na brankové čáře přes jednoho z branících hráčů Deporu do odkryté branky. Čtvrt hodiny před koncem se výborným zákrokem proti střele Juana Rodrígueze z malé vzdálenosti vytáhl brankář Ricardo.

O minutu později fauloval v pokutovém území Betisu stoper Juanito Lopa a rozhodčí Ontanaya López ukázal na penaltový puntík. K rozehraní pokutového kopu se postavil Juan Rodríguez, střelu krajního záložníka Deportiva k levé tyči však výborným zákrokem zlikvidoval Ricardo, který tak potvrdil svoje známé penaltové umění. Sevillský celek byl v útoku bezzubý, naopak hosté stále hrozili nebezpečnými protiútoky, jeden z nich zakončoval hlavou Bodipo, jehož pokus skončil na břevně domácí branky.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 0:2

03.02.2008 17:00

Góly: 60. Juan Mata, 72. David Villa

Valencia konečně vyhrála! Na stadionu Josého Zorrilly netopýři porazili domácí Valladolid brankami Maty a Villy 2:0. Klub z východního pobřeží Španělska tak poznal, jak chutná vítězství po devíti zápasech. Naopak Valladolid zaznamenal druhou porážku za sebou. Díky zisku tří bodů se netopýři posunuli v tabulce před svého dnešního soupeře na devátou pozici, nováček soutěže se propadl na třináctou pozici.

Valladolid šel do utkání s dobrou bilancí na domácím stadionu, kde naposledy prohrál koncem října. Ačkoli v úvodu utkání neměl brankář Valencie Timo Hildebrand příliš práce, tak domácí fotbalisté byli aktivnější. Ve větrném počasí si počkali fanoušci na stadionu Josého Zorrilly na první střelecký pokus do patnácté minuty, kdy Victor protáhl Hildebranda, německý brankář vyrazil míč na rohový kop. Další střelu si připsal Llorente, nejrychlejší střelec v historii La Ligy však vyslal směrem k Hildebrandovi jen slabý pokus, s nímž reprezentant Německa neměl problém. Od té doby začala vystrkovat růžky Valencia, do konce poločasu ale stihli netopýři vyslat směrem k domácí brance jen tři nepřesné střely.

Na začátku druhé půle přišel možná klíčový moment utkání, když Hildebrand fantastickým zákrokem vychytal Victora a udržel tak Valencii nad vodou. Po hodiny hry našel krásným pasem Marchena Matu, bývalý hráč Realu Madrid si míč skvěle zpracoval a přesnou střelou poslal Los Ches do vedení. Valladolid se pokusil ihned vyrovnat, aktivní Victor však pálil mimo a s Capdevilovým pokusem si poradil Hildebrand. Valencia znovu udeřila v 72. minutě, kdy se po přihrávce Arizmendiho prosadil Villa. Valladolid se do konce utkání zmohl už jen na nepřesnou střelu Ogbecheho.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 1:0

03.02.2008 17:00

Góly: 28. Ricardo Oliveira

Zaragoza neprohrála ve čtvrtém utkání v řadě a po výhře nad Bilbaem se posunula do horní poloviny tabulky. Jedinou branku zápasu dal ve 28. minutě Oliveira.

Domácí byli po většinu zápasu aktivnějším týmem a tři body si za svůj výkon zasloužili. V úvodu pálili nepřesně Sergio Garcia a Oliveira. Brazilský útočník se ze svého prvního nezdaru rychle poučil, ve 28. minutě ho centrem našel Milito a Oliveira pálil přesně k tyči - 1:0.

Athletic si v první půli nevypracoval ani jednu vážnější příležitost a situace se mu málem zkomplikovala chvíli po změně stran, kdy ho po hlavičce Milita zachránilo břevno. Až tato situace dala baskickému celku podnět k tomu zavelet do útoku a gólman Cesar se stal jednou z nejzaměstnanějších osob. Nejprve zneškodnil střelu Iraoly, pokus Yesteho šel mimo a stejný hráč poté znovu prověřil kvality Cesara. V 66. minutě se bývalý brankář Realu Madrid představil znovu a vytáhl vynikající zákrok proti střele Aitora Ramose.

Závěrečné minuty se nesly ve znamení domácí snahy pojistit náskok. K tomu měli blízko Sergio Garcia a Oliveira, jenomže prvně jmenovaný nastřelil břevno a Brazilec z dorážky orazítkoval tyč. Domácí premiéra Javiera Iruretyi tak dopadla dobře, na čemž nic nezměnilo ani vyloučení hostujícího Aitora Ocia z poslední minuty.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Sevilla FC 1:2

03.02.2008 17:00

Góly: 89. Beto - 45. Luís Fabiano, 84. Luís Fabiano

Sevilla se po dvou venkovních porážkách oklepala a veze si tři body ze hřiště Huelvy. Hrdinou utkání se stal kanonýr Luis Fabiano.

Hosté přijeli v hodně zdevastované sestavě, přesto byli v úvodu lepší. Pozornost Sorrentina nejprve zkoušel Capel, Fabiano poté pálil těsně mimo. Nejlepší střelec Primera Division byl hodně aktivní a s jeho dalším pokusem si poradil Sorrentino. Ve 40. minutě přišla pro hosty rána, Mosquera totiž dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Početní převahu mohl rychle využít Sinama-Pongolle, jenomže rozvlnil pouze boční síť. V lepší náladě odcházeli do kabin hosté, kteří šli ve 45. minutě do vedení. Opět se blýskl Luis Fabiano, když si zpracoval dlouhý pas od Poulsena, snadno se dostal do vápna a krásným obloučkem přehodil Sorrentina - 0:1.

Po změně stran znovu zahrozil Sinama-Pongolle, z výhodné pozice ovšem pálil vysoko nad. Navrátilec do svatyně Sevilly Andres Palop tak opět nemusel zasahovat. Hosté byli i v oslabení aktivnějším týmem a v 71. minutě hlavičkoval po centru Capela do tyče Renato. Recreativo odpovědělo pokusy Javiho Guerrera a Martina, druhý jmenovaný se pak představil v horším světle. V 81. minutě totiž sestřelil Poulsena a rozhodčí ze své kapsičky tasil červený trumf.

V 84. minutě tým Manola Jimeneze definitivně uklidnil Fabiano. Ten se jako první dostal k trestnému kopu Daniela Alvese a hlavičkou na přední tyč podruhé překonal Sorrentina - 0:2.

Domácí nesložili zbraně a v 89. minutě jim po centru Martinse dal naději Beto. V nastaveném čase poté vrhla Huelva všechny síly do útoku a pomoci svým spoluhráčům se vydal i Sorrentino. Sevilla získala míč a její fotbalisté postupovali dva na jednoho, počínali si ovšem příliš klidně a zakončení Fabiana stihl pokrýt vrátivší se Sorrentino.

Více informací k zápasu

Levante UD - Racing Santander 1:1

03.02.2008 17:00

Góly: 57. Riga Mustapha - 75. Aldo Duscher (pen.)

Poslední Levante potřetí v řadě bodovalo, tentokráte na domácím stadionu remizovalo s Racingem. Ztráta valencijského mužstva na předposlední místo však i nadále zůstává propastných devět bodů. Hráči Santanderu, kteří se v letošní sezoně perou o pohárové pozice, nebudou s bodem na hřišti nejslabšího účastníka letošní sezony příliš spokojeni, Racing ovšem i nadále zůstává šestý s dvoubodovým náskokem na sedmou Sevillu.

Aktivněji začali hosté, Colsa mířil po faulu Alvara na Smolarka z trestného kopu nad domácí branku stráženou Vladanem Kujovicem. Na druhé straně hřiště měl příležitost Riga, ani on však nemířil přesně. Následovala rána hostujícího útočníka Tchiteho, Kujovic byl na místě. Největší šanci prvního poločasu mělo domácí fotbalisté, Courtois našel přesným centrem Alvara, který v dobré pozici hlavičkoval těsně vedle branky Fabia Coltortiho.

Gólu se fanoušci na městském stadionu dočkali v 57. minutě, kdy Courtois nacentroval míč do pokutového území, po menším zmatku se dostal k míči Riga, který neváhal a tvrdou ranou poslal míč do sítě – 1:0. Levante to poté zkoušelo z dálky, ovšem jak Alvaro, tak Leon pálili nad branku Coltortiho. Patnáct minut před koncem Racing vyrovnal, David Castedo poslal v pokutovém území k zemi Alda Duschera, sám Argentinec si postavil míč a penaltu bez problému proměnil. Utkání tak nakonec skončilo zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Murcia 1:1

03.02.2008 17:00

Góly: 63. Luis García Sanz - 52. Jofre (pen.)

Atlético sice po dvou porážkách bodovalo, remíza z duelu s Murcii je však jistě pro madridský tým zklamáním. Nováček soutěže může být s bodem získaným na stadionu Vicente Calderóna určitě spokojený, i když se v tabulce propadl na osmnáctou sestupovou pozici. Klub z hlavního města zůstává v tabulce na čtvrtém místě.

Hosté zahrozili jako první v desáté minutě, kdy Jofre hledal výbornou přihrávkou Ivana Alonsa, ale domácí brankář Abbiati zachránil celou situaci velmi rychlým vyběhnutím. Domácí kontrovali o deset minut později po přihrávce Simaa nepřesným pokusem Aguera. Po půlhodiny hry vytáhl hostující brankář Notario dobrý zákrok proti střele Maxiho. Notario si poradil i s další střelou domácích, tentokráte od Motty. Tři minuty před koncem prvního poločasu se po přihrávce Maxiho dostal do velké šance útočník Aguero, talentovaný argentinský fotbalista však v dobré pozici hlavičkoval mimo bránu Murcie. Na druhé straně nastřelil po přihrávce Lucase útočník Goitom z velkého úhlu tyč!

Druhý poločas začal střelou Jofreho, se kterou neměl problém gólman Abbiati. Na druhé straně se vytáhl Notario rychlým vyběhnutím a skvělým zákrokem proti Agueremu. V 50. minutě stáhl v pokutovém území Atlétika stoper Eller hostujícího útočníka Alonsa a rozhodčí Lizondo Cortés neváhal nařídit pokutový kop. K penaltě se postavil Jofre, jenž střelou k levé tyči bez problémů překonal Abbiatiho a poslal tak Murcii do vedení. Hosté však z jednobrankového vedení radovali jen devět minut, střídající Luis Garcia se dostal za obranu Murcie a pěknou střelou levou nohou z osmnácti metrů vyrovnal na 1:1.

V 76. minutě měli hosté k dispozici přímý kop z osmnácti metrů, míč si postavil Ivan Alonso, který však mířil jen do připravených rukavic brankáře Abbiatiho. Krátce před koncem utkání spálil velkou šanci kapitán domácího mužstva Maxi, který se dostal za obranu hostí, ovšem svůj pokus z rohu malého vápna poslal nad branku brankáře Notaria, osamocený Forlan, který stál sám před hostující bránou bude Maximu ještě asi hodně dlouho spílat...

Více informací k zápasu

Villarreal CF - RCD Mallorca 1:1

03.02.2008 17:00

Góly: 27. Giuseppe Rossi (pen.) - 39. Angelos Basinas (pen.)

Smírnou remízou skončilo utkání na stadionu El Madrigal mezi domácím Villlarrealem a hostující Mallorcou. Žlutá ponorka nevyužila možnosti k většímu zkrácení náskoku na vedoucí Real Madrid a nepodařilo se jí udržet vedení proti bojovnému hostujícímu týmu. Oba góly padly po polemických pokutových kopech.

Villarreal nastoupil oproti původním předpokladům s obranou ve složení Ángel – Godín – Gonzalo – Capdevila. V záloze nahradil Caniho na křídle Cazorla. I v týmu Mallorcy došlo k řadě změn, místo Luxe šel do branky Moya, v úvodní obranné čtveřici se objevil na pravé straně hostující Lionel Scaloni, na opačné straně obrany naskočil Héctor a stoperská dvojice měla podobu Ramis – Ballesteros. Ve středové řadě překvapivě nenastoupil od začátku špílmachr Ibagaza, na pivotu hráli Basinas s Borja Valerou, po stranách Tuni a Jonas a v útoku doplnil Guizu Arango.

Hned ve 4. minutě zlikvidoval obrovskou šanci Diego López tváří v tvář Guizovi po pasu Aranga a o tři minuty později tentýž hráč pálil těsně vedle pravé tyče. Poté postupně převzal otěže zápasu do rukou Villarreal, což stvrdil ve 24. minutě ranou z hranice vápna Capdevila, ale Moya střelu zneškodnil.

Ve 27. minutě se už skóre měnilo. Cazorla mírně přifilmoval pád v pokutovém území a nařízenou desítku proměnil Rossi ve vedoucí gól Villarrealu a svůj desátý v této sezóně. Mallorca se do svého soupeře obula, rafinovaný centr Borja Valery s obtížemi chytil Diego López.

Ve 38. minutě došlo k dalšímu spornému momentu. Godín postrčil ve vápně Ballesterose a rozhodčí Rodríguez Santiago opět ukázal na penaltovou značku. Trest proměnil Basinas a vyrovnal stav na 1:1.

Do přestávky ještě nebezpečně hlavičkoval Godín a poté zahrozil křížnou střelou z šestnáctky Nihat, oba pokusy zneškodnil Moya, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Ani druhá půle nepostrádala zajímavé fotbalové momenty. Ve 49. minutě zneškodnil nadvakrát Nihatovu střelu Moya. Vzápětí střílel zdálky těsně vedle Cazorla. Poté během minuty shodně pálili do boční sítě Nihat a Tuni.

V 62. minutě spálil stoprocentní šanci Rossi po centru Ángela, když těsně minul bránu Mallorcy. O osm minut později nebezpečně centroval Cazorla, pak promarnil dvě šance na opačné straně Guiza, který nejprve po rychlém brejku zprava přestřelil a poté zcela sám před Lópezem neumístil hlavou do sítě skvělý centr vystřídavšího Ibagazy.

Podobnou a poslední velkou příležitost zápasu neproměnil v 80. minutě na druhé straně Guillermo Franco po pasu Caniho. Dělba bodů znamená před posledním utkáním pro hosty posun o dvě místa v tabulce, pro domácí setrvání na třetím místě.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 1:0

03.02.2008 19:00

Góly: 88. Xavi

Barca zdolala Osasunu, přiblížila se Realu Madrid na rozdíl šesti bodů, a znovu tak zdramatizovala letošní ročník Primera División. Osasuna si naproti tomu začíná nehezky zahrávat s pásmem sestupu, momentálně ji od něj dělí jen skóre.

Všechny diváky na první pohled upoutal žalostný stav trávníku, za který nesl vinu silný déšť z posledních hodin před zápasem. Přesto byl úvod zápasu svižný a k vidění bylo několik šancí na obou stranách. Za domácí nejvíce hrozil, jak jinak, Lionel Messi, který se postaral o první zaznamenání hodnou střelu, když levačkou po přihrávce Henryho mířil velmi nepřesně.

Osasuna kontrolovala Monrealem a jeho ranou do boční sítě, Messi nepochodil ani se svým druhým pokusem, proti brankáři Ricardovi neuspěl ani Henry, ani o pár minut na to Bojan. Za Barcu pak ještě Deco pálil hodně nepřesně, což byla taková symbolická tečka za aktivnějším začátkem.

Hráči obou celků jakoby sbírali síly a ve střední části prvního poločasu se nedělo prakticky nic zajímavého. Postupem času se Osasuna zatáhla a Barca se snažila využít získané územní dominance – jenže Henryho gól nebyl pro ofsajd uznán a když už se francouzský kanonýr nacházel v povolené pozici, vychytal ho parádním zákrokem Ricardo. Svým typickým sólem se přes několik hráčů prodral do pokutového území Messi, ale svou slabší (tedy pravou) nohou mířil nepřesně, krásnou akci Iniesty, Deca a Messiho pro změnu nedokázal zakončit Bojan, takže se odcházelo do kabin za bezgólového stavu 0:0.

Druhý poločas nabídl mnohem horší podívanou, než poločas první. Katalánci nevěděli, co proti pozorně bránícím hostům hrát, na rozmáčeném trávníku navíc vázly i jindy běžné kombinace. Za zmínku stojí snad jen střela Abidala, z 57. minuty, oživení ofenzívy Blaugranas dlouho nepřinášela ani střídání (Giovani za Henryho, Ronaldinho za Messiho a Xavi za Deca), naopak Pamplona postupně vyrovnávala hru a nebýt výborného Valdése, který skvěle zlikvidoval hlavičku Cruchagy, mohlo dojít ze strany domácích k nejhoršímu.

Nakonec to nejhorší potkalo hosty. Běžela 88. minuta, když fantastická akce Giovaniho připravila střelu pro Iniestu, jež byla zblokována přímo k nohám Xaviho, který chladnorkevně dopravil míč tam, kam bylo potřeba.

V zoufalém závěrečném náporu vychytal Valdés Javi Garcíu, a katalánský záložník Xavi se tak stal zachráncem nadějí na titul pro Barcu, Primera División bude letos ještě hodně zajímavá...

Více informací k zápasu

Getafe CF - Espanyol Barcelona 0:1

03.02.2008 21:00

Góly: 17. Jonathan Soriano

Espanyol ukončil sérii tří porážek v řadě a nejtěsnějším poměrem zvítězil na hřišti Getafe. Katalánský celek je v tabulce na skvělé třetí příčce.

Na Espanyol se poslední dobou valila jedna pohroma za druhou, když vypadl z domácího poháru, v lize podlehl Almerii, Valladolidu a Betisu a přišel o kapitána Tamuda. Ani v Madridu to nevypadalo nejlépe, barcelonský celek však přežil úvodní nápor Getafe a v 17. minutě sám udeřil. Navrátilci do sestavy Rufete a De la Peňa připravili šanci pro Jonathana a ten s přehledem překonal Abbondanzieriho - 0:1.

Pro domácí mohlo být ještě hůře, chvíli po inkasované brance však Abbondanzieri vytáhl Valdovu ránu alespoň na břevno. Následující minuty opět patřily domácím. Brankáře Casillu nejprve po špatném vyběhnutí zachránili obránci, proti střele Del Morala mu poté pomohla tyč. Tentýž hráč měl ještě jednu velkou příležitost, tváří v tvář gólmanovi ovšem po centru Lichta netrefil bránu.

Rovněž po změně stran byli aktivnější svěřenci kouče Michaela Laudrupa. Ti svého soupeře přestříleli, přežili šanci Jonathana a nadechli se k závěrečnému náporu. V 73. minutě bylo domácí velice blízko k vyrovnání. Po střele De la Reda nedokázal Casilla udržet míč a k dorážce se dostal Gavilan, ovšem hostující brankář jeho pokus vytáhl na břevno. Casilla poté málem daroval Getafe gól a musel děkovat Torrejonovi, že včas uklidil míč do bezpečí. Sedm minut před koncem se domácí marně dožadovali penalty po zákroku Martineze na Gavilana, a i díky tomu nakonec podlehli Espanyolu 0:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid22172346:1853
2.FC Barcelona22145341:1447
3.Espanyol Barcelona22116532:2439
4.Villarreal CF22123740:3439
5.Atlético Madrid22115636:2338
6.Racing Santander2297623:2334
7.Sevilla FC221021041:3032
8.UD Almería2295820:2132
9.Valencia CF22931024:3330
10.Real Zaragoza2278735:3529
11.Real Mallorca2269732:3427
12.Real Valladolid2276930:3427
13.Getafe CF22831127:3127
14.Real Betis2267923:3125
15.Athletic Bilbao2258919:2323
16.Osasuna Pamplona22651123:2823
17.Deportivo La Coruňa22651123:3323
18.Real Murcia2258920:3123
19.Recreativo Huelva22571018:3022
20.Levante UD22341517:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ještě nevyhrála, Osasuna jim to zadara nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak dneska to nešlo. Přeji všem antimadristům ať si to náramně užijí

Hala Madrid.

Reagovat
-Kopy-

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš zač a oprav si komentář, v návalu radosti a euforii tam máš malý překlep

Reagovat
smazaný uživatel

S takovyma blbama muze prohrat fakt jen tem z.....y Real.

Reagovat
alegre

Almería es mi alegría...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom kvůli tomu, že ti nevyšel tiket tady nemusíš blít.

Reagovat
smazaný uživatel

No jistě, proto je Real v čele ty matláku..

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu využít tenhle článek k pochválení?

Vždycky když vyhraje andaluskej tým (samozřejmě kromě sevilly ), je to příjemný! Tak snad dneska Betis nezklame...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon našeho týmu dnes neměl obdoby...Byl to výsměch madridské historii... Hráči neměli drtivou většinu zápasu snahu zvrátit vývoj, nebojovali o míče...Zakončení (když už nějaká ta šance byla) KATASTROFÁLNÍ. Plat za půl roku bych sebral katastrofálnímu Salgadovi, tragickému Gutimu, Sneijderovi (kterého po prvních třech kolech La Ligy úplně opustila forma), strašný byl taky Diara, Cannavaro opět zklamal a UBOHOST sama si dnes podala ruku s Raúlem...Schuster mě opět šokoval sestavou a svými reakcemi na průběh zápasu... Nevím proč hrál Salgado (???), napravo bych dal Torrese a nalevo Marcela a pokud nebyl úplně fit dal bych Drentheho, který není až tak skvělý na levym obránci, ale lepší než toto složení krajních obránců.. V poločase měl po zranění Nistelrooye nastoupit Soldado, měl obrovskou šanci ukázat se a myslím, že by se tak i stalo...Měl také přijít Drenthe, který by hru hodně oživil...Zkusil bych i Robbena!!! (Nebo dáváme 36 mega za hráče jenom aby měli naši lékaři co dělat a aby lavička byla dobře zahřátá?) Baptista může být hrdina z El Clasica, jak moc chce, ale jeho výkony šli taky dolu a tak moc žolíkem po vystřídání zrovna moc nebyl... Hráči a trenér zápas nezvládli, šokuje mě, že porazíme těžké týmy a s nováčkama děláme ostudu...Na rozhodčího se vymlouvat nechci, ale po faulu na Ramose, někdy kolem 20. minuty se mělo vylučovat ne pouze žlutá karta...ale za ten výkon jsme si stejně nic nezasloužili...BOHUŽEL SKANDÁLNÍ VÝKON ZE KTERÉHO MI BUDE JEŠTĚ HODNĚ DLOUHO BLBĚ A KTERÝ NEBYL HODEN MISTRA ŠPANĚLSKA. PS Omlouvám se všem Madridistům jestli jsem urazil jejich oblíbeného hráče, ale takhle jsem to dnes viděl

Reagovat
smazaný uživatel

To ja alespoň kritika !

Reagovat
alegre

Asi měli vsazeno ve Fortuně na vítězství Almeríe...

Reagovat
RMCF

Zas tak bych to nehrotil... U toho prvního golu tam cannavaro uklouzl, to mě docela sere protože mu to klouzalo pořád, když hráči Realu madrid zvolí špatnou obuv na zápas tak je to docela ostuda. U Robbena myslím že je dobře že ho tam nedal, už sme letos několikrát doplatili na to že hráč nastoupil nedoléčenej... Prostě te hře chybí jedna věc, bez kterí se proti silným týmům, které hrají ofensivně zatím obejdem, ale dobývat soupeřovu obranu tam playmaker prostě chybí,ale to ví každý kdo pár zápasů Realu letos viděl

Reagovat
-Kopy-

"Na rozhodčího se vymlouvat nechci, ale po faulu na Ramose, někdy kolem 20. minuty se mělo vylučovat ne pouze žlutá karta"

Tak to fakt ne, jasná žlutá, nic víc však, červená ani nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben dostal chřipku před zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvé názory se mi líbí . Přesto bych to neviděl tak dramaticky, je to prostě fotbal a domácí byli skvěle nabuzení.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol to najhorsi zapas Realu v sezone, boli aj horsie. Dnes pri Reale nestalo to stastie, co ho v niektorych zapasoch prevadzalo. Ale chcem napisat nieco ine. Problem Realu je okrem Raula aj absencia praveho zaloznika, ktory v tej hlavnej casti kadra chyba. A preto si myslim a na zaklade aj zapasov, kde tento hrac hral, ze Balboa je presne ten hrac, ktory by tam mal hravat a v zaklade. Uz v sezone 2005/2006, ked mal asi 19 rokov pri marodke vtedajsieho Realu par minut za Real odohral a javil sa vo vynikajucom svetle, ako jediny z mladeze sa prepracoval do Acka, spolu mozno este so Soldadom. Je to hrac, ktory vzdy ked hra prinesie vietor do hry a tu potrebnu priamociarost na pravej strane. A preto Balboa musi hravat, som rad, ze si to vsima Schuster, inak by ho vcera nepostavil a urcite si vsimol aj to, ze akonahle nastupil Real mal asi 3-4 tutovky.

Takze Balboa na hrad !

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, Salgado mas odohrate.

S obranou by som suhlasil, ale stale tu vsetci obchadzate Balbou ! Ten hrac sa hodi do zostavy ako nikto.

Urcite by som skusil Robbena, aj Soldada a opat Madridcanov vyzyvam, aby ste si uz uvedomili, ze Raul nepatri do zakladu.

Opat je tu dalsi dokaz a dokazy su kazdy zapas.

Jednoznacne zostava mala byt:

Torres Ramos Cannavaro Drenthe

Balboa Diarra Guti Robben

Rudo Robinho

miesto Gutiho mozno Baptista alebo Sneider, to je rozne podla formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som vcelku rád, že som bol v sobotu na plese

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mýho názoru je potřeba se nad tomhle výkonem zamyslet...Schuster musí uznat svojí vinu, ne se jenom vymlouvat, i hráči se musí zamyslet...Jenom doufám, že Ruud není ze hry na moc dlouho...nechci vydět na hrotu Raúla s žebrotou Saviolou nebo nemotorou v zakončení Higuaínem...S tim Robbenem máš asi pravdu, i když on snad už uplně OK je ne? Ty zranění mě fakt znepokojujou, obrana je v troskách.... Playmakera to fakt chce, doufám, že přijde na Diega, protože nikoho jinýho si v týhle pozici u nás nedovedu představit...Souhlasim taky s tim, že bránivý týmy neumíme zdolávat, ale velký týmy by to měly umět...A můžu tě ujestit, že jsem viděl 95 % zápasů Realu v sezoně, ale tohle jsem ještě neviděl a přirovnával bych to k zápasu na San Bernabeu s Huelvou v minulý sezoně (O:3!)

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná se vám to nějak rozpadat. Pepe dělal Realul obranu, Ruud útok. Ta liga ještě bude hodně zajímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná škoda, že bude reprezentační pauza...

Reagovat
RMCF

jj nechcu zas dělat chytrýho ale nedávno všichni začli mluvit o jasným titulu tak sem tvrdil že je liga ještě dlouhá a může nás potkat smůla v podobě zranění jednoho z trojice Iker, Raúl, Ruud a bude to hodně špatný, protož ani za jednoho není rovnocená náhrada... Ještě k tomu obrana taky na marodce. ale ten problem ze slabším(defensivnějšíma) týmama je tu od začátku sezony, jenom to vždycyk zatím Iker zázračně vychytal a Ruudovi tam pak něco spadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Každý chvilku tahá pilku, nikdo si snad nemohl myslet, že na konci března nebude o co hrát (možná kromě fcbéčka).

Reagovat
smazaný uživatel

mě nezmiňuj, už před tímhle zápasem jsem zase dostal na vás kuráž. Pořád si myslím, že už si to ujít nenecháte, ale doufám, že vám to Barca nedá zas tak snadno, jak se mohlo na konci zápasu v Bilbau znát. To bylo možná nejkatastrofálnějších 15 minut za poslední léta (snad jen úvodních 20 minut na Chelsea a stav 0:3 byl horší), takže se mi nediv, že mě to skoro zlomilo

PS: Ale je zvláštní, že když hraje Real hrozně, ale promění 2 šance ze tří, soupeř 6 gólovek zahodí, tak si tady kritiku nepřečtu a když hrajete jakž takž (musel jsem pracovat, ale co jsem viděl, tak jste měli vcelku tlak) a nepromění gólovky, tak je tady kritika až na půdu. Je to k zamyšlení a vede to k závěru, že vám jde asi opravdu jenom o ty výsledky a na hru házíte bobek ...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jde o přístup k zápasu. Nevím, co jsi včera viděl, každopádně to nebylo v pořádku. Ale teď jsem viděl váš únorovej los a jsem zase klidnej .

Reagovat
smazaný uživatel

jak už jsem psal - neviděl jsem všechno, takže je možné, že jste hráli hůř než obvykle ...

Reagovat
smazaný uživatel

Těch názorů o jasném titulu Realu tu bylo fakt hodně...

Reagovat
RMCF

kromě Diega bych si tam dokázal přestavit ještě Vaarta...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se Barcelonsti musi drzet za hlavu,ze neprivezli 3 body z Bilbaa.S zitrejsim vytezstvim by byla strata pouze 4body a tim i hustejsi atmosfera.

Reagovat
smazaný uživatel

Šest bodů taky není moc. Ale s těmi soupeři, co budeme mít venku to bude složitý....

Reagovat
RMCF

unorovej los máte pěkně hnusnej, tady se ukáže jak na tom fakt ste...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad aspoň ten Depor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň, že tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teda já to nechápu, tak my porazíme Espanyol a pak prohrajem s Deportivem...neskutečný

Ještěže nefandím Realu Madrid, to bych na ty prohry byla míň zvyklá a víc by mě to štvalo

VIVA EL BETIS MANQUEPIERDA

Reagovat
Xavi

S Espanyolem bez Tamuda, Kameniho a Moisése. Navíc jim trochu došel dech. Naopak Depor se zvedá!

Reagovat
smazaný uživatel

Depor je venku dobrej, skoro až neuvěřitelně, tak to není žádná ostuda , přece byste nemohli být před Valencií, to by už bylo přece moc ,

udělej si tenhle víkend a a ten příští čas a pojd s námi do sportbaru na Valencia-Betis a Betis- Real Madrid ve zlatý hvězdě je vždycky super atmosféra napiš po ICQčku

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, přijď, budeme se těšit (tu atmosféru většinou obstarávám já )

Reagovat
smazaný uživatel

Betis je s prominutim tak skurveny mancaft ze me na tom nic neprekvapuje.V tydnu jsem dal do tiketu 1 a ten mi stejne nevysel tak jsem tak uvazoval,ktery zapas by byl potencionalne dalsi a vysel mi Betis.Remiza?Ne tam bude 2.Nakonec byla.Spolu s Portsmounthem o jehoz vysledku 1:1 se mi dokonce i zdalo nejlepsi zapas na typovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster o Diarrovi : "He did a great job."

Jinak zdravotní problém má i Ramos !

Reagovat
smazaný uživatel

He did a great shit!

Reagovat
Radin

Je to jasné,tady na eurofotbale to byl takovej malej tah od fanoušků Barcelony,říct že je titul ztracenej a pak dělat ze všeho překvapení,kdyby to tak nebylo.Samozřejmě tomu co napsali,sami nevěří :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Alibisti, no...

Reagovat
smazaný uživatel

To píše ten pravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak píšu o ztraceném titulu v tomto roce, he?

Reagovat
-Kopy-

No tak koněčně, dočkali jsme se

Matinha se chytil, super, Villa snad taky už...Jen škoda, že to nikde nešlo...

Doufám, že todle vítězství nás dostane na koně a budeme stoupat tam kam patříme, tedy na čelo tabulky.

AMUNT VALENCIA!

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo, co je s Agüerem? Když odcházel ze hřiště, nevypadalo to s jeho kotníkem vůbec dobře!!

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Plasila nejak rychle dali do poradku,kdyz uz hraje a stihl uz i kartu.Jo moderni medicina.Jinak super Sevilla a Fabiano.Mel jsem ji v duelu proti Basilei v kurzu 2.5 a kluk usatej me nezklamal.Nevite nekdo co Barca jak vypada prubeh zapasu?Dik cau.

Reagovat
smazaný uživatel

ježkovy voči - Barca v poslední minutě gól

Reagovat
smazaný uživatel

Tu žlutou dosta lza to že se postavil metr před balon a hráč barcy ho do něj kopl

Reagovat
smazaný uživatel

to je v prdeli..v Spanielsku snezi ..mali by nieco pozicat do Harrachova

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je po minulem kole pro kluky s Osasuny silna kava.Uprime je mi jich lito.

Reagovat
smazaný uživatel

no co dodat uz som si chcel s chutou rypnuz ze Barca vyuziva zavahanie Realu a stahuje jeho naskok na pouhych 8 bodov. a ono mi to musi v poslednej minute pokazit radost.. nechcem sudit Barcu ako hrala pozeral som len poslednych 10 min kedze som vedel aky je stav ale podla vysledku to bol z jej strany asi opat chudobne

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas hrála Barca hodně dobře, měla šance, jen je proměnit. V druhém i kvůli terénu a simulacím Osasuny nic moc, ale díky bohu za tři body.

Reagovat
-Kopy-

to nebyli simulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Fauly to byly, ale né nijak velký, aby se ty hráči museli tak dlouho válet!

Reagovat
-Kopy-

Ale jo, jak Abidal ho sundal, tak to bylo jasné a potom dostal hlávku od Milita, taky jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

ak je to tak tak sa ospravedlnujem hovorim nevidel som

dik za ozrejmenie

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviii !!! Šestibodová ztráta na čelo, to už tak zle nevypadá. Ale ten los !

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej máte los?

Reagovat
smazaný uživatel

hrajem v Seville, pak v Zaragose a na Atleticu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

nooo ta kto bude hodně zajímavé..

Reagovat
smazaný uživatel

a este aj na reale

Reagovat
smazaný uživatel

To ale až ke konci. Teď nás čekají během měsíce ty tři těžká utkání venku.

Reagovat
smazaný uživatel

a budeme radi za 3 body z nich..zas ale ked sa vrati Samuel..to je uplne iny futbal

Reagovat
smazaný uživatel

preto nechapem tych fanusikov co pisu ze mame este kludne dobru sancu na tittul...jasne, mala sanca tu je...ale vzhladom na los a nasu formu moc velka nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Před sebou má Barca celých šestnáct kol. Vzhledem k tomu, že Realu bude docházet dech se mi nechce se věřit, že máme na titul minimální šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych vypíchnul těch -12 bodů v tabulce pravdy, což pro vás vzhledem ke hře venku znamená celkem problém.

Na čem jste to hráli? Jsem prvně myslel, že dojel Guti s hadicí .

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, Barca vyniká i ve vodním pólu, pač jinak než bazén ten trávník nazvat nelze

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

To byla katastrofa. Ale dojeli na to spíše hosté, všiml jsem si, že v klíčových momentech u naší branky většinou podklouzli, například Plašil...

Reagovat
smazaný uživatel

...nechcel po vcerajsku vyzerat ako debil sam

Reagovat
smazaný uživatel

pět minut (63.-68.) byl věkový průměr útočníků Barcelony 18.3 let

Bojan 17

Giovani 18

Messi 20

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna těch pět minut se nic nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí, jen jsem si pohrál s čísly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes 1, Zambrotta 3, Milito 2, Thuram 2, Abidal 4, Rafa 3, Iniesta 2, Deco 2.5, Messi 2.5, Henry 3, Bojan 3.

Giovani 2, Ronaldinho 3, Xavi 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Thuram aj 1...ved hral tak dobre ako uz dlho nie.velakrat zatahol brzdu v poslednej chvili

Reagovat
alegre

No ta 1 u Valdese, nevím, nevím...

Reagovat
-Kopy-

Jo Abidal byl nejhorší no...

Reagovat
smazaný uživatel

alegre: Chytil vše Zejména dvě gólovky ke konci...

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia sa uz zveda ..koeman bude zajtra mudry...ze uz nasli tu spravnu cestu..a nabuduce doma zas spravia hanbu

Reagovat
-Kopy-

Dneska nás zachránil Hildebrand, jenž zachytal skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

takze skor nahoda ako zasluzene vitazstvo?

Reagovat
-Kopy-

After a poor first half, goals from Juan Mata and David Villa gave los Ché all three points in a wet and windy José Zorilla Stadium.

The two goals will take the headlines, but the Valencia back four and keeper Timo Hildebrand played well to keep the home side at bay...

Líbilo se mi Koemanovo prohlášení po zápase: "We have to not become elated and continue to work because we still have to improve a lot."

Reagovat
-Kopy-

Tvrdě vybojované vítězství...Nikde to nešlo, tudíž jsem to neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

o tom to prece je. kdyz se to nedari tak to zlomit. kdyz se dari a pada to tam tak to umi kazdy blbec

Reagovat
smazaný uživatel

www.evertonfc.wgz.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele