22. kolo
03.02.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Mallorca 1:1

Smírnou remízou skončilo utkání na stadionu El Madrigal mezi domácím Villlarrealem a hostující Mallorcou. Žlutá ponorka nevyužila možnosti k většímu zkrácení náskoku na vedoucí Real Madrid a nepodařilo se jí udržet vedení proti bojovnému hostujícímu týmu. Oba góly padly po polemických pokutových kopech.

Villarreal nastoupil oproti původním předpokladům s obranou ve složení Ángel – Godín – Gonzalo – Capdevila. V záloze nahradil Caniho na křídle Cazorla. I v týmu Mallorcy došlo k řadě změn, místo Luxe šel do branky Moya, v úvodní obranné čtveřici se objevil na pravé straně hostující Lionel Scaloni, na opačné straně obrany naskočil Héctor a stoperská dvojice měla podobu Ramis – Ballesteros. Ve středové řadě překvapivě nenastoupil od začátku špílmachr Ibagaza, na pivotu hráli Basinas s Borja Valerou, po stranách Tuni a Jonas a v útoku doplnil Guizu Arango.

Hned ve 4. minutě zlikvidoval obrovskou šanci Diego López tváří v tvář Guizovi po pasu Aranga a o tři minuty později tentýž hráč pálil těsně vedle pravé tyče. Poté postupně převzal otěže zápasu do rukou Villarreal, což stvrdil ve 24. minutě ranou z hranice vápna Capdevila, ale Moya střelu zneškodnil.

Ve 27. minutě se už skóre měnilo. Cazorla mírně přifilmoval pád v pokutovém území a nařízenou desítku proměnil Rossi ve vedoucí gól Villarrealu a svůj desátý v této sezóně. Mallorca se do svého soupeře obula, rafinovaný centr Borja Valery s obtížemi chytil Diego López.

Ve 38. minutě došlo k dalšímu spornému momentu. Godín postrčil ve vápně Ballesterose a rozhodčí Rodríguez Santiago opět ukázal na penaltovou značku. Trest proměnil Basinas a vyrovnal stav na 1:1.

Do přestávky ještě nebezpečně hlavičkoval Godín a poté zahrozil křížnou střelou z šestnáctky Nihat, oba pokusy zneškodnil Moya, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Ani druhá půle nepostrádala zajímavé fotbalové momenty. Ve 49. minutě zneškodnil nadvakrát Nihatovu střelu Moya. Vzápětí střílel zdálky těsně vedle Cazorla. Poté během minuty shodně pálili do boční sítě Nihat a Tuni.

V 62. minutě spálil stoprocentní šanci Rossi po centru Ángela, když těsně minul bránu Mallorcy. O osm minut později nebezpečně centroval Cazorla, pak promarnil dvě šance na opačné straně Guiza, který nejprve po rychlém brejku zprava přestřelil a poté zcela sám před Lópezem neumístil hlavou do sítě skvělý centr vystřídavšího Ibagazy.

Podobnou a poslední velkou příležitost zápasu neproměnil v 80. minutě na druhé straně Guillermo Franco po pasu Caniho. Dělba bodů znamená před posledním utkáním pro hosty posun o dvě místa v tabulce, pro domácí setrvání na třetím místě.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka si jede pro bod a ten si taky odveze!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé utkání, ale kvalita je na straně Villarrealu. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele