Primera Division - preview 22. kola

05.02.2011, 10:35, aktualizováno 06.02.2011, 08:13
Previews
Jenom tři zápasy se dnes hrají v rámci španělské Primera Division. Pod tlakem je Real Madrid, který hostí Real Sociedad a po včerejší výhře Barcelony si nesmí dovolit žádné další zaváhání. Valencie hraje s Herculesem a může potrestat zaváhání Villarrealu, své šance na Ligu mistrů chce proti Malaze oživit Seville...
Sevilla FC - Málaga CF  (neděle 17:00)
V rámci 22. kola španělské Primera División na sebe narazí dva týmy s opačnými starostmi. Zatímco domácí Sevilla chce i v dalším ročníku nahlédnout do evropských soutěží, hostující tým z Málagy by rád setrval v 1. španělské lize.

Sevilla nyní se třiceti body zaujímá v tabulce sedmou příčku a na umístění zaručující start v evropských pohárech ztrácí pět bodů. Málaga se s osmnácti body krčí na posledním místě. K jistotě na setrvání v nejvyšší španělské soutěži chybí hráčům hostující Málagy pět bodů. Obě mužstva potřebují v tomto utkání bodovat, nejlépe ziskem plného počtu bodů. Z posledních tří vzájemných střetnutí na hřišti Sevilly se jednou radovali hráči Málagy, jednou domácí tým a jednou zápas skončil remízou. V zápase jsou tedy šance obou kádrů více než vyrovnané.

Forma obou týmů v posledních zápasech, budeme-li brát v úvahu i pohárové utkání, je mírně na straně hráčů domácího celku. Sevilla se v posledních šesti střetnutí dvakrát radovala z vítězství, jedenkrát remizovala a třikrát odešla poražena. Hostující Málaga se mohla radovat pouze v jednom případě, jedenkrát se ji podařilo remizovat a čtyřikrát okusila hořkost porážky. I skóre z posledních utkání favorizuje domácí tým. Seville se podařilo skórovat jedenáctkrát a inkasovat devětkrát, hostující mužstvo z Málagy dokázalo vstřelit pouze osm gólů a čtrnáct jich obdrželo.

Trenér Sevilly do zápasu nemůže počítat kvůli karetnímu trestu s Mouhamadoem Dabem a Sergiem Sanchezem. V utkání se zřejmě neobjeví ani Renato. Na straně Málagy do klání nezasáhne pro zranění Ruben a Jesus Gemez, naopak do sestavy se vrací Martina Demichelis a Helder Rosario.

Favoritem utkání jsou hráči domácí Sevilly, ovšem jak nám ukázala vzájemná bilance z posledních klání na hřišti domácího celku je vyrovnaná. Domácí tuto sezonu nepotvrzují na sto procent svojí kvalitu, ale mají jasný cíl dostat se na příčky zajištující start v evropských pohárech, a proto budou chtít na svém hřišti naplno bodovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (neděle 19:00)
Po postupu do finále Copa del Rey hostí Real Madrid na svém hřišti baskický San Sebastián. Bílý balet bude chtít přebít hořkou vzpomínku na ztrátu tří bodů na hřišti Osasuny a neztratit byť jen teoretickou šanci na ligový titul. Útočně naladění hosté zase půjdou o evropských pohárech.

Navarrská Osasuna připravila Realu druhou letošní ligovou porážku, její kolegové ze San Sebastiánu ji budou chtít napodobit. Vede je k tomu přesvědčení, že už v prvním vzájemném zápase se Real na vítězství na stadionu Anoeta velice nadřel a obecně mužstvo vedené José Mourinhem vykazuje známky únavy zejména po semifinále španělského poháru.

Real přivítá svého soka po čtyřech letech a přes dosavadní nepříznivý vývoj šampionátu neskládá ruce do klína. Mourinhovi bude chybět Ramos pro karty, Higuaín pro zranění, stejně jako Pepe, který sice trénuje, ale na zápas to ještě není. Po chřipce se vrací naopak do základu Marcelo.

Základní jedenáctka Bílého baletu bude mít v brance Casillase, před ním obranu ve složení zleva Marcelo - Carvalho - Albiol - Arbeloa. Na pivotu budou hrát Khedira a Xabi, který se představí proti svému bývalému mužstvu. Ofenzivní čtveřice bude mít standardní podobu s Ronaldem a Di Maríou na křídlech, s Ozilem na spojce a Benzemou na hrotu.

Trenér "txuri urdin", Uruguayec Lasarte, nemůže na poslední chvíli počítat s Aranburuem, který se zranil. Do hry může zasáhnout čerstvá posila Demidov, nakloní-li se kouč k obrannější verzi. Mezi tři tyče se postaví Bravo, obranná čtveřice zahrne Antosegiho a Mikela Gonzáleze na stoperu a De la Bellu a Estradu na becích. Elustondo a Rivas zastanou střed zálohy, talentovaní Griezmann a Xabi Prieto budou hrát na křídlech. Zurutuza se představí na podhrotu a na špici útoku nastoupí veterán Tamudo.

Zápas mezi Realem Madrid a Realem Sociedad San Sebastián začne v 19.00 CET úvodním hvizdem rozhodčího Ramíreze Domíngueze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Hércules CF  (neděle 21:00)
Valencie hostí v rámci 22. kola nejvyšší španělské soutěže mužstvo Herculésu. Domácí se nyní nacházejí na příčkách zajišťující start v předkole prestižní Ligy mistrů, na druhé straně hosté zaujímají pozice nedaleko od sestupových vod.

Domácí hráči Valencie se nyní nachází na čtvrté příčce, která jim zajišťuje předkolo Ligy mistrů. Jejich cíl je rozhodně vyšší a to v podobě přímého postupu do této prestižní soutěže. K tomu jim chybí dosažitelné čtyři body. Naopak hosté z Herculésu se nachází čtyři body nad sestupovými pozicemi. Poslední vzájemné střetnutí na hřišti Valencie vyznělo lépe pro domácí a podobný výsledek lze vzhledem k umístění obou týmů předpokládat i v tomto utkání.

Forma z předchozích šesti klání je na straně Valencie. Podařilo se ji čtyřikrát zvítězit, jedenkrát remizovat a pouze v jednom případě odešla ze střetnutí jako poražený celek. Dokázala vstřelit dvanáct branek. Obdržela sice devět gólů, ale jejich střelecká potence je natolik velká, aby mohla hostující tým přestřílet. Hércules dokázal v posledních šesti utkání pouze jednou zvítězit, jednou remizovat a čtyřikrát odešel z hřiště jako poražený. Jeho skóre 4:12 svědčí o tom, jak má tento tým v posledních střetnutích problém s koncovkou. A proti takovému klubu, jakým Valencie je, to budou mít hosté z Hérculesu se prosadit velmi těžké.

Pro zranění nemůže trenér domácích počítat s Davidem Albeldou, Juanem Matou, Moyou a Césarem Sanchezem. Karetní trest si odpykávají Tino Costa a David Navarro. Za hosty nenastoupí z důvodu zranění Noe Parmarot, Abraham Paz a Olivier Thomert. Karetní trest nedovolí nastoupit Franciscu Farinosovi.

I přes značnou absenci hráčů Valencie je stále domácí celek favorit tohoto utkání. Ve hře jsou totiž tři body, které by Valencii posunuly blíže přímému postupu do milionářské Ligy mistrů. Vyhlídky Hérculesu na tento duel nejsou moc dobré, ale domácí hráči zápas nesmí rozhodně podcenit. Hércules by totiž v případě plného bodové zisku už výrazněni odskočil od sestupových pozic.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.25 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
Dnes ve večerních hodinách přivítá Osasuna Pamplona Mallorcu. Domácí hráči budou chtít navázat na velký úspěch z minulého kola, kdy se jim podařilo porazit královský Real Madrid a odpoutat se tak ze spodní částí tabulky. Mallorca naopak bude chtít prolomit nepříznivou bilanci z posledních utkání.

Domácí stadion Osasuny Reyno de Navarra zdejším hráčům zřejmě vyhovuje. Z posledních pěti zápasů zde pouze jednou prohráli, zatímco dvakrát remizovali a vyhráli. Nejcennější výhrou je zajisté porážka Realu Madrid z minulého kola, kdy Osasuně zajistil vítězství 1:0 Javier Camuñas. Osasuna se tak stála teprve druhým týmem, kterému se v letošní sezóně podařilo Real porazit.

Toto vítězství bylo pro Osasunu opravdu velice důležité. Naposledy se totiž hráčům podařilo zvítězit v listopadu. Díky zisku plného počtu bodů proti tak silnému soupeři však celému týmu stouplo sebevědomí a Osasuna poskočila na 16. příčku, přičemž jí dělí tři body od sestupové pozice.

Nyní se domácí budou snažit sestupujícím týmům odskočit ještě více a doufají, že se jim to povede už v dnešním zápase proti Mallorce, která drží smutnou šňůru tří porážek.

Obránce Nacho Monreal, který je nyní trenéru k dispozici po měsíčním zranění, říká: "Myslím si, že výhra nad Realem pro nás znamenala důležitý zvrat. Pokud budeme hrát stejně dobře, můžeme porazit kohokoli. Na zápas proti Realu je samozřejmě každý mnohem více motivovaný, ale my si musíme uvědomit, o co hrajeme, že potřebuje každý bod, a tak musí hrát stejně koncentrovaně i proti Mallorce. Pokud získáme další tři body, posuneme se v tabulce ještě výš."

Zatímco Osasuna začíná pomalu stoupat tabulkou, Mallorca putuje opačným směrem. Momentálně se nachází na 11. příčce. V posledních třech zápasech se jí nepodařilo získat ani jediný bod, když prohrála postupně s Atleticem Madrid, Realem Madrid a naposledy s Gijonem. V těchto třech utkáních celkově osmkrát inkasovala, zatímco se ani jednou gólově neprosadila.

Trenér Mallorcy Michael Laudrup k tomu řekl: "Prohra s Gijonem 0:4 byla velikým zklamáním. Nyní to musíme pustit z hlavy a plně se soustředit na nadcházející zápas."

Trenér Osasuny Camacho plánuje postavit stejnou jedenáctku jako proti Realu až na jednu výjimkou, kterou je Damía, jehož forma v posledních zápasech byla na poklesu. Jeho místo by měl zaujmout Monreal, čímž se může Portugalec Nélson posunou na své typické místo pravého obránce. K dispozici nebudou Íránci Masoud a Nekounam.

Se sestavou bude mít problém Laudrup. Webó je potrestaný, Víctor zraněný a Cavenaghi hraje momentálně v Brazílii. Jediný čistokrevný útočník Mallorcy, který je Laudrupovi k dispozici, je Sergi Enrich, který bude hrát na hrotu spolu se Nsuem. Nastoupit nebudou moci ani sankcionovaní Nuñés a Joao Victor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.10 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Espanyol Barcelona  (sobota 18:00)
V dalším utkání dvaadvacátého kola La Ligy, hraném souběžně od 17:00, na sebe narazí dva celky z opačných pólů tabulky. Předposlední Almería přivítá na svém hřišti pátý Espanyol, favorita není těžké najít.

Nad očekávání dobře se zatím v této sezoně vede Espanyolu, mladšímu a slabšímu bratovi mistrovské Barcelony. Espanyol je z posledních let zvyklá spíše na střed tabulky, příležitostně i boj o záchranu, letos je ale vše jinak a modrobílí bojují o evropské poháry. V posledních zápasech si hosté udržují slušnou formu, což se Kataláncům daří v podstatě celou sezonu.

Almería zvládla svůj poslední domácí zápas na jedničku a připsala si důležité tři body do tabulky, ovšem v minulém kole přišla porážka a o pohárovém dvojzápasu s Barcelonou raději ani nemluvě, postup se však rozhodně čekat nemohl. O to více překvapuje remíza s Realem Madrid, která Mourinhovým hochům zřejmě vzala naději na titul.

Jak již bylo řečeno, Almería se nachází na úplném konci tabulky, momentálně je devatenáctá, od poslední Málagy ji však dělí pouze tři branky ve skóre. Na první nesestupový Racing je pak ztráta andaluského klubu čtyřbodová. Espanyol je letos právoplatným a stálým členem první pětky, která bojuje o malý titul, jelikož Barcelona s Realem jsou v současnosti k nezastavení. Hraje se o důležité miliony a prestiž, bojuje se totiž o Ligu mistrů! Oba celky od sebe dělí propastných dvacet bodů, přičemž Espanyol má více než dvojnásobek bodů, které zatím nasbírala Almería.

"Bude velmi těžké navázat na dobré výsledky z dosavadního průběhu sezony, jen těžko lze očekávat, že nasbíráme dalších 35 bodů, protože náš čeká velká spousta těžkých duelů. My se pokusíme jich co nejvíce vyhrát a potěšit fanoušky. Samozřejmě myslíme na co nejlepší umístění, úspěchem by byla nejlepší čtyřka. V současné době se však soustředíme jen na zápas na půdě Almeríe, nic jiného nás nezajímá," prohlásil lodivod Espanyolu Mauricio Pochettino, jenže se bude muset v utkání obejít bez svého nejlepšího střelce Osvalda a dále pak De la Peňy, Baeny a Mattioniho. Vzhledem k lednovému prodeji dvou členů stabilní obranné čtveřice, kdy se Didac přestěhoval do AC Milán a Victor Ruiz posílil Neapol, byli k zápasu povoláni dva mladíčci, svou šanci se budou snažit chytit za pačesy Rui Fonte a Raul Rodriguez.

"V poháru jsme hráli skvěle, prohra s Barcelonou v semifinále mě netrápí, jelikož jsme prohráli s nejlepším týmem na světě a budoucím vítězem Copa del Rey. O mnoho víc by mě trápila porážka od Espanyolu, protože v lize musíme zabrat, a tak doufám, že ze sebe hráči vydají maximum a dokážeme favorita potrápit," řekl skromně lodivod domácího celku Jose Luis Oltra, jenž může pro důležitý zápas počítat se všemi hráči kádru, včetně tahouna a nejlepšího střelce Ulloy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Deportivo La Coruña  (sobota 18:00)
Dnes večer se v La Lize utkají dva celky ze středu tabulky. Momentálně desáté Getafe přivítá čtrnácté Deportivo La Coruña na svém stadionu Coliseum Alfonso Pérez. Ani jeden z týmů v poslední době nemá příliš dobrou formu, a tak budou chtít oba kluby vyhrát a prolomit nelichotivou statistiku z posledních utkání.

Getafe na konci roku 2010 z osmi ligových i pohárových utkání šestkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo, formu si ovšem neudrželi i do nového roku. V posledních pěti zápasech nezískali ani jednou 3 body a pouze jednou remizovali. Kvůli této špatné formě Getafe vypadlo ze španělského poháru a kleslo na desátou příčku, přičemž na pohárovou Evropu ztrácí 8 bodů. Pomalu se ale musí začít dívat i na situaci pod sebou, neboť od zóny sestupu je dělí už pouhých 9 bodů.

Svěřenci trenéra Michela mohou být sice stále v relativním klidu, ale záložník Víctor Sánchez ze své vlastní zkušenosti moc dobře ví, že týmy, které jsou vážně ohrožené sestupem, v druhé části ligy předvádění mnohem kvalitnější výkony. Čili náskok devíti bodů může být velice ošemetný, zvlášť pokud se Getafe rychle nevzchopí.

"Máme poměrně hodně bodů, ale týmy, které jsou pod námi, začínají vyhrávat a získávat body. Proto se musíme co nejrychleji chytit a udržet si náš náskok. Pokud dnes prohrajeme, budeme se místo vzhůru dívat pod sebe, zda nás nedotahuje nějaký tým," uvědomuje si Víctor Sánchez.

Současná forma Deportiva ovšem také není nikterak oslňující. Vyhrála sice na hřišti Athletica Bilbaa 2:1, pak ale následovali tři porážky. Série proher byla ukončena až v posledním zápase, kdy se Athleticu povedlo uhrát remízu 3:3 s favorizovanou Sevillou. Svěřenci Miguela Angela Lotina přesto okupují 14. příčku, jen dva body od sestupu.

"Getafe je velice nebezpečný tým, a pokud si chceme odvést tři body, budeme muset předvést to nejlepší, co umíme," prohlašuje útočník Athletica Adrian Lopez.

Do zápasu nezasáhne potrestaný Parejo, záložník Getafe, a tak po boku Dereka Boatenga nastoupí někdo z trojice Casquero, Víctor Sánchez nebo Mosquera. Za Deportivo naopak nebude s největší pravděpodobností moci nastoupit Juan Rodríguez a Lopo. Start není jistý i pro pravého obránce Laurea, který je v procesu regenerace vymknutého kotníku a navíc má chřipku. V základní sestavě ovšem určitě nebude chybět úderná dvojice útočníků Lassad a Adrián. Trenér Lotina již navíc může počítat s dalšími třemi útočníky Pepe Sandem, Xiscem a Javitem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Racing Santander  (sobota 18:00)
Před námi je dvaadvacáté kolo španělské Primera Division, které načne souboj dvou sestupem ohrožených klubů, patnáctá Zaragoza na svém hřišti přivítá sedmnáctý Racing. Lehko hledat v tomto utkání favorita, domácí se totiž v posledních zápasech výrazně zlepšují.

Oba celky sice dělí v tabulce La Ligy pouhý bod, ovšem dá se očekávat, že po sobotním duelu již to budou body čtyři. Racing má problémy, a to tak že výrazné. Momentálně ho od sestupu dělí jen tříbodová hranice, což je, vzhledem k faktu, že se ostatní kluby ze spodku tabulky výrazně zlepšují, strašlivě málo, zvláště pak když vezmeme v potaz, že ono zlepšení se netýká snad jen Málagy a právě Santanderu. To Zaragoza se rozjela a vzkříšení je ideálním příkladem, dlouhou dobu byla totiž beznadějně poslední.

Domácí se mohou pyšnit fantastickou formou, čtyřem výhrám z pěti posledních ligových zápasů mohou slavnější kluby jen tiše závidět. Tato skvělá bilance se potvrzuje především na domácím stadionu, odkud tři poslední soupeři odjeli s prázdnou. To Racing Club nehraje vůbec dobře, i když remíza a hlavně skvělý předvedený výkon s Valencií je předzvěstí lepších zítřků.

Trenér domácího celku Javier Aguirre si je moc dobře vědom důležitosti nadcházejícího klání. "Kdekdo by si teď mohl myslet, že jsme zachráněni, když sbíráme body. To je ale hloupost, stále máme náskok jen čtyř bodů. Racing je tým, který dokáže potrápit každého soupeře, patří do naší ligy a osobně bych si přál, aby se udržel, což je i naším hlavní cílem. Leden nám vyšel fantasticky, nyní už je tu ale další velmi důležitý měsíc a doufám, že bude úspěšný stejně jako ten předchozí, což by měl napovědět již duel s Racingem. Bereme jen tři body," prohlásil mexický kouč.

Ke svému debutu v dresu Zaragozy je po svém lednovém příchodu připraven Paulo Cesar da Silva. Nejlepším střelcem klubu je se čtyřmi zásahy Florent Sinama-Pongolle, to ve statistice nasbíraných karet je Zaragoza aktivní, již devětkrát se před očima zažlutilo Gabimu, dva červené kartonky uviděl Ponzio.

Racing má obrovské problémy se střílením gólů, v kolonce nastřílených branek je jasně nejhorší z celé La Ligy. Právě proto přišla nová posila z Tottenhamu, svůj první start by si měl připsat Giovani dos Santos. Utkání pro něj bude mít zvláštní náboj i z toho důvodu, že nastoupí proti týmu vedenému svým bývalým reprezentačním koučem Aguirrem. V zelenobílém dresu nejsou k utkání připraveni Oscar Serrano, Papakouly Diop a Mehdi Lacen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
Athletic proti Sportingu, to je další souboj v rámci dvacátého druhého kola španělské Primera Division. Domácí jsou jasným favoritem, v poslední době se Bilbau daří skvěle, ovšem zlepšuje se také Gijón.

Oba týmy se mohou pochlubit na vlas stejnou bilancí z poslední pětice utkání. Z posledních tří duelů vytěžily oba celky plný počet devíti bodů, předtím to byla jedna remíza a jedna porážka, stará pět utkání. Jestliže se podíváme jen týden zpátky, uvidíme dvě poměrně snadná vítězství na půdě těžkých soupeřů. Sporting dokonale zaskočil Mallorcu a rozdrtil ji výsledkem 4:0, Athletic si v přímém souboji o šesté místo poradil s Atléticem poměrem 2:0. Velmi dobrou formu by rády potvrdily oba kluby i v sobotním vzájemném duelu, ve kterém však bude domácí Athletic jednoznačným favoritem i vzhledem k postavení v tabulce.

V té jsou domácí na krásném šestém místě, ovšem na čtvrté místo, které zaručuje účast v milionářské Lize mistrů a které momentálně drží Valencia, ztrácí Athletic šest bodů, na pátý Espanyol ztrácí Baskové jen body dva. Směrem tabulkou dolů se musí hráčům Bilbaa dívat krásně, protože s poměrně nemalou ztrátou se na sedmé, respektive osmé příčce pohybují Atlético a Sevilla.

Sporting je na zdánlivě bezpečném dvanáctém místě, ovšem v tomto případě opravdu jen zdánlivě. Náskok Gijónu na momentálně první sestupující Levante je totiž pouze čtyřbodový! Sporting je tak prvním ohroženým klubem, jelikož jedenáctá Mallorca se může cítit s náskokem devíti bodů v klidu.

"Čeká nás velmi těžké utkání, Sporting nasbíral v poslední době mnoho dobrých výsledků a je nebezpečný. I nám se daří skvěle, dokonce se bojím, aby nám snadné vítězství nestouply do hlavy, do každého zápasu musíme jít s pokorou a nemyslet si, že to teď půjde samo," krotí vášně ve svém týmu trenér domácích Joaquin Caparros.

Caparros nemůže pro tento duel počítat se službami Fernanda Amorebiety, Ibaie Gomeze, Jona Aurtenetxeho a Borjy Ekizy, po zranění se naopak vrací Ustaritz. Hosté počítají pouze jednu ztrátu, tou je lednový odchod do Fiorentiny v podání Jose Angela Valdese.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Levante UD  (sobota 20:00)
Třetí proti třetímu od konce, to je souboj mezi Villarrealem a nováčkem z Levante, který se vtěsnal do nabitého sobotního programu španělské La Ligy. Jedná se o nejjednoznačněji vypadající duel z celého dvaadvacátého kola, Villarreal je obrovským favoritem.

Oba celky mezi sebou dělí těžko uvěřitelných dvacet sedm bodů, dále pak celkem třicet branek ve skóre. Zatímco Villarreal je, když pomineme opět s přehledem vládnoucí duo Barcelona-Real, jednoznačně nejsilnějším týmem La Ligy, konkurovat už může snad jen Valencia. To se projevuje i v tabulce, kde je Villarreal třetí a o čtyři body zpět je na čtvrté příčce Valencia.

Domácí "Žlutá ponorka" má fantastickou formu, když vyhrála šest ze sedmi posledních zápasů! Ještě obdivuhodnější je pak bilance domácích zápasů, protože tak dominantní, jako Villarreal na stadionu El Madrigal, není ani jinak bezkonkurenční Barcelona! Domácí vyhráli na svém hřišti deset z jedenácti ligových zápasu letošní sezony, jedno utkání pak skončilo remízou.

Favorit se v tomto klání hledá ještě snadněji, přihlédneme-li k venkovní bilanci Levante, které získalo na výletech po Španělsku jen pět bodů z celkového počtu třiatřiceti a pokud bychom se podívali na posledních osm venkovních utkání, vytěžili z nich hráči Levante pouhopouhý bod. O to pozoruhodnější je pak vyloupení slavného Nou Campu hned zkraje sezony, Levante je totiž jediným pokořitelem Barcelony v této sezoně.

Villarreal sehrál v minulém kole důležitou partii s pátým Espanyolem, kterou rozhodl jediným, a nutno podotknout že nádherným, gólem kanonýr Giuseppe Rossi. Toho v lednovém přestupním okně lanařil anglický Tottenham, ovšem již v podstatě od počátku spekulací bylo jasné, že italský útočník se stěhovat nebude.

I Levante o minulém víkendu zvítězilo a odneslo to překvapivě Getafe, které se muselo sklonit před nováčkem soutěže po prohře 0:2.

Oba celky se mohou spolehnout na služby svých střelců. Domácí Rossi má na svém kontě již dvanáct přesných zásahů a společně s Villou, Pedrem a Llorentem bojuje o post třetího nejlepšího střelce ligy, jelikož vedoucí tandem Messi-Ronaldo je k nezastavení. Nilmar je momentálně bohužel zraněný, ale i jemu se v letošní sezoně daří skvěle. I Levante má svého střelce, tím je s osmi přesnými zásahy Felipe Caicedo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Dnes večer se na Nou Campu představí hráči Barcelony, kteří přivítají Atlético Madrid. Katalánci si ve středu poradili v semifinále španělského poháru s Almérií a nebudou chtít zaváhat ani v lize, kde si vytvořili již sedmibodový náskok před největším rivalem Realem Madrid. Atlético se bude naopak snažit napravit zaváhání ze dvou minulých ligových utkání, kdy prohráli s Athléticem Bilbaem a Gijonem.

Barcelona je v letošní sezóně téměř k nezastavení. Postoupila ze základní skupiny Ligy mistrů, zahraje si finále španělského poháru, a v La Lize okupuje první příčku, přičemž na druhý Real Madrid má náskok už sedm bodů. Vždyť během 21 kol ztratila jen pět bodů. Za tuto mimořádnou formu může zajisté i trenér Pepe Guardiola, který Barcelonu v minulé sezóně přivedl ke třetímu titulu v řadě. A zdá se, že stejný úspěch se mu podaří i letos.

Plány trenéra katalánskéhé klubu se dnes pokusí překazit Atlético Madrid, které se momentálně pohybuje na 7. příčce. Pepe Guardiola si sílu soupeře dobře uvědomuje, a tak na rozdíl od středečního odvetného zápasu s Almeríí postaví nejsilnější sestavu, kterou má k dispozici. Do základní sestavy se vrátí David Villa, Leo Messi, Pedro i Xavi. S největší pravděpodobností nastoupí i Andrés Iniesta, který měl problémy s lehkým zraněním. Na místo stopera se nejspíše vrátí i kapitán Carles Puyol, který také bojoval se zraněním. Jediný hráč, který se na hřišti určitě neobjeví, je tak Jeffren Suarez.

Do karet Barcelony hraje kromě silné sestavy i statistika ve vzájemných zápasů dnešních soupeřů. Blaugranas totiž v posledních třech domácích utkáních proti Atléticu dokázali dát 14 gólů!

Atlético Madrid si navíc prochází menší krizí. V roli favorita prohráli jak s Gijonem 0:1, tak následně s Atléticem Bilbao 0:2. I kvůli tomu je slavný madridský klub momentálně mimo příčky, které zajišťují možnost zahrát si evropské soutěže.

Nicméně Fran Merida, který byl ještě nedávno členem Arsenalu, věří, že Atlético může překvapit a Barcelonu porazit: "Minulý týden byl pro nás velice těžký, ale manažer (Quique Sanchez Flores) nám vysvětlil své plány, a ačkoli je Barcelona doma velice silná, my máme zbraně a hráče, díky nimž můžeme vyhrát."

Do hry nebude moci zasáhnout ze strany Atlética Luis Perea, který dostal v minulém zápase proti Bilbau červenou kartu, start není jistý ani u Maria Suareze, který není ve zcela dobrém rozpoložení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.75 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona21191167:1158
2.Real Madrid21163248:1851
3.Villarreal CF21143441:2145
4.Valencia CF21125434:2441
5.Espanyol Barcelona21121828:2737
6.Athletic Bilbao21112834:3135
7.Atlético Madrid2193931:2630
8.Sevilla FC2193933:3530
9.Real Sociedad21911132:3328
10.Getafe CF21831029:3427
11.RCD Mallorca21831023:2927
12.Sporting Gijón2157922:2722
13.Hércules CF21641122:3422
14.Deportivo La Coruña2157918:3022
15.Real Zaragoza2157920:3322
16.CA Osasuna21561020:2821
17.Racing Santander21561016:3021
18.Levante UD21531322:3418
19.UD Almería21381020:3617
20.Málaga CF21521428:4717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (213)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to vidím na další Manitu

Força Barça!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Reagovat
delfin

A zítra by to mohl Real znovu projet

Reagovat
Kokesh

Doma? S Mourinhem? NIKDY.

Reagovat
delfin

mě stačí když remízujete

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby bylo tedka El Clásico, tak se vsadím že bychom tam vyhráli, uvidíme jak to bude vypadat v dubnu

Reagovat
smazaný uživatel

neprojede, ale ztratit by klidně mohl.

Nicméně bysme se měli dívat na svoje výkony. Máme 3x možnost ztratit, což je v Primeře poměrně velký luxus, takže se nemusíme otáčet za sebe. Máme to ve vlastních rukou. Nechme Real, ať se snaží.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě vyhrajou, ale je jen otázka času kdy znovu ztratí...

Reagovat
smazaný uživatel

já to říkám málokdy, ale vidím to podobně. Atleti pravidelně odjíždějí z Nou Campu s vysokou prohrou a v současný formě Barci a neformě Atletů by to mohla být darda jako tele.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak prý se vrací do sestavy Nilmar. Bez něj to Ponorkám šlo jedna báseň, s ním to bude válec.

Reagovat
Kokesh

Má vůbec v Barce někdo slabší formu? Ten tým šlape jako hodinky a to včetně širšího kádru. Vím, že se hodně haní Bojan, ale to je tak všechno. Možná stopeři nebudou tak vyčnívat jako v minulých sezónách a Villa asi nenaplnil všechna svoje očekávání. V posledních zápasech se dokonce ukázal i Afellay a další...jaký to kontrast oproti Atléticu.

Reagovat
alcantara

v poslednom obdobi vyzera gerara na ihrisku zlenivene, villa tiez nie je druhym eto´om, sice nehraje na rovnakej pozicii ako sammy, ale jeho zapasy na hrote neboli ziadnou exibiciou v jeho podani. mame messiho, mame iniestu, mame xaviho, zvysok sa moze dotvorit hoc aj hracmi z okresneho muzstva

Reagovat
Infi

Ten tým nestojí jen na těch třech, to pozor. Mimoto, Villa ani nemůže být druhým Eto'oem, protože nehraje na stejné pozici. Myslím tedy čistého hrota. Villa se daleko víc podřizuje týmu a vytváří šance. Důležité góly dává a ani tolik nepálí šance jak ze startu. V Barce totiž nemůže hrát to, co hrál ve Vale, že všichni na něj spoléhali a skoro sám dával góly. Takhle se hezky dělí s ostatníma, ale myslím, že okolo 20 v la lize a celkově přes 30 by dát mohl a v další sezóně bude ještě lepší

Reagovat
alcantara

villa sance pali, mozno to tak opticky nevyznie, kedze sa do velkeho mnozstva sanci nedostava, co bolo mnohokrat vycitane eto´ovi, ktory mal uzasny golovy priemer na zapas, co ale niektorym nestacilo. ja viem ze klasickeho hrota momentalne vobec nehraje, ale v zapasoch, v ktorych sa na deviatke pohyboval, bol nevyrazny, takmer neviditelny.

Reagovat
Infi

Byl neviditelný, protože současná Barcelona neumí hrát na klasickou devítku. A jasně že šance pálí, ale je to něco úplně jiného než ze startu sezóny.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já jsem s Villou naprosto spokojený, plní přesně to, co jsem od něj při příchodu očekával. Iniesta se konečně mohl zatáhnout nastálo do zálohy a tvořit pro pohyblivou útočnou trojici a ten fotbal se s loňským podle mého názoru vůbec nedá srovnávat. Villa odpracuje pro mužstvo spoustu málo viditelné práce (u něj každý kouká jen na góly, příp. přihrávky), ale ten pressing, který se letos praktikuje, to je prostě nádhera a hlavní důvod krásné hry, s chodícím Ibrahimovicem to loni hrát vůbec nešlo. Touto cestou bych ještě ocenil Pedra, jehož nasazení je neuvěřitelné, ten je schopný napadat kolikrát i na hraně soupeřova vápna

Reagovat
Footballer

Souhlas se vším, s Villou jsem zatím spokojen, v lize dal 14 gólů za pul sezóny, což není vůbec špatné, na to, že se většinou pohybuje na levém křídle. Ovšem, že těch gólů mohlo být daleko více, ale nemá za úkol pouze dávat góly, výborně pressuje a taky se častokrát vrací dozadu vypomáhat obráncům, jak řekl Hristo, s lenivým a chodícím Ibrahimovičem se to nedá srovnávat...

Reagovat
alcantara

mne islo najma o poukazanie na fakt, ze nie je taky zabijak ako bol napriklad eto´o, ukazalo sa, za byt hrotom v barcelone neznamena, ze sa goly strielaju samy, ako mi to mnohi uzivatelia podsuvali. je dobre, ze si nasiel svoju poziciu z kridla, kde vie byt timu osozny, mozno som k nemu tym, ze ocakavam vacsie presadenie sa v ofenzive(viac asistencii, viac sanci) nespravodlivy, ale z toho si on tazku hlavu urcite nerobi co sa pedra tyka, na ihrisku predvadza neuveritelne veci, jeho pressing a sprinty na oboch koncoch ihriska strasne zeriem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To vidím jako hlavní zbraň Guardioly, že dokáže udržet prakticky všechny hráče ve formě, to jsem snad ještě nikdy nikde neviděl, nechápu to. O to víc srandovní mi přijde, když mu spousta fans začne vyčítat špatné dávkování minut pro jednotlivé hráče.

Dost fanoušků kritizuje Keitu (podle mě si svou práci odvede), pro mě osobně jsou zklamáním výkony Bojana, Milita a mírně i Maxwella

Reagovat
Kenneth

Takže Atleti nezklamte a oberte Barcelonu o nějakej ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

tak atleti by v momentalnej forme neobrali o body hadam ani levante , 4:1 - messi 2 , pedro , villa

Reagovat
Kily

čtyři je málo, dostanou jich pět nebo šest

Reagovat
Infi

4:0 (Messi x3, Pedro)

Reagovat
Filipow

TIP: FC Barcelona - Atlético Madrid 4:1 (2x Messi, Pedro, Xavi - Agüero) forza Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko najlepsie Cristiano Ronaldo.Dufam,ze to zajtra oslavis hattrickom

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

všechno nejlepší broučku ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jedna otázka, aký sa mal názor na Cristiana, keď hrával ešte v MU a jeho prestup do Realu sa neriešil každý deň v tlači

Reagovat
smazaný uživatel

tak kedze manchester bol moj oblubeny klub v anglicku,tak som ho mal rad aj tam.Ked este chodila PL na Nova sport,tak som sledoval takmer kazdy ich zapas,teraz je to uz pomenej a prajem im titul stale,ale skor ma zaujimaju premna sympaticke timy ako spurs,newcastle a west hamu.Mal som rad uz tam,aj ked to niekedy vedel poriadne prehnat,ale ako som uz velakrat pisal vzdy som mal rad kontroverznych hracov ako ku prikladu Keane,Rooney,Cantona alebo prave Ronalda.Takych ktorych fakt mozes milovat alebo nenavidiet,kde neni cesta uprostred a nemozu ti byt lahostajni,som vzdy miloval.Ked prisiel do Realu,sa mu splnil sen a prisiel niekto kto fakt pre ten dres spravi vsetko.Vzdy som nechapal a zaroven obdivoval ako na sebe dre,maka,ako je o viac ako hodin prvy na treningu a ako potom ide prec ako posledny,niekedy zase az o hodinu neskor.Kedze sa mi prelinal so Zidanom,tak som si cestu k nemu hladal trosku dlhsie,ale vzdy som ho mal rad a ked boli prve spravy a dohady,ze by raz mohol ist do realu a ze je to jeho sen,tak som sa potesil.Najprv sa mi ciastka zdala prehnana,ale teraz viem,ze stal kazdy jeden cent,ba ako povedal napriklad Cantona-manchester mohol zanho pytat aj viac

Reagovat
smazaný uživatel

chcel by som vedieť kolko madridistov to má podobne ako ty, myslím že by sa našlo veľa tých ktorí ho nemuseli v MU, ale odkedy je v Reale je pre nich modlou

Reagovat
Hristo Stoichkov

A proč ne, když ten hráč dokáže, že si zaslouží úctu a respekt? Já jsem taky nemusel Mascherana v Liverpoolu a dalo by se najít spoustu dalších příkladů

Reagovat
Rssa

mascherano utekl z Poolu jako psanec, tak ho v Barce moc nemusím, i když předtím jsem ho měl docela v oblibě...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tym,ako hra,si musel ziskat srdcia aj madridistov,ktori ho nemuseli.V barcelone si to mal podobne so Zlatanom si myslim,ale ten si k nim uz cestu spat po tych vyhlaseniach nenajde,zato Ronaldo ci niekto chce alebo nechce ma nabeh stat sa legenou Realu.Aj ked tu bola diskusia k tomu,ze zobral 7 po Raulovi,tak vlastne on jediny ma pravo ju zo sucastneho kadra Realu nosit.Lenze ludia si budu pamatat hlavne uspechy s jeho hrou spojene,takze ked Real nebude nic vyhravat,tak nebude sa brat za taku legendu ako napriklad Raul,Afredo,Ferenc a dalsi

Reagovat
Al Capone

já Cristiana nemusím ani teď, ale hraje skvěle tak jsem rád, že je u nás a svými výkony si uctu zaslouží

Reagovat
Navodar

Reagovat
torcida

myslím, že by sa našlo aj veľa takých ktorí real nemali radi, ale odkedy je v reale tak real je pre nich jediný klub...

Reagovat
X-bano-X

Na druhej strane určite je veľa takých ktorí nemali radi Real a nemaju radi ani CR a tak sú teraz natešení že sa všetka futbalová verbež sústredí v 1 klube.

Reagovat
smazaný uživatel

rovnako ako to bolo napriklad u Zlatana Ale to je jedno,lebo je len malo futbalistov,ktori su vsade oblubeny

Reagovat
X-bano-X

to je fakt, aj keď ten Zlatan.......

Reagovat
X-bano-X

Tak ma napadlo, že po treťom kole Primery tu pár jedincov poukazovalo na skóre pusiniek a ich extrémne ofenzívnu hru a naopak hanili Barcu za málo gólov. Snáď vás čísla 67:11 a 48:18 vrátili späť na zem

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa zda,ze to bola skor odpoved pre tych co tvrdili,ze ako Mourinho bude hrat defenzivne a nie chvalenkarstvo,tak sa vrat spat na zem radsej ty

Reagovat
smazaný uživatel

no zo začiatku vám to ešte strielalo, keďže Jožkov vplyv sa neprejavoval do takej miery pomaly ale isto sa však kryštalizuje

Reagovat
smazaný uživatel

neviem,neriesim to,ja som len odpovedal

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo hrá stále Real v nedeľu a Barcelona v sobotu? Vie mi to niekto vysvetliť? Pre Real mi to príde dosť nefér v momentálnej situácii.

Reagovat
alcantara

mas pravdu, momentalne maju o jeden den volna viac po narocnom poharovom stretnuti, dost nefer

Reagovat
smazaný uživatel

No áno, pričom Barcelona hrala s lavičkou a Real zo základnou zostavou

A ďalšia vec, dneska večer bude mať Barcelona už desať bodový náskok, o čom vôbec nepochybujem. Tým pádom bude na hráčov Realu ešte väčší tlak. O to mi išlo v mojom príspevku.

Reagovat
alcantara

dobre viem, o co ti islo, pre mna su to obycajne vyhovorky. minulu alebo predminulu sezonu madrid bral superov po barcelone, co tiez mohlo viest k roznym uvaham, ale nikto sa nad tym nepozastavoval.

Reagovat
smazaný uživatel

stale to tak je,ze jeden tim bere timy po dalsom.My bereme tento rok po Almerii,vy po Bilbau Raz sme brali po Valencii,raz po vas a urcite raz bola aj sezona ked vy ste brali po nas

Reagovat
alcantara

ale nehovor...napriklad superi sa v zapase s nami vytiahli a v zapase s madridom uz nezostavalo dost sil, boli zlomeni po vacsinou nie prilis lichotivom vysledku s nami atd. Nehcem podobne teorie dalej rzovijat, kedze sam ich povazujem za prehnane a precenovane podobne ako fakt, ze zapasy barcelony hrane v sobotu su nefer voci madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak keby bola tvoja teoria pravdiva,tak zapasy sa zrebuju pred sezonou.Vy ste sezonu predtym hrali otrasne a kto cakal,ze dalsia sezona bude historicka?Kto cakal,ze superi pridu proti nam ,,zlomeny"? Ja tam vidim len obycajny zreb a ako vravim,isto bola aj sezona ked vy ste brali superov po nas a mozno to bola tiez sezona,ked prisli superi zlomeni proti vam Ale to uz je asi taka teoria ako ta tvoja,ktoru nema zmysel dalej rozpytvavat

Reagovat
alcantara

ja s tebou v podstate suhlasim, takze to naozaj nema zmysel riesit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Barca hrála doma vždy spíše v sobotu. U Realu v tom bude asi i nějaký "faktor Peréz" (sledovanost v Asii?).

Reagovat
smazaný uživatel

Práve neviem ako to chodí, či si to kluby volia alebo je to zo strany zväzu. Nad faktorom sledovanosti som sa nezamýšľal. Potom prečo by Barcelona hrávala v sobotu?

Reagovat
smazaný uživatel

lebo nikoho nezaujima

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Hristo Stoichkov

Volí si to kluby. Ono dost záleží na tom, co se děje v týdnu před/po zápase(m). Podle toho se určují termíny víkendových zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští týden je to zase. A ze sedmi letošních kol šestkrát hraje Real po Barceloně, což je podivná situace, která tady nikdy dřív nebyla a která nahrává spekulacím. Jenže zrovna v tom jediném případě, kdy mohl mít Real psychickou výhodu a vyhrát dřív, tak remizoval v Almerii a tady tím výsledkem veškeré výmluvy končí. Je to úplně jedno, ať hrají podle toho, jak se domluví s TV a kdy mají lepší sledovanost.

Reagovat
smazaný uživatel

v prvni pulke jim nalozit a setrit nej. hrace v tom mame vyhodu oproti realu ktery musi bojovat o vysledek az do konca zapasu a potom straca aj z lahkyma superama

Reagovat
-Kopy-

Paráda Almeria....

Reagovat
smazaný uživatel

A žádnej kus Piatti. Co je to za klauni?

Reagovat
alcantara

ti sasovia, ktori si hovoria rozhodci PD, maju naozaj patent na skazenie slubne sa vyvijajuceho zapasu, boze, kolkatykrat uz tuto vetu pisem. a ta slepica do toho, epicky vrchol katastrofy

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak střelci dneska - 2x Messi, Villa, Pedro, Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Messi dá hattricka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to už príde, Pelegrinni na lavičke, hned to bude lepšie jak minulý zápas, sme skoro v plenj sile, škoda že chýba Apoňo, snad to dáme ! :)..teším sa na večer

Reagovat
blaugrana

Nj, príde to, 3:0 pre Sevillu.

Reagovat
smazaný uživatel

tá obrana madridu vyzerá byť dosť priepustná, keď k tomu pridáme formu defenzívnych záložníkov, tak by Sociedad mohli ukopať v madride aj remízu ale tipujem 2:1 a gól Kristínky z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

otaska dne na kolik defenzivnich zaloznikou bude hrat real 1-2 alebo 3 ???

Reagovat
smazaný uživatel

krásná fotka

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt překrááásnej stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Ta fotka je luxus no

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Footballer

Reagovat
indy

luxus...aj ked Messi je tymovy hrac, navrat po rohu az pri vlastnu 16ku by som od neho necakal

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

To byla nádhera, ještě bych vyzdvihnul Abidalův lážo plážo sprint před Agüerem

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na jednu stranu velký potlesk, na druhou bych to od něj nechtěl vídat moc často

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu konečně po dvou zápasech, které odchodil, zase makal naplno.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Což ale není nic nenormálního. Nechápu tolik kritiky pro dnešní hráče. Nevím, kolik lidí (ti kteří dnes kritizují hráče za odchozené zápasy) pamatuje dobu třeba i před nějakými cca 10 lety. Byla spousta zápasů (hlavně venku), kteří ti hráči hráli na půl plynu, prohrávali a nikdo je tak nekritizoval. Když si vzpomeneme na historický Real na přelomu století. V té době byli jenom oslavováni (dnes taktéž), ale bylo dost zápasů, ve kterých ztratili lehkomyslně body. Částečně to bylo samozřejmě vyšší kvalitou ligy, ale důvodem bylo i to, že zdaleka ne každý zápas hráli naplno.

Ono to myslím ani nejde. Zvláště v dnešní době, kdy těch zápasů je opravdu spousta

Reagovat
Kenneth

Ale zase za to berou nekřestanské peníze tak musí ukázat nějaký výkony.

Reagovat
Hristo Stoichkov

I kdyby brali třeba i třikrát takové nekřesťanské peníze, tak to jsou pořád jenom lidé

Reagovat
Kenneth

Příklad. Podívej se jak makají normální lidé. 8 hodin denně v hrozných podmínkách skoro za nic. Např. prodavačky,horníci. Tak mi tu neříkej něco takovýho. Jsou to světový fotbalisti, s obrovskou fyzičkou a jsou neskutečně placený za to. Takže i kdyby hráli 3 zápasy týdně tak to musí zvládat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

je clovek, ktory ma rodinu, kamaratov a problemy, ako kazdy ostatny na tomto svete, samozrejme, s vynimkou riesenia finacnych problemov, jeho vykon neovplyvnuje len fyzicka, to by ti mohlo dojst.

Reagovat
Kenneth

Takže si tu začneme srovnávat život prodavačky a nejlépe placených světových fotbalistů?

Reagovat
alcantara

svetovy futbalista snad nema umrtia v rodine, rozchod s frajerkou, podraz od kamarata atd, atd. prirataj si nekonecne reklamne aktivity, neustale csetovanie. co i myslis ze zije v bubline menom futbalove zapasy a bezny zivot sa ho netyka? fakt neskutocne

Reagovat
Kenneth

My se tu bavili o fotbalové vytíženosti. Podle mě je horší sedět 40 hodin týdně za kasou než odehrát 2 zápasy. Navíc pochybuju že to tu prodavačku baví ta práce.

Reagovat
alcantara

ty sa tu bavis o tom, ze beru nekrestanske peniaze a tak proste musia podavat adekvatne vykony, ajked sa mu napriklad pred tyzdnom rozviedli rodicia. vidis to jednoducho a prilis skreslene.

Reagovat
Kenneth

fotbalista se musí srovnat a podávat výkony jinak nemá na hřišti co dělat. Musí to být profesionál.

Reagovat
alcantara

hmm, "musi" je velky pan. ako mu to prikazes?

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, platí to všude. Vem si pilota letadla, řidiče autobusu, strojvedoucího. Kdyby je hodně ovlivňovaly jejich problémy, tak by to byl asi nejspíš problém, ne? Oni musí být profesionálové. A stejně tak fotbalista, i když tam to samozřejmě nemá takový dopad.

Reagovat
alcantara

urcite aj tebou menovani maju v zivote slabsiu chvilku, horsi den, hoc musia byt profesionali.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli to je nejlepší příklad, přece jen oni zodpovídají za životy a bezpečnost lidí, které vezou, fotbalista ne, ale ten bere takové peníze, že by měl být profesionál.

Reagovat
alcantara

ved to neznamena automaticky zaparkovat lietadlo medzi stromy, on si trebars zoberie na dva tyzdne volno, da sa do poriadku a je naspat, moze si to dovolit profesionalny futbalista?

uz ale sklzame do roviny, o ktorej sa bavit prilis nema vyznam, to by mohlo byt este na velmi dlho, prvotne mi islo o vyvratenie hluposti, ze na zaklade platov futbalistu treba od nich automaticky vyzadovat adekvatne vykony za kazdych okolnosti, co jednoducho nejde, svet nie je ciernobiely.

Reagovat
X-bano-X

Nič v zlom, ale vedieť že mám letieť s pilotom, ktorý má formu ako Benzema, tak idem pešo.

Reagovat
delfin

tjn. s pilotem, kterej potřebuje 20pokusů na to, aby se trefil na runway bych se taky bál letět...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky máš pravdu, prakticky se však podle mně od osobních problémů úplně oprostit nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

To je potom problém trenéra, že ho staví pořád, a hráče, protože Messi by taky hrál asi pořád, kdyby mohl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A proč by ho nestavěl, když i "odchozené" zápasy dokáže rozhodovat? Já být Pepem a mít v týmu takového hráče, který dokáže tak jednoduše proměňovat úsilí mužstva v góly, tak ho taky budu stavět co nejčastěji. Samozřejmě, když to zvládne. A Messi to zvládá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

jedina vec mi trochu vadi, ked je rozhodnuty zapas ako napriklad v pohari s almeriou po prvom polcase, nerozumiem, preco musi hrat este takmer cely druhy polcas a nejde trebars ihned po polovici dole. je v poriadku jeho pricaste zaradzovanie, z poslednych dvoch sezon je zname, ze vytazenost mu nerobi problemy, ale prevencia je taktiez dolezita a cim menej minut teraz, tym lepsie na vrchole sezony v aprili/maji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný.

Reagovat
Rssa

Messi je asi jediný hráč na světě, který dostane tunu palců za to, že se vrátil

Reagovat
smazaný uživatel

Šlechtí ho taková práce pro tým, ovšem to je ten sprint této dvojice, o kterém jste básnili? Nebo to byla jiná situace?

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim sa,aby Cristiano dneska nebol premotivovany

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

ale bude

Messiho hattrick, ešte k tomu na narodeniny, dnes by to mohla byť aj červená, ak sa nebude dariť

Reagovat
Kenneth

Tak pod Cris hattrick dneska. At vedeme aspon v Pichichi.

Reagovat
smazaný uživatel

toho sa presne dneska najviac bojim

Reagovat
Kily

tak mě napadá, jestli se dneska vůbec vyplatí porazit Barcelonu, Hercules po výhře z dalších devíti zápasů jenom dvě výhry a ještě hůř je na tom Betis, ten od té doby prohrál všechny tři zápasy a nedal ani jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

konecne sme prisli nato preco sa Barce tak dari.Nikto nechce riskovat,ze potom bude prehravat.Pche a vsetci si myslia,ze aki su uzasni a pritom to je pes zakopeny

Reagovat
X-bano-X

ehm príde mi to ako jemne nedokončená veta s pár pravopisnými chybami

Reagovat
smazaný uživatel

to som spravil naschval,aby si vynikol

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes povinnosť káže vyhrať.Chcel by som vidieť peknú hru,ale myslím si že dnes nestratíme skôr naopak dúfam že to bude jasný výkon a zaslúžená výhra o viac gólov.Musíme sa dostať do hernej pohody pred zápasom v Lyone v Champions League.

Ešte nezdávam ani ligu ...Real milujem a ak šanca je aj keď len čisto matematická tak verím.

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

naopak,nemyslim si,ze to po seville bude tak suverejne

Reagovat
smazaný uživatel

áááá stovečka pre REAL MADRID

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kongo

Kurník,proč tady není Mestalla?

Reagovat
Kenneth

Protože Santiago Bernabeu je nejhezčí ve Španělsku a i na celém světě.

Reagovat
blaugrana

Toľko subjektivity som ešte nevidel.

Reagovat
Kenneth

Asi taková jak když děláte z vašich hráčů polobohy.

Reagovat
Rssa

To tu začínáš rozjíždět jak v diskuzi u PL?

Reagovat
Kily

proč sis změnil nick?

Reagovat
Kongo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pedro, ne Busquets?

Reagovat
Kily

jak jsi to uhodl?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Intuice, zkušenosti..

Reagovat
Rssa

špatná gramatika, interpunkce, "polobozi"...nebylo to těžké

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Kenneth

Že ty máš určo diplom z českého jazyka. Neměl bys zapomínat že jsme na fotbalové diskuze a ne na semináři o gramatice.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Má.

Reagovat
Rssa

Ty taky, nestyď se za to

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Mně je většinou trapné chlubit se na veřejných webech něčím, co banda pubertálních výrostků odsuzuje. Ale, když jinak nedáš, ano - diplom vlastním.

Reagovat
homeles8

Reagovat
blaugrana

Jemu je jedno, ako ho voláme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Chcala Madrid!!

Reagovat
homeles8

Reagovat
blaugrana

Zvýš dávku liekov.

Reagovat
Kenneth

Díky bohu že nemám za kámoše fanouška Liverpoolu. Přijedou tam pomalu bez útočníka, dostali 50 mega od týmu kterýho porazili za hráče kterej dneska nic moc.

Reagovat
Kenneth

Proboha že já mám otevřený dvě diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že tenhle zápas nabídne víc fotbalové krásy než CFC-LFC, i když je to dneska stejně jenom takovej předkrm.

Reagovat
Kenneth

Kakááááááá.

Reagovat
X-bano-X

co to zas robi ta obrana.....sme cely priposrany

Reagovat
smazaný uživatel

Kakáááááááááá!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Radin

je tam :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Iker

Reagovat
X-bano-X

Tak toto volalo po gole skoda

Reagovat
X-bano-X

Hmmmm Iker najprv kiksne ako maly chlapec a potom da zákrok ako z veľkej knihy

Reagovat
gonzalesl_is_back

Bude pěkný zápas, dopředu nahoru dolů, spíš teď nahoru :-) a dozadu klasicky hoříme Kaká

Reagovat
$dolar$

Ronaldo

Reagovat
Kenneth

Ronaaaaaaaaaaldooooooo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Dopředu jsme sakra silní, Las jakoby ožil s příchodem Adebayora Ronaldo, konečně Všechno nejlepší

Reagovat
One-Real

Ricky se dneska super pohybuje a Crisovi to tam konečně spadlo, už bylo na čase.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Kaká je dneska úžasnej

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Di Marii je to konečně pohledné

Reagovat
Kenneth

Ty Ronaldovo přímáky sou tragický. Měl by je začít kopat někdo jinej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
Kenneth

Lasse dneska nepoznávám. Snad neprohrál ani jeden souboj a neztratil míč. Nejlepší hráč zatím.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkna patička

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Škoda je vidieť rešpekt. Pusinky z 2 striel na branu 2 goly, hori nam hlavne stred, ako keby ani nebol. Aranburu citelne chyba, ved nie nadarmo je kapitán. Škoda treba to aspon dohrat so ctou.

Reagovat
Kenneth

10 střel a 5 mezi tyče. A jakej respekt proboha? Sociedad prostě nestíhá.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
X-bano-X

V dobe kedy ste dali druhy gol to bola druha strela na branu. Sociedad nestiha kedže nema stred pola, kedže nehrá ...... atď atď.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Tak už se hraje na jednu bránu Dneska je to starej dobrej Lass i Kaká super zápas, škoda tý patičky

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, někteří hráči dneska jako vyměnění Lass, Arbeloa, Marcelo taky není špatnej..

Reagovat
gonzalesl_is_back

Nechtěl bych bejt v kůži Sociedadu přijdem i že tam běhá jen pár lidí a zbytek kouká a stojí

Reagovat
Swarley

no moc bych se jim nesmál, protože není to tak dávno, kdy jste tak hráli vy

Reagovat
gonzalesl_is_back

takhle nikdy

Reagovat
Swarley

no není to tak dávno

Reagovat
Kenneth

Iker 2 fantastický zákroky. Dneska jsou jen ti stopeři nějaký divný.

Reagovat
Kenneth

Ronááááááldooooooooooooo. Kdo říkal že bude Ronaldo psychicky dole protože dal MESSI hattrick?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě Jura-FCB

Reagovat
smazaný uživatel

A Messi bude psychicky dole z toho, že takovej gol by nikdy nedal, protože by tam nedoskočil

Reagovat
smazaný uživatel

CRISTIANO

Reagovat
gonzalesl_is_back

Ronaldo aspiruje na narozeninový hattrick

Reagovat
X-bano-X

Ach jo, to bude debakel ako na Nou Campe

Reagovat
Swarley

člověk kolikrát vzpomíná, jak takové góly dával v United...pěkná hlavička

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Swarley

no ale dívat se pozbytek zápasu jak se rozčiluje a povaluje, to už mi zase nechybí

Reagovat
Kenneth

Díky tomu sem ho u vás nesnášel. Ale zdá se mi že se jakžtakž zklidnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se zklidnil..

Reagovat
Swarley

tak možná v El Clásicu

Reagovat
Swarley

popravdě je to ještě horší....poslední dobou sleduju kromě PL i dvojku Real-Barca a dovolím si tvrdit, že tak četně u nás tyhle svoje komedie nedělal....bylo toho více než dost, ale teď je to ještě horší...

Reagovat
Kenneth

Mě přijde víc zklidněnej. I když proti Almerii se předvedl, to byl hnus co tam předváděl za komedie. Ale hold ho už nezměníme,tohle k němu patří.

Reagovat
Swarley

no změnit ho nezmění nikdo...na to už je hodně pozdě, ale aspoň to kompenzuje těmi góly...

Reagovat
gonzalesl_is_back

Zbytečný akce až do kuchyně, to už je fakt tragickej soupeř, když si dělá Arbeloa přešlapovačky

Reagovat
Kenneth

Adebayor fantazie. Jestli takhle bude pokračovat tak se Karim na hřiště podívá leda tak v přáteláku.

Reagovat
One-Real

Hmm, mně zas tak fantastický nepřijde, tím ho nechci schazovat.

Reagovat
Kenneth

Mě jo..Nezkazil snad přihrávku, dokáže si pohlídat míč i před 2 soupeři. Není mu co vytknout.

Reagovat
One-Real

Tak nějaké zkažené tam určitě byly, minimálně si vybavuju jednu vracečku patičkou. Ale jo, je dobrej ale zase bych jeho výkon nepřeceňoval, dneska bych chválil spíš Rickyho.

Reagovat
Kenneth

Já bych pochválil snad všechny kromě stoperů. Ty se mi moc nelíbí. A nejlepší je asi Lass.

Reagovat
X-bano-X

Polčas zlý až hrozný. Obrana horí ako papier, nie žeby sme boli v obrane perfektný ale dnes to je des. Namiesto odkopu resp. ponechania lopty to dame na roh a z rohu dostaneme gol. Kaká necháme vcupitať do vápna a tam vystreliť. Nahrávky si dávame výlučne na 50+ metrov kedže medzi tým nikto nieje....jediny kto sa snaží je Griezman a to je sakra málo. Riosa preplesknúť nech sa spamatá a Xabi to isté. Tamudo tam snáď ani nieje....... Real je o pár tried inde ale to neznamená že sa tam budeme prechádzať bez snahy niečo spraviť. Tej tragickej obrane by sme mali dať gól bez problémov, tak pome do roho Errealaaaaaaaaaa.

Reagovat
FuckT

kurva,Diver je in

Reagovat
X-bano-X

Takže balíme, Griezman out a Sarpong in

Reagovat
gonzalesl_is_back

Naprosto ale naprosto zbytečná laxnost! Iker

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele