13. kolo
27.11.2010 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 1:3

Getafe díky fantastickému výkonu ve druhém poločase otočilo utkání na půdě Sevilly a podrželo tak trenéra Míchela, který měl nůž na krku. Hosté se díky výhře dostali na deváté místo ligové tabulky, Sevilla je i přes dvě domácí prohry v řadě sedmá.

Getafe dokázalo v posledních deseti venkovních zápasech vyhrát jen jednou a dlouho to vypadalo, že zlou sérii neprotrhne, protože prohrávalo po gólu Kanouteho, který využil velké chyby v obraně. Ovšem Getafe se nevzdalo a v druhé půli vstřelilo tři branky během dvaceti minut.

Jak už bylo řečeno, pro Sevillu to byla druhá porážka v řadě, minulý víkend totiž nestačila doma ani na Mallorcu. Sevilla tedy znovu nedokázala využít příležitost dostat se na čtvrté místo tabulky.

Andalusané nezačali nejlépe, do obrovské šance se totiž hned v úvodu dostal Manu del Moral, jenže tváří v tvář Palopovi selhal a trefil jen boční síť. Sevilla se však vzchopila a v patnácté minutě neměl daleko ke gólu Romaric. Co se však nepodařilo jemu, napravil po půlhodině Frederic Kanoute. Romaric odcentroval z levé strany a hledal jednoho z dvojice Negredo, Kanouté. Díky obrovské hrubce hostujícího obránce se nakonec k míči dostal druhý jmenovaný a podél gólmana Codiny poslal domácí do vedení.

Getafe si vytvořilo slušný tlak již v závěru první půle, ve srovnání s druhým poločasem to však bylo jako nebe a dudy. A za snahu přichází odměna. V sedmapadesáté minutě zahrál v pokutovém území rukou Abdoulaye Konko a Manu del Moral nabídnutou šancí nepohrdl, když ze značky pokutového kopu nezaváhal, i když si domácí brankář Palop na míč sáhl.

Hned o dvě minuty později odcentroval z levé strany Gavilán, jeho přetažený míč si našel Mikua, který obehrál Fernanda Navarra a levačkou poslal Getafe do vedení. A dokonalý obrat završil v sedmdesáté sedmé minutě Pedro Rios, který perfektní dělovkou pod břevno bezmocného Palopa využil slabý odkop domácí obrany po rohovém kopu.

Getafe tak vyloupilo stadion Ramona Sancheze Pizjuana a dostalo se jen tři body za svého dnešního soupeře, navíc má lepší skóre. Hostujícímu trenérovi Míchelovi se muselo notně ulevit, protože v případě dnešní prohry by si musel balit.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele