Primera División - souhrn 22. kola

01.02.2013, 23:26, aktualizováno 03.02.2013, 22:53
Komentáře a souhrny
Barcelona remizovala ve Valencii a o bod navýšila náskok na Real Madrid, který neuspěl v Granadě. Toho využilo druhé Atlético Madrid těsnou výhrou nad Betisem. Tři body mají i Osasuna, Sevilla a Espanyol. Málaga jen remizovala se Zaragozou, poslední La Coruña prohrála v Getafe...

Real Sociedad - RCD Mallorca 3:0

03.02.2013 21:00

Góly: 55. Chori Castro, 70. Carlos Vela, 88. Diego Ifrán

Snaha Realu Mallorca o nastartování vítězné série v boji o záchranu musí počkat přinejmenším do příštího kola. Na půdě Realu Sociedad totiž ostrované neuspěli a odjíždějí s drtivou porážkou 3:0.

Ani nová jména, jako Fernando Tissone či Alan Hutton, v základní sestavě Mallorce nepomohla. Vše svým spoluhráčům podstatně ztížil Javi Márquez po půlhodině hry, když v rozmezí čtyř minut uviděl dvě žluté karty a musel jít předčasně do kabin. Do poločasu ještě hosté vydrželi, ovšem Sociedad přesilovou hru beze zbytku využil v půli druhé. Góly Castra, Vely a Ifrána se zasloužily o další neúspěch Mallorcy, která se z vítězství radovala pouze jednou za posledních sedmnáct zápasů.

Baskický celek od začátku herně dominoval, viditelně posílen sebevědomím po nedávné výhře nad Barcelonou a sedmizápasovou domácí neporazitelností. Góly sice zpočátku nepadaly, zato však soupeře donutili dostat do oslabení. Brankář Calatayud si v úvodní půlhodině poradil s pokusy Vely i Griezmannovou hlavičkou, ovšem poté přišlo klíčové vyloučení Márqueze. Záložník hostí nejprve ve dvacáté šesté minutě uviděl žlutou kartu za faul na Castra a jen o chvíli později zahrál zbytečně rukou a nedal rozhodčímu jinou možnost, než jej vyloučit.

Po změně stran tlak Sociedadu neustával a nejistá defenzivy Mallorcy brzy podlehla. V padesáté páté minutě se jako první prosadil Castro. Plně zaměstnaný Calatayud sice dokázal vyrazit Velovu střelu zblízka, ovšem Castro odražený míč z několika metrů pohodlně placírkou zasunul do brány. Trenér hostů Joaquín Caparros zareagoval nasazením Lópeze, jenž se vrátil na trávník po tříměsíční absenci. López před zápasem zkoušel vyhecovat své spoluhráče prohlášením o "válčení" a po jeho nástupu na hřiště si Mallorca dokázala náhle vypracovat první slušnou příležitost na vyrovnání. Kapitán José Nunes však hlavou brankáře Brava nepřekonal. Po tomto slibném momentu utnul Sociedad jakékoli naděje hostů druhou brankou v sedmdesáté minutě. Prosadil se nejlepší klubový střelec Vela, jenž využil Pardovy přihrávky ke skórování z deseti metrů.

Poté již bylo jen otázkou, kolik branek se Sociedadu povede odevzdanému soupeři vstřelit. Castro s Agirretxem oba své šance těsně neproměnili, a tak to byl Ifran, kdo dal výsledku konečnou podobu. Asistentem byl tentokrát Agirretxe, jenž Ifrana vybídl ke vsítění třetí branky zápasu do dolního pravého rohu branky. Vítězství posouvá Sociedad na osmé místo, jen tři body od čtvrté Malagy. Mallorca naopak zůstává v pásmu sestupu se čtyřbodovou ztrátou na záchranu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

03.02.2013 21:00

Góly: 61. Diego Costa

Další domácí vítězství Atlética Madrid znamená snížení náskoku vedoucí Barcelony na devět bodů. Zatímco ligový lídr pouze remizoval na hřišti Valencia, Atlético si poradilo s Realem Betis 1:0 brankou Diega Costy z druhé půle.

Hned zpočátku měl tři slibné příležitosti Arda Turan, ovšem neuspěl a utkání následně upadlo do neurovnané okopávané, v níž dominovaly obrany obou klubů. Vše náhle narušil brankář Betisu Adrián, když při rohu špatně odhadl výběh a nabídl na zlatém podnose gólovou šanci Costovi. Ten jí nepohrdl a svou jedenáctou brankou v sezoně poslal domácí do vedení, které již nepustili. Jubilejní dvacátá výhra v řadě na stadionu Vicenteho Calderóna je nevídaným počinem, především díky němuž se Atleti nachází na skvělém druhém místě.

Když se tytéž celky setkaly před dvěma týdny na stejném místě v ligovém poháru, vletělo Atlético do zápasu jako blesk a okamžitě si zajistilo vedení. Tentokrát však Betis úvodní smršť ustál. Nejdříve zahrozil Turan po práci Falcaa, ale jeho lobovaná střela byla nedůrazná. Adrián se pak musel ohánět dvakrát v krátkém sledu po dalším pokusu Ardy a následné prudké střele Gabiho z rohu. Do třetice se ve skvělé šanci ocitl Turan po rychlé narážečce s Cismou, ovšem i tentokrát jej zakončení neposlechlo a vůbec netrefil bránu.

Betis v první půli nepředvedl směrem dopředu téměř nic, ovšem dvanáct minut po změně stran se málem zničehonic ujal vedení, když Nacho poslal silnou střelu, která měla gólové parametry, ale Courtois si s ní poradil. Následně manažer Atlética Diego Simeone poslal na hřiště Costu za nevýrazného Adriána a brazilský kanonýr se mu téměř okamžitě odměnil, když s jeho přispěním vystřelil zdálky Falcao a Adrián měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Z následného rohu už ale brankář hostí kapituloval, a to po zbytečné chybě. Vypadnuvší míč jednoduše Costa hlavou doklepnul do odkryté branky a změnil dosavadní ráz utkání. Betis najednou musel vrhnout síly do útoku, což však do konce zápasu úspěšně nezvládl a blízko k vyrovnání byl jen po dalekonosné střele Péreze, která prosvištěla kolem Courtoisovy pravé tyče.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Barcelona 1:1

03.02.2013 19:00

Góly: 33. Éver Banega - 39. Lionel Messi (pen.)

Katalánský velkoklub mohl reagovat na další zaváhání Realu a v případě úspěchu tak navýšit svůj náskok na úhlavního rivala na úctyhodných osmnáct bodů. To se však Barceloně nepodařilo a ve výsledku může být za bod z Valencie ještě ráda.

Úvodní půlhodina byla z obou stran nejvíce ze všeho "rozkoukávacího" charakteru a časté nepřesnosti při rozehrávce v podstatě znemožňovaly vytvoření jakékoliv zajímavé situace. Čekání se však domácímu publiku přece jen vyplatilo: Soldadův centr odvrátil Piqué jen k nohám Banegy a argentinský středopolař z pokutového území bez větších problémů usměrnil mičudu do branky - 1:0.

Radost však domácí ekipě dlouho nevydržela. Konkrétně Pereira ve vápně nedovoleným způsobem poslal k zemi Pedra a sudí González bez váhání ukázal na penaltový puntík! Balón si postavil Messi a zkušeně srovnal na 1:1. Hostující tahoun tak zaznamenal již svůj 45. gól v sezóně, přičemž zároveň dokázal skórovat ve dvanáctém utkání v řadě, čímž tak opět ještě vylepšil svůj vlastní rekordní zápis.

Kdo po obrátce čekal výrazný nápor Blaugranas, musel být zklamaný. Soldado sice nedokázal hlavou z nadějné pozice zamířit přesně, ale tato situace měla sloužit pouze jako "pozvánka" na dění v dalších minutách. Krátce poté měl sice velkou možnost Fàbregas, avšak kulatý nesmysl poslal z obtížné pozice jen do boční sítě valencijské branky! Po hodině hry to byl střídající Canales, kdo vyslal na Valdése povedenou dělovku, strážce hostující branky si ale poradil! "Los Che" mohl těsně před koncem spasit Soldado, ovšem ani jemu nebylo přáno, neboť se mu do cesty postavil opět bezchybný strážce barcelonské branky!

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano 2:1

03.02.2013 17:00

Góly: 45. Ivan Rakitić, 54. Álvaro Negredo - 51. Alejandro Domínguez (pen.)

Tabulkou vzhůru stoupá Sevilla, která dokázala na domácím hřišti udolat Rayo Vallecano 2:1 a posunula se alespoň do středu tabulky, je jedenáctá právě za svým dnešním soupeřem. Skóre otevřel v nastavení prvního poločasu domácí Rakitić, hosté ale hned po návratu ze šaten dokázali srovnat krok a začínalo se odznovu. Rozhodl nakonec sevillský kanonýr Alvaro Negredo...

Na první pořádně zajímavý moment se v Andalusii čekalo jen pár minut, pak už musel Rubén hodně rychle vyletět z branky, aby dokázal zachránit situaci před dobíhajícím Negredem. V sedmé minutě chytil domácí brankář Beto balón do ruky poté, co mu ho přihrál jeden z vlastních obránců, a protože je taková věc samozřejmě zakázána, dostalo Rayo příležitost rozehrát nepřímý kop. Hosté však skórovat nedokázali, Delibašić totiž neprotlačil míč skrz hustou zeď domácích.

Ve třinácté minutě měli výjezdníci z Madridu další šanci, tentokrát už ze hry, když Fuegovu ránu tečoval Fazio a gólman Beto se musel pořádně činit, aby vyškrábl míč směřující přesně k tyči. Rayo bylo i nadále nebezpečnějším týmem, další šanci připravil Delibašić pro Lasse, ten však nepochopitelně prováhal možnost zasunout míč podél Beta a poté už byl zblokován. Po půlhodině hry přišly šance na obou stranách, nejprve skvěle vyrazil Trashorrasovu bombu Beto, na druhé straně pak dloubal merunu přes Rubéna Negredo, jeho zakončení však dokázal na brankové čáře dostihnout jeden z obránců.

Prakticky totožná situace se navíc opakovala i o dvě minuty později, tentokrát už sice Negredo svou střelu pronásledoval a snažil se doklepnout míč do sítě, ještě před ním to ovšem znovu stihli hosté. Sevilla se přesto nakonec do kabin odebírala za příznivého stavu, ve třetí minutě nastavení totiž Rubém vyběhl z brány, odkopem trefil Negreda a Ivan Rakitić ho pak pohodlně přehodil.

Andalusané ovšem nevedli příliš dlouho, protože už po pěti minutách druhého dějství fauloval ve vlastní šestnáctce Navarro a hosté kopali penaltu. Tu s naprostým přehledem proměnil Chori Domínguez a začínalo se zase od začátku. Jenže domácí také reagovali velmi rychle, dokonce jim to trvalo ještě kratší dobu. Už za tři minuty zakombinovali na pravé straně Navas s Cokem, ten poslal před branku přesný přízemní míč a Alvaro Negredo patičkou rozvlnil síť. Sevilla pak mohla ještě navýšit své vedení, jenže Reyese vychytal Rubén a při doárážce Negreda si na gólmana zahrál zase Amat. V nastavení ještě uviděl druhou žlutou kartu Rakitić a byl vyloučen, Sevilla však i tak porazila Rayo 2:1.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Zaragoza 1:1

03.02.2013 12:00

Góly: 23. Isco (pen.) - 13. Hélder Postiga

Další domácí ztrátu zaznamenala Málaga, která dnes v poledním klání pouze remizovala na vlastním stadionu se Zaragozou a ztrácí tak další cenné body v boji o Ligu mistrů. Domácí museli dohánět už od začátku, když inkasovali už ve třinácté minuta z kopačky Postigy. Už o deset minut později sice dokázal z penalty srovnat Isco, více už však Málaga nestihla...

Domácí si hned od úvodního hvizdu vypracovali jasnou územní převahu, drželi míč více na svých kopačkách a snažili se vymyslet, jakým způsobem by se dala obrana Zaragozy přelstít. Jenže byl to právě gólman Málagy Caballero, kdo jako první lovil merunu ze své sítě. Hosté rozehráli svůj rohový kop nakrátko, Fernández pak poslal balón před bránu, kam si naběhl nikým nehlídaný Hélder Postiga a z voleje dokázal rozvlnit síť.

Uběhlo však jen deset dalších minut a začínalo se odznovu. To zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Paredes, uviděl žlutou kartu a co je hlavní, nařízenou penaltu bez sebemenších potíží proměnil Isco, když poslal Roberta na opačnou stranu a srovnal. Zaragozu mohl opět do vedení poslat Romero, jenže z úhlu zamířil jen do boční sítě. Ve třicáté čtvrté minutě měli obrovskou šanci dostat se do vedení také domácí, když rohový kop propadl až na zadní tyč k Iscovi, ten však trefil jen břevno.

Další možnost měla Málaga po dobré kombinaci Joaquína s Gámezem na pravé straně, po které se druhý jmenovaný hnal sám na Roberta, toho ale překonat nedokázal. Poté se oba celky ofenzivně trochu odmlčely, další gólové příležitosti byly k vidění až po hodině hry. To nejprve Apoňovu ránu vyškrábl Caballero na tyč, domácí gólman pak měl ještě práci i se zakončením Rodrígueze, to už však byla o poznání méně nebezpečná situace.

Zaragoza hrála skvěle, favorizovaného soupeře přehrávala a k vítězné trefě byla stále o něco blíže. Apoňo znovu střílel, tentokrát ze standardní situace, ovšem těsně minul horní růžek branky. Oba týmy pak v závěru zápasu měly ještě jednu možnost, ovšem Saviolova střela byla zblokována, Postigův zásah zase přišel z ofsajdu. V nastavení ještě uviděl druhou žlutou kartu hostující José Mari a musel předčasně pod sprchy, na remízovém výsledku už to ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Madrid 1:0

02.02.2013 22:00

Góly: 22. Cristiano Ronaldo (vl.)

Nový trenér Granady Lucas Alcaraz si snad ani lepší premiéru na lavičce andaluského mužstva vysnít nemohl, jeho svěřenci dokázali nemožné a díky vlastnímu gólu Cristiana Ronalda si zapisují proti Realu tři body!

Bílý balet nezačal špatně a bez větších problémů si vytvářel územní převahu. Po dvaceti minutách ovšem z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Torjeho rohový kop na bližší tyči nešťastně tečoval Cristiano Ronaldo tak, že kulatý nesmysl skončil za zády Diega Lópeze - 1:0. Ten samý hráč mohl ještě do konce první půle dvakrát srovnat krok, ani jednou však z volného přímého kopu nezacílil do branky.

José Mourinho na tento stav hned na začátku druhého dějství reagoval a místo dvojice Khedira - Higuaín se do hry podívali Benzema s Callejónem. Ronaldo zakrátko vybídl francouzského reprezentačního kanonýra podařeným centrem, ani tentokrát se však číslice na ukazateli skóre neměnily. O slovo se přihlásila i sama hostující superstar, ovšem Toño si s nedůrazným pokusem věděl rady.

Těsně před koncem však mohlo být přeci jen vyrovnáno. Po chybě domácí obrany se hnal na strážce granadské branky Callejón, Toño ale jeho snahu parádním zákrokem zneškodnil a Benzema následně z úhlu minul téměř prázdnou branku.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Levante UD 3:2

02.02.2013 20:00

Góly: 41. Vicente Iborra (vl.), 67. Cristhian Stuani, 69. Sergio García - 47. Rubén García, 87. Obafemi Martins

Své zlepšení znovu potvrdil a na naprosto klíčové vítězství dosáhl dnes Espanyol, který přestřílel doma Levante poměrem 3:2 a od zóny sestupu už ho nyní dělí slušných pět bodů. Oba celky se jednou trefily na krátce kolem poločasové přestávky, rozhodující však nakonec byla dvouminutovka mezi osma a devětašedesátou minutou, kdy domácí udeřili hned dvakrát...

Po opatrných testovacích úvodních minutách se po chvilce pořádně začalo hráč, v osmé minutě byla k vidění první obrovská šance zápasu. To Barkero ideálně načasoval dokonalou průnikovou přihrávku na Martinse, ten ve sprintu obešel vyběhnuvšího gólmana Casillu, jenže jeho zakončení dokázal neuvěřitelným způsobem ve skluzu na brankové čáře zastavit Moreno. Míč se pak dostal znovu k Martinsovi, ten ovšem přestřelil.

Po půlhodině hry poprvé výrazněji zahrozili také domácí, ti se rychlou akcí na jeden dotyk dostali až do šestnáctky, ovšem přestože na zakončujícího Longa už zívala prázdná branky, útočník Espanyolu byl ve velice těžké pozici a nedokázal zamířit přesně. Ve čtyřicáté první minutě se domácí celek dostal do vedení, když ze standardní situace pěkně nacentroval Simao a zmatený hostující tandem Iborra - Navarro si srazil míč do vlastní sítě.

Stav 1:0 ovšem dlouho nevydržel, Levante totiž vstoupilo do druhého dějství ve velkém stylu. Hlavičkujícího Barkera ještě povedeným zákrokem vychytal Casilla, čtyřicátá sedmá minuta už však přinesla kuriózní vyrovnání. Dlouhý odkop Rodase absolutně podcenil Colotto, nešťastně ho prodloužil přímo na hlavu Rubéna a ten pohotovou hlavičkou srovnal. Po hodině hry už mohl Espanyol znovu vést, Simaův pokus z volného přímého kopu ale vytěsnil Munúa nad břevno.

Přesto se domácí nakonec radovali. Běžela osmašedesátá minuta, když z pravé strany výborně odcentroval Sergio García, na zadní tyč si naběhl Christian Stuani a hlavou dopravil vysoký míč do sítě. Uběhla navíc jediná minuta a bylo to už o dvě branky, tentokrát si Stuani s Garcíou pozice prohodili, první jmenovaný přihrával a ten druhý levačkou překonal Munúu. Hosté už stačili pouze snížit, když se krátce před koncem utrhl obraně Espanyolu Martins a samostatný nájezd zakončil úspěšnou trefou. I přes jeden obrovský závar před Casillovou svatyní ale více Levante nestihlo a na půdě Espanyolu tak prohrálo 2:3.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo La Coruña 3:1

02.02.2013 18:00

Góly: 25. Diego Castro (pen.), 81. Álvaro Vázquez, 84. Adrián Colunga - 12. Pizzi (pen.)

Deportivo nedokázalo využít téměř hodinu trvající přesilovku a po třetí porážce v řadě zůstává na samotném dně tabulky. Getafe naopak ukončilo svou dlouhotrvající šňůru bez vítězství, na které v Primera División čekalo už od 1. prosince, a usadilo se naopak v klidném středu tabulky. Domácí přitom měli v zápase o dost těžší situaci než soupeř.

Utkání se pro Getafe totiž vyvíjelo nejhůře, jak mohlo. Po deseti minutách hry totiž dostal červenou kartu gólman Moyá, který fauloval ve vápně Rikiho, jenž by byl jinak ve vyložené šanci. Do branky tak musel Jordi Codina, ten však nařízenou penaltu zahrávanou Pizzim polapit nedokázal.

Domácí ovšem po pětadvaceti pěti minutách hry také kopali penaltu, když Evaldo trochu nešikovně zezadu drcl do zad pronikajícího Barrady. Diego Castro si pak počkal, na jakou stranu si brankář Aranzubía skočí, a poslal míč na opačnou stranu. Do poločasu se ještě mohli trefit hostující Pizzi a Riki, ale neuspěli.

Ve druhém dějství byli Azulones i v oslabení o něco lepším týmem. Po hodině hry se prosadil Colunga, nedokázal ale následně překonat Aranzubíu. V 71. minutě si zase zamariášoval sudí Jose Luis Paradas Romeo, jenž tasil už podruhé v zápase červenou kartu - Aguilar si přece jenom vůči Borjovi počínal poněkud ostřeji, a počet hráčů se tak vyrovnal.

Getafe chytlo šanci za pačesy a strhlo v posledních deseti minutách vítězství na svou stranu. Nejprve vyslal Barrada nabíhajícího Álvara, který nechytatelnou střelou pravačkou k tyči poslal domácí do vedení. A o pár chvil později Barrada přihrál do vápna na Colungu, jenž se zbavil svého strážce a pod břevno v poklidu zavěsil.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Celta Vigo 1:0

02.02.2013 16:00

Góly: 55. Emiliano Armenteros

Stejně jako před dvěma týdny proti Deportivu, i tentokrát dokázala Pamplona před vlastními fanoušky zabrat a zásluhou Armenterose porazila oslabené Vigo. Galicijci se tak momentálně propadli na sestupové příčky.

Hostující družina se musela, vinou disciplinárních trestů, obejít bez Augusta Fernándeze a Michaela Krohn-Dehliho, přičemž absence obou režisérů středu pole byla od prvního fouknutí do píšťalky patrná. Cedujo poslal ve dvacáté druhé minutě do vápna přesný centr, ovšem Armenteros hlavou branku nenašel. Vzápětí se spolupráce opakovala, argentinský středopolař ale mířil jen do břevna Varasovy branky.

Ojedinělou možnost si na druhé straně vypracoval Oubiña, avšak na pozorného Andrése Fernándeze recept nenašel. Jinak se ale pokračovalo dle pamplonských not. Ještě do přestávky měl dvě šance Cedujo, strážce hostující branky se mu však překonat nepodařilo.

Po příchodu z kabin netrvalo dlouho a Osasuna se po zásluze dočkala. Lolo hlavou prodloužil rohový kop k Armenterosovi, jenž si už tentokráte počínal naprosto bezchybně - 1:0. Po tomto momentu domácí strana paradoxně ubrala plyn a soustředila se především na zadní vrátka, ani to však celku z "olivového města" nepomohlo a vyjma neškodných pokusů Lópeze, Parka a Demidova si nic nevytvořilo.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Athletic Bilbao 2:2

01.02.2013 21:30

Góly: 8. Javi Guerra, 15. Alberto Bueno - 22. Óscar de Marcos, 50. Markel Susaeta

Pořádně konkurenceschopným týmem se snad konečně stává Athletic, který protáhl svou sérii neporazitelnosti na tři náročné zápasy. Na půdě Valladolidu přitom prohrával brzy už 0:2, když se trefili Guerra a Bueno, ještě do poločasu ovšem dokázal snížit De Marcos a krátce po přestávce srovnal Susaeta.

Utkání začalo poměrně zostra, oba týmy se rychle rozkoukaly a hrál se docela zajímavý fotbal. Jako první se vedení v zápase mohli ujmout hosté, jenže Susaeta zamířil těsně vedle levé tyče Hernándezovy brány. V osmé minutě už první branka padla a radovali se z ní domácí. Akce začala u Buena, jenž dobře vystihl rozehrávku baskického celku, rozdal míč doprava na Rukavinu, který prudce odcentroval do vápna a hlavička Javiho Guerry už skončila v síti...

Athletic se ocitl velmi blízko vyrovnání po čtvrthodině hry, když zprava skvěle odcentroval Susaeta a zakončujícího Aritze Adurize dělily od gólové radosti centimetry, takto z toho byla jen branková kontrukce. A Valladolid hned z protiútoku udeřil podruhé, když Guerra sice ještě svou ranou Iraizoze nepřekonal, po následném centru už se však prosadil Alberto Bueno. Athletic se zpátky do zápasu vrátil o sedm minut později, to znovu přesně odcentroval Markel Susaeta a Oscar De Marcos se svým přesně mířeným volejem nemýlil.

Hosté byli aktivní, z dálky zkoušel štěstí Herrera, bohužel pro Athletic však trefil jen prostředek branky. Na druhé straně zase pálil Larsson, míč ale skončil mimo tři tyče. První poločas pak zakončil rugbyový pokus Peňi... Úvodní minuty druhého dějství nabídly hodně vzruchu, jen pár sekund po návratu ze šaten promarnil obrovskou příležitost domácí Bueno, když trefil jen tyč.

Uběhly jen dvě minuty a velkou možnost měli také hosté, po kombinaci Herrery s De Marcosem a zakončení druhého jmenovaného však fantasticky zasáhl gólman Hernández. V padesáté minutě přišlo to, co si hosté z Baskicka asi zasloužili a o co se výrazně snažili, totiž vyrovnání. A zaslouženě se radoval nejlepší muž na trávníku Susaeta, který si počkal po rohovém kopu na zadní tyči, Aduriz k němu ideálně prodloužil míč a na Susaetu už zbyla jednoduchá úloha.

Hra se po tomto momentu trochu uklidnila, remíza přeci jenom nebyla špatným výsledkem pro ani jeden celek. Athletic ale i tak mohl dvacet minut před koncem rozhodnout, jenže Adurizovo zakončení branku domácích těsně minulo. Stejně se na opačné straně hřiště vedlo také Guerrovi, a když v poslední šanci zápasu vychytal Hernández Susaetu, rozdělily si oba týmy body za remízu 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona22192172:2559
2.Atlético Madrid22162443:2150
3.Real Madrid22134554:2143
4.Málaga CF22106634:2036
5.Real Betis22112931:3435
6.Valencia CF22104831:3534
7.Rayo Vallecano221111031:3834
8.Real Sociedad2296735:2833
9.Levante UD22103928:3333
10.Real Valladolid2285932:2929
11.Sevilla FC2285929:3029
12.Getafe CF2285928:3629
13.Athletic Bilbao22751029:4226
14.Espanyol Barcelona2267926:3425
15.Real Zaragoza22731222:3124
16.Granada CF22651119:3223
17.CA Osasuna22561118:2621
18.Celta Vigo22551221:2720
19.RCD Mallorca22451322:4217
20.Deportivo La Coruña22371227:4816

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (622)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele