13. kolo
28.11.2010 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:3

Real Sociedad zvládl těžký duel na půdě Gijónu a polepšil si v tabulce španělské ligy na deváté místo. Hosté o své výhře rozhodli góly v závěru obou poločasů.

Domácí Sporting si v závěru utkání za stavu 1:2 dokázal vytvořit velký tlak, ovšem gól z toho nebyl, naopak host své vedení ještě pojistili.

Real Sociedad šel do utkání s vědomím, že pokud nedokáže zvítězit, propadne se až na dvanácté místo ligové tabulky a to hosté dopustit nechtěli. Jenže nezačali dobře, hned ve třetí minutě utkání odcentroval od rohového praporku De las Cuevas a stoper Gregory hlavou využil špatného vyběhnutí gólmana Brava.

Jenže Sociedad s odpovědí dlouho neotálel, v osmé minutě sice ještě De La Belgovu ránu domácí brankář Juan Pablo, jenže v jedenácté minutě už se hosté dočkali. Dlouhatánský výkop Brava doplachtil až k útočníkovi Llorentemu, ten sklepl míč na Xabiho Prieta, pro kterého již nebyl problém propálit všechny bránící hráče Sportingu.

Hosté dokázali otočit vývoj utkání v pětačtyřicáté minutě, kdy se Griezmann nádherně uvolnil u brankové čáře a předložil míč Zurutuzovi, který nadvakrát překonal Juana Pabla. Minimálně osmdesát procent gólu však patří nizozemskému mladíčkovi Griezmannovi. Druhý poločas ovládl domácí Gijón, evidentní byla jeho snaha o vyrovnání. Několikrát již diváci na stadionu El Molinón málem zvedali ruce, jenže dva pokusy Barrala a jeden Carmelův zastavili na brankové čáře hostující obránci.

V posledních minutách zápasu tlak domácího týmu gradoval, jenže v devadesáté minutě se z protiútoku radoval Real Sociedad. Xabi Prieto utekl po pravé straně, odcentroval na zadní tyč na Aranburua, jehož volej odražený o zem definitivně rozhodl.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele