Primera Division - preview 22. kola

13.02.2010, 10:28, aktualizováno 15.02.2010, 08:09
Previews
Mallorce jistě udělaly radost některé víkendové výsledky, díky nimž může nyní odskočit svým konkurentům v boji o pohárové příčky. Pátý celek tabulky cestuje ven, kde není až zase tak silný, nastoupí na hřišti Tenerife...
CD Tenerife - RCD Mallorca  (pondělí 21:00)
Španělský fotbalový svaz jde s moderní dobou a připravil pro fanoušky zajímavou novinku, tedy po letech znovu se navrátivší pondělní dohrávku. S touto změnou souhlasilo devatenáct klubů - jediným, kdo tuto myšlenku striktně odmítl a nepřijal bylo Tenerife, které si tak musí v první dohrávce za trest zahrát. Na jeho hřiště přijíždí letos hodně vysoko mířící Real Mallorca.

Tenerife je na domácí půdě hodně silné, načež právě na svém domácím stadionu získalo většinu z nynějších sedmnácti bodů, které svěřence José Luíse Oltry řadí na nepříznivé předposlední místo. Ostrované nehrají nijak špatně, bojují, snaží se, ale trápí je hodně prostupná obrana a zejména tragický útok, čímž jsem v podstatě popřel vše, co jsem v první části souvětí napsal. Ať tak či onak, jakýkoliv bodový zisk proti venku ne zrovna silné Mallorce by byl žádoucí.

Jak už jsem naznačil, Realu Mallorca to ve venkovních utkáních až tak nefunguje. V domácím prostředí válcuje jednoho soupeře za druhým, ale jakmile vyjede mužstvo Gregória Manzana mimo Baleárské ostrovy a svůj stadion ONO Estadi, jsou poloviční. Na druhou stranu, forma Mallorcy vzbuzuje respekt tak jako tak. Pokud se hostům podaří na stadionu Heliodoro Rodríguez Lopéze zvítězit, opět se posunou před Sevillu na třetí místo, načež budou ztrácet pouhopouhé tři body na příčku třetí! Obdivuhodné!

El Tete nastoupí v kompletní sestavě. Nebude chybět brankářská opora Sergio Aragoneses, po zranění se navrátivší Marc Bertrán či v poslední dobře hrající trojka Alfaro, Nino a Luna. Na straně hostí taktéž nepostrádáme žádné jméno základní sestavy. Nechybí Nunéz, Ramis, Mario Suárez, Martí, Castro, jedno z nejpříjemnějších překvapení ročníku Borja Valero či obávaný střelec Aritz Aduriz. Po dvanácti letech budeme mít šanci se podívat na pondělní dohrávku. Ta začíná v devět hodin večer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.25 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - Málaga CF  (neděle 17:00)
Hráči andaluské Málagy odlétají na dalekou pouť do kantábrijského Santanderu. Až devadesát minut záchranářského klání však napoví, zdali tato cesta bude úspěšná, anebo zda po ní zůstane jen smutek v tvářích hráčů Boquerones.

Racing de Santander se musí probudit z pohárového snu a soustředit se opět na ligové boje. V Copa del Rey to svěřencům Miguela Angela Portugala nevyšlo, neboť nedokázali přejít přes Atlético Madrid (celkově prohráli 3:6) do finále celé soutěže, což by byl pro kantábrijské mužstvo obrovský úspěch. Evropské poháry už jsou jednoznačně zapovězeny, neboť namísto bojů o evropské poháry čeká Racing de Santander ještě dlouhá cesta za udržením se v nejvyšší soutěži. Touto dlouhou cestou se rozumí ještě sedmnáct bodů, které Racing musí nasbírat, aby měl jistotu udržení se v nejvyšší soutěži. Kantábrijci na tom ale pořád nejsou tak zle jako Málaga.

V tomto krásném slunném andaluském městečku začíná být před čím dál více dusno. Mužstvo sice celkem úspěšně proplouvá vodami La Ligy a v pomyslné druhé polovině soutěže patří mezi nejlepší celky, načež odešla poražena pouze z utkání s Realem Madrid, ale postavení v tabulce skvělým herním výkonům prostě neodpovídá. Málaga předvádí pohlednou, ofenzivně laděnou a na krásné momenty bohatou hru, mnohdy své i o mnoho kvalitnější a výše postavené soupeře naprosto přehraje (viz minulý zápas s Deportivem La Coruña), ale neumí vyhrávat. Ano, slabinou Málagy je neschopnost vyhrát alespoň herně vyhraný zápas.

Do dnešního souboje nastoupí obě mužstva vesměs v nejsilnějších jedenáctkách. V dresu domácího mužstva se proto představí tradiční opora defenzívy Torrejón, v předcházejícím kole skvěle hrající Colca či velké ofenzivní hvězdy Racingu Pedro Munitis, Sergio Canales a Óscar Serrano. Na druhé straně nebude v základu chybět zimní posila Caicedo, stejně tak Duda či stoper Weligton. Po jednotýdenní absenci se vrací Albert Luque.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - UD Almería  (neděle 17:00)
Getafe má letos famózní formu a na domácím trávníku patří mezi ta mužstva, která jen tak body neztrácí. Na stadion Coliseum Alfonza Peréze přijíždí v minulém kole se snad poprvé v sezóně dobrým výkonem prezentující andaluská Almería.

Los Azulones prožívají výtečnou sezónu - nejenže se pohybují na příčkách, ze kterých mohou útočit na místa zaručující účast v příštím ročníku evropských pohárů, ale i v Copa del Rey potvrdili svěřenci Míchelovi svěřenci svou nebývalou formu a postoupili až do semifinále, kde ovšem vypadli s andaluskou Sevillou. Mužstvo táhnou zejména famózní výkony Pedra Leóna, Daniho Pareja či střelce Roberta Soldada, který letos prožívá jednu z těch lepších sezón. Na svém kontě již má již jedenáct branek, což je oproti loňským rokům nadprůměrná bilance.

V zatím posledním kole si Getafe odvezlo zaslouženou prohru 1:2 z trávníku prozatímního lídra soutěže z Barcelony. Zato Almería v minulém kole zazářila a v deseti hráčích dokázala porazit Sporting Gijón. Prezentovala se přitom velmi dobrým, týmovým výkonem - na toto jsme nebyli od hráčů andaluského klubu v průběhu sezóny zvyklí. Je to výjimka potvrzujíc pravidlo? Anebo se v Almeríi skutečně blízká na lepší časy?

Dres hostujícího celku alespoň pro toto utkání neoblékne zkušený Miguel Angel Corona a obránce Chico, který si v minulém kole hrál na brankáře a vyfasoval červenou kartu. U domácího mužstva bychom v sestavě marně hledali zraněného Adriana. Jinak nastupují obě mužstva v kompletní a nejsilnější sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Tak tohle je záchranářský souboj jako hrom! Výrazně se propadající a uvadající Valladolid přivítá na svém útulném stadionu José Zorilly aragonský, herně i výsledkově se zlepšující celek Zaragozy. Snad netřeba dlouze hloubat nad tím, co by vítězství v záchranářském souboji znamenalo.

Domácímu celku se letos prostě nedaří. Herní mizérie koresponduje s výsledkovou krizí a nedávná výměna trenéra ještě dostatečně nezapůsobila. Pokud vůbec zapůsobí, samozřejmě. Onésimo, který nahradil José Luís Mendilibara, si svou premiéru na lavičce Realu Valladolid odbyl minulý týden v zápase proti silné Valencii. Jeho svěřenci na Mestalle nestíhali, domácímu týmu nestačili a zaslouženě prohráli 2:0. Nicméně, to byl vcelku očekávaný scénář. V nedělním utkání už by měly být síly poněkud vyrovnanější.

Zaragoza je na tom v současné době velmi dobře. Po výměně trenéra přišlo několik posil, které se výtečně zapracovaly do týmu a vytvořily dobře fungující soukolí. Pod trenérem Gayem jde skutečně vše o mnoho lépe - celá defenzíva a záložní řada pracují mnohem spolehlivěji, ofenzíva je pak s příchodem Humberta Suaza údernějších a nebezpečnější. Předcházející klání proti Seville budiž důkazem.

Domácímu mužstvu budou jistě citelně scházet Alberto Marcos či Fabián Canobbio. Šestici hráčů, kteří kvůli zranění na zelený pažit stadionu José Zorilly nevyběhnout doplňují Jasobo Sanz (brankář), Henrique Sereno, Alvaro Rubio a dlouhodobě zraněný Sisi. Na hostující straně budou k dispozici všechny opory mužstva včetně Humberta Suaza, který v týdnu sice netrénoval, ale v Gayově nominaci nechybí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Espanyol nevyniká, Espanyol je neviditelný. O druhém historicky nejúspěšnějším katalánském celku toho letos moc neslyšíme, což je dáno zejména nevýraznými a nikterak zajímavými výkony celého Pochettinova mužstva, které se však v posledních týdnech herně a snad i výsledkově zvedá. Druhá nejhorší ofenzíva soutěže se pokusí prověřit jednu z nejlépe fungujících obran.

Kdepak - nepřivolávejme v myšlenkách bezbrankovou remízu či nepohlednou podívanou! Na domácím pěkném stánku se Espanyolu v posledních týdnech celkem daří a může zraněními sužované Deportivo La Coruña výrazně potrápit. Co potrápit - porazit!

V předcházejících kolech se oběma mužstvům dařilo střídavě. Zatímco katalánský Espanyol si odvezl zaslouženou porážku ze hřiště Realu Madrid, Deportivo uhrálo cennou remízu na půdě v posledních měsících velmi dobře hrající Málagy. Depor dokázal i přes početní nevýhodu odvrátit porážku díky pečlivé defenzívě a skvěle chytajícímu Danielu Aranzubíovi, který patří mezi vůbec nejlepší brankáře chytajících v La Lize posledních let.

Do utkání vstupuje Deportivo oslabeno o několik hráčů základní jedenáctky. Na Lotinovy svěřence se lepí smůla, samotnému kouči pak zbývají jen oči pro pláč. Před nedávnem si zlomil kotník Filipe, Pablo Alvaréz je vykartovaný a Angulo a Sergio González jsou zranění. Velmi rychle se naopak uzdravuje mexická ofenzivní hvězda týmu Andrés Guardado, který se pravděpodobně ukáže v základní sestavě, ve které nebudou chybět ani tradiční opory týmu Juca, Lopo, Colotto, kapitán Manuel Pablo či Juan Rodríguez.

Na straně hostí v základní sestavě postrádáme Ívana de la Peňu, Ferrana Corominase či Facunda Roncaglia. Na hrotu by měl nastoupit Osvaldo, který je zatím dobře jevící se zimní posilou týmu. V obraně nebudou chybět Chica či Pareja, branky budou připravovat Luís García či José Callejón. Podaří se jim nějakou branku připravit? Anebo Espanyol potvrdí pověst jednoho z nejhůře střílejících a ne zrovna atraktivně hrajících mužstev?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sevilla FC - CA Osasuna  (neděle 19:00)
Sevilla si sice ve španělském poháru udobřila fanoušky, ale v nejvyšší soutěži to čas od času zaskřípe. Právě minulé kolo takové zaskřípání přineslo, načež se očekává, že si před domácími příznivci svěřenci Manola Jiméneze nedovolí další selhání, které by mohlo mít nepříjemné vyústění. Třetí Valencia se nepříjemně vzdaluje, další konkurenti v boji o Ligu mistrů pak nebezpečně přibližují.

Manolo Jiménez měl týden na přemýšlení a oficiální zahajovací sestava duelu s Osasunou ukáže, zda dostal rozum. V minulém kole totiž Sevilla dostala za vyučenou v aragonském městě Zaragoza, kde s místním známým fotbalovým klubem prohrála 1:2 po ostudně chabém výkonu, který měl daleko od nádherných představení, jenž jsme mohli v podání sevillského mužstva v této sezóně již několikrát vidět. Na druhou stranu - zklamání z porážky s Realem Zaragoza jistě přebije postup do finále Copa del Rey proti Atléticu Madrid.

Soupeřem Rojiblancos bude jedno z nejnevyzpytatelnějších španělských mužstev, která dokáží porazit favorita a špičkové mužstvo bojující o poháry jako by se nechumelilo a přitom bojovat o udržení. Pokud však bude navarrské mužstvo pokračovat ve skvělých výkonech a herních představeních, jaká v posledních kolech předvádí, nemusí se nějakých nepříjemností s udržením se obávat. Los Rojillos neprohráli čtyři předcházející duely a rázem se vyhoupli do středu tabulky, načež na pohárové příčky ztrácejí pouhopouhých šest bodů. Podaří se Camachovým mužům uspět i na půdě doma občas zaváhavší Sevilly?

Bez tří opor základní sestavy to nebude nic jednoduchého. Navarrskému mužstvu chybí strůjci předchozích vítězství Juanfran a Carlos Aranda, mezi absentující přibyl i nadějný bek César Azpilicueta. Domácí mužstvo nastoupí takřka kompletní - nepočítaje dlouhodobá zranění. Navzdory vyloučení v předchozím kole se na hřišti ukážou jak Álvaro Negredo, tak Marius Stankevičius. Velkou otázkou je, zda bude Manolo Jiménez opět šetřit velké opory záložní řady Perottiho, Zokoru, Renata a Navase, kteří v minulém kole citelně celému sevillskému soukolí scházeli. Předposlední utkání nedělního programu začíná o sedmé hodině večerní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.52 - 3.80 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Atraktivní podívaná, spousta branek a napěchované tribuny, i tak lze v krátkosti charakterizovat typické klání mezi Atléticem Madrid a Barcelonou. Přijmeme-li tyto charakteristiky za tradiční scénář, můžeme se začít zaobírat myšlenkou, kteréže mužstvo si nakonec připíše cenné vítězství a tudíž i důležité tři body do tabulky La Ligy.

Při pohledu na statistiky, tabulku a bilanci vzájemných duelů asi netřeba sálodlouze hloubat nad tím, koho můžeme považovat za favorita samotného klání. Je jím samozřejmě Barcelona, která v letošním ročníku velmi ráda drancuje stadiony soupeřů, načež je v tomto ohledu vůbec nejúspěšnějším ze všech dvaceti týmů.

Barca míří k do Madridu oslabena o několik hráčů základní sestavy, což by mohlo hrát při celkem slušné formě a kompletnosti Atlética Madrid podstatou roli. Obrovské problémy bude mít Pep Guardiola se skládáním defenzívy. Kvůli zranění schází letos výtečný Éric Abidal, hvězdný ofenzivně laděný pravý bek Dani Alvés a ukrajinský stoper Dmitro Chygrynsky; stoper Gérard Piqué a jeho kolega Rafa Marquéz pak mají jednozápasovou stopku. Zranění trápí i defenzivní štít Yayu Tourého, kterého by však měl nahradit další tradiční článek Guardiolova výběru Sergi Busquets.

Předpokládá se, že nalevo nastoupí Maxwell, na druhé straně by pak mohl zaskočit kapitán Carles Puyol, o jehož startu přesto není rozhodnuto. Ve stoperské dvojici by mohl dostat šanci vedle zkušeného a do dobré formy se navracejícího Gabiho Milita mladičký sedmnáctiletý stoper Marc Muniesa. V ofenzívě nebude chybět kvarteto největších opor Zlatan Ibrahimovič, Lionel Messi, Xavi a Andrés Iniesta. Tuto devítku hráčů v poli by měl doplnit Seydou Keita. Atléticu Madrid jistě výše zmíněné absence přijdou k duhu, i přesto nadále představuje největší hrozbu katalánský útok, který je kompletní. Navíc vězme, že nejlepší obranou je útok.

Rojiblancos vstoupí do utkání v takřka kompletní jedenáctce, která v posledních týdnech nabírá na formě, což potvrdila i v Copa del Rey, kde postoupila do květnového finále se Sevillou. I proto by hráči Quique Florese rádi pokračovali ve vítězném duchu a Barcelonu potrápili a obrali o cenné body.

Domácí mužstvo nastoupí skutečně kompletní - v obraně nebudou chybět Tomáš Ujfaluši, dobře hrající stoper Álvaro Domínguez, hůře hrající Luís Perea a tradiční levý bek Antonio Lopéz. Ve středu pole nebudou chybět staženější Paulo Assunacao a tentokrát překvapivě Tiago, který dostal šanci namísto absentujícího Camacha, Raúla Garcíí či Jurada. Na krajích budou operovat již neodmyslitelní Simao a José Antonio Reyes, jež by měli svými centry a skvělými pasy podporovat dvě ofenzivní tykadla Sergia Agüera a Diega Forlána.

Uspěje tato sestava proti v současnosti nejlepšímu španělskému mužstvu? Anebo Barca potvrdí své výsadní postavení a vrátí Realu Madrid vhozenou rukavici? V posledních třech vzájemných utkáních padlo vždy sedm branek, i proto se těšme na další kanonádu a parádní kopanou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 4.00 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sporting Gijón - Valencia CF  (sobota 18:00)
Sporting Gijón je po úchvatném začátku sezóny na ústupu a moc se neočekává, že by měl být zápas s Valencií, tedy venku jedním z nejsilnějších týmů z celé listiny účastníků, odrazovým můstkem. Na druhou stranu, asturijský tým již několikrát na svém hezkém stadionu El Molinón ukázal, že je bojovným a šikovným mančaftem schopným potrápit i o mnoho slavnější kluby. Zápletku bychom měli - nyní se mrkněme na aktéry klání.

Jak již bylo nenápadně naznačeno, hostující celej patří mezi týmy, které rádi plení na cizích hřištích. V posledních kolech se sice už tolik nedaří, jako tomu bylo v prvních kolech, ale bilance valencijského týmu je i tak velmi dobrá. Kdyby pak svěřenci Unaie Emeryho dokázali více bodovat i na trávníku dosluhující Mestally, určitě by se jim lépe zpívalo.

Do zpěvu naopak není Manuelu Preciadovi, trenéru domácích fotbalistů. Rozdělíme-li všechny zatím odehrané zápasy na polovinu, je právě v té druhé Sporting Gijón vůbec nejhorším týmem. I Xerez a týmy ohrožené sestupem mají mnohem lepší formu. Těžko soudit, proč tomu tak je. Snad odchod nadějného středopolaře Míchela do Birminghamu, snad ztráta formy většiny důležitých opor. Mezi ty nejdůležitější opory Sportingu patří výteční fanoušci, kteří by mohli vybičovat své miláčky k parádnímu výkonu.

Zatímco Valencia si v minulém kole poradila díky famóznímu výkonu Évera Banety s letos dost možná do Segundy mířícím Realem Valladolid. To Sporting se předvedl na půdě taktéž v sestupových vodách se máčející Almeríe, kde prohrál ostudně 1:3. Proč ostudně? Po vyloučení Chica a následné proměněné penaltě vedl 0:1, ale kvůli okénkům v obraně a famóznímu triku brankáře Juana Pabla, který byl při druhé inkasované brance v jiné dimensi, nakonec prohrál výše uvedeným výsledkem. Není proto divu, že se pod dlouholetým koučem Sportingu Manolem Preciadem začíná kývat židlička.

Co se týče sestav - obě mužstva nepostrádají žádnou větší oporu. Na straně domácích se do obrany vrací Botía a Lora, které doplní dobře hodnocený francouzský stoper Gregóry Arnolin a talentovaný Roberto Canella. V pětičlenné záloze se dvěma defenzivními štíty Riverou a Lolou nebude chybět Miguel de La Cuevas, Carmelo a Diego Castro. Poslední tři hráči by měli doplňovat osamoceného útočníka na hrotu Mate Biliče.

Unai Emery musí oželet absenci Davida Navarra, který musel v zápase s Valladolidem odstoupit již po čtyřech minutách hry. Jeho místo vedle Marcheny by měl zaujmout Dealbert. Tuto dvojici doplní krajní beci Bruno a Jéremy Matieu. Ve středu pole nebudou chybět dva defenzivní štíty Banega a Albelda, na krajích budou operovat Mata a Pablo Hernandéz. Před famózním Davidem Villou pak nastoupí jeho jmenovec David Silva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Xerez CD - Real Madrid  (sobota 20:00)
Fotbalisty Bílého baletu čeká cesta do města lahodného vína. Do Jerezu - domova sherry - se ovšem nejedou opít, nýbrž sehrát 22. kolo La Ligy s místním Xerezem. Proti outsiderovi je čeká standardní úkol - vyhrát a neztratit na vedoucí Barcelonu.

Stíhací jízda Realu pokračuje, v cestě mu tentokrát stojí poslední tým tabulky Xerez. Andaluský tým z Jerezu de la Frontera se nicméně v posledních dvou zápasech zlepšil - doma porazil Mallorcu a jen těsně podlehl v Bilbau. A co by zvedlo sebevědomí hráčů Xerezu než bodovat před domácím publikem proti slavnému protivníkovi?

Nestor Gorosito vyšle proti Realu do branky Renana, Aythami a Leandro budou ve stoperské dvojici, na krajích pak Casado a Redondo. Moreno s Keitou vytvoří střed zálohy, na křídlech budou působit Momo a Carlos Calvo. V útoku se objeví duo Bermejo a Víctor Sánchez.

Chilský trenér Realu Pellegrini nemůže počítat pro zranění s Gutim a Dudkem, stejně jako s Benzemou a Metzelderem. Dlouhodobě mimo je Pepe. Naopak do sestavy se vrací po sankci Ronaldo a chřipku doléčil Marcelo, kterého zřejmě čeká 100. zápas v bílém dresu. Do nominace se vešel i odchovanec Mosquera.

Mnohem kulatější jubileum čeká Ikera Casillase, jenž odehrál za Real už 499 zápasů, a půltisícovku startů tak zřejmě naplní v sobotním zápase. Před ním se poskládá obrana do čtveřice Arbeloa - Albiol - Ramos - Marcelo. Na středovém pivotu budou hrát Lass a Xabi, roli tvůrců hry zastanou Granero a Kaká, do útoku se postaví Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Zápas, který začíná na stadionu Chapín od 20.00 CET, bude řídit Turienzo Álvarez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 11.00 - 5.80 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (sobota 22:00)
Trápící se Žlutá ponorka přivítá na svém stadionu El Madrigal Athletic Bilbao. Zatímco se Villarreal plácá ve středu tabulky, Bilbao bojuje o pohárovou Evropu. Od šesté příčky je dělí dva body ale ve Villarrealu to bude i tak velmi těžké.

Jak už bylo řečeno, Villarreal se trápí a po loňské sezoně, kdy obsadil páté místo a jen těsně nepostoupil do předkola Ligy mistrů, je to jedno z velkých zklamání letošní La Ligy. Nepříznivé výsledky nakonec stály místo trenéra Valverdeho, ten nedokázal navázat na úspěšné působení Manuela Pellegriniho, který byl s Villarrealem úspěšný i na evropské scéně. Tým nyní vede Juan Carlos Garrido, donedávna trenér rezervy. Garrido by měl vést Žlutou ponorku do konce sezony, pak se uvidí co bude dále. Nicméně úkolem nového trenéra bude jednoznačně zlepšení dosavadních výsledků. Villarreal má za sebou nepovedená utkání s Osasunou a Mallorcou, ve kterých prohrál 2:0 respektive 1:0, a s pouhými šestadvaceti body uzavírá první desítku Primera Division.

Naopak v minulém kole se dařilo hostujícímu Bilbau, baskický celek doma zdolal Xerez, ale že by to byla procházka růžovým sadem, to se říci nedá. Xerez dokonce vedl po prvním poločase 2:1, jenže domácí Athletic i díky dvěma trefám Llorenteho utkání zvrátil a zvítězil 3:2. Tříbodový zisk se ukázal jako nesmírně důležitým, Bilbao se totiž přiblížilo šesté příčce, která zaručuje start v Evropské lize.

Trenér baskického celku Joaquim Caparrós se musí obejít bez zraněných Yesteho, Iniga Diaze De Ceria, Aitora Ocia, Veleze a Inaki Munoze. Na straně domácích je absence menší, chybět by měli pouze Joseba Llorente a Bruno Soriano.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego López - J.Rodriguez, Godín, Gonzalo, Capdevila - Cani, Matilla, Senna, Torrijos - Nilmar, Pires
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Gorka Iraizoz - Iraola, Domínguez, Mandaras, Aranburu - Gurpegi, Aquinaga, Orbaiz, Laskurain - Llorente, Arana
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.45 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona21174052:1155
2.Real Madrid21162350:1550
3.Valencia CF21126338:2042
4.RCD Mallorca21114635:2337
5.Sevilla FC21113732:2436
6.Deportivo La Coruña21105624:2235
7.Athletic Bilbao21103827:2733
8.Getafe CF211011028:2631
9.CA Osasuna2185821:2129
10.Villarreal CF2175931:3026
11.Racing Santander2167824:2825
12.Atlético Madrid2166931:3424
13.Sporting Gijón2166921:2524
14.Espanyol Barcelona21651014:2923
15.UD Almería2157922:3122
16.Málaga CF2149823:2621
17.Real Zaragoza21551125:4320
18.Real Valladolid2139924:3818
19.CD Tenerife21451217:4017
20.Xerez CD21251412:3811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barcelona

Reagovat
blaugrana

2,2,0

Reagovat
smazaný uživatel

cawte chlapi rád by som sa vás spýtal, kto si podla vás zaslúži momentálne miesto brankárskej španielskej jednotky.... Nemyslím si, že Iker Casillas, je momentálne naljepší, aj ked je to bezpochyby velký brankár, ale jeho povesť ho skôr predchádza, akoby realisticky zobrazovala skutočnosť..

Iker má bezpochyby velký talent, ale práve to, že mal už mladého veku všetko isté a to myslím, že bol neohrozená brankárska jednotka jak na Ligovej úrovni tak aj na reprezentačnej mu akosi ubrala na bojovnosti a nasadení aspoň ja mám taký pocit, ked sledujem niektoré jeho výkony... proste nejde po každej strele naplno, niekedy proste sa ani nesnaži zakročiť proti strele a pravda aj ked by ju asi nemal šancu chytiť, tak na rozdiel od niektorých iných brankárov , ktorý idú po každej strele je zjavné, že mú ta bojovnosť chýba... príliš velká sláva a to, že má všetko jednoduché a nemusí sa báť o svoje miesto ho skor robia možno horším brankárom.. čo je podla mna škoda... ako v súšasnosti pozerám nejaké zápasy , tak si myslím, že taký Diego Lopéz alebo Victor Valdéz sú lepší ako on, ale fakt, že Iker sa volá Casillas mu zabezpečuje neohrozené miesto v repre, čo si myslím, že nie je spravodlivé... čo vy na to...?

Reagovat
blaugrana

Okolo Valdésa je stále mediálna bublina, ktorá stále zráža jeho nesporné kvality. Ale to už nemá význam riešiť.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tolko ze fandis Barcelone takze si zaujaty... je pravda ze v minulej sezone narobil dost chyb ale v tejto je az na 2 zapasy istota.. takze o tom ci ma byt jednotka sa ani nema cenu bavit.. a za tuto sezonu by si mal spomenut hlavne Palopa, lebo si momentalne zasluzi repre viacej ako Lopez alebo Valdes

Reagovat
smazaný uživatel

ono ja som chcel povedať hlavne to, že Iker Casillas by nemal byť absolutnou jednotokou ale mal by sa pobiť o post jednotky s ostatnymi... a ak nezmeni pristup tak jednotkou by byť nemal....

Reagovat
smazaný uživatel

Za to Ty jseš absolutně nezaujatý

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že trenér španělského nároďáku asi bude vědět, proč má v bráně právě Ikera.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on zadarmo určitě všechno neměl, než se dostal na vrchol, tak mu to taky trvalo. A fakt, že se udržel na vrcholu tak dlouho a má v relativně nízkém věku na brankáře tolik zkušeností, ho stále pasuje na jedničku. To, že ho cul.s sledují drobnohledem, je věc jiná. Další věc, čeho si na Ikerovi vážím, že není taková velká huba jako Valdés.

Reagovat
madridcan

bral by som rovnako nadielku ako na jesen,ale poviem 0:3 a myslim si,ze Ronaldo da dva a viac golov

Reagovat
madridcan

UJO kamil989 ucte sa odomna

Reagovat
smazaný uživatel

Chujo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde na satelitu dávají La Ligu?

Reagovat
blaugrana

Maďarský sport 1 a 2, DSF-nemecká stanica, canal+ - španielská

Reagovat
smazaný uživatel

aj Digisport tusim chorvatsky alebo rumunsky

Reagovat
Arne

Na DSF určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo má Casillas podľa Teba urobiť protestovať u Del Bosqueho alebo Pellegriniho aby ho nestavali?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná trefa.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja som dal na Vale

Reagovat
madridcan

1.43 kurz zadara,ze Gijon gol da

Reagovat
Kaze

OT: Nevíte, jak se jmenuje ten film, kde je Mourinho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale vím jak se jmenuje ten film, kde je Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

Hon na myš.

Reagovat
madridcan

to bol Christopher Walken aj ked sa dost na seba podobaju

Reagovat
Kaze

Pokud si dobře vzpomínám, tak tam přímo nehraje José, ani se ta postava tak nejmenuje, ale je to víceméně o něm

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Barcy by měly být: Bartra-Puyol-Milito-Maxwell

Reagovat
smazaný uživatel

když se nikdo už nezraní, tak by to nakonec nemuselo být ani v té obraně tak kritické, jak se zdálo A šance pro mladíka je jen příjemnou třešničkou na dortíku. Třeba dokáže Pepkovi, že má další variantu do sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to vidím nalevo na Jeffrena.

Reagovat
smazaný uživatel

To by dle mě byl velký risk. Proč dávat do obrany útočníka, když máme k dispozici obránce?!

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, podle mně by to stálo za zkoušku.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude zase hodně kruté, ale mám pocit, že to zvládneme. Hráči jsou psychicky silní, což potvrdili minule. Dnes by to mohl být Zlatanův zápas - dá dva ze čtyř barcelonských branek a na další přihraje Messiášovi

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatanovi to přeju jak sviň

Reagovat
indy

Barca 0:6.. ani vtedy to nikto necakal

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kouč Vítězslav Lavička vyhrál s týmem FC Sydney australskou fotbalovou ligu. V rozhodujícím souboji jeho tým porazil Melbourne Victory 2:0.

Nevite nekdo jestli tam zustane nebo pujde ted pryc ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se snad Zlatan konečně probudí, a rozhodne, věřím mu. Tip 2:4.

Reagovat
homeles8

4:3, ale nevim pro koho.(ale přál bych to Atleticu )

Reagovat
homeles8

4:3, ale nevim pro koho.(ale přál bych to Atleticu )

Reagovat
smazaný uživatel

autor clanku jasne zaujaty v prospech barcelony!!!

tipujem 1X

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

Není, není a není.

Reagovat
smazaný uživatel

Komu ty vůbec přeješ nejvíce?

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamu České Budějovice. V La Lize nikomu nefandím, jen mám několik oblíbených mužstev, kteří se mi líbejí buďto herním stylem, anebo mají výtečné zázemí, historii a tak. Vysloveně fakt nefandím nikomu, ani nikterak nepřeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico to da 3:2

Reagovat
blaugrana

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

chlapec si veri

Reagovat
blaugrana

Nemám dôvod Barce neveriť.

Reagovat
Xavi

Já myslím, že už jak obrázek naznačuje, bude to Puyoluv zápas. No a vepředu něco padne jako vždy. Třeba Messi by mohl utéct svým pronásledovatelům o trofej Pichichi.

Reagovat
madridcan

jo,ze bude mat co robit v obrane tak preto tam je

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě mně jeho výraz na té fotce naplňuje optimismem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
madridcan

Reagovat
Al Capone

Atlético překvapí a vyhraje 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bolo sklamanie, aspoň rozdielom triedy musia vyhrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodí mi sem pls někdo link na Atletico-Barca? Jinak můj tip 1:3 (Aguero ; Messi, Messi, Ibra)

Reagovat
smazaný uživatel

až se budu koukat, tak ti pošlu. Připoj se okolo té deváté.

Reagovat
smazaný uživatel

jj diky

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude Ibrův večer

Reagovat
smazaný uživatel

Snad. Ale vidím ho jen na lavičce, v základu Kun s Forlánem.

http://www.marca.com/marcador/futbol/2009_10/primera/jornada_22/atm_bar/

Reagovat
smazaný uživatel

To je velmi pravděpodobná sestava.

Reagovat
blaugrana

Neskutočné, čo sa deje s La Coruňou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak depor dneska vlzny vykon....espanyol prehraval skoro celej zapas...Callejonuv gol ....a guardada bych tam dal od zacatku

Reagovat
smazaný uživatel

Muzu se zeptat za dostal Tomás cervenou? Bylo brany z dalky a ani z opakovacky jsem to nejak nepobral

Reagovat
smazaný uživatel

Porušil pravidlá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivě Podle oficiálního záznamu - napadení Chicy loktem, ale prý dost diskutabilní výrok pomezního, který převzal hlavní...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeffren na beku.

Reagovat
Xavi8

no....mam obavy

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo funkční link? Atdhe mi nějak nejede...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jede

Reagovat
smazaný uživatel

To se nám zranil Keita už ve 4. minutě? Beeezva....

Reagovat
smazaný uživatel

CD Tenerife - RCD Mallorca 0: 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele