Primera Division - souhrn 13. kola

27.11.2010, 20:06, aktualizováno 29.11.2010, 23:00
Komentáře a souhrny
El Clásico mělo být soubojem dvou nejsilnějších týmů španělské ligy, jenže to tak nevypadalo. Celosvětově očekávaný duel zcela ovládla domácí Barcelona, která nedala Realu Madrid sebemenší šanci a posílá ho domů s ostudným výpraskem 5:0. Katalánci se zároveň posouvají do čela Primera División.

FC Barcelona - Real Madrid 5:0

29.11.2010 21:00

Góly: 10. Xavi, 18. Pedro, 55. David Villa, 58. David Villa, 90+1. Jeffrén

Dlouho očekávané derby mezi Barcelonou a Realem se stalo jasnou záležitostí domácích, kteří dvěma dvojúdery knokautovali vedoucí Real Madrid. Ostudný "bůr" dovršil náhradník Jeffren. Oba rivalové si vymění pozice v tabulce, Barcelona navíc zasadila svému sokovi tvrdý psychický úder.

José Mourinho poprvé prohrál ve funkci trenéra Realu. Hostům ujel vlak o několik stanic v úvodu prvního poločasu, kdy se v rozmezí osmi minut trefili Xavi a Pedro. Totéž zopakovali v roli nahravače Messi a v roli střelce Villa, kteří zvýšili náskok Barcelony na čtyři góly. Domácí pak svůj náskok v pohodě udrželi a třešničkou na dortu byl gól mladíka Jeffrena.

Domácí Barcelona nastoupila v hustém dešti v očekávané sestavě, ze základní sestavy Realu vypadl pro zdravotní potíže Higuaín, kterého nahradil Benzema. Zápas začal aktivitou domácích, ve 3. minutě dával střílený centr do vápna Cristiano Ronaldo. Poté v 6. minutě po závaru po rohu Xaviho a centru-střele Messiho se míč odrazil od tyče. Následná rána Alvese šla mimo.

Pak ovšem už v 10. minutě Nou Camp jásal, protože Iniesta našel přes tečujícího Marcela Xaviho, který přehodil Casillase - 1:0. Hosté reagovali brejkem, zakončeném střelou Di Maríi, kterou Valdés vyrazil. Další brejk odkopl sice nebezpečně, ale účinně do zámezí Abidal. Z následného rohu hlavičkoval nad Ramos.

Další vyložená šance domácích znovu skončila gólem. V 18. minutě se probil zleva přes Ramose David Villa, prostřelil Casillase a míč dorazil do sítě Pedro Rodríguez. Hosté opět příliš nezareagovali, po přímém kopu Xabiho střílel po signálu vedle Benzema.

Barcelona pak zahrozila nebezpečným centrem Pedra, který odkopl na roh Ramos. Obrovskou šanci Pedra překazil ve 25. minutě včasným vyběhnutím Casillas. Zápas posléze trochu ztratil na tempu, rozruch přinesla jen rozmíška mezi Ronaldem a Iniestou, kvůli strčení do Guardioly, který nechtěl vrátit včas míč.

Další příležitost přinesl přímý kop Cristiana Ronalda, který skončil tečovaný v rohu. Pak se dostal ve vápně do střetu Ronaldo s Valdésem, nicméně se obešel bez potrestání. Ve 41. minutě se dostal na druhé straně ke střele Messi, ale ta šla mimo. Poté malý Argentinec vystihl přihrávku Ramose, ale zastavil ho čistě Pepe.

Minutu před koncem první půle střílel z dálky Ronaldo, ale Valdés jeho pokus lapil. To byla poslední šance úvodního dějství, jež vyšlo mnohem lépe domácím.

Druhá půle začala šancí domácích, po průniku a zblokované střele Messiho zachránil před střelou Villy Real zákrokem Ramos. V 52. minutě Messi vysunul pěkně Xaviho, kterému ukopl míč Khedira a Xavi poslal míč jen do boční sítě.

Z další šance se už domácí už trefili, Messi vysunul v 54. minutě tentokrát Villu, ten se prosmýkl kolem Pepeho a překonal Casillase. O další dvě minuty se situace se stejným výsledkem a hereckým obsazením opakovala. Real byl na ručník. Pak se pokusil o oblouček přes polovinu hřiště Busquets, ale těsně minul.

Barcelona držela míč a Real se nemohl dostat nejen do útoku, ale ani přes půli soupeře. Po dlouhé době měl šanci vystřídavší Krkič, ale nedostal se ke střele. Vzápětí stejný hráč vyprášil Casillasovi rukavice. Příležitost Messiho překazil Arbeloa. Náznak šance měl Real v 82. minutě, ale Di María nacentroval mimo.

V nastavení ještě zkompletoval po pěkné akci Krkiče nepopulární "bůr" Jeffren. Na úplný závěr byl ještě vyloučen Ramos, který ztratil nervy a nakopl Messiho. Byla to smutná tečka za ostudným výkonem Realu, který přepustil první místo v tabulce Barceloně.

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Almería 2:1

28.11.2010 21:00

Góly: 26. Roberto Soldado, 63. Roberto Soldado - 90. Leonardo Ulloa

Netopýři navázali na předchozí dobré výkony a přetavili dlouhotrvající nápor proti andaluské Almeríi v zasloužené vítězství. Dvěma brankami se o skalp předposledního mužstva soutěže postaral Roberto Soldado, v závěru hlavičkou snižoval Uloa.

Hrdinou utkání se stal pětadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru Roberto Soldado, který zdvojnásobil svou letošní střeleckou bilanci a srovnal skóre s kolegou Aritzem Adurizem, který nasbíral taktéž čtyři branky. Valencie utkání kontrolovala a její vítězství je zaslouženého charakteru.

První velkou příležitost si připsali přihrávající Juan Mata a lobující Joaquín, který se snažil přehodit brankáře, ale míč měl více energie, než by bylo potřeba. Pořádnou dávku kinetické energie pak udělili míči devětadvacetiletý Corona, který poslal míč z přímého kopu do břevna.

Na druhé straně se dostal do obrovské příležitosti Tino Costa, který měl na kopačce první branku utkání, ale Diego Alvés předvedl zákrok z říše snů a oddálil andaluskou porážku, neboť se v šestadvacáté minutě poprvé prosadil Roberto Soldado, kterého v podstatě trefil na dálku Bruno svým centrem, míč se odrazil do pokutového území, kde se dokázal i přes velký tlak ze strany obrany Andalusanů prosadit.

V pětatřicáté minutě měl po centru Jordiho Alby další příležitost Soldado, ale jeho hlavičku vytěsnil mimo branku skvěle chytající Alvés. Do konce prvního dějství se již nic ošemetného a poznamenání hodného nestalo, a tak se přesuňme rovnou do dvaašedesáté minuty, která znamenala zdvojnásobení valencijského slkóre.

Neuvěřitelně pohledná akce, ryzí ukázka přesnosti a důvtipnosti. Balon vykopnutý brankáře Guaitou si na půlce zpracoval Joaquín, chvíli potáhl, poté jej poslal nádhernou uličkou na po lajně nabíhajícího Adurizovi, který jej kvapem odeslal před branku, kde jeho směr nepatrnou, přesto rozhodující patičkou změnil Juan Mata a Roberto Soldado neměl potíž mičudu poslat do branky bezmocného Diega Alvése.

V třiaosmdesáté minutě se mohl prosadit Joaquín, ale jeho hlavičku zneškodnil brazilský brankář ve službách andaluského celku. Tomu se povedlo díky velice přesné hlavičce srovnat devětaosmdesáté minutě, kdy se prosadil již zmiňovaný Uloa a zdánlivě zdramatizoval utkání. Jeho otěže však Valencie již nepustila, tři body tak zůstaly po zásluze na vylidněné Mestalle.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - CA Osasuna 1:0

28.11.2010 19:00

Góly: 90. Carlos Gurpegi

Jestli bude předkrm chutnat obdobně jako hlavních chod, rozhodně se nemáme na co těšit. Athletic Club si před vyhlášeným baskickým derby s Realem Sociedad připsal ušmudlanou a vydřenou výhru nad navarrskou Osasunou, díky čemu se posunul blíže vysněným evropským pohárům.

Vítězství zařídil za minutu konec nastavení třicetiletá opora Carlos Gurpegi, který si připsal druhou branku v sezóně. Pochvalu si jistě zaslouží i brankář Athleticu Club Gorka Iraizoz, který svými dobrými zákroky pomohl baskickým Lvům udržet čisté konto.

V Katedrále se nehrálo pohledné utkání, které by mohlo fotbalové fajnšmekry nadchnout. Obě mužstva spíše bojovala, dřela, makala, ale k fotbalové kráse nedobelhala.

První gól měla na kopačce Osasuna, respektive na hlavičce Nacho Monreal, jehož hlavičku na zadní tyči vychytal Gorka Iraizoz. Na druhé straně do poločasu odpověděl po standardní situaci hlavičkou nejlepší střelec Athleticu Fernando Llorente, jehož pokus mířil jen těsně vedle pravé tyče Ricardovy branky.

V závěru prvního dějství měl na hlavě gól opět Llorente, ale jeho pokus vykopl z brankové čáry Nacho Monreal. Mičuda se však dostala ke Gurpegimu, který ji naneštěstí pro Athletic netrefil a poslal mimo branku.

Po obrátce předvedla Osasuna vynikající akci, na jejímž konci stál Francisco Juanfran, který se snažil technickou ranou překonat Gorku Iraizoze, jehož pohotová robinsonáda zabránila jisté brance. Následoval nebezpečný dalekonosný pokus Damíy Abelly, který svou ránu poslal jen těsně nad břevno branky Athleticu.

Zápas mířil k remízovému konci, který by byl podle obrazu hry zřejmě zasloužený, ale Carlos Gurpegi v závěrečné minutě zužitkoval rohový kop Davida Lopéze na přední tyč a rozhodl o vítězství svého celku. Athletic Club se tak posunul na desátou příčku tabulky a je pouhopouhé dva body za Realem Mallorca, který okupuje první pohárovou příčku.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Deportivo La Coruña 1:0

28.11.2010 17:00

Góly: 60. Markus Rosenberg

Racing Santander zvládl veledůležitý duel proti Deportivu a dostal se na stejnou bodovou hranici jako jeho dnešní soupeř. O hubené výhře 1:0 rozhodl ve druhé půli Marcus Rosenberg.

Rosenberg si dokonce dovolil v závěru utkání neproměnit pokutový kop, i tak to ale domácímu týmu stačili k důležitému vítězství. Rosenberg zahozenou penaltou odmítl pohodlnou dohrávku, Racing se tak místo toho musel o tři body strachovat až do konce.

Domácí zvítězili v letošní sezoně teprve po čtvrté a vypadá to, že boj o záchranu je nemine. O to důležitější tak je dnešní plný bodový zisk.

Depor vstoupil do utkání s dobrou formou v zádech, když neprovál v posledních šesti utkáních ať už v lize, nebo v poháru, z toho čtyři zápasy skončily pro La Coruňu tříbodovým ziskem. Lépe začali domácí, jenže Kennedy Bakircioglu zahodil obrovskou šanci. Na druhé straně to zkoušel Rodriguez, ovšem domácí brankář Toňo se nenechal zaskočit.

Jediný gól utkání padl v jednašedesáté minutě, to se po Perezově krásném centru prosadil Rosenberg, když přímo ze vzduchu trefil míč tak perfektně, že ten zapadl přesně do horního růžku branky. Deportivo chtělo ihned odpovědět, jenže hlavička Adriana Lopeze skončila pouze na břevně domácí brány. V tu chvíli se hrálo nahoru-dolů, Kennedy však z rychlého protiútoku netrefil odkrytou branku.

Šest minut před koncem zastavil Aythami Rosenberga tak nešikovně, že z toho byla, popravdě dost sporná, penalta. K ní se postavil sám faulovaný a potvrdil nepsané pravidlo, že penalty nekope hráč, na které byl penaltový faul spáchán. Rosenberg totiž trefil pouze břevno.

Deportivo však i před závěrečnou snahu nedokázalo vyrovnat, a tak odjíždí ze Santanderu s nulou na kontě gólů a hlavně bodů.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Málaga CF 2:0

28.11.2010 17:00

Góly: 50. Pierre Webó, 54. Chori Castro

Díky fantastickému vstupu do druhého poločasu porazila Mallorca na domácím hřišti Málagu. O góly se postarali Pierre Webo a Gonzalo Castro.

Mallorca se díky tříbodovému zisku posunula na skvělé šesté místo ligové tabulky, zatímco Málaga se neustále pohybuje v sestupovém pásmu, momentálně je osmnáctá. Webo má v posledních zápasech skvělou formu, v posledních pěti se mu podařilo skórovat hned čtyřikrát. Dnes rozhodl o další výhře svého týmu, Castro o pět minut později rozhodl.

Utkání nepatřilo k těm nejzajímavějším, šancí bylo na obou stranách pomálu, domácí si jich však přece jenom dokázali vypracovat více a zaslouženě zvítězili. První velkou příležitost měl až v závěru první půle Castro, jenže skvělý zásah si pravou rukou připsal brankář Rubén. Hned o minutu později to z volného přímého kopu zkoušel Kevin, jenže branku o pár centimetrů přestřelil.

Do vedení se Mallorca dostala v padesáté minutě. Gonzalo Castro vymyslel krásnou přihrávku na Weba, který se nerozpakoval a podél vyběhnuvšího gólmana uklidil míč k tyči. Ihned v zápětí domácí zdvojnásobili své vedení, to když si oba nejlepší muži na hřišti vyměnili role a po Webově přihrávce Gonzalo Castro obehrál brankáře a do prázdné branky neměl problém zasunout kulatý nesmysl.

Málaga se na výraznější odpor nezmohla, snad jedinou vážnější šanci měl na kopačce Rondon, ale tváři v tvář Aouatemu nedal. Největší příležitost však dostali hosté v devadesáté minutě, kdy byl v pokutovém území podražen Eliseu, sám však následně pokutový kop trestuhodně zahodil.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Levante UD 3:1

28.11.2010 17:00

Góly: 29. Nelson Valdez, 62. David Trézéguet, 67. Nelson Valdez - 40. Rubén Suárez

Dva góly Nelsona Haeda Valdeze rozhodly o výhře Herculesu na dalším nováčkem z Levante v poměru 3:1. Hercules tak utekl svému dnešnímu soupeři na rozdíl čtyř bodů a nyní je třináctý.

Paraguayský útočník se poprvé trefil ve čtyřicáté minutě a svým druhým gólem pojistil vedení svého týmu na 3:1. Mezi jeho trefy se vložily ještě branky Trezegueta a na druhé straně Suareze.

Domácí zvítězili zaslouženě, byli po celý průběh utkání o něco lepší. První šance Valdeze a Thomerta však našly pouze rukavice připraveného Reiny. Ve čtyřicáté minutě šli domácí do vedení, když hlavičku Toteho dorazil do prázdné branky Nelson Valdez.

Jenže Levante odpovědělo hned z protiútoku, Xisco Nadal se prosadil na pravé straně a přihrál pod sebe na úplně volného Rubena Suareze, který již neměl těžkou úlohu. Po hodině hry se domácí Hercules znovu dostal o vedení, po hezké akci na pravé straně vypálil Aguilar a hostující brankář si s míčem nedokázal poradit, Trezeguet tak dal třetí snadný gól zápasu.

A domácí nakonec vítězství uhájili, o pět minut později se po Totého centru prosadil do poloprázdné branky Valdez. Hercules utekl od pásma sestupu na rozdíl pěti bodů, oproti tomu Levante vyhrálo z posledních šesti duelů jen jednou a od červené zóny ho dělí jediný bod.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:3

28.11.2010 17:00

Góly: 2. Grégory Arnolin - 11. Xabi Prieto, 45. David Zurutuza, 90. Mikel Aranburu

Real Sociedad zvládl těžký duel na půdě Gijónu a polepšil si v tabulce španělské ligy na deváté místo. Hosté o své výhře rozhodli góly v závěru obou poločasů.

Domácí Sporting si v závěru utkání za stavu 1:2 dokázal vytvořit velký tlak, ovšem gól z toho nebyl, naopak host své vedení ještě pojistili.

Real Sociedad šel do utkání s vědomím, že pokud nedokáže zvítězit, propadne se až na dvanácté místo ligové tabulky a to hosté dopustit nechtěli. Jenže nezačali dobře, hned ve třetí minutě utkání odcentroval od rohového praporku De las Cuevas a stoper Gregory hlavou využil špatného vyběhnutí gólmana Brava.

Jenže Sociedad s odpovědí dlouho neotálel, v osmé minutě sice ještě De La Belgovu ránu domácí brankář Juan Pablo, jenže v jedenácté minutě už se hosté dočkali. Dlouhatánský výkop Brava doplachtil až k útočníkovi Llorentemu, ten sklepl míč na Xabiho Prieta, pro kterého již nebyl problém propálit všechny bránící hráče Sportingu.

Hosté dokázali otočit vývoj utkání v pětačtyřicáté minutě, kdy se Griezmann nádherně uvolnil u brankové čáře a předložil míč Zurutuzovi, který nadvakrát překonal Juana Pabla. Minimálně osmdesát procent gólu však patří nizozemskému mladíčkovi Griezmannovi. Druhý poločas ovládl domácí Gijón, evidentní byla jeho snaha o vyrovnání. Několikrát již diváci na stadionu El Molinón málem zvedali ruce, jenže dva pokusy Barrala a jeden Carmelův zastavili na brankové čáře hostující obránci.

V posledních minutách zápasu tlak domácího týmu gradoval, jenže v devadesáté minutě se z protiútoku radoval Real Sociedad. Xabi Prieto utekl po pravé straně, odcentroval na zadní tyč na Aranburua, jehož volej odražený o zem definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 2:3

27.11.2010 22:00

Góly: 45. Tiago, 66. Sergio Agüero - 22. Luis García (pen.), 54. Joan Verdú, 78. Daniel Osvaldo

Hned dva souboje dvou měst nabídne toto kolo. A ne ledajaké souboje ledajakých měst! Barcelona proti Madridu! Espanyol proti Atléticu, FC Barcelona proti Realu! První souboj vyhráli Katalánci, Espanyol totiž zvítězil na půdě Atlética v zajímavém duelu 3:2.

O výhře Espanyolu rozhodl dvanáct minut před koncem Pablo Osvaldo, který tak zařídil pro svůj tým již osmé vítězství v sezoně a upevnění čtvrté pozice. Espanyol dvakrát vedl, ovšem domácí "Rojiblancos" dvakrát dokázali odpovědět, na Osvaldovu trefu však již zareagovat nestačili.

První gól byl k vidění ve dvaadvacáté minutě. Callejonovu ránu z volného přímého kopu zastavil Reyes rukou, bohužel pro něj se tak stalo již v pokutovém území. Luis Garcia vzal příležitost za pačesy a s přehledem, ještě s pomocí břevna, otevřel skóre utkání.

Domácí Atlético odpovědělo v úplném závěru první půle, kdy se po rohovém kopu a následném závaru před Kameniho brankou prosadil záložník Tiago Mendes.

I vstup do druhého dějství vyšel lépe hostům. Luis Garcia přetlačil na hranici pokutového území Pereu a vystřelil, jeho ránu vyrazil De Gea tak nešťastně, že Verdú pohodlně doklepl míč do branky a strhl vedení na stranu Espanyolu.

Atlético se však nevzdalo a o deset minut později se radovalo z vyrovnávací branky. Forlán našel krásným lobem za obranu Aguera, jenž neměl problém poslat míč podél Kameniho do branky.

Dvanáct minut před koncem odcentroval z pravé strany muž zápasu, Luis Garcia, a Pablo Osvaldo se nerozpakoval a vypálil z voleje tak krásně, že De Gea neměl šanci zasáhnout.

Domácí prahli i po třetím vyrovnání, Mérida a Forlán však své šance nedokázali využít, takže se Espanyol mohl radovat ze své již osmé výhry v letošním ročníku Primera Division.

Espanyol je čtvrtý a na vedoucí Real ztrácí sedm bodů, Atlético je o pět bodů zpátky šesté. Střelec rozhodující branky Osvaldo dal svůj čtvrtý gól v letošní sezoně a vládne střeleckým statistikám Espanyolu. Z domácího týmu je na tom v tomto směru nejlépe Aguero, jenže si dnes připsal svůj osmý gól co se týče všech soutěží, v La Lize je na tom pak nejlépe Forlán se šesti přesnými zásahy.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 1:3

27.11.2010 20:00

Góly: 30. Frédéric Kanouté - 57. Manu Del Moral (pen.), 59. Miku, 77. Pedro Rios

Getafe díky fantastickému výkonu ve druhém poločase otočilo utkání na půdě Sevilly a podrželo tak trenéra Míchela, který měl nůž na krku. Hosté se díky výhře dostali na deváté místo ligové tabulky, Sevilla je i přes dvě domácí prohry v řadě sedmá.

Getafe dokázalo v posledních deseti venkovních zápasech vyhrát jen jednou a dlouho to vypadalo, že zlou sérii neprotrhne, protože prohrávalo po gólu Kanouteho, který využil velké chyby v obraně. Ovšem Getafe se nevzdalo a v druhé půli vstřelilo tři branky během dvaceti minut.

Jak už bylo řečeno, pro Sevillu to byla druhá porážka v řadě, minulý víkend totiž nestačila doma ani na Mallorcu. Sevilla tedy znovu nedokázala využít příležitost dostat se na čtvrté místo tabulky.

Andalusané nezačali nejlépe, do obrovské šance se totiž hned v úvodu dostal Manu del Moral, jenže tváří v tvář Palopovi selhal a trefil jen boční síť. Sevilla se však vzchopila a v patnácté minutě neměl daleko ke gólu Romaric. Co se však nepodařilo jemu, napravil po půlhodině Frederic Kanoute. Romaric odcentroval z levé strany a hledal jednoho z dvojice Negredo, Kanouté. Díky obrovské hrubce hostujícího obránce se nakonec k míči dostal druhý jmenovaný a podél gólmana Codiny poslal domácí do vedení.

Getafe si vytvořilo slušný tlak již v závěru první půle, ve srovnání s druhým poločasem to však bylo jako nebe a dudy. A za snahu přichází odměna. V sedmapadesáté minutě zahrál v pokutovém území rukou Abdoulaye Konko a Manu del Moral nabídnutou šancí nepohrdl, když ze značky pokutového kopu nezaváhal, i když si domácí brankář Palop na míč sáhl.

Hned o dvě minuty později odcentroval z levé strany Gavilán, jeho přetažený míč si našel Mikua, který obehrál Fernanda Navarra a levačkou poslal Getafe do vedení. A dokonalý obrat završil v sedmdesáté sedmé minutě Pedro Rios, který perfektní dělovkou pod břevno bezmocného Palopa využil slabý odkop domácí obrany po rohovém kopu.

Getafe tak vyloupilo stadion Ramona Sancheze Pizjuana a dostalo se jen tři body za svého dnešního soupeře, navíc má lepší skóre. Hostujícímu trenérovi Míchelovi se muselo notně ulevit, protože v případě dnešní prohry by si musel balit.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Villarreal CF 0:3

27.11.2010 18:00

Góly: 8. Marcos Senna, 17. Santi Cazorla, 65. Nilmar

Villarreal si díky jasné výhře na půdě Zaragozy upevnil třetí příčku v Primera Division, o kterou již v tomto kole nemůže přijít. Žlutá ponorka tak rozhodně nezpříjemnila vstup Javiera Aguirreho na domácí lavičce Realu Zaragoza.

Villarreal o osudu utkání rozhodl hned v úvodu, kdy vstřelil dvě branky, ve druhé půli pak přidali hosté ještě jeden gól a v poklidu si došli pro osmou výhru v letošní sezoně španělské ligy. Zaragoza je oproti tomu na poslední příčce a musí výrazně přidat, pokud se chce zachránit. Mexický kouč Aguirre zažil dnes domácí debut, ten však pořádně zhořkl.

Zaragoza nezačala špatně, do první šance se dostal domácí útočník Angel Lafita, jehož střela nepostrádala přesnost, ovšem chyběla razance. O chvíli později hlavičkoval Jorge Lopez a jeho jmenovec v brance Villarrealu Diego Lopez měl plné rukavice práce, nakonec však míč dokázal vytěsnit nad břevno.

Studená sprcha přišla pro nažhavené domácí v deváté minutě, kdy se kapitán "Žluté ponorky" Marcos Senna dostal k odraženému míči a z dobrých třiceti metrů vymetl pavučinky v pravém horním růžku Francovy branky, nádherný gól! A pojišťovací branka na sebe nenechal dlouho čekat. Do pokutového území si za záda obránců nabíhal Nilmar, to je však vlastně úplně jedno. Cazorlův centr byl totiž tak špatný, že zapadl o pravou tyč až za záda bezmocného Lea Franca a byl z toho krásný gól.

Šanci na korekci stavu utkání měl po půlhodině hry i český obránce Jiří Jarošík, jeho hlavičce ale chybělo tak půldruhého metru. Příležitostí však domácí rozhodně neměli moc, spíše naopak, byl to Villarreal, který byl po celý průběh utkání lepším týmem a daleko šanci se dostával k ohrožení soupeřovy brány. Giuseppe Rossi si dokázal poradit hned s trojicí strážců a dostal se ke střele, té však scházela přesnost.

Důležitý moment přišel v pětašedesáté minutě. Contini fauloval po odehrání míče Caniho a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy. Přidám jednu alarmující statistiku, Zaragoza dostala již šestou červenou kartu v uplynulých třinácti kolech! Villarreal přesilovou hru využil velmi rychle, ještě v též minutě dostal Nilmar od Cazorly skvělou přihrávku za obranu a přehodil vyběhnuvšího gólmana Franca.

Javier Aguirre tedy se svým týmem nezvládl premiéru před domácími fanoušky, když podlehl Villarrealu 0:3. Diváci odcházejí ze stadionu La Romareda poraženi již počtvrté ze sedmi utkání. Potvrzuje se tak, že není lehké být fanouškem Zaragozy, tu totiž ani letos s největší pravděpodobností boj o záchranu nemine. Oproti tomu hosté znovu potvrdili, že právě oni se budou nejvíce starat o stíhací jízdu dvojice Real - Barcelona, na ně nyní ztrácí pět, respektive čtyři body. Minimálně jeden z vedoucího tandemu však v pondělí body ztratí, hraje se totiž slavné El Clásico.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona13111138:834
2.Real Madrid13102133:1132
3.Villarreal CF1383226:1227
4.Espanyol Barcelona1381415:1525
5.Valencia CF1373319:1324
6.RCD Mallorca1363415:1321
7.Atlético Madrid1362522:1720
8.Sevilla FC1362520:2220
9.Real Sociedad1361619:1919
10.Athletic Bilbao1361621:2319
11.Getafe CF1352619:2017
12.CA Osasuna1343612:1415
13.Hércules CF1343614:2015
14.Deportivo La Coruña1335511:1614
15.Racing Santander1342711:1914
16.Levante UD1332814:2311
17.Sporting Gijón1324711:2110
18.Málaga CF1331915:2710
19.UD Almería131669:209
20.Real Zaragoza1315712:238

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (202)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villarreal , pěknej dárek Garridovi. To je ten Real fakt tak špatný? Já je letos kromě sestřihů ještě neviděl. Sestava není podle jmen úplně tragická, spousta zkušeností, ale zase dohrávat šestkrát v deseti... Continimu bych fotbal zakázal.

Reagovat
Masi

vepředu není nápad, vzadu zase strašná tragédie, nedůslednost, naivita...

Reagovat
smazaný uživatel

zara je letos vazne mizerna - obrana silena, chybuje i jinak spolehlivej jarosik, contini je uplnej retard. v zaloze stoji za zminku snad jen gabi, kterej dre a bojuje, ale to bohuzel nestaci. lafita je totalne mimo a andera snad lepsi vubec nezminovat. utok doslova neexistuje - co bys taky cekal od sinamy a braulia

dojizdi na vlastni nekoncentrovanost, nedisciplinovanost a zbytecne chyby, casto ti hraci vypadaji az frustrovane. tady je zapotrebi snad psycholog...

pokud aguirre neudela v lednu spoustu zmen, bude to jasnej padak...

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale tím,že před každou sezonou dojde 10 nových hráčů!!!!! a 10 jich odejde!!!!! ..ono to někdy vyjde,ale letos na to dojedou

Reagovat
-Kopy-

Kua ten Villarreal mě sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduje někdo Getafe? Jak hraje Parejo na CM?

Reagovat
-Kopy-

Výborně Sevilla

Reagovat
Oxbow

Nema prosim nekdo stream na Madracky s Espanyolem atdhe mi nejak nejde?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Oxbow

Diky alespon ze vyrovnali do polocasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodci jsou podelany zku*vysyni

Reagovat
smazaný uživatel

a espanyol neuveritelny prasata

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle je na ban

Reagovat
smazaný uživatel

Forrest Pérea Gump

Reagovat
smazaný uživatel

Quique , je mi ho líto. Za tohle dostane možná pět zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla velká blbost, pochopitelná, ale velká, protože hráč Espanyolu imo moec nezdržoval, to spíš ten s tím krvavým divadélkem už za lajnu odhopsat mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

trapas, demence, snad nejhorsi vykon sezony. drtiva vetsina na hristi vubec nebylo, skoro nikdo nebojoval, nedrel a za nasi laxnosti jsme byli potrestani (i kdyz vic nez by bylo zdravo)

jedinej slusnej hrac dneska kun

Reagovat
smazaný uživatel

a kike

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělal Kike?

Tohle je pro mě šok, velký šok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ále, chtěl pomoct protihráči na nohy

Kun dal krásnej gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko pod nadvládou tří regionů ... no potěš ...

Reagovat
smazaný uživatel

Historická bilance Osasuny v La Lize před touto sezónou:

376 výher

276 remíz

476 proher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

A co jako?Nemůžou být všichni laty co jen zkupují nejlepší hráče

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi tupec, mazej zpátky mezi tu holandskou chátru

Reagovat
smazaný uživatel

(ježiš to je oř tohle napsat fanouškovi Athleticu Club )

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako? Koho Bilbao nekoupí, toho nemá. Peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tohle proboha souvisí se shodou okolností ve výsledcích Osasuny?

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nijak. Ale souvisí to s příspěvkem. Na který reaguji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proc takhle reagujes, dobrejch odchovancu mame vic nez dost a kdyz uz kupujem, tak mlady hrace za pakatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že většinou kupujeme nadějný hráče z regionu, který pak vychováváme a postupně zabudováváme do sestavy, nekupujeme hotový hráče. Máme v zkladní sestavě půlku hráčů narozenýc třeba v Pamploně, ale málokdo z nch neprošel aspoň naším béčkem v Segundě B, když už ne i Baskonií ve čtvrté lize.

Každopádně tady Ajás nepochopil můj koment a JiriFCB rozvíjel jeho dezinterpretaci. ointa je v tom, že je Osasuna pozoruhodně puntičkářská

Reagovat
smazaný uživatel

Ne v tom, že prohrála víc zápasů, než vyhrála, to prostě většina týmů musí, aby některé mohly mít většinu vítězných zápasů. Například my, Padáci a Valencia máme o 250-300 výher víc, než porážek, Real a Barcelona mají bilanci cca 1400-600... a ještě Sevilla a Depor mají aktivní bilanci, Socky, Zara a Betis vyrovnanou a ostatní holt zápornou.

Reagovat
Arne

Nepochopení ze strany tvojí a illnoira...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že jsi nepochopil. Samozřejmě vím, jak to s váma a nákupama je. Velmi si vašeho klubu za to vážím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vlákono bylo celý nějaký nepochopený

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jako číslování prvních PCček.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, ještě 30 zápasů a bude to tam

Reagovat
-Kopy-

hm, Mallorka kloubouček.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazit doma rozloženou málagu by pro Majorku dle formy neměl být problém. Samozřejmě ale klobouk dolů, jak zatím sezónu zvládá opět i bez opor

Reagovat
-Kopy-

myslel sem to spíše jako co převádějí v sezoně a potvrzený tímto výsledkem...

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výsledky dneska, všechny se mi líbí .

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Baroš na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

podle počtu komentářů,koukám že španělská liga nikoho nezajímá když nehraje Real nebo Barcelona

Reagovat
-Kopy-

Mě jo Je to nejlepší liga na světě, akorát v ČR není tak marketingově a reklamně prosazována jako komerční PL, mně to vyhovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, ale pak se kluby nemůžou divit, že mají oproti gigantům tak málo za televizní práva. Ten rozdíl ve sledovanosti je totiž nakonec možná ještě větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ony jsou to spojené nádoby, že? Dřív byla ohromně populární Valencia nebo Depor a další kluby taky mají potenciál. Jenže ta liga je ve stínu a co si budeme povídat, kvůli Realu a Barce je i nepopulární. Už kvůli tomu, že komukoliv fandíš, jeho hráči budou spojováni s tím, že je chce Ba nebo Re.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jak otázka, zda byla slepice nebo vejce. Já říkám opak, co ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Stará dobrá presokratika, no.

Reagovat
herbage

Dneska je tato otázka již zodpověditelná. Dle Darwinovy teorie byla dříve létající ještěrka a zní se pak vyvinula slepice

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo dřív, létající ještěrka, nebo vejce?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív vejce létajícího ještěra s příslušenstvím v létající ještěrce a pak vejce, tadyten matriarchální přístup ke vzniku života mě štve Ale věřící by tě poučili o něčem jiném... Navíc zase některé ještěrky jsou živorodé, tak kdoví...

Reagovat
herbage

Ale létající ještěrka nebyla první slepice, to byl jen její prapředek, dnes již vyhynulý, který možná ani nemá jméno. Přeci vajíčka mají i ryby, ale jirka měl na mysli vajíčka s vápennou skořápkou. To musel být nějaký mezivývojový článek mezi obojživelníky a plazi, který snesl první vajíčko s vápennou skořápkou. Ale nyní jde čistě o terminologickou otázku, jestli byl první prapředek slepice nebo vajíčko. Jde to hnát však dále a můžem zkoumat, jestli vajíčko z kterého se vyklubal prapředek slepice, která snesla první vajíčko, nebylo jen prapředkem vajíčka. Takže celkově mi přijde, že ta otázka nemá smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, jen rejpu, zrovna ten kaviár mě taky napadl právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve skutečnosti totiž jde o otázku původu života a světa jako takovýho.

Jo, byl stvořitel... jenže kdo ho stvořil? Nehybný prvotní hybatel, proton kinun akineton?

Reagovat
smazaný uživatel

Ryby mají jikry, ne vajíčka, ač je to funkčně totéž, vápenná skořápka je kvůli ochraně maximálně, možná a teď přesně nevím, že někdo jí umí vytvořit a někdo ne...

Reagovat
herbage

Jj, omlouvám se za špatný termín. Že skořápka slouží k ochranně, to je mi jansé, přeci jen na souši musí mít vajíčka nějakou ochranu, jinak by je slunce spálilo či vysušilo. Teď jde o to, jaký tvor měl kdy první vajíčko a jestli mělo celouvápennou skořápku či jak?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, jde o otázku prvotního hybatele, ksakru. Slepice nebo vejce je jen metafora.

Reagovat
herbage

Myslíš otázku velkého třesku a co bylo před časem nula?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. Kdo zmáčknul knoflík. Ale zas moc nemachruj, kdo ví, jestli to byl čas nula, to jsou jen dohady, že to bouchlo a že předtím jaksi chyběl čas. Třeba se to předtím smršťovalo, nebo co já vím

Reagovat
herbage

Myslím, že teoretičtí fyzikové o tom mají větší šajn, než hospodští filosofové Nic ve zlém

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochybuju, že o tom mají představu. Na druhou stranu dobře vím, že nevalnou. Děláš fyziku?

Reagovat
herbage

Nedělám, ale celkem se o ní zajímám a vážím si třeba hodně Feynmana. Ten s filosovy dlouze diskutoval. Ti si například po objevení teorie relativity dlouze libovali v tom, že všechno relativizovali, jenže neměli oporu v teorii, jen tak tlachali. Feynman tak pak lehce vyvracel jejich bludy, navíc fyzikové vše dokazují experimenty, jinak jsou jejich teorie neplatné. V tom se liší od filisofů. Já filosofy respektuji, protože filosofie je věda o všem, ale respektuji hlavně ty starší a vzdělanější, ne ty novodobé, kteřé nemají potuchy o tom, jak funguje reálný svět

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, to jsi hřebíka dost trefil

Reagovat
herbage

Tak mě šlo hlavně o to, že teorie velkého třesku jako teorie vzniku vesmíru je již velmi dobře experimentálně prokázána, prakticky je znám vznik vesmíru téměř do času nula. Pozorováním reliktního záření a stavěním obřích teleskopů jen zpřesňujeme naše vědění, ale všechny experimenty tuto teorii potvrzují a ani jeden nevyvrací. Co bylo před časem nula nevíme a ani nikdy nedozvíme, ale byla by hloupost si myslet, že čas je lineární veličina a nějaký čas předtím existovat. Nebo že předtím existovala nějaká hmota apod. Já si to představuji jako smrt nebo dobu před smrtí. Zkrátka nebylo nic. Není to ani jako sen či nekonečné černo, černo je jen lidský výmysl. Zkrátka nic, žádný čas nebo hmota, tak si představuji smrt

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže z čeho se hmota vzala? Najednou? Singularita... Jak k ní došlo? Proč tu najednou hmota byla? Interpretovat to jako "smrt" znamená právě interpretovat to, vnášet religiózní prvek (ještě, že tu není Domingo... ).

navíc jsem četl o výzkumech, které "počátek" interpetují jinak. A pořád je ve hře něco jako jojo, ne?

Reagovat
herbage

Hmota je ale jen jinou formou energie, co přesně hmota je nevíme. Nové odpovědi by mohli dát experimenty z CERNu, ale poslední dobou je fyzika ve slepé uličce

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se, že se vám do toho seru, rozumim tomu asi tak googolplexkrát míň než vy, ale tohle je přesně to, co nechápu.

Vždyť podle zákona zachování energie nemůže hmota (když je to energie, jak řikáš) najednou bejt, s tim že předtim nebylo nic, ne?

(jestli je to hodně debilní, tak vás třeba aspoň rozesměju, no, ale jsem ještě mladej )

Reagovat
herbage

Ale zákon zachování energie platí, jen byl předtím celý vesmír vtěsnán do maličké koule o průměru atomu

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

ale vždyť řikáš, že před tim nic nebylo.. "byla by hloupost si myslet, ... že předtím existovala nějaká hmota apod."

Reagovat
herbage

Je docela dost dobře možné, že platily v té době zcela jiné zákony. Asi jako Newtonovy pohybové zákony platily 300 let, než se zjistilo, že je to pouhá aproximace pro rychlosti mnohem menší, než je rychlost světla. Stejně tak je možné, že v extrémních podmínkách při vzniku vesmíru neplatil ani zákon zachování energie. Ale to jsou pouze doměnky, nikdo neví a nikdy vědět nebude, co přesně se stalo v čase nula. Můžem jen upřesňovat naše poznání, ale tohle zjistit nejde

Reagovat
smazaný uživatel

leda, že by ti to prozradil Péťa, než tě odvede před boží stolici k posouzení

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, prostě nevíme, no.. Ale představa, že neplatí ZZE, je dost i pro mě, takovýho volnomyšlenkáře

Jo a tobě chci vyjádřit podporu, když tu píšeš takový sáhodlouhý nefotbalový rozbory čehokoliv, ropa a zemní plyn například, já to vždycky čtu, když na to narazim, vlastně proto a pro různý nefotbalový diskuze semka chodim, fotbal mě zas tak nebere Takže nenech se odradit jo?

Reagovat
herbage

Já už to dávno vzdal tady. Ty lidi to nezajímá a je to hlavně fotbalový web, to musím respektovat. Jako čas od času to má cenu, jenže to bych psla spíš sám pro sebe. Ale jestli chceš, můžu si tě přidat na icq a můžem se o tom soukromě pobavit

Reagovat
smazaný uživatel

jo no jasněže, supr, ale jako nevim, jak moc se pobavíš ty se mnou, protože z 90 procent jsem to, cos psal, četl a doplňoval si vzdělání, chápeš.. ale ICQ mám 369328917..

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, no. Je pravda, že subatomárním částicím nerozumím ani já, ani nikdo jiný, takže ta teze o hmotě a energii je docela dobře možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tobě jsem chtěl říct, že jak tu pročítam ty tvoje příspěvky, tak necháápu, jak někdo může bejt tak chytrej kolik je ti let, jestli se můžu zeptat?

A subatomárníma částicema jsou myšlený kvarky nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já přesně nevím, ale tuším, že se dneska řešej už úplně jiný částice, než kvarky, ve čtvrťáku na gymplu mi to vysvětloval jeden kamarád, co pak studoval jadernou fyziku, úplnej cvok, ale génius.

Reagovat
smazaný uživatel

aha no tak nic no.. já jsem totiž řešil nedávno se spolužákama géniama antihmotu a tim jsme se nějak dostali na dělení atomu a tak dál, tak jsem doufal, že s chytim no..

Reagovat
herbage

Supr stránky, jestli vás tohle zajímá. Nepřispívám tam, protože na to nemám, ale jen číst je to zábava

http://www.aldebaran.cz/forum/

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to už jsem viděl

Reagovat
herbage

Jsem zvědavej, co tam řekli na naši diskusi. Asi že melem(hlavně já), pěkný sračky

Reagovat
smazaný uživatel

http://www-hep2.fzu.cz/adventure/adventure_home.html tohle mám rád já, je to tam opravdu vysvětlený krok za krokem, od začátku.. ale jako to je spíš pro začátečníky asi

Reagovat
herbage

Hele, přidej si mě prosím na icq, já zachvilku půjdu spát

Reagovat
smazaný uživatel

neni to tak, i kdyz to tak vypada. navic sevilla, atleti a depor vybouchli, athletic teprve hraje a vale jeste nehrala...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si chtěl včera o Atléticu pokecat, bohužel zájem tady byl téměř nulový. Přitom skvělý zápas, skvělá reklama, Španělsko se vším, co k němu patří.

Reagovat
smazaný uživatel

zajem jsem nezaregistroval

zapas teda s prominutim hroznej, vsechny nase hrace az na kuna s reyesem bych nakopal do rite za ten vykon, co predvedli (pokud se to vubec tak da nazvat)

goly espanyolu jeden z vymysleny pentle, druhej po hrubce de gey, treti po hrubce obrany. prvni nas gol z trojity dorazky. jedinej snad peknej fotbalovej moment byl kunuv gol, kdyz si forlan aspon jednou v zapase vzpomnel, ze kdysi umel hrat fotbal...

ale tak co, klasika, dojizdime na nekreativni stred a kikeho pomaly stridani - nic prekvapivyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas pro tebe hroznej, protože jste prohráli. Ale těch šancí v něm, to byla paráda. Skvělý výkon Kuna, nádherný vítězný gól, chyby, emoce, já byl nadšený .

Reagovat
smazaný uživatel

nn, ver mi, ze i kdybychom to nakonec nejak urvali, tak to hodnotim jako strasnej zapas, zvlast z nasi strany, espanyolu se povedlo par haluzi a hrali obetave. i kdyz je pravda, ze naboj to utkani melo...

skvely vykon kuna - mozna by byl i lepsi, kdyby nemusel brousit levou lajnu, protoze simao byl vcera jak na drogach (jako ostatne vetsina hracu - asi si pred zapasem hromadne snupli...)

a z chyb na nasi strane teda vetsinou nadsenej nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to taky chápu, že bys nebyl nadšený, když se udělá doma tolik chyb proti Espanyolu. Ale teď jsem rychle kouknul na statistiky z tohoto kola a padlo tam nejvíc gólů ze všech zápasů, nejvíc karet, takže to vřelo, bylo nejvíc střel na branku (17) a celkem 35x bylo k vidění zakončení útočné akce. Takový zápas v žádném případě nemůže být strašný, to by pak ty ostatní z tohoto kola patřily do Segundy. Já se hodně bavil a pokud se mančaft venku snaží tolikrát o nebezpečný útok, tak to není haluz, některé vaše chyby si svojí aktivitou vynutili.

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze se espanyol dostaval do sanci, bylo dany nasi naprosto tragickou hrou ve vsech smerech. pomalu mi zpetne prijde jako zazrak, ze nam espanyol nedal jeste vic. kdybychom podali aspon nas prumerny vykon, tak espanyol v klidu prehrajeme. on proste efektivne potrestal vsechny nase chyby (i nechyby ) a po zasluze vyhral. je tezky hrat, kdyz de gea dela hrubice, perea je i ve svoji podprumerny forme nas nejlepsi obrance, maria jsem si na hristi ani nevsiml, tiago nebyl schopnej prihrat na dva metry a jenom hloupe ztracel mice, simao byl jak na sedativech a forlan navazal na svou starou "formu". tohle byl proste otresnej vykon, jednoznacne nejhorsi v sezone, z nasi strany to nebyl fotbal. a jak rikam - dva slusne hrajici hraci v nasem dresu z toho dokazali udelat vcelku vyrovnany utkani, coz je malej zazrak...

Reagovat
smazaný uživatel

a vzdyt ja nerikam, espanyol zahral slusne, rekl bych i nad svoje moznosti (ale letos pred tim ho jeste nevidel, tak nevim), naopak my jsme zahrali hluboko pod nase moznosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, hele, mě ten zápas přišel taky hroznej. Asi máme každej jiný nároky, ale na ligový poměry imo čistej průměr.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi máme, tohle byl nejofenzivnější zápas kola, to jsou moje nároky.

Reagovat
X-bano-X

Ako teda s týmto presvedčením môžeš fandiť pusinkám?

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu laciný, vzhledem k tomu, že dal Real nejvíc gólů v La Lize jak letos, tak od jejího založený.

Reagovat
-Kopy-

Guaita; Bruno, Ricardo Costa, Maduro, Jordi Alba; Joaquin, Tino Costa, Albelda, Mata; Aduriz y Soldado.

No Miguel asi není fit, jinak by hrál, jinak očekávaná sestava, AMUNT

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra co se to děje s Luisem Garcíou ???? , pamatuju že tři roky zpátky se o něm mluvilo dobře a zajímali se i Slepice....

Reagovat
-Kopy-

Luckeři !

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaslouženýýýýý body dneska

Zdravíček je mi líto, ale co naděláš, vyhrál ten, kdo dal gól a u nich to byla kromě juanfrana taky katastrofa. Ve druhý půlce se mi líbil Muniain, ukázal, že umí už teď v sedmnácti tým táhnout.

Reagovat
madridcan

dakujem Athletic za tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo zpracování.

Reagovat
-Kopy-

Gooooooooooooooooooooooooool Soldado, super zpracování

Reagovat
rufus

Taková patička hlavou.

Reagovat
X-bano-X

Nespomínam si na sezónu, kedy nováčikovia hrali tak dobre ako teraz Hercules a San Sebastian

Reagovat
madridcan

dufam,ze Espanyolu vydrzi forma do konca roka

Reagovat
indy

kedze hlavne doma hraju vzdy ako nadrogovani, tak je dost mozna strata bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak Espanyol vyhral ted jeste aby vyhral slavnejsi z Barcelonskych tymu

Reagovat
-Kopy-

GOL GOL GOL GOL GOL GOL GOL GOL GOL DE SOLDADO !!!!

To byla akce, nádhera

Valenciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado

Reagovat
REPLIKATOR

Zajímavá věc: Trezeguet dal v lize 7 gólů - všechny dal ve všech domácích zápasech, venku ani jeden, kromě prvního kola kdy Hercules vyhrál na Nou Campu nedal Hercules venku gól

Reagovat
REPLIKATOR

Myslím ty zápasy, ve kterých nastoupil

Reagovat
blaugrana

To majú za to, že si vyhrali tam, kde sa nevyhráva.

Reagovat
-Kopy-

Body doma, výkon takový udržovací, jdu spát, AMUNT.

Reagovat
Counter

Barcelona perfektní výkon, dopředu fantastičtí, dozadu koncentrovaní, není co vytknout. Jen kdyby to nebyla sebranka labilních ubrečených velkohubých simulantských skřetů

Každopádně jsem si opět vybral svou dávku jednoho zápasu PD/rok, je to holt víc dramatická než sportovní událost....

P.S. Puyolův volný pád po ťafce Ramose byl třešničkou na dortu, je to tvrďák jaksepatří

Reagovat
smazaný uživatel

lol ty sracko kdybys nebyl 14 letej bych ti ji musel napalit... Ramos je sracka nejvetsi srabik takle se chovat ke spoluhracum z repre je to dite jak ty. doufam ze dostane poradnou disciplinarku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kejza

Nenadávej mu za to, ať si myslí, co chce! Důležitější je skóre, na nic víc se nikdo ptát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

ty budeš asi velkej internetovej bouchač co ty frajere? Puyol se složil jak fagan

Reagovat
smazaný uživatel

Fagan? Fagan je teda mnohem menší simulant než nějaký Puyol...

Reagovat
hefy

Reagovat
mastakillah

už jen kvůli té sebrance labilních ubrečených velkohubých simulantských skřetů

Reagovat
mastakillah

už jen kvůli té sebrance labilních ubrečených velkohubých simulantských skřetů

Reagovat
herbage

fanoušci Arsenalu drží spolu a fandí dobrému fotbalu, tak to má být

Reagovat
REPLIKATOR

Být fanouškem Reálu, tak min. týden nevycházím z domu

Reagovat
smazaný uživatel

Láska k fotbalu, věrnost klubu. Barcelona nám ukázala že nejde jen o prachy a kolik maj gelu na hlavě. Neskutečný fotbal. Real tam byl dneska naprosto k ničemu. Sem zahanben. Obrana byla jak slaměný panáci. Messi prokázal že je nejlepší na světě a Cris na něj prostě nemá. Ramos by se měl trošku kontrolovat.. Khedira dneska ukázal že v Realu nemá co dělat a to střídání Mourinha to byl jeden velkej vtip.. Končím! Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když nezaujatý fanoušek Juve, tak jsme si tenhle mač užil se vším všudy... a vidět Mourinha takhle sedět a tvářit se jako by mu ulétli včely stál rozhodně za to Doufám, že mu spadne hřebínek Gratulace Barce, výborný výkon

Reagovat
hefy

El Clasico aneb ukázka veškerého hnusu, který se ve fotbale vyskytuje.

Reagovat
r.mrazik

jedine pozitivum goly...ale zbytek

Reagovat
hefy

Dala je Barcelona, takže to je pro mě taky hnus.

Reagovat
r.mrazik

ten zapas byl neskutecne osklivej...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to až moc vyhecované no, přece jenom největší zapas na světě

Reagovat
hefy

Hooodně smutné, že je tohle největší zápas na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fakt v prdeli , musíme setřít slzy a jede se dál, sezona je dlouhá.No ale co, život není jen fotbal, sláva vítězům čest poraženým

Reagovat
Masi

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no...exhibice mě nikdy moc nebavili

Reagovat
Liquid

Real velký zklamání pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol by mohl na základní škole vyučovat kotouly dozadu tenhle byl ukázkovej

Reagovat
slavex

Barca vs Real: Tento zápas byl přerušen v druhé sadě za stavu 5:0 (první set 6:2), a to proto že někteří hráči Madridu už začínali hrát opravdu "červeně"

Není to můj výtvor, ale docela mě to pobavilo . Jinak zápas ze strany Realu opravdu strašny, jediné v čem dneska vynikali, tak to bylo sbírání karet. Za to fanoušek Barcelony musí být naprosto spokojený. Pro mě jako nezaujatého diváka by bylo asi lepší, kdyby hráli fotbal oba týmy ne jenom Barca

Reagovat
slavex

hrály

Reagovat
smazaný uživatel

Barca konečně na svém místě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
REPLIKATOR

I skóre konečně nejlepší

Reagovat
Footballer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

What a foker

Reagovat
Footballer

Reagovat
smazaný uživatel

Je to k nevíře, ale Barcelona má momentálně nejsilnější tým za těch 110 let od prvních soutěžních zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Proč k nevíře? S tím materiálem, to má smysl..

Reagovat
X-bano-X

A ty si neveril..... kajaj sa hriešnik

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tady je pěknej klid

Reagovat
herbage

Ticho před bouří

Reagovat
Carlos Juan Pablo

kdepak, po bouři

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ikdyž máš asi pravdu, až sem zítra dojde jirka efcébéčko, to bude něco...

Reagovat
JIMMY-PO

počkaj jak sem príde ten defekt ktorý má namiesto príspevku obrovskú prázdnu plochu ( a ja sa čudujem že sa mi EF zasekol )

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Rssa

Tady se teď fandům Realu musí hodně líbit

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
X-bano-X

Inak co som zachytil z tlacovky po zapase( stale mi do toho kecali ti rumuni z digi) tak Mourinho to zvalil na zlu koncovku za stavu 1:0 a 2:0 a neskor na to že budovanie týmu je dlhodobejsi proces....

Reagovat
smazaný uživatel

No on prej nudně mluvil o tom, že byl dneska jeden tým lepší a druhej horší. TZo mě zklamal, čekal jsem, s čím přijde.

Zlá koncovka... to by se do ní dneska vůbec museli dostat.

Valdano prej řekl, že trenér se zápasem nic a neudělal a dneska ani nevstal z lavičky Ono to zní diplomaticky, ale...

Reagovat
X-bano-X

Tak podľa mňa to slušne prepískol, či už so základnou 11 a potom so striedaniami. 3 DM v čase keď je stav 2:0 no neviem o čo mu šlo. V zálohe nemal kto tvoriť, 3 presné prihrávky za sebou si snáď nedali za celý zápas. A stred poľa Xabi s Khedirom bol jedna veľká diera so zdatne sekundujúcou obranou na čele s top bekom Marcelom, ktorý bol top pri prvých 2 góloch. Ale keď som teda videl potom výkon Arbelou tak snáď tam ten Marcelo aj mohol ostať. A keď to s Valdanom je pravda tak klobúk dole....inak ja som videl ako bol Jose raz pred lavičkou a to pri góle na 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ako bol Marcelo pri prvych dvoch goloch?Obe akcie sa diali z lavej strany ci nie?Myslim z lavej z pohladu barcelony...

Reagovat
X-bano-X

Pri prvom bol Marcelo ten ko neuzavrel offside pascu a druhy, tam Pedro vybehol spoza Marcela a zavesil - Marcelo nesiel s hracom ale bezal nepochopitelnek tyci

Reagovat
smazaný uživatel

pri prvom jednoznacne chyba stoperov,nemozu si nechat dovolit takto medzi seba pustit Xaviho.Druhy gol mozno mas pravdu,ale primarne to bola chyba najma Ramosa,ze bol uplne volny na jeho strane Villa.Keby to bolo z druhej strany tak povies,ze aj to je jeho chyba,lebo centrovali z jeho strany

Reagovat
X-bano-X

Pedro vybehol s poza Marcela, no a keď ti neklapne offside tak je to chyba posledného nie? Ale tak zvaľovať to na jednotlivca po takomto zápase nemá zmysel. Nevidím jediné pozitívum na včerajšej "hre" Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pár pozitiv vidím

Reagovat
X-bano-X

Heh len aby to tak brali aj baletky

Reagovat
smazaný uživatel

krásny pohlad na tabulku

Reagovat
Carlos Juan Pablo

my si počkáme na váš další zápas Hérculesem

Reagovat
X-bano-X

hmmm tak my potom na ďalšie clasico Inak nemal si mi dnes postnut link s golmi?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Necháme to na jindy

Reagovat
smazaný uživatel

SESTAVA KOLA - Valdés,D.Alves,Pigue,Pepe,Abidal,Xavi,Sergio,Iniesta,Messi,D.Villa,Nilmar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ČEMU SEK SMEJES JA SE CHCI TAKY POBAVIT

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ten Valdes ci Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel, ze pigue nakonec nehral a nahradil ho pique

Reagovat
Carlos Juan Pablo

myslel,... věděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi právě sebyku myslel, to bys už radši neměl

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

O.K Sorry

Reagovat
X-bano-X

Keď tak na to pozerám proti Vale nastúpi Real v krásnom zložení obrany : Arbeloa ,Pepe, Albiol, Marcelo

Reagovat
smazaný uživatel

200 pro Barcu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele