13. kolo
28.11.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Deportivo La Coruña 1:0

Racing Santander zvládl veledůležitý duel proti Deportivu a dostal se na stejnou bodovou hranici jako jeho dnešní soupeř. O hubené výhře 1:0 rozhodl ve druhé půli Marcus Rosenberg.

Rosenberg si dokonce dovolil v závěru utkání neproměnit pokutový kop, i tak to ale domácímu týmu stačili k důležitému vítězství. Rosenberg zahozenou penaltou odmítl pohodlnou dohrávku, Racing se tak místo toho musel o tři body strachovat až do konce.

Domácí zvítězili v letošní sezoně teprve po čtvrté a vypadá to, že boj o záchranu je nemine. O to důležitější tak je dnešní plný bodový zisk.

Depor vstoupil do utkání s dobrou formou v zádech, když neprovál v posledních šesti utkáních ať už v lize, nebo v poháru, z toho čtyři zápasy skončily pro La Coruňu tříbodovým ziskem. Lépe začali domácí, jenže Kennedy Bakircioglu zahodil obrovskou šanci. Na druhé straně to zkoušel Rodriguez, ovšem domácí brankář Toňo se nenechal zaskočit.

Jediný gól utkání padl v jednašedesáté minutě, to se po Perezově krásném centru prosadil Rosenberg, když přímo ze vzduchu trefil míč tak perfektně, že ten zapadl přesně do horního růžku branky. Deportivo chtělo ihned odpovědět, jenže hlavička Adriana Lopeze skončila pouze na břevně domácí brány. V tu chvíli se hrálo nahoru-dolů, Kennedy však z rychlého protiútoku netrefil odkrytou branku.

Šest minut před koncem zastavil Aythami Rosenberga tak nešikovně, že z toho byla, popravdě dost sporná, penalta. K ní se postavil sám faulovaný a potvrdil nepsané pravidlo, že penalty nekope hráč, na které byl penaltový faul spáchán. Rosenberg totiž trefil pouze břevno.

Deportivo však i před závěrečnou snahu nedokázalo vyrovnat, a tak odjíždí ze Santanderu s nulou na kontě gólů a hlavně bodů.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele