13. kolo
28.11.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 1:0

Jestli bude předkrm chutnat obdobně jako hlavních chod, rozhodně se nemáme na co těšit. Athletic Club si před vyhlášeným baskickým derby s Realem Sociedad připsal ušmudlanou a vydřenou výhru nad navarrskou Osasunou, díky čemu se posunul blíže vysněným evropským pohárům.

Vítězství zařídil za minutu konec nastavení třicetiletá opora Carlos Gurpegi, který si připsal druhou branku v sezóně. Pochvalu si jistě zaslouží i brankář Athleticu Club Gorka Iraizoz, který svými dobrými zákroky pomohl baskickým Lvům udržet čisté konto.

V Katedrále se nehrálo pohledné utkání, které by mohlo fotbalové fajnšmekry nadchnout. Obě mužstva spíše bojovala, dřela, makala, ale k fotbalové kráse nedobelhala.

První gól měla na kopačce Osasuna, respektive na hlavičce Nacho Monreal, jehož hlavičku na zadní tyči vychytal Gorka Iraizoz. Na druhé straně do poločasu odpověděl po standardní situaci hlavičkou nejlepší střelec Athleticu Fernando Llorente, jehož pokus mířil jen těsně vedle pravé tyče Ricardovy branky.

V závěru prvního dějství měl na hlavě gól opět Llorente, ale jeho pokus vykopl z brankové čáry Nacho Monreal. Mičuda se však dostala ke Gurpegimu, který ji naneštěstí pro Athletic netrefil a poslal mimo branku.

Po obrátce předvedla Osasuna vynikající akci, na jejímž konci stál Francisco Juanfran, který se snažil technickou ranou překonat Gorku Iraizoze, jehož pohotová robinsonáda zabránila jisté brance. Následoval nebezpečný dalekonosný pokus Damíy Abelly, který svou ránu poslal jen těsně nad břevno branky Athleticu.

Zápas mířil k remízovému konci, který by byl podle obrazu hry zřejmě zasloužený, ale Carlos Gurpegi v závěrečné minutě zužitkoval rohový kop Davida Lopéze na přední tyč a rozhodl o vítězství svého celku. Athletic Club se tak posunul na desátou příčku tabulky a je pouhopouhé dva body za Realem Mallorca, který okupuje první pohárovou příčku.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele