13. kolo
27.11.2010 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Zaragoza - Villarreal CF 0:3

Villarreal si díky jasné výhře na půdě Zaragozy upevnil třetí příčku v Primera Division, o kterou již v tomto kole nemůže přijít. Žlutá ponorka tak rozhodně nezpříjemnila vstup Javiera Aguirreho na domácí lavičce Realu Zaragoza.

Villarreal o osudu utkání rozhodl hned v úvodu, kdy vstřelil dvě branky, ve druhé půli pak přidali hosté ještě jeden gól a v poklidu si došli pro osmou výhru v letošní sezoně španělské ligy. Zaragoza je oproti tomu na poslední příčce a musí výrazně přidat, pokud se chce zachránit. Mexický kouč Aguirre zažil dnes domácí debut, ten však pořádně zhořkl.

Zaragoza nezačala špatně, do první šance se dostal domácí útočník Angel Lafita, jehož střela nepostrádala přesnost, ovšem chyběla razance. O chvíli později hlavičkoval Jorge Lopez a jeho jmenovec v brance Villarrealu Diego Lopez měl plné rukavice práce, nakonec však míč dokázal vytěsnit nad břevno.

Studená sprcha přišla pro nažhavené domácí v deváté minutě, kdy se kapitán "Žluté ponorky" Marcos Senna dostal k odraženému míči a z dobrých třiceti metrů vymetl pavučinky v pravém horním růžku Francovy branky, nádherný gól! A pojišťovací branka na sebe nenechal dlouho čekat. Do pokutového území si za záda obránců nabíhal Nilmar, to je však vlastně úplně jedno. Cazorlův centr byl totiž tak špatný, že zapadl o pravou tyč až za záda bezmocného Lea Franca a byl z toho krásný gól.

Šanci na korekci stavu utkání měl po půlhodině hry i český obránce Jiří Jarošík, jeho hlavičce ale chybělo tak půldruhého metru. Příležitostí však domácí rozhodně neměli moc, spíše naopak, byl to Villarreal, který byl po celý průběh utkání lepším týmem a daleko šanci se dostával k ohrožení soupeřovy brány. Giuseppe Rossi si dokázal poradit hned s trojicí strážců a dostal se ke střele, té však scházela přesnost.

Důležitý moment přišel v pětašedesáté minutě. Contini fauloval po odehrání míče Caniho a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy. Přidám jednu alarmující statistiku, Zaragoza dostala již šestou červenou kartu v uplynulých třinácti kolech! Villarreal přesilovou hru využil velmi rychle, ještě v též minutě dostal Nilmar od Cazorly skvělou přihrávku za obranu a přehodil vyběhnuvšího gólmana Franca.

Javier Aguirre tedy se svým týmem nezvládl premiéru před domácími fanoušky, když podlehl Villarrealu 0:3. Diváci odcházejí ze stadionu La Romareda poraženi již počtvrté ze sedmi utkání. Potvrzuje se tak, že není lehké být fanouškem Zaragozy, tu totiž ani letos s největší pravděpodobností boj o záchranu nemine. Oproti tomu hosté znovu potvrdili, že právě oni se budou nejvíce starat o stíhací jízdu dvojice Real - Barcelona, na ně nyní ztrácí pět, respektive čtyři body. Minimálně jeden z vedoucího tandemu však v pondělí body ztratí, hraje se totiž slavné El Clásico.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele