Primera Division - preview 13. kola

27.11.2010, 08:56, aktualizováno 28.11.2010, 08:25
Previews
Valencia přivítá doma Almerii a bude chtít udržet krok s Espanyolem. Mallorca hostí Malagu a může se posunout na šesté místo, Athletic v baskickém derby změří síly s Osasunou. Real Sociedad se představí v Gijonu, Deportivo si jede pro další budy do Santanderu a v souboji nováčků se proti sobě postaví Hercules a Levante...
Racing Santander - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Racing Santander se plácá na šestnácté příčce tabulky a pozice Deportiva La Coruña není o moc lepší, což je překvapující, ale musíme současnou nepříznivou situaci jednoho z aspirantů na poháry brát jako neoddiskutovatelný fakt. Súper Depor se však zvedá, pomalu nabírá na otáčkách a v posledních týdnech má velice dobou formu. Vymaní se nadobro ze spodku tabulky?

Konfrontace nejlepších klubů z Kantábrie a Galície bohužel neslibuje kdovíjaký šlágr, však obě mužstva nepatří k vyhlášeným ofenzivním jízdám v celé listině účastníků. Zatímco Racing Club již dlouhodobě charakterizuje spíše tvrdší hra, bojovnější, nikterak technicky vyzrálá, Deportivo je pod Miguelem Ángelem Lotinou známé svou vysloveně defenzivně laděnou taktikou, která je velice dobře sladěná s nebezpečným přechodem do útoku, který je nejzákeřnější zbraní Deporu v této sezóně.

Zatímco na začátku soutěže byla střelecká potence galícijského klubu tristní, v posledních týdnech se matematicky zvyšuje. Deportivistas v posledních čtyřech utkáních hned třikrát zvítězili a udrželi čisté konto, což svědčí o velkém zlepšení Lotinových svěřenců. Potvrdí zlepšení i na El Sardinero?

Od té doby, co svěřenci Miguela Ángela Portugala rozstříleli Osasunu 4:1, je bilance Verdiblancos nedobrá. Po předcházející porážce na půdě konkurenta v boji o udržení Levante přispěchalo vedení klubu s reakcí a nasadilo zítra pětapadesátiletému Portugalovi oprátku na krk. V současnosti se ještě kastílijský rodák vysloveně a fakticky obávat brzkého vyhazovu nemusí, ale tohle platí pouze a jen před zápasem. Bitva s Deporem může průběh obměny realizačního kádru Racingu výrazně přiblížit. Nejlepším dárkem ke krásným narozeninám by bylo samozřejmě vítězství.

Oba týmy mají ve svém kádru zraněné hráče. Na straně domácího mužstva budou chybět dlouhodobě zranění Alexandros Tziolis a Óscar Serrano, problémy s tříslem má Manuel Arana. Sestava bude dosti oslabena, protože kvůli kartám chybí i Domingo Cisma a Papakouly Diop. Lotina se bude muset obejít bez trojice opor Andérs Guardado, Juca a Riki. Tito tři hráči patří k největším oporám týmu, první dva ale v posledních měsících pronásledují zranění.

El Sardinero, to je pro Deportivo La Coruña v poslední fotbalové dekádě (!) místo, kde neprohrává. Racing doma na Deportivo neumí a současná forma hovoří ve prospěch hostů, kteří by na severu Španělska bodovat měli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RCD Mallorca - Málaga CF  (neděle 17:00)
Baleárští Ďáblové nenaplňují předsezónní očekávání! Jestli si myslíte, že jsem právě Realu Mallorca křivdil, jste na omylu. Většina fanoušků očekávala, že už se tentokrát Mallorca neotřepe z každoročního výprodeje a že bude hrát o udržení v soutěži. Opak je zatím skutečností a klubu se pod taktovkou novice na lavičce, dánského trenéra Michaela Laudrupa, velice daří. Potvrdí svou formu i proti Málaze?

Je tomu ani ne půl roku, co se na Baleárských ostrovech dozvěděli, že nebudou moci hrát po skvělé sezóně, kterou mužstvo vedené Gregóriem Manzanem dokončilo na překrásném pátém místě, Evropskou ligu kvůli dluhům, které klub v tu chvíli měl. Toto - dle mého skromného názoru nedobré a kontraproduktivní - rozhodnutí mělo za následek výprodej, který postihl všechny pozice v týmu a po němž si drtivá většina fotbalové veřejnosti myslela, že už se z něj Mallorca neotřepe!

Ejhle, otřepala! Ba dokonce baleárský klub válí relativně stejně jako v loňském ročníku, přičemž je velice zajímavé, že dokázal remizovat jak s Realem Madrid, tak Barcelonou, což se žádnému jinému klubu letos zatím nepodařilo. Laudrupova jednotka má sílu a tu potvrzuje zejména na domácím trávníku stadionu Estadio Iberostar, na němž patří k tomu lepšímu, co nejvyšší soutěž nabízí. Není proto divu, že se Rojinegros pohybují co by kamenem dohodil pohárům.

Naposledy se Mallorce překvapivě, ale zaslouženě podařilo bodovat na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána proti Seville, kterou porazila díky brance kamerunského útočníka Pierra Weba z poslední minuty 2:1. Sám střelec po zápase prozradil, že to byla pro něho samotného i Mallorcu důležitá výhra, která mužstvu dodá velké sebevědomí. To mohou Barralets prodat právě proti Málaze, proti níž nastoupí narozdíl od soupeře takřka v nejsilnější sestavě. Jediné pochybnosti panují nad startem Gonzala Choriho Castra.

Na Málagu se od začátku ročníku lepila velká smůla, přičemž nedokázala přetavit v body i zápasy, v nichž byla lepší. Posléze přišel výpadek formy a totální útlum, který znamenal posun do sestupové zóny, z níž se andaluský klub vedený Manuelem Pellegrinim nevymanil. Největším problémem Málagy je defenzíva, která je vůbec nejhorší v celé soutěži - průměr více než 2 inkasované branky na zápas je skutečně odstrašující!

V posledních týdnech to neklape ani ofenzívě, která zajisté postrádá nejlepšího muže úvodní části sezóny Rondóna, který se po zranění vrátil do tréninku a je možné, že dres andaluského celku oblékne již tento týden v Palma de Mallorca. Pellegriniho i tak trápí celkem početná marodka - k dispozici pravděpodobně ještě nebude Patrick Mtiliga, pochybnosti panují nad startem Edinha. Určitě si na svůj další start bude muset počkat zraněný Apoño a vykartovaný Sandro Silva. Málaga odjíždí na Baleáry v roli outsidera, výsledky z minulých let však spíše nahrávají remízovému rozuzlení. Osobně se však přikláním k vítězství Realu Mallorca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.65 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hércules CF - Levante UD  (neděle 17:00)
Bitva nováčků, jeden ze soubojů o udržení! V krátkosti můžeme duel mezi neustále strádajícím Hérculesem a s kolísavými výsledky soupeřícím Levante nazvat třeba takto a ještě tisíckrát jinak. Na pojmenování utkání ani tak záležet nebude, podstatné budou body, o které si to letošní bažanti soutěže rozdělí, neboť právě ty mohou mít v konečném účtování cenu zlata.

Oba nováčci se v posledních týdnech perou spíše sami se sebou, nežli se soupeři. Na druhou stranu v posledních týdnech zaznamenali důležité výhry, které je mohou nakopnout do dalších bojů. Zatímco Hércules před dvěma týdny porazil v repríze loňského boje o postup do nejvyšší soutěže Real Sociedad, Levante minulý týden zneškodnilo Racing Santander 3:1 a skvělým výkonem dalo zapomenout na čtyřzápasový bodový půst. Levante se drží za Hérculesem, a proto se očekává velice vyrovnané utkání, ostatně bilance obou soupeřů z loňské postupové sezóny mluví za vše.

Zatímco Levante do spodku tabulky nejspíše patří, Hércules zejména v úvodu soutěže naznačil, že může být konkurenceschopný a na lepší úrovni, myšleno ve středu ligové tabulky. Naposledy však klub z Alicante dostal nakládačku od doma velice silného Espanyolu a jeho současná pozice nevypadá přívětivě. Pro svěřence Estebana Viga je utkání proti konkurentům z Valencie velice důležité, neboť je může vyvést z mizérie do klidnějších vod, to samé však platí i o Levante.

Trenér týmu Luís García se po vítězství nad Santanderem nikterak nerozplýval a řekl, že by jeho svěřenci měli častěji proměňovat své příležitosti, neboť to je jediný klíč k udržení se v nejvyšší soutěži. V tomhle ohledu spoléhá klub zejména na Filipeho Caiceda, spíše dříče a bojovníka, který se v posledních týdnech rozstřílel.

Levante se prozatím popasovalo s rolí největšího outsidera soutěže velice dobře, v Alicante to však bude mít chudičký klub velice těžké, neboť přijíždí bez několika opor. Mimo hru je jistota zadních řad Asier del Horno, stoper Héctor Rodas či Xisco, k zápasu nejsou připraveni ani Nacho González, Iborra a Miguel Perez, kteří jsou mimo již delší dobu. Zápas vynechá kvůli kartám Juanlu.

Hércules před několika týdny trápila výrazná marodka, nyní už nejsou problémy tak velké, přesto velice citelné. Mimo hru je totiž klíčový záložník Royston Drenthe, který patří k největším oporám Herculanos. Do tréninku se vrátil Javi Farinos i Sendoa, kteří jsou v nominaci na zápas a jsou Vigovi připraveni pomoci porazit velkého konkurenta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Real Sociedad  (neděle 17:00)
Sporting Gijón se navzdory dobrým výkonům krčí až na sedmnácté příčce tabulky a velice si pohrává a laškuje s tím, že bude letos muset hrát o udržení v nejvyšší soutěži. Vpravdě by to nebylo nic vysloveně neočekávaného, ale v asturijském klubu dřímá potenciál hrát ve středu tabulky a relativně daleko od podobných starostí. Dokáže v utkání s vysoko umístěným nováčkem Realem Sociedad alespoň na pár chvil utéct zóně ponoru?

Real Sociedad v této sezóně prozatím předvádí velice dobré výkony a po zásluze mu patří devátá příčka v tabulce, která jej řadí na pozici nejlepšího baskického mužstva současnosti o skóre před Athleticem, s nímž si to v očekávaném duelu podzimu rozdá příští týden o nadvládu nad kulatým Baskickem. Už tento týden má však na půdě Sportingu Gijón šanci udělat první krůček k převzetí nadvlády.

Jistě zajímavé, napínavé a bratrovražedné baskické souboje jsou v současnosti pro Sporting Gijón pramálo důležité. Svěřenci konfrontací s José Mourinhem rozjařeného Manola Preciada potřebují na domácí půdě porážet všechny soupeře, jednoho z bližších konkurentů Real Sociedad nevyjímaje. El Molinón vždycky patřil k nedobytným tvrzím, ale letos zatím tuto pověst nepotvrzuje. Rojiblancos na domácí půdě relativně strádají a potřebují se chytit.

Real Sociedad v posledních dvou utkáních prohrál, když nejprve nestačil na Hércules a posléze doma trošku smolně a rozhodně nezaslouženě podlehl Atléticu Madrid 2:4. Klub ze San Sebastianu tak ztratil bezprostřední kontakt s pohárovými příčkami.

Jediné dvě konfrontace za poslední dekádu skončily nejtěsnějšími možnými vítězstvími Sportingu Gijón. Bude se asturijský klub radovat i tentokrát? Sportinguistas se budou v utkání muset obejít bez Diega Castra, ostatní opory týmu by měly být k dispozici. Martín Lasarte se nemůže spolehnout na dvojici Paco Sutil, Diego Ifran. Ostatní opory včetně Llorenteho, Prieta či Girezmanna jsou v naprostém pořádku. Očekává se velice vyrovnaný duel, papírovým, mírným favoritem je ovšem Real Sociedad.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - CA Osasuna  (neděle 19:00)
Několik let vzájemná střetnutí Athleticu Club a Osasuny v nejvyšší soutěži suplovala největší fotbalový baskický svátek, a to bitvu Athleticu s Realem Sociedad. Slavný baskický celek se do soutěže letos po čtyřleté odmlce vrátil, a tak padá derby mezi našimi dnešními soupeři na druhou kolej, i přesto by však mělo nabídnout výborný předkrm před kláním baskických Lvů a Errealy, které nás čeká příští týden.

Ryze baskický Athletic navarrskému celku z Pamplony rozhodně nic nedaruje, totéž platí i z druhé strany, a proto se máme jistojistě na co těšit. V posledních letech představovaly vzájemné zápasy spíše bitvy, které nemohly svou kvalitou nadchnout. Od klubů, které charakterizují bojovnost a urputnost, se nic jiného v podstatě ani čekat nedá.

Osasuna to bude mít v Katedrále velice těžké, protože je to zatím jediné místo, kde se Athleticu v této sezóně trvale daří. Svěřenci Joaquína Caparróse zde zvítězili v předešlých třech utkáních, což je velice dobrá vizitka, která se pozitivně odráží i v tabulce, kde je Athletic stále co by kamenem dohodil k pohárovým příčkám, které se od zkušeného a konsolidovaného týmu očekávají.

Hostující mužstvo vedené José Antoniem Camachem je na tom při výjezdech mimo Reyno de Navarra velice špatně, přičemž získalo pouhý bod a vstřelilo jednu jedinou branku. I tento statistický údaj hovoří pro zisk bodů pro domácí celek.

Domácí by v utkání měli nastoupit v nejsilnější možné sestavě, v pořádku jsou všechny opory klubu včetně Fernanda Llorenteho, Gaizky Toquera či Fernanda Amorebiety. Po karetním trestu se vrací mladičký Jon Aurtenexte.

Souboj Athleticu Club s Osasunou je malou ochutnávkou a pozváním fanouškům na šlágr příštího kola mezi Athelticem a Realem Sociedad, přesto půjde o hodně - však jsou od sebe oba soupeři vzdáleni na rozdíl jednoho jediného bodu. Případné vítězství posune ten či onen klub od sestupových starostí a přiblíží jej k evropským pohárům. Já osobně velice favorizuji domácí celek, který by měl potvrdit svou kvalitu a zvítězit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.55 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - UD Almería  (neděle 21:00)
Netopýři stále nepoletují v oblacích španělské nejvyšší soutěže, jak by si to jistě fanoušci Valencie přáli a jak by bylo podle kvality hráčského kádru a ambicí klubu zdrávo a potřeba, třebaže za sebou máme dvanáct kol, po nichž je renomovaný španělský celek na pátém místě na dohled regionálnímu rivalovi Villarrealu, který okupuje třetí pozici. Právě ta je reálným cílem Emeryho mužů, a právě kvůli tomu musí v utkání s trápícím se předposledním celkem soutěže z Almeríe plně bodovat.

Almería venku získala více bodů, než v prostředí domácím, přesto se neočekává, že by měla Valencii kdovíjak potrápit. Los Ché jsou na Mestalle schopni prohrát s kýmkoliv, což potvrzovali jak v minulé sezóně (tehdy remízy proti trápícímu se Racingu Santander či venku slabé Mallorce), tak i v tomto ročníku (prohra s Mallorcou či remíza s posledním celkem soutěže ze Zaragozy), a proto mohou papírové předpoklady jistojistě shořet jako australské lesy v období požárů.

Emeryho svěřenci jsou však v dobré fazóně, kterou potvrdili šestibrankovým přídělem Bursasporu v Champions League i v posledních utkáních proti Getafe a Villarrealu. Almería je na tom, co se formy týče, o mnoho hůře. Jistě žádnému fanouškovi neunikl předchozí zápas Almeríe, která v domácím prostředí dostala za vyučenou od Barcelony, která si z Andalusie odvezla neuvěřitelné osmibrankové vítězství a pohodu do pondělního El Clásica.

Nejen tento, ale i předchozí špatné výsledky stály hlavu Juana Manuela Lilla, kterého v týdnu nahradil někdejší kouč CD Tenerife José Luís Oltra, jehož jediným cílem je záchrana týmu v soutěži. Almería v létě nikterak neposílila a již loňská sezóna naznačila, že současný kádr není dostatečně konkurenceschopný. Andaluský klub byl již před sezónou považován za aspiranta na sestup a tyto předpoklady zatím naprosto potvrzuje. Na Mestalle se od klubu neočekává vítězství, i jednobodový import by byl jistojistě malým zázrakem.

Oltra bude hned ve svém prvním utkání řešit absenci několika klíčových mužů základní sestavy. Ze zdravotních důvodů budou scházet Fernando Nieto, Albert Crusat a Míchel, vykartovaný je pak Fabian Vargas. Unai Emery je na tom trošičku lépe, ten musí čerstvě oželet absenci zraněného brankáře Moyi, která není tak citelná při návratu Césara Sáncheze. Ze zdravotních důvodů schází obránci Jéremy Mathieu, Miguel a David Navarro, vykartovaný je pak Marius Stankevičius. V utkání s ofenzivně kvalitnějším mužstvem by tyto ztráty znamenaly převeliký handicap, ale proti Almeríi by měly náhradní záplaty teoreticky stačit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.75 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Villarreal CF  (sobota 18:00)
Nenápadný jednačtyřicetiletý trenér Juan Carlos Garrido ještě před rokem vedl rezervu valencijského mužstva, ale vyhazov Ernesta Valverdeho a důvěra vedení mu na přelomu letošního roku daly šanci vést první mužstvo. Té se chopil navýsost skvěle a v současnosti stojí s Villarrealem na třetí příčce tabulky.

Z neznámého lodivoda se vyklubal schopný trenér, který v loňské sezóně vymanil Žlutou ponorku z mizérie a nakonec jí dovedl na sedmé místo. Letos se práce vyplácí a jeho konsolidovaný kádr doplněný výbornými posilami patří mezi nejkvalitnější mužstva v soutěži.

Garrido však sebevědomě míří ještě výše a hovoří o slávě nikoliv jen regionální, španělské, ale také evropské: "Když jsem přišel do prvního týmu, mým prvním cílem bylo vytvořit určitý herní styl mužstva. Museli jsme změnit některé věci, to bylo v prvním roce mého působení u týmu, ale od té doby, co se tyto věci zlepšili, děláme pokroky a jsme všichni velice potěšeni. Jednou z důležitých věcí je udělat z Villarrealu jeden z nejlepších klubů v Evropě," říká odhodlaně valencijský rodák Garrido.

Lodivod Žluté ponorky se letos může opřít o výkony jak tradičních opor - například Ángel López, nyní zraněný Joan Capdevila či střelci Giuseppe Rossi a Nilmar, tak o výkony výborně hrajících nováčků Valera hostujícího z W.B.A, z Valencie příchozího Carlose Marcheny či právě Garridově objevu Matea Musacchia. Dalším aspektem, který Villarrealu hodně pomáhá udržet si pozici na špici, je zdraví všech opor, které je zatím - vyjma již zmiňovaného Capdevily - velice dobré. Mimo hru bude tentokráte i vykartovaný Borja Valero.

Zaragoza je na tom v porovnání s Villarrealem několikanásobně, neporovnatelně hůře. Letos jí jistojistě nečeká nic jiného, než zběsilý boj o záchranu v nejvyšší soutěži. K tomu má dopomoci i výměna trenéra, která je pro nás velice aktuální, neboť proběhla před týdnem, kdy neúspěšného Josého Aurelia Gaye nahradil renomovaný mexický trenér a pro fanoušky španělské kopané velice dobře známý Javier Aguirre, který vedl mimo jiné i Atlético Madrid či Osasunu. Právě od něho se v Zaragoze očekává zdvižení padlého praporu Los Manos.

První úspěch přišel již minulý týden, kdy Zaragoza remizovala na půdě v posledních týdnech velice špatně hrajícího Getafe, čímž však úspěch aragonského mužstva snižovat samozřejmě nechci. První fotbalová vlaštovka proletěla, nyní musíme čekat na další výkony. Aguirreho čeká vůbec první domácí utkání a právě v kláních na La Romaredě potřebuje Zaragoza nutně zabrat, neboť jsou domácí zápasy klíčem k udržení se v nejvyšší soutěži.

V utkání proti silnému Villarrealu bude Aguirre postrádat vykartovaného záložníka Leonarda Ponzia, mimo hru je i útočník Ikechukwu Uche, italský obránce Mauricio Lanzaro a ofenzivně laděný záložník Ander Herrera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Getafe CF  (sobota 20:00)
Překrásný fotbalový kolos, sevillský stadion Ramona Sáncheze Pizjuána, dnes večer uvidí duel mezi domácími vládci, v posledních týdnech se trápící Sevillou, a v podobné situaci se nacházejícím Getafe. Rozdíl mezi soupeři je šestibodový, aktuální forma hovoří ve prospěch Sevilly. Jak bude vypadat utkání?

Trenér Getafe Míchel má nůž na krku a vedení Getafe tuto ostrou břitvu drží velice rozklepanými dlaněmi, které jsou způsobeny zvyšující se nervozitou z nepovedených výkonů týmu, který ještě loni bojoval v nejvyšších patrech tabulky o evropské poháry, do nichž se také dostal. Stejné ambice měli El Geta i letos, ale úvod sezóny nabízí hluboké rozčarování.

To samé platilo i o Seville ze začátku sezóny. Hluboké rozčarování je již minulostí, nyní převládají jen pochybnosti o tom, jestli Rojiblancos dokáží se současným kádrem a při současné formě a rozpoložení zvládnout tuhé souboje na špici tabulky a postoupit do Ligy mistrů, která je pro klub z Andalusie bytostně důležitá jak co se týče finančních injekcí spojených s návštěvou byť jen skupinové fáze, tak co se týče prestiže.

Je velice zajímavé, že oba týmy patří ke špičce soutěže, co se týče držení míče, ale využití jaksi vázne. Ani Sevilla, ani Getafe nepatří mezi střeleckou špičku soutěže, a to je dost možná právě hlavním problémem oboum klubů. Na andaluském týmu je znát, že se prozatím neprosazují ani Álvaro Negredo, ani Luís Fabiano, minulé opory klubu. Míchelovu mužstvu pak chybí nepostradatelní Pedro León a Roberto Soldado, kteří vzali zavděk lepším angažmá v Realu Madrid, respektive Valencii.

Oba týmy se musí obejít bez několika hráčů. Seville budou chybět opory Luís Fabiano a Jesús Navas, do tréninku se naopak zapojil Diego Capel a Ivica Dragutinovič. Dále chybí Tiberio Guarente, Federico Fazio a Lautaro Acosta. Getafe se bude muset obejít bez střelce Javiera Arizmendiho, nejistá je účast jedné z největších opor týmu Javiera Casquera, který si zkrátil trénink kvůli problémům s kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.20 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Atlético Madrid se škrábe po žebříčku španělské nejvyšší soutěže na vůbec ty nejvyšší příčky. V cestě mu tentokráte stojí překvapivý konkurent, prozatím čtvrtý nejlepší klub šampionátu Espanyol, který zejména díky výtečné bilanci na Corrnelá El-Prat prohání soupeře na špici tabulky a bojuje o poháry.

Pro drtivou většinu fanoušků je současné umístění Espanyolu veliké překvapení, ale Pochettinovi svěřenci nejsou na špici tabulky náhodně. Katalánský celek těží z výborné defenzívy podpořené výborně chytajícím kamerunským reprezentantem Carlosem Kamenim.

To ovšem platí zejména pro domácí utkání, venku je bilance barcelonského celku tristní. Jediné vítězství a zároveň jedinou branku na výjezdu mimo svou domovinu si Pochettinovi svěřenci připsali před několika týdny na Mallorce. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že forma Espanyolu je v současném momentu velice dobrá, což potvrzuje i bilance jediné prohry v posledních šesti utkáních. Los Pericos kráčí správnou cestou a je třeba si přiznat, že letos mohou zamotat boj o evropské poháry.

Současné postavení je proti srsti i fanouškům v Madridu, a to v té části vyznávající barvy Atlética Madrid. Právě ambiciózní celek ze španělské metropole je zatím na šesté příčce tabulky, která - a mysleme si co chceme - rozhodně není kvalitě a obzvláště ambicím celku adekvátní, respektive by nebyla v případě, kdyby vypadala tabulka soutěže takto i na konci ročníku.

Velmi dobrou zprávou pro fanoušky Rojiblancos je, že Diego Forlán nezapomněl svou práci, tedy střílení branek. Doba mezi dvanácti zápasy půstu nabídla četné množství spekulací o budoucnosti uruguayského kanonýra, které se týkaly přestupu do nějakého renomovanějšího klubu, přestupu jinam. Forlán tyto spekulace dementoval a přiznal, že by v Atléticu zůstal třeba do konce kariéry: "Kdyby bylo jen na mě, tak bych zde pověsil kopačky na hřebík, ale je tu vedení, které rozhoduje a my si toho musíme být vědomi. Mám nyní smlouvu s Atléticem a jsem velice šťastný. Nikdy jsem neřekl, že chci odejít," řekl zkušený forvard, od něhož se očekávají další a další góly, které by Rojiblancos měly dovést do Ligy mistrů.

Oba tábory hlásí zranění. Zatímco Atlétům bude chybět důležitý stoper, letní posila z Villarrealu Diego Godín, Espanyol se musí obejít bez Ivána de la Peni, Ernesta Galana a Filipe Mattioniho. Pochybnosti panují nad starty Davida Garcíy a Aldo Dushera. Venkovní bilance a absence hovoří ve prospěch Atlética Madrid, které je favoritem utkání. Na stadionu Vicenteho Calderóna navíc má velice dobrou bilanci, a tak se očekává, že si z domácího klání vyzvedne tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.90 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid12102033:632
2.FC Barcelona12101133:831
3.Villarreal CF1273223:1224
4.Espanyol Barcelona1271412:1322
5.Valencia CF1263317:1221
6.Atlético Madrid1262420:1420
7.Sevilla FC1262419:1920
8.RCD Mallorca1253413:1318
9.Real Sociedad1251616:1816
10.Athletic Bilbao1251620:2316
11.CA Osasuna1243512:1315
12.Getafe CF1242616:1914
13.Deportivo La Coruña1235411:1514
14.Hércules CF1233611:1912
15.Levante UD1232713:2011
16.Racing Santander1232710:1911
17.Sporting Gijón1224610:1810
18.Málaga CF1231815:2510
19.UD Almería121658:189
20.Real Zaragoza1215612:208
Zbývající zápasy
29.11. 21:00FC Barcelona - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (193)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby jako víno - parada

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to nebude jako to, co jsem pil někdy v září. Celou dobu se na něj těšíš, říkáš si, co je to za kvalitku, že jako to bude paráda, no a pak ho ochutnáš a nejradši bys ho vylil ... (nevylil jsem ho, poctivě jsem ho s přáteli zkonzumoval ).

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mám taky obavu, doma mám jednu láhev červeného z oblasti La Rioja, z roku 1988 a taky se ho bojím otevřít, abych se nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

čau, asi jsem několikátej kdo se ptá, ale kde sledujete ONLINE FOTBAL? Atdhe mi přestalo nějak fungovat... Dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

čau, asi jsem několikátej kdo se ptá, ale kde sledujete ONLINE FOTBAL? Atdhe mi přestalo nějak fungovat... Dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

čau, asi jsem několikátej kdo se ptá, ale kde sledujete ONLINE FOTBAL? Atdhe mi přestalo nějak fungovat... Dík moc

Reagovat
madridcan

predkrmy na pondelok...dobre pre spanielsku diskusiu.Ked minule hrali v sobotu,tak Clasico malo samostatny clanok a v previewe bolo nejakych 12 komentarov? takto vsetky hecovacky,podpichovacky mozu ist tu Vlastne-ziadny rozdiel od inych diskusii

Reagovat
madridcan

no a podme uzavriet nejake stavky pred Clasicom-minimalne s Rssa kedze mi v diskusii pod tipovackou povedal,ze si mame nechat stavky na Clasico a Clasico uz je tu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda přeškoda, že do toho nejsem tak zapálenej a fanoušek nějakýho klubu ... To bych vám vymyslel takové sázky, že bys koukal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Menit nicky a povinnost neco zbletnout pod kazdou diskusi se uz vycerpali.

Tak muzeme vyuzit toho, ze jsi clen autorskeho tymu. Treba by se nekdo vsadil. Jeden za Real jen za Barcelonu. A kdo prohraje, tak by musel napsat dva clanky o tom druhem tymu. A musel by se snazit. Co muze byt lepsi trest, nez z donuceni psat pekne clanky o tymu nejvetsiho rivala, ktery te prave porazil? A v diskusi pod tim clanekm by se mu pak mohli vsichni treba pekne posmivat (anebo pochvalit)

Aby to pak neslo na vrub EF, treba by se takovy clanek mohl oznacit jako ctenasky prispevek, kdyby to byl nejaky shit, aby pak redakce nevypadala, ze je shit

Reagovat
smazaný uživatel

Když to nejde Proč? Tak já nefandím ani jednomu klubu, Miky určitě taky není zatvrzelý, potom tu máme Jardu, kterého jsem se dneska pro jistotu zeptal, jestli El Clásico chce, a chce (takže asi čeká něco velkého bílého?! ) a Adam Tkadlec je Netopýr

Pro mě by byl ale třeba trest napsat životopis Cristiana Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

(ono vlastně i už několikrát slibovaného Zidana )

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsem sice do tipovačky slavných osobností tip za 2, ale jenom kvůli tomu, že by Jarda musel chválit Barcelonu bych si přál, aby Real zašlapala do země To by se mi móc líbilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem po ránu nějaký zelený!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No po ránu ... pro vás ránu ... pro mě je odpoledne, vstával jsem ve dvanáct

Reagovat
madridcan

lebo ti treba pit Absinth

Reagovat
smazaný uživatel

Lapizi, nic takovýho jsme si nedomluvili a navíc já píšu i komentáře Barcelony objektivně, viz semifinále LM mezi AC a Barcelonou s gólem Giulyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Však ja jsem to nemyslel jen na tebe. Pouze jsem rozvijel tvou myšlenku o sazkach.

Jsem se spatne vyjadril. Tim, ze bychom mohli vyuzit, ze jsi soucasti autorkeho tymu jsem myslel to, ze by jsi pak mohl zaridit to, ze by byl clanek toho porazeneho vyvesen (treba s jasnym a zretelnym oznacenim, ze se jedna o nazor ctenare). A my ostatni bychom se pak v te diskusi mohli vyradit. Vis co by to bylo, kdyby musel treba takovy Jiri FCB popisovat Joseho uspechy, kde vyrustal, analyzoval jeho taktitku, pobiral se jeho vyroky...

Me by se zase moc nechtelo do Johana Cruyffa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle to myslíš! A to je zajímavá myšlenka, určitě jí chce ale promyslet a hlavně prodiskutovat s PJ a Kilym, jestli by něco takového vůbec někam sem dali ... Ale byla by to paráda!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak EF ma sekci, ktera se jmenuje clanky ctenaru. Tak pokud by to byl blabol, mohl by to porazeny hodit tam. A to by se pres odkazy na ten clanek dalo dostat. A kdyby to melo hlavu a patu, mohlo by to byt klidne i do jine sekce. Promyslet by to urcite zaslozilo, ale vzdycky by zalezelo na tom, s kym by se ta sazka uzavirala a podle toho by se urcilo, o cem se bude psat.

Reagovat
Kily

já určitě ne, mám za to, že zvratků v diskuzích ve Španělsku je dost i tak a není třeba dávat spoustě zaslepenců další důvod k tomu se hádat a psát kraviny na základě toho, že nesnáší ten druhý klub

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mas pravdu. Vsak by to nemuselo byt v sekci o spanelsku ale v clancich ctenaru. Tam jsem videl vsehovsudy dva clanky. Tam kdyby se nekdo vyzvracel, tak by to nemuselo tak vadit. Navic, ten clovek, co by to psal, tak by si nesmel lecit komplex, ale napsat to objektivne a bez zaujeti.

Ale chapu, ze se to nemusi libit. Byl to jen takovy napad, co mi problekl hlavou.

Reagovat
Kily

no právě to objektivně a bez zaujetí by znamenalo obrovský a dost možná až neřešitelný problém názory čtenářů by navíc neměly sloužit jako prostor pro realizaci sázek v místních diskuzích

Reagovat
madridcan

tak kebyze sa jedna o ten isty stat Tak sa mozu uzatvarat aj o nieco hmotnejsie,nevravim,ze auto,ale daco take.Co si viem na rovinu vybavit tak zo Slovenska co tu chodia tak fandi barcelone X-Bano-X a Alcantara a neviem ci pojdu do stavky...akoze mne je jedno v ramci srandy kludne aj ohladom nicku alebo pokriku.Som uz taky nabudeny na Clasico,ze wuaaaaa

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Barcaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorcaaaaa

Reagovat
Kily

neví někdo, kde je sebyk? Ještě tady není a zrovna jsem našel, že Perea prodloužil smlouvu, tak se začínám strachovat

Reagovat
smazaný uživatel

Už to četl dřív, ono to bylo vydáno ráno, tak přišel z akce a určitě se do chlastu znova opřel, jakmile to viděl. Jinak letos to ale není taková bída, nedělá letos chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

On je to chytrej kluk (navíc Sparťan), takže ho jedna katastrofa jen tak nezlomí

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna jsem vstal a muzu ti rict, ze mi to zkazilo celej den, ne-li tejden...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle byla proste jedinecna moznost se ho zbavit, dokonce se o nej zajimaly i nejaky kluby, takze teoreticky mohl odejit za nejakej ten peniz v lednu. ale ten podelanej kaspar dostane novou smlouvu. za co jako? za to, ze permanentne predvadi kiksy a ztrapnuje se pred celym svetem? za to, ze neumi uhlidat hrace? vzdyt umi jen rychle behat - to uz si rovnou muzeme najmout kdejakyho africana tamhle z buse...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš to moc černě

Reagovat
smazaný uživatel

rasismus za tim nehledej lapi

ja jsem na tohohle hrace alergickej. uz snad pet let mi pije krev. uz tolikrat byl blizko odchodu a jeste nikdy to nevyslo. myslim, ze budu muset nejak zasahnout sam

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledám jej! Ba naopak jsem si dovolil takovou malou poznámečku já ...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 pro Barcu, není co řešit..

Reagovat
madridcan

Luis Perea si prodlouží své působení v Atléticu Madrid, kolumbijský obránce podepsal se španělským klubem smlouvu i na příští sezonu.

Minimalne o rok dlhsie trvanie neporazitelnosti v derby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Clash of the Titans

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, Athletic - Osasuna není pravý Clash of the Titans, tím bude až zápas na Anoetě.

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Nenavážej se do navarrské metropole, však odtamtud máte plno hráčů v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Šest se tam narodilo (spíš jen pět ze základu) a Javimar tam jako dítě hrál. Já se do Pamplony nenavážím, spíš do Osasuny, obvykle, ale dneska ne, jenže derby je derby.

Ale osasunu mám rád, hlavně za jejich nejslavnější zápas: Real Madrid - Osasuna 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nerýpl...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 57 hodin

Reagovat
RMCF

už aby to bylo, se nemůžu dočkat...

Reagovat
smazaný uživatel

Budou to doufám dávat v nějaký televizi..

Reagovat
smazaný uživatel

S1

Reagovat
smazaný uživatel

Supr, díky.

Reagovat
homeles8

když tu nebude dolar s jirkou, tak to bude stát za prd

Reagovat
smazaný uživatel

Však to bude jen Clasico. Nuda. 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tuňáku a ty přeješ komu? Nebo to hecuješ z baskického zázemí?

Reagovat
smazaný uživatel

Já přeju samozřejmě Kulé (jak to skloňovat?), především proto, že opravdu nepřeju Pusinkám. Ale vidím to realisticky, Real je silnější a má toho osla, co vymyslí něco strašně hustýho.

Reagovat
Rssa

Teď nevím, jestli myslíš CR nebo Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

Mou, Ronaldo moc nemyslí, od toho tam není, ten má akorát dva úkoly, zapózovat párkrát fotografům a dát góla. Případně se proletět.

Reagovat
smazaný uživatel

Clásico je zápas mimo formy soupeřů...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zas neberu, hele. Jistě, že do toho půjdou obě strany naplno a že hrozně zálží na "náhodě", ale pořád jsou tu věci, který budou miskama vah pořádně houpat.

Mou na Barcelonu vždycky uměl a především ji vždycky uměl perfektně ubránit. V Madridu má navíc o dost lepší tým, než v Chelsea, směrem dopředu. Nemá Drogbu, to je samozřejmě pravda, ale nikdy neměl hráče, jako je Mamut a Krystýna. A Real má přesně to, co na Barcu platí - solidní obranu a smrtící brejky.

Reagovat
Rssa

S tou obranou bych to nepřeháněl. Marcelo a Pepe nejsou žádné nepřekonatelné hráze pro normální smrtelníky natož pro polobohy Messiho, Andrese a Xaviho

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo se velmi zlepšil, překvapivě vypomáhá i Di María a Pepe si jistě vzpomene na vítězství Realu na Nou Campu brankou Baptisty, když byl vskutku neprostupný...

Reagovat
Rssa

ja vm, že se zlepšil, ale pořád mi nepříjde nějak defenzivně jistý, což na Nou Campu bude jeho hlavní úkol. A zatím proti němu nehráli hráči, kteří by byli ti World Class

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milan ma celkom world class utok..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys nenačichl terminologií nejmenovaného mentála, tak bych tě skrze názory považoval i za slušného antimadridistu. Každopádně máme teď hodně brejkových hráčů, ač se uvažuje o nahrazení Ozila za Lasse pro posílení středu, ale atmosféra Clásica opravdu ovlivní všechny aktéry tak, že i přes postavení v tabulce či přes formu, může být výsledek jakýkoli...

Reagovat
X-bano-X

to je kec

Reagovat
smazaný uživatel

proc?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Perea prodloužil smlouvu! Nechť celá La Liga slaví!

Reagovat
smazaný uživatel

jeho kiksy na youtube muzes poustet i kdyby hral v serii A

Reagovat
smazaný uživatel

Zprasil nám Ronalda kdysi

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takze uz chapu, ze kdyz prodlouzil, tak ma cela la liga slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vynechá čuňárny a zachová či zvýší počet minel, a kiksů, tak zcela určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué překvapil na tiskovce, když víceméně odsoudil vhození prasečí hlavy na Figově premiéře v dresu Realu na Nou Campu. Jestli to nebude tím, že jeho další jméno je Bernabéu

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky myslím, že zaříznout prase je trochu moc, za to Real nestojí. Možná tak koně.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, jakému divákovi pak ta hlava chyběla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za chvíli béčko s Betisem

Reagovat
smazaný uživatel

trávní je pod vodou tak to asi odložej...

Reagovat
smazaný uživatel

Casias,Sergio Ramos,Pepe,Carvalo,Marcelo,Khedira.Xabi Alonso,Dimária,Ozil,C.Ronaldo,Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

zostava je viac menej jasna.. mozno Benzema je v lepsej forme ako Higuain.. ale Pipita podla mna zacne

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas, plz

Reagovat
smazaný uživatel

V.Valdes,D.Alves,Pigue,Puyol,Abidal,Xavi,Sergio,Iniesta,Messi,David Villa,Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Pique

Reagovat
smazaný uživatel

Co je snim

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrat miesto Pigueho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

KDO

Reagovat
smazaný uživatel

Pique bude hrát stopera, Pigue na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

... i když mi poslední dobou připadá, že už na to ani Pique nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsem s tím 1-3 trochu unáhlil, protože mi došlo, že Marcelo bude hrát na Messiho a co je nejvtipnější, dvojice Marcelo - Di Maria na Messiho s Danim.

Takže 5-6.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi to bude tahat i prostředkem bych si tipnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, ale pokud tam bude Marcelo, určitě se budou snažit útočit přes něj. je klidně možný, že to třeba obstará Pedro, stoper ho bude zdvojovat a Messi bude mít teoreticky víc místa uprostřed (jistě, jsou tam dva DM). Každopádně to bude "tekutej" systém, budou si pozice měnit. Ale Messi byl vždycky nejsilnější zprava inside.

Reagovat
-Kopy-

Ajajaj, Real čekají dvě porážky v řadě, to bude bolet.

Reagovat
smazaný uživatel

A ta druhá (podle tebe) bude kde? Možná vypustíme s Auxerre, pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Mou to nevypustí.

Reagovat
-Kopy-

v lize samozřejmě myslím.

Reagovat
One-Real

Mně se líbí, jak je Kopy optimista i když ví, že zase dostanou dardu a půjdou spát

Reagovat
-Kopy-

Co si budem povídat, mančaft máme podle mého předsezonního previewa lepší, takže na to že neprohrajem můžu vsadit svoji účast na příštím srazu.

Reagovat
One-Real

Za to předsezonní preview se Ti ještě doted smějí i krysy v pražské kanalizaci. Objektivnost a správnost téměř nulová. Nejdřív si jí sázel za druhé místo, poté si tvrdil že vyhrajete a ted že neprohrajete, hmm zachvíli tu čekám něco takového jako, přijedu když porazíme Levante .

Reagovat
-Kopy-

Tvrdím, že vyhrajeme ale svoji účast na srazu sázím na neprohru rači(to kdyby jste si podplatili rozhodčího atd.. znáte se), co na tom nechápeš.

Reagovat
One-Real

Stejně prohrajete a na sraz taky pojedeš, aby jsi nepříšel o ten svůj V.I.P status, navíc bez tvých fotbalových excesů by na srazu byla celkem nuda .

Reagovat
-Kopy-

hele špunte, ja jsem byl třikrát za sebou jeden z nejlepších, to že mi to na posledním srazu nešlo (i když góly sem dával) se stává i těm nejlepším, že jim jednou za čtyři roky odejde forma.

Reagovat
One-Real

na předminulym srazu jsi až na svůj úkop v přípravnym zápase nic nepředvedl

Reagovat
-Kopy-

Hrál sem výborně, lžeš bludný červe.

Reagovat
One-Real

Povíme si to na přístím sraze na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelže, nevím ani kde jsi přišel k V.I.P.statusu, ani kdy jsi nabyl dojmu, že jsi byl první tři roky mezi nejlepšími? Určitě nejlepší palič, to jo...

Reagovat
-Kopy-

Jsem historicky nejlepší střelec eurofotbalových srazů, tak tu nemachruj pražáku nebo ti ukradnu tvého papouška, naučím ho stále dokola říkat AMUNT VALENCIA, pak ti ho vrátím a ty ho budeš muset zabít, vlastního milovanýho papucha, čya !

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo opravdu tvrďácké, dospělé a vtipné, Kopýčku, bohužel bys asi střet s papouškem nepřežil Ani tvé svalý (?) by ti nepomohly

Reagovat
smazaný uživatel

byls skvělej, Kopy, neboj. Nenech se od těch dvou vyprovokovat. Kdo viděl ten tvůj kus, ten má otevřenou hubu ještě dnes

Reagovat
-Kopy-

Jj, pamatuješ jak nás bylo o jednoho míň než Mordoristů ale my i přesto jsme vedli ale aby podruhý neprohráli, tak jsme museli hrát do té doby, kdy jsme nemohli v oslabení a skřeti se dostali do vedení a zápas ukončili, děsnej unfair.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se svými výmluvami už blížíš úrovni Barceloňáků, ale na rozdíl od nich aspoň pobavíš...

Reagovat
One-Real

bylo vás úplně stejně, hrál za vás ještě ten externista, kterej by celkem šikovnej, ale bojovnost v našem podání a lenivost ve vašem (demonstrující příklad Kily ) rozhodla

Reagovat
Kily

jaká lenivost? já jsem chtěl hrát v pátek, akorát bylo moc lenochů, co nechtěli dorazit o den dřív, nakonec nás bylo jenom sedm a já se tak musel zabavit kopáním, při kterém mi nekvalitní terén dost poničil nohy a další tři dny jsem nemohl pořádně chodit. Prosil bych neplést si pojmy s dojmy

Reagovat
smazaný uživatel

Muhehe, úplně stejně jako letos, ne? Že by náhoda?

Reagovat
Kily

jo vy se bavíte o předminulým srazu, tak tam snad bylo nad slunce jasný, že jsem byl zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

One Real se baví o minulým, já o letošním, kde jste sice slušně kibicovali, ale to bylo asi tak všechno, Kopy se vyčerpal po prvním tréninkovém zápsae, který kromě něj nikdo nebral vážně, a pak přišla bezkonkurenční šňůra Realu...

Reagovat
-Kopy-

Ja s onem se bavíme o předminulym u Jirky, kdy jsme hráli o jednoho méně a já dal toho góla, o kterym si ještě teď povídají na celé Moravě.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš tu haluz, kdy se ti to odrazilo od nohy?

Reagovat
-Kopy-

Ale yardo, sám si viděl, ten pohyb nohy a že jsem to chtěl, prostě se smiř stím, že mi patří status nejhezčí gól všech srazů a nejvíce branek na srazech

Reagovat
smazaný uživatel

Původně jsi před tím míčem uhýbal, to je pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tu míchanici hráčů fandících klubům z celé Evropy nazýváš Real?

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme postavili kompletní pětku kromě PJ, která Realu fandila a probila se turnajem hraným na pět vítězných branek přes tři mužstva asi za patnáct minut

Reagovat
Kily

Kopy se vyčerpal až takhle pozdě? My z něho měli bžundu už při tom tréninkovým zápase, podle mě ho vyčerpala ta strašně dlouhá cesta, vždyť to měl kilogram na kilometr. Jinak budeš měnit vítěznou sestavu, nebo budou další talentovky s podmínkama závodního hraní fotbalu a věkovou hranicí od osmi do 237 let?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jsem uvažoval o váhovém rozmezí účastníků mezi 40 - 90 kg, ale to by sis ty, Bagoun, Vincent a Kopy nezahráli

Reagovat
Kily

One-Reale, sleduješ to, yarda se tě chce zbavit, chce tě vydědit jako svého prapraprapraprapraprapraprapraprapravnuka, to bych si líbit nenechal

jinak já se do léta na 90 kilygramů dostanu a když ne, tak nepojedu a dohodnu se na něakým termínu s Kopym, však si z něj nemusim dělat srandu jenom na icq nebo na srazu

Reagovat
One-Real

yarda má dobré srdce navíc taková špejle jako Kopy nejsem

Reagovat
Kily

no to sice ne, ale počítá se váha a navíc taky vypadáš jako člověk, kterýho by Vincent snědl na dva obědy a mezitim si dal k večeři divočáka a druhej den začal k snídani tréninkovýma třema kuřatama

Reagovat
One-Real

já bych Ti přál vidět pár kluků od nás ze třídy, jeden vypadá jak Kopyho mladší a tenčí (ano je to opravdu možné ) brácha a když ho jeden kluk sestřelil do nohy míčem (stehno stejně široké jako kotník/lýtko nebo jak se tomu řiká ) tak vyletěl snad 2 metry do vzduchu a rozplác se jak plátek salámu

Reagovat
Kily

člověk by řekl, že to ani není možný, je pravda, že já jsem kdysi taky vypadal jako reklama na hlad, i když jsem jedl hodně, línej se najíst jsem nebyl ani v posledních letech, ale tam už mi chyběl pohyb a pěkně jsem se nabagounil, teď mě to hodně štve

Reagovat
One-Real

však já žeru jak prase, ale jsem rád že zatím se to vůbec neprojevuje...ale jakmile bych přestal s fotbalem a pohybem každej tejden, taky bych chytl slušnou vanu

Reagovat
-Kopy-

až budeš mít 70 kg jako já, napiš.

Reagovat
One-Real

no jelikož máš asi jen o 9 kg víc a přitom si vyšší snad o 30 cm, tak se ozývám už těd navíc jsme se bavili né o váze, ale o "tenkosti"

Reagovat
One-Real

no jelikož máš asi jen o 9 kg víc a přitom si vyšší snad o 30 cm, tak se ozývám už těd navíc jsme se bavili né o váze, ale o "tenkosti"

Reagovat
-Kopy-

Nebylo co kecáš

Reagovat
Kily

tak teď jsi ale slušně minul, za posledních deset let jste nás o dva a více gólů porazili jenom třikrát - před třemi lety u nás 5:1, pak v roce 2003 4:1 a letos 2:0, jinak je to výsledkově poměrně vyrovnané a o nějakých dardách nemůže být ani řeč, pro ty si jezdíme pravidelně do Barcelony, kde jsme letos dostali jenom 1:2. V tom bych viděl pointu Kopyho přesvědčení o naší letošní výhře na Santiago Bernabeu - v Barceloně jsme místo o tři a více prohráli jenom o jeden, tudíž to bude lepší minimálně o dva góly i proti Realu a vzhledem k loňskému výsledku 2:0 to letos zřejmě skončí 2:3, možná 2:4, když budeme mít smůlu, tak jenom 2:2. Jinak netušim, jak Kopy dospěl k té výhře

Reagovat
One-Real

to dardu sem jenom plácnul v provokativním duchu, jinak čekám výsledek 1:2-3

Reagovat
smazaný uživatel

aby ste nedostali 5ku

Reagovat
One-Real

Culés vs <3 0:1 (Benzema)

Reagovat
Rssa

Ať má formu Real jakou chce, Barca je prostě zkušenější a tenhle zápas si doma pohlídá. 4:1

Reagovat
One-Real

100. pro pondělní výhru merengues a katalánský pláč

Reagovat
-Kopy-

Povinná výhra dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca 4 3 Real to by bylo super

Reagovat
Darren Fletcher

ahoj, potrebujem kontakt na redaktora, ktory je tu expertom na Primeru. ozvi sa pls

peter.zagiba@gmail.com alebo icq/skype zago_p

surne. dik

Reagovat
Kongo

Chvalim redakci za tuto fotku Beztak to delal Kily

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tuhle fotku asi vybíral Kily. Upřímně - fotky se tady často, velice často zbytečně opakují, měli by si to klucí ze služby pohlídat

Reagovat
Kily

samostatné fotky stojí dost peněz (cca 130 za kus s tím, že se fotka smí použít jenom jednou) a kluci ze služby nemají čas neustále někde hledat fotky, na které se nevztahují autorská práva a jsou tedy volně dostupné ke zveřejnění

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestliže dáš fotku a za ní odkaz, kde byla stažena, tak by to nemělo vadit, ne? Je tam dán odkaz, odkud si fotografii čerpal. Mimochodem - ta cena? Od čeho se odvyjí? To jako EF.cz platí za všechny fotografie tady 130 Kč? Neblbni...

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti ty fotky v klidu hledat budu, otázkou je, jak poznám, že jsou opatřena autorskými právy a nelze je kopírovat, resp. posílat dále?

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky fotku můžeš zveřejnit jen se souhlasem autora/majitele práv. Prakticky jim to pravděpodobně bude jedno a například fotky z oficálních stránek klubů imo klubům nemohou vadit, protože je to jejich propagace. Ale čert nikdy nespí. .

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 33 hodin a 12 minut

Reagovat
Kily

tak mě napadlo, jestli se třeba zítra večer stadion nepřejmenuje na Camp Mou

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by proboha přehazovali slovosled? To NENÍ Camp Nou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tunaku: Camp MOU

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, jak tak koukám, k tomuhle bych se už neměl hlásit, on to totiž je Camp Nou takže jsem zase za debila

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

od semifinale LM sa uz tak vola

Reagovat
asskicker

ano, tou prehrou sa stadion urcite premenoval

Reagovat
smazaný uživatel

slabou vyhrou, ktora znamenala koniec

Reagovat
asskicker

od prveho setu sa SB premenovalo na Mutua Madrileña Masters Madrid vsak

Reagovat
smazaný uživatel

takže se ten váš staďák jsmenuje od toho tenisu 2-6 "San Pepek"?

Reagovat
smazaný uživatel

nie, to sa nerymuje totizto..

Reagovat
Tomanatura

"Barcelona tiene al mejor del mundo que es Iniesta", dijo Riquelme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Larissa nebo Román?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SqueeZy

já mam jasno

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Real nastoupí v sestavě podle předpokladů.

Reagovat
smazaný uživatel

potvrdil ti Jose ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ho pozdravuj..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že od něj mám klid.

Reagovat
smazaný uživatel

iba dozajtra

Reagovat
Carlos Juan Pablo

27 hodin a 43 minut...

Reagovat
One-Real

Adepti na ČK: Ramos, Diarra, Pepe, Busquets , Alvés, P+P

Reagovat
Carlos Juan Pablo

P+P?

Reagovat
smazaný uživatel

Pujol a Piketa. U mne ještě Marcelo, Cristiano Ronaldo, Villa a Xabi.

Reagovat
DreamTeam

takze prakticky kdokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jí dostane někdo z těch ostatních

Reagovat
madridcan

alebo aj Ronaldo ked bude chciet vratit

Reagovat
smazaný uživatel

On je můj favorit.

Reagovat
One-Real

Valdés

Reagovat
smazaný uživatel

.. dokope Alvesa lebo sa nestihne vratit

Reagovat
Carlos Juan Pablo

20 hodin a 48 minut

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele