13. kolo
28.11.2010 21:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - UD Almería 2:1

Netopýři navázali na předchozí dobré výkony a přetavili dlouhotrvající nápor proti andaluské Almeríi v zasloužené vítězství. Dvěma brankami se o skalp předposledního mužstva soutěže postaral Roberto Soldado, v závěru hlavičkou snižoval Uloa.

Hrdinou utkání se stal pětadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru Roberto Soldado, který zdvojnásobil svou letošní střeleckou bilanci a srovnal skóre s kolegou Aritzem Adurizem, který nasbíral taktéž čtyři branky. Valencie utkání kontrolovala a její vítězství je zaslouženého charakteru.

První velkou příležitost si připsali přihrávající Juan Mata a lobující Joaquín, který se snažil přehodit brankáře, ale míč měl více energie, než by bylo potřeba. Pořádnou dávku kinetické energie pak udělili míči devětadvacetiletý Corona, který poslal míč z přímého kopu do břevna.

Na druhé straně se dostal do obrovské příležitosti Tino Costa, který měl na kopačce první branku utkání, ale Diego Alvés předvedl zákrok z říše snů a oddálil andaluskou porážku, neboť se v šestadvacáté minutě poprvé prosadil Roberto Soldado, kterého v podstatě trefil na dálku Bruno svým centrem, míč se odrazil do pokutového území, kde se dokázal i přes velký tlak ze strany obrany Andalusanů prosadit.

V pětatřicáté minutě měl po centru Jordiho Alby další příležitost Soldado, ale jeho hlavičku vytěsnil mimo branku skvěle chytající Alvés. Do konce prvního dějství se již nic ošemetného a poznamenání hodného nestalo, a tak se přesuňme rovnou do dvaašedesáté minuty, která znamenala zdvojnásobení valencijského slkóre.

Neuvěřitelně pohledná akce, ryzí ukázka přesnosti a důvtipnosti. Balon vykopnutý brankáře Guaitou si na půlce zpracoval Joaquín, chvíli potáhl, poté jej poslal nádhernou uličkou na po lajně nabíhajícího Adurizovi, který jej kvapem odeslal před branku, kde jeho směr nepatrnou, přesto rozhodující patičkou změnil Juan Mata a Roberto Soldado neměl potíž mičudu poslat do branky bezmocného Diega Alvése.

V třiaosmdesáté minutě se mohl prosadit Joaquín, ale jeho hlavičku zneškodnil brazilský brankář ve službách andaluského celku. Tomu se povedlo díky velice přesné hlavičce srovnat devětaosmdesáté minutě, kdy se prosadil již zmiňovaný Uloa a zdánlivě zdramatizoval utkání. Jeho otěže však Valencie již nepustila, tři body tak zůstaly po zásluze na vylidněné Mestalle.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
randi

to zas bude boj.. 2:1 každopádně povinné vítězství !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele