Primera Division - souhrn 22. kola

04.02.2012, 19:59, aktualizováno 06.02.2012, 22:57
Komentáře a souhrny
Granada v dohrávce zdolala Málagu. Real Madrid i Barcelona své zápasy s Getafe, respektive Realem Sociedad zvládly a jejich rozestup tak zůstává sedmibodový. Athletic v závěru přestřelky s Espanyolem přišel o výhru, remízou skončila v Levante, Gijónu a na hřišti Atlética Madrid...

Granada CF - Málaga CF 2:1

06.02.2012 21:00

Góly: 57. Odion Ighalo, 81. Iñigo López - 68. Salomón Rondón

V dohrávce 22. kola La Ligy si domácí Granada poradila s favorizovanou Málagou 2:1. Všechny góly padly ve druhém poločase, který byl divácky mnohem atraktivnější než první půle. V 57. minutě otevřel skóre zápasu Odion Ighalo, v 68. snižoval Rondon a v 81. Iňigo López zajistil tři body pro domácí, kteří se tak vyšplhali na 14. příčku.

Málaga, která věděla, že případné vítězství ji posune na šesté místo, vstoupila do zápasu s jasným cílem, a to získat tři body za výhru. A první krok k tomu mohla udělat již v druhé minutě, kdy se do zakončení dostal Nacho Monreal, jehož střela však mířila mimo tři tyče. Do další šance se dostal Rondon a jeho střelu musel vedle tyče vytěsňovat brankář Júlio César. Ten si pomalu ani nevydechl a už se musel blýsknout dalším zákrokem proti střel Santiho Cazorly.

Ke gólu měl blízko také Martin Demichelis, který se po rohovém kopu Cazorly dostal k hlavičce, jenže jeho pokus dokázal César vyrazit na další roh. Z toho se k zakončení dostal Diego Buenanotte, jenže jeho střelu brankář domácích skryl v náručí. Teprve v 36. minutě se domácí dostali k první větší šanci, když se zdálky opřel do balónu Carlos Martins, jenže s jeho pokusem si brankář Málagy Willy Caballero dokázal poradit.

V druhé polovině se již Granadě vedlo mnohem lépe. Do velké šance se opět dostal Martins, jehož druhý gólový pokus jen s obtížemi dokázal Caballero vyrazit, a poté stejný hráč zkoušel své štěstí ze slibného přímého kopu, jenže míč poslal přímo do stojící zdi protihráčů. V 57. minutě se však již domácí dočkali. Daniel Benítez předložil míč Odionu Ighalovi, a ten již neměl problém z blízka prostřelit Caballera. Domácí se tak dostali do překvapivého vedení 1:0.

Málaze však trvalo pouhých 10 minut, než se jí podařilo vyrovnat. Přihrávku Monreala si zpracoval Rondon, a ten si již poradil s Césarem v bráně. Šlo tak především o satisfakci prvního poločasu, ve kterém byli hosté jednoznačně aktivnějšími a nebezpečnějšími.

Demichelis mohl následně poslat svůj tým do vedení, ale jeho hlavička po přímém kopu Sebastiana Fernándeze neměla gólové parametry, a tak to byli nakonec domácí, kteří se opět vrátili do vedení. Střela Guilherma Siqueiry byla Caballerem vyražena, ale bohužel pro příznivce hostí tak špatně, že se míč odrazil přímo ke kopačkám Iňiga Lópeze, který již neměl problém poslat svůj tým opět do vedení.

Hosté se již nezmohli na vyrovnání, či dokonce otočení zápasu, a tak se museli smířit s prohrou 1:2. Mimo ztráty bodů však Málaga přišla také o Martina Demichelise, který byl v závěru zápasu vyloučen za zbytečný faul na Jaru.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF 0:0

05.02.2012 21:30

Góly: -

Velmi očekávaný duel a šlágr 21. kola mezi Atléticem Madrid a Valencií příliš dramatu nepřinesl. Zápas skončil nudnou bezbrankovou remízou, která příliš nepotěšila ani jeden klub. Valencia tak díky získanému bodu stále drží třetí pozici s pětibodovým náskokem na čtvrté Levante. Poté je tabulka velmi vyrovnaná a sedmé Atlético Madrid ztrácí na Valencii sedm bodů.

Očekávaný duel bohužel pro diváky na stadionu Vicente Calderóna nezačal příliš atraktivně. V prvním poločase byl k vidění zejména souboj ve středu pole a ani jeden z týmů si nevytvořil žádnou výraznější příležitost. Za zmínku stojí hlavička Adriána z osmé minuty, kterou ale gólman hostí Diego Alves bez problémů vytěsnil na roh.

Ve 23. minutě zahrozili také hosté. K odraženému balónu se dostal Argentinec Pablo Piatti a přízemní střelou pořádně postrašil brankáře Courtoise v brance Atlética Madrid. Valencia hrála aktivně, ale kvůli zbytečným ztrátám míče ve středu hřiště dávala domácím příliš mnoho prostoru k založení útoku.

Jeden z nich mohli domácí využít před koncem prvního poločasu. Centr Diega prodloužil Adrián a na zadní tyči byl schovaný kanonýr Falcao, který však z velmi těžké pozice přestřelil. Po bojovném prvním poločasu se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a na jeho začátku se do velmi solidní šance dostal Roberto Soldado. Před gólmanem Courtoisem se udála veliká skrumáž a obránci domácího celku nakonec dokázali zabránit Soldadovi v zakončení. Dorážka Piattiho byla zblokována.

Na druhé straně zahrávali domácí přímý volný kop a do souboje s gólmanem Valencie se dostal obránce Diego Godín, který se snažil zakončit hlavou. Ze souboje si však odnesl nepříjemný otřes a nemohl pokračovat dál ve hře. V 56. minutě tak byl střídán Domínguezem.

V 65. minutě měli domácí jedinečnou šanci ke skórování. Falcao se po hezké akci ocitl sám před brankářem Valencie a zakončoval nadvakrát, ale obrana Valencie odolala. Jeho druhý pokus se odrazil od nohy Ramiho a přejel po brankové čáře na roh.

Domácí byli s přibývajícím časem aktivnější a další střelu na branku vyslal Brazilec Diego, který z hranice pokutového území prověřil připravenost gólmana Netopýrů. Diego Alves byl znovu na svém místě a skvělým zákrokem jeho střelu zneškodnil. Na druhé straně se však také domácí dostali do šance. Jordi Alba unikl po levé straně a z úhlu jen těsně minul branku Atlética Madrid.

Závěrečná čtvrthodinka už nic zajímavého kromě několika střídání nepřinesla. Mírně aktivnější byli domácí, ale Valencia poctivě bránila a stav 0:0 tak vydržel až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Z celkového hlediska bylo utkání vyrovnané a výsledek je tak pro oba celky zasloužený.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Rayo Vallecano 1:2

05.02.2012 19:45

Góly: 33. Hélder Postiga - 75. Diego Costa, 82. Michu

Velmi napínavý duel viděli diváci na stadionu v Zaragoze, kde domácí poslední tým tabulky přivítal nováčka z Raya Vallecana. Zaragoza se v utkání dostala do vedení a vypadalo to, že by konečně mohla zabodovat, ale Rayo otočilo průběh utkání a zvítězilo 1:2. V tabulce tak Zaragoza zůstává beznadějně poslední, Vallecano se posunulo blíže k lepší polovině.

V prvním poločase toho diváci na stadionu Zaragozy moc neviděli. V celé pětačtyřicetiminutovce byly k vidění pouze dvě střely na branku, z nichž jedna skončila brankou a obě dvě měli domácí. Do vedení mohli jít už ve 4. minutě zásluhou Heldera Postigy, ale ten ve vyložené příležitosti hlavou netrefil branku.

Ve 33. minutě už měl Postiga více štěstí a vstřelil jeden z nejhezčích gólů dosavadního ročníku Primera Division. Apoňo nacentroval z pravé strany před branku Vallecana a v pádu se do balónu opřel právě Postiga. Ten zaplul přímo do růžku branky Raya a Zaragoza vedla 1:0. Závěr poločasu si domácí pohlídali a za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Do druhého poločasu šli domácí s cílem udržet jednobrankový náskok a konečně získat tři body. To se jim dařilo velmi dlouhou dobu a Rayo Vallecano se nemohlo dostat do pokutového území domácího celku. Zaragoza se však zatáhla až příliš a prakticky nevylézala ze své půlky. Tato pasivita se jí nakonec stala osudnou.

V 75. minutě se trpělivost hostujícímu týmu vyplatila. Po centru Casada se hlavou trefil Diego Costa a srovnal na 1:1. Po tomto gólu se domácí začali zase bát o výsledek a to vyústilo v další gól v jejich síti. V 82. minutě se přízemní střelou z hranice pokutového území prosadil Michu a poslal hosty do vedení 1:2.

Zaragoza se nestačila divit a v závěru se snažila o vyrovnání, ale po usilovném bránění svého někdejšího náskoku jí nezbyli síly. Rayo v pohodě udrželo stav 1:2 a získalo zasloužené tři body. Zaragoza se znovu o něco více přiblížila sestupu, protože na záchranu už ztrácí propastných deset bodů.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 1:2

05.02.2012 18:00

Góly: 33. Bruno Soriano (vl.) - 22. Borja Valero, 81. Javier Camuñas

Souboj dvou trápících se celků na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána nakonec pro sebe získal Villarreal, jež si tak může alespoň na chvíli oddechnout, konečně totiž opustil pásmo sestupu. Sevilla naopak protáhla své čekání na výhru už na sedm zápasů.

Villarreal sice do utkání vstupoval ze sestupového pásma, jeho výkony se však v posledních týdnech přece jen zlepšily, a byli to právě hosté, kdo začal lépe. Hned první vážnější akce znamenala vedoucí branku. Na Ángelův pas si naběhl Borja Valero a pohodlně otevřel skóre - 0:1. Ten samý hráč měl na kopačce i druhou trefu, tentokráte však výborně zasáhl Varas.

Osmělili se také domácí. Kanouté ale hlavou na Lópeze nevyzrál, to už však neplatilo o chvíli později. Chybu Oriola odhadl Navas a za pomoci Soriana poslal balón do sítě - 1:1. Hned nato ale mohl duel překlopit Joselu, tváří v tvář ovšem na Varase recept nenašel. Ve zbytku prvního dějství už se žádný z týmů k ohrožení soupeřovy branky nedostal.

To ale rozhodně neplatilo po změně stran. Sevilla výrazně přidala, dobrou hlavičkou se prezentoval Negredo, neméně uznání si ale zaslouží bezchybný zákrok Lópeze. I nadále to byli domácí, kdo měl v rukou dirigentskou taktovku. Konkrétně Navas, jenž si doslova vychutnal Oriola, následnou střelu ovšem zneškodnil opět López.

Konečné rozuzlení potom přišlo deset minut před koncem. Cani posunul balón Camuńasovi, a ten povedenou střelou mohl zaznamenat první branku v hostujícím dresu - 1:2. V samém závěru viděl hned za sebou dvě žluté karty Oriol, shodně po faulech na Navase, Andalusané už však na kýžené vyrovnání nedosáhli.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - CA Osasuna 1:1

05.02.2012 12:00

Góly: 32. Carmelo - 77. Dejan Lekić

Předposlední Sporting Gijón nedokázal na domácí půdě vyzrát na trápící se Osasunu a pouze remizoval 1:1. Díky tomu si nevylepší svou stávající pozici a v dalších zápasech bude muset zabojovat více. Osasuna si také příliš nepolepší a zůstane na pozicích kolem středu tabulky. Domácí měli k vítězství blízko, ale hosté dokázali v 77. minutě srovnat zásluhou Lekiče na 1:1.

Do prvního dějství vstoupily oba celky aktivně a už v 10. minutě byla k vidění první velká šance. Přímý volný kop domácího Carmela našel na zadní tyči obránce Botíu, ale ten ve velmi výhodné pozici netrefil branku. O pár minut později byli diváci znovu svědky velikého závaru v pokutovém území hostujícího celku. K zakončení se tentokrát dostával sám Carmelo, ale na poslední chvíli jeho šanci obrana Osasuny zamezila.

Domácí dokázali ze svého mírného tlaku nakonec vytěžit potřebný gól. Ve 32. minutě našel centr z levé strany velmi aktivního Carmela a ten střelou do protipohybu gólmana Fernandéze poslal Sporting do vedení 1:0. V závěru první půle už se nic zajímavého neudálo a domácí si hlídali jednobrankové vedení. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Do druhého dějství vstoupili hosté s cílem vyrovnat a při nejlepším otočit stav celého utkání. Začali velmi dobře a už v 54. minutě si vypracovali velikou šanci na vyrovnání. Na levé straně se po autovém vhazování uvolnil Nino, ale střelou z úhlu nedokázal překonat domácího gólmana.

O pár minut později hlavičkoval znovu Nino, ale tentokrát se jeho pokus ani nevešel mezi tři tyče. Také domácí nechtěli zůstat ve druhém poločase pozadu a po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Gregory.

Osasuna postupně zvyšovala svůj tlak a zejména Nino byl velmi aktivní co se týče ofenzivní práce. Gól však nakonec vstřelil útočník Dejan Lekič v 77. minutě. Bertrán nacentroval přesný balón před branku a Lekič hlavičkou srovnal na 1:1.

Domácí chtěli získat všechny tři body a v závěru zápasu se více pouštěli do útoku, ale Osasuna byla očividně s bodem spokojená a pouze bránila neúspěšné nájezdy domácích. V prvním nedělním utkání tak diváci byli na stadionu Sportingu Gijón svědky remízy 1:1.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Sociedad 2:1

04.02.2012 22:00

Góly: 10. Cristian Tello, 72. Lionel Messi - 73. Carlos Vela

Ve 22. kole La Ligy nedopustila domácí Barcelona překvapení a porazila Real Sociedad 2:1. Hned z kraje zápasu se trefil mladý Tello, v druhém poločase pak zvýšil Lionel Messi. Vzápětí se po chybě v rozehrávce Barcelony prosadil Carlos Vela, ale hosté již nedokázali vstřelit vyrovnávací gól, a tak si domácí mohli připsat další výhru na Nou Campu.

Barcelona do zápasu vstupovala s vědomím, že musí vyhrát, aby jí rival v boji o ligový titul Real Madrid neodskočil na desetibodový rozdíl. Ten si totiž v dříve hraném utkání poradil s Getafe tím nejtěsnějším způsobem, tedy 1:0 poté, co se hned v úvodu zápasu trefil Sergio Ramos.

A začátek zápasu se Kataláncům opravdu vyvedl. Hned ve 4. minutě stál mezi Messim a brankou Sociedadu už jen brankář Claudio Bravo, který se blýskl skvělým zákrokem a opět trochu nahlodal Argentincovo sebevědomí. Ten totiž v minulém zápase neproměnil penaltu a v koncovce si momentálně není tak jistý, jak to u něj známe. Nicméně již v 9. minutě bylo skóre zápasu otevřeno, neboť se prosadil mladý Tello, který v posledních zápasech dostává poměrně hodně prostoru na levém kraji, odkud provádí rychlé výpady do pokutového území. A nejinak tomu bylo i v tomto případě. Messi mu přesně poslal míč a on už jen obstřelil vyběhnuvšího brankáře Brava ke vzdálenější tyči.

Obhájci titulu se snažili během prvního poločasu přidat další gól, ale Bravo dokázal zneškodnit pokusy Messiho i Thiaga Alcantary. A když se ani Fábregasova střela nevešla mezi tři tyče, odcházely týmy do šaten za stavu 1:0.

A za to, že domácí nedokázali v první polovině zápasu navýšit náskok, mohli pykat záhy, když se do velké šance hned z počátku druhé pětačtyřicetiminutovky dostal Antoine Griezmann. V cestě mu již stál pouze Victor Valdés, ten ale jeho slabou střelu dokázal vytěsnit špičkou nohy.

V polovině druhého poločasu Barcelona vstřelila druhý gól, ten ale nebyl uznán. Dani Alves před pokutovým územím skvěle uvolnit naběhnutého Cuencu, který si píchl míč před sebe a z pokutového území vyslal tvrdou střelu, která ale orazítkovala pouze břevno. K odraženému balonu se dostal aktivní Tello, který vystřelil do zpola prázdné brány, ale rána byla tečována na brankové čáře obráncem Sociedadu tak nešťastně, že se míč odrazil přímo do hlavy Daniho Alvese a od něj do gólu. Kvůli jeho ofsajdovému postavení však zůstal stav nezměněn.

O čtyři minuty později, tedy přesněji v 72. minutě se již ale Barcelona dostala do dvougólového vedení. Dani Alves poslal přesný lob zpoza pokutového území na Messiho, který z bezprostřední blízkosti prostřelil vyběhnutého Brava, a prolomil tak své mírné střelecké trápení.

Neuběhly však ani dvě minuty a náskok byl opět pouze jednogólový. Thiago na své vlastní polovině špatně rozehrál a míče se chopil Griezmann, který do šance vyslal nabíhajícího Carlose Velu, bývalého hráče Arsenalu. Ten neztratil hlavu a přesně obstřelil Victora Valdése.

Hosté se však již nezmohli na žádnou další nebezpečnější akci, a tři body tak získala domácí Barcelona. Pro tu to byla desátá výhra z jedenácti odehraných domácích zápasů, ve kterých vstřelila již 45 gólů. Real Sociedad se stal teprve druhým týmem v této sezóně, kterému se podařilo v ligovém utkání vstřelit gól na Nou Campu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Madrid 0:1

04.02.2012 20:00

Góly: 18. Sergio Ramos

Madridské derby mezi Getafe a Realem rozhodl v sedmnácté minutě Sergio Ramos a Bílý balet tak nadále vévodí La Lize se sedmibodovým náskokem před druhou Barcelonou. Getafe odehrálo s favoritem vyrovnanou partii, v nepříliš záživném utkání si ale nevypracovalo takřka žádné příležitosti.

Diváci na stadionu Alfonsa Peréze nemuseli na úvodní branku čekat příliš dlouho, neboť už po čtvrthodině hry zahrával Real Madrid rohový kop, na přesný centr si naskočil Sergio Ramos a hlavou pod břevno zajistil hostům vedení - 0:1. Ještě před první brankou hlavičkoval zády k brance Ronaldo, jenže přestřelil. V další šanci hodně přestřelil Kaká a Benzema z úhlu nepřekvapil Moyu.

Ve 35. minutě rozehrával s velmi nadějné pozice volný přímý kop Cristiano Ronaldo a brankář Getafe Moyá musel vyrážet. Pět minut před koncem prvního poločasu mělo Getafe první vážnější příležitost, po pohledné kombinaci střílel z hranice pokutového území těsně vedle Casquero a takřka vzápětí na druhé straně nevyšla střela z voleje Ronaldovi.

Portugalská hvězda byla hlavní postavou i druhého poločasu. S jeho další nepříjemnou ránou měl Moyá velké potíže, střelu však nakonec vyrazil. V 72. minutě se domácí Getafe dožadovalo pokutového kopu, Castro ve vápně trefil Pepeho ruku, ale sudího píšťalka zůstala němá, přitom se penalta klidně dala kopat. Real měl ale více ze hry, Higuaínovu stoprocentní příležitost vychytal spolehlivý Moyá a penalta se nekopala ani po daší sporném momentu v šestnáctce Realu, kdy Ramos přidržel Mika.

V devadesáté minutě se podařilo Realu vsítit druhý gól, avšak Cristiano Ronaldo se v době přihrávky pohyboval v ofsajdu a rozhodčí mu jeho branku neuznal. Bílý balet ale těsné vedení uhájil a výsledkem 1:0 nedal příležitost Barceloně, aby snížila jeho náskok na čele.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Betis 1:0

04.02.2012 18:00

Góly: 24. Chori Castro

Celek z baleárských ostrovů zvládl důležité utkání s Betisem a může si tak alespoň na nějakou dobu oddechnout. Domácí měli po celých devadesát minut více ze hry, o rozdílovou trefu se postaral po standardní situaci Gonzalo Castro.

Na Mallorcu velmi nepříznivé počasí se sněhovými přeháňkami zaskočilo i pořadatele, jenž nebyli na něco podobného připravení, a tak se musel před utkáním ještě odklízet sníh z hrací plochy. Samotný vstup do utkání zvládli lépe domácí, kteří si hned v úvodu vypracovali dvě nadějné příležitosti, Hemed však proti Castovi neuspěl.

O poznání nebezpečnější pak byl pokus Perreiry, který i přes veškerou snahu Casta zastavila až tyčka hostující branky. Ve 24. minutě už však ostrovní celek udeřil. Volný přímý kop rozehrál Castro a jeho parádní rána nemohla skončit jinak, než v síti - 1:0.

Hosté byli směrem dopředu úplně bezzubí, na čemž se nic nezměnilo ani po pauze a příchodu nových sil v podobě Montera a Etxebarrii. Právě oni měli hru sevillského mužstva pozvednout, ani to se však nezdařilo.

Závěrečná dvacetiminutovka už potom byla zajímavá úplně z jiného pohledu: po faulu na Pina viděl po druhé žluté kartě červený kartónek Mario. O chvíli později ho navíc na opačné straně napodobil po zákroku na Rubéna Castra taktéž po druhém napomenutí Ramis.

Jedinou nebezpečnější akci Betisu měl na svědomí až střídající Sevilla, ale jeho zakončení si našlo jen pozorného Calatayuda. V nastaveném čase pak musel ještě trávník předčasně opustit i Víctor, hráči Mallorcy tak dohrávali pouze v devíti.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 3:3

04.02.2012 18:00

Góly: 26. Óscar de Marcos, 58. Fernando Llorente, 65. Javi Martínez - 33. Romaric, 48. Vladimír Weiss, 90+2. Juan Ángel Albín

Souboj týmů, jež v závětří číhají na jakékoliv zaváhání objevu letošní sezóny Levante, se nakonec urodila remíza. I tak ale může být více spokojenější Espanyol, který na kýžený bod dosáhl druhou nastavenou minutu a zůstává tak o dva body před svým konkurentem na páté příčce.

Oba celky vstupovaly do utkání ve skvělé formě: Espanyol neprohrál v posledních šesti logových zápasech, zatímco Athletic za tu dobu padl pouze jedinkrát - na Santiago Bernabéu. Baskové se s ničím nepárali, už po osmi minutách měl šanci Llorente, ale to ještě se svým pokusem neuspěl.

Možnosti měli vzápětí také De Marcos a Muniain, ale kýžená otevírací branka přišla až po chvíli, konkrétně ve 26. minutě. A byl to prvně jmenovaný, kdo využil nepovedené malé domů Dídace, následnou ránu už Casilla neměl šanci zastavit - 1:0.

Hosté se však po inkasované brance nesesypali, naopak začali být ve svých útočných manévrech daleko aktivnější. Moreno sice ještě recept na Iraizoze nenašel, ale o pár minut později už srovnal krok přesným zakončením Romaric - 1:1.

Domácí kouč Marco Bielsa udělal o poločasové přestávce hned dvě změny, rozhýbat hru Athleticu přišel Ander Herrera a Markel Susaeta. Než však oba zmínění stačili něco udělat, už jejich celek na svého protivníka ztrácel. Vlado Weiss poté, co rozhodl šťastnou trefou o vítězství nad Mallorcou, tentokráte napřáhl z velké dálky a parádní ranou otočil průběh střetnutí - 1:2.

Ovšem netrvalo příliš dlouho a střídající Susaeta rozehrál volný přímý kop přesně na Llorenteho, pro kterého už bylo snadným úkolem dopravit balón na místo určení - 2:2. Reprezentační kanonýr si tak zapsal už šestou branku ve třech zápasech. Hosté se ovšem ani po této akci nepoučili. A hned rázem museli znovu dotahovat. Herrera našel Javiho Martíneze a ten svým druhým zásahem v sezóně svůj celek poslal opět na koně - 3:2.

Susaeta pak ještě nastřelil břevno, ale s přicházejícím závěrem nedokázali hráči Athleticu udržet míč daleko od pokutového území a to se také nakonec ukázalo jako velká chyba! Na konečné remíze mají největší podíl dva střídající - Uche posunul na Albína a ten zajistil pro barcelonský tým důležitý bod - 3:3.

Více informací k zápasu

Levante UD - Racing Santander 1:1

04.02.2012 18:00

Góly: 23. Arouna Koné - 61. Manuel Arana

V jednom z prvních sobotních duelů Levante přivítalo na domácí půdě Santander. Domácí byli kvůli svému postavení v tabulce favoritem zápasu, ale Santander ukázal svou sílu a dokázal ze zápasu vytěžit bod za remízu 1:1. V tabulce si však Levante udrželo čtvrtou pozici o skóre před Espanyolem.

Už ve 14. minutě zápasu mohl přijít první gól. Hostující Munitis si naskočil na centr Arany a jeho střela v pádu jen těsně minula svatyni Levante. O pár minut později se radovali domácí. Po rohovém kopu se hlavičkou prosadil Arouna Koné a poslal Levante do vedení 1:0.

Koné byl v utkání nadále aktivní a ještě v prvním poločase mohl navýšit svůj brankový účet. V jedné z individuálních akcí se uvolnil přes pasivního Torrejóna a ze zajímavé pozice nevyzrál na gólmana Maria. Hned po něm se v další šanci ocitl Botelho, ale jeho dorážku do poloodkryté branky znovu parádně vytáhl hostující gólman. Do kabin se tak šlo za vedení Levante v poměru 1:0.

Hosté vstoupili do druhého dějství s jasným cílem vyrovnat skóre a snažili se od úvodního hvizdu. Hned na začátku druhého poločasu zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Jairo, ale jeho střela šla nad branku. Aktivita se hostím vyplatila v 61. minutě. Arana dostal na hranici pokutového území až příliš mnoho prostoru a přízemní střelou srovnal na 1:1.

Velmi kuriózní situace se odehrála v 69. minutě zápasu. Hostující obránce Alvaro zahrál při bránění standardní situace v pokutovém území rukou, ale rozhodčí si bohužel pro domácí jeho prohřešku nevšiml.

V závěru utkání už si oba celky spíše hlídaly alespoň zisk jednoho bodu a až na několik střídání nic zajímavého k vidění nebylo. V nastaveném čase ještě zahrozil hlavičkou hostující Fernandez, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. V nepříliš atraktivním duelu tak nakonec Levante remizovalo se Santanderem 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid21181271:1955
2.FC Barcelona21146161:1348
3.Valencia CF21107431:2237
4.Levante UD2195727:2532
5.Espanyol Barcelona2195725:2432
6.Athletic Bilbao2179533:2830
7.Atlético Madrid2186731:2730
8.Málaga CF2184925:3128
9.CA Osasuna21610523:3328
10.Getafe CF2176822:2727
11.Sevilla FC2168722:2426
12.Rayo Vallecano21741025:3225
13.RCD Mallorca2167818:2525
14.Granada CF21741016:2825
15.Real Sociedad2166923:3024
16.Real Betis21721223:3023
17.Villarreal CF2158820:2923
18.Racing Santander21410718:2622
19.Sporting Gijón21541220:3919
20.Real Zaragoza21261316:3812

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (659)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele