Premier League - souhrn 24. kola

21.01.2020, 22:29, aktualizováno 23.01.2020, 22:53
Komentáře a souhrny
Liverpool pokračuje ve spanilé jízdě a jeho další obětí je Wolverhampton. Manchester City těsným poměrem zvítězil na půdě Sheffieldu United a pojistil si průběžnou druhou pozici před Leicesterem, jenž rozstřílel West Ham. Chelsea dvakrát neudržela vedení nad oslabeným Arsenalem a výsledkem byla remíza 2:2. Tottenham doma porazil Norwich a dotáhl se na Man Utd.

Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC 1:2

23.01.2020 21:00

Góly: 51. Raúl Jiménez - 8. Jordan Henderson, 84. Roberto Firmino

Velmi těžký úkol čekal v dohrávce 24. kola Premier League na fotbalisty Liverpoolu. Ti nakonec z Wolverhamptonu odvezli tři body, jednoduché to ale nebylo. Na Hendersonovu trefu odpověděl Jiménez, rozhodl tak až v závěru Firmino.

V sedmé minutě dostali Reds příležitost přímého kopu. Jeho exekuce se ujal Alexander-Arnold, příliš úspěšný ale nebyl, zeď totiž srazila míč na roh. Z něj ale anglický reprezentační krajní bek našel přesně hlavu Jordana Hendersona a hosté šli do vedení. Velmi brzy mohl srovnat Doherty, ten však po Nevesově centru naprosto selhal, když netrefil hlavičku z malého vápna.

Po přestávce mohli Liverpoolští zdvojnásobit své vedení. Traorého hrubku v rozehrávce mohl potrestat Salah, jeho střelu z deseti metrů ale zlikvidoval Patrício. A tak se Vlci dočkali vyrovnání. Raúl Jiménez založil rychlý brejk svého týmu a rozehrál balón do křídla na Traorého. Ten vrátil centrem do vápna, odkud mexický kanonýr hlavou uklidil míč za Alissonova záda.

Po hodině hry mohli jít Wolves hned dvakrát do vedení. Traorého pumelici zneškodnil Alisson, úplně stejně si vedl Jiménez, který na gólmana postupoval z úhlu. Poté však domácí nedokázali rozehrát a k zakončení se dostal Salah, ani tentokráte ovšem soupeře nevytrestal.

Remízový stav zničil až Roberto Firmino. Ten dostal balón po pohledné kombinaci Salaha s Hendersonem, navedl si míč na střed a zhruba z úrovně penaltového puntíku uklidil míč nechytatelně na zadní tyč. Patrício byl bezmocný. V nastavení mohl srovnat jota, jenže Jiménezovu pobídku naprosto zahodil a pálil úplně mimo.

Reds si tak na čele udržují šestnáctibodový náskok, který navíc mohou rozšířit za týden, kdy konečně dohrají odložený duel s West Hamem. Wolves jsou na sedmé pozici, mají však stejně bodů jako pátý Manchester United.

Více informací k zápasu

Manchester United - Burnley FC 0:2

22.01.2020 21:15

Góly: 39. Chris Wood, 56. Jay Rodriguez

Burnley získalo cenné tři body, když vyhrálo na půdě Manchesteru United 2:0. Vítězství zařídili Chris Wood a Jay Rodriguez. Pro "Rudé ďábly" jde naopak o další zápas, který v letošní sezoně hrubě nezvládli.

V desáté minutě se domácím rýsovala slibná šance, jenže Fredova dělovka zasáhla jen soupeřova obránce.

United dál tlačili a v šestnácté minutě už jim příliš nechybělo. Na pravé straně měl trochu místa Wan-Bissaka, jeho přihrávka po zemi na vápno měla oči, ovšem spoluhráčům scházel snad jen krok k tomu, aby míč poslali na Popeho branku.

Domácí znovu zahrozili ve třiatřicáté minutě, k brance jim však scházelo kvalitnější provedení. Matić poslal přihrávku mezi obránce na Martiala, jenže tomu dlouho trvalo zpracování a to stačilo Taylorovi k tomu, aby jej skluzem zablokoval tak, že zakončení šlo nad branku.

K překvapení všech domácích příznivců to bylo Burnley, kdo první skóroval. Centrovaný míč lehce prodloužil Mee na volného Chrise Wooda, který střelou z první překvapil De Geu a umístil míč k jeho pravé tyči.

Úvod druhého poločasu sice patřil hráčům v rudém, ale v 56. minutě znovu udeřili hosté. Po rychlé narážečce si na levé straně našel prostor Jay Rodriguez a bombou pod břevno nedal De Geovi šanci zasáhnout.

Domácí se ihned vrhli do útoku a v 63. minutě po narážečce u pokutového území vystřelil James, dobře myšlený pokus prolétl těsně vedle Popeho branky.

United se gólu dočkali v devadesáté minutě, jenže jejich nadšení moc dlouho netrvalo. Shaw sice dostal míč do branky, jenže sudí gól neuznal, protože v souboji s Hendrickem viděl faul.

United i nadále patří páté místo, Wolves se před ně ale díky zápasu k dobru mohou dostat. Burnley poskočilo na třináctou příčku před Newcastle.

Více informací k zápasu

Leicester City - West Ham United 4:1

22.01.2020 20:30

Góly: 24. Harvey Barnes, 45+5. Ricardo Pereira, 81. Ayoze Pérez (pen.), 88. Ayoze Pérez - 50. Mark Noble (pen.)

Bez sebemenšího nároku na vítězství byl West Hamu ve středečním utkání v Leicesteru. Tam po trefách Barnese a Pereiry prohrával už v poločase, a i když Noble korigoval, konečné slovo měl dvěma góly Pérez.

Foxes byli v prvním hracím období jednoznačně lepšími muži na hřišti, což po čtvrtině utkání přetavili v gól. Pereira přebral míč na hranici vápna a štrádoval si to s ním směrem k bráně. Z rohu malého obdélníku poté předložil do tutovky Harveymu Barnesovi, jemuž nečinilo problém uklidit balón do prázdné brány. O ofsajd se rozhodně nejednalo, i když se o to hosté výrazně hlásili.

Spolupráce před prvním gólem se poté otočila krátce před odchodem do šaten. Barnes skvěle vymyslel dlouho přízemní přihrávku skrze vápno až na Ricarda Pereiru, který si na balón počkal a z první jej uklidil nechytatelně za gólmanova záda. Nedlouho po pauze přišel pro domácí problém. Po Schmeichelově zákroku šli do souboje Ndidi s Hallerem, který vyvrcholil v dost přísně odpískaný faul. Exekuce následné penalty se ujal Mark Noble a doprostřed proměnil.

O půl hodiny později přišla stejná standardní situace i na druhé straně. Iheanacho se prosmýkl mezi obránci a Ogbonna situaci hasil jen za pomoci nedovoleného zákroku. K penaltě se tentokráte postavil Ayoze Pérez a bez problémů skóroval. Španěl se dočkal ještě druhé branky. Iheanacho mu ve vápně sklepnul míč a Pérez přízemní ranou uzavřel gólový účet utkání.

V tabulce jsou muži z Leicesteru nadále na třetím místě s již čtrnáctibodovým náskokem na pozice mimo Ligu mistrů. Hammers jsou se zápasem k dobru sedmnáctí, výrazně ohrožení sestupem.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Norwich City 2:1

22.01.2020 20:30

Góly: 38. Dele Alli, 79. Heung-min Son - 70. Teemu Pukki (pen.)

Tottenham měl plné ruce práce i s posledním mužstvem ligy, přesto Norwich nakonec odjel ze severu Londýna s prázdnou. Domácí v zápase dvakrát vedli a až na druhý pokus se jim podařilo těsný náskok uhájit. Po vítězné brance Sona se "Kohouti" vyšvihli na šesté místo, "Kanárci" zůstávají poslední.

V sestavě Spurs se po zotavení zdravotních trablů objevil brankář a kapitán v jedné osobě Lloris, na levém kraji obrany zase dostal důvěru mladý Sessegnon. Na straně hostů chyběl v minulém kole vyloučený Godfrey, jehož na pozici stopera nahradil Hanley. Zraněného Buendíu na pravé straně záložní řady zastoupil Rupp.

"Kanárci" se od začátku zaměřili na obranu, ovšem v desáté minutě dovolili nebezpečně vypálit Lamelovi, proti němuž výborně zasáhl brankář Krul. Šest minut nato zahrozil i Norwich, když těsně vedle tyče střílel Pukki. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval nebezpečně Alli, ovšem Krulovu svatyni přestřelil. Podobně dopadl také pokus Sona z 24. minuty.

Sérii nepřesných střel prodloužil ve 29. minutě hostující Cantwell a za okamžik také Son. Ve 38. minutě už se však neomylně do sítě trefil Tottenham. Souhru Sona s Aurierem zakončil po pasu před bránu od druhého jmenovaného Alli. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem v zádech.

Tři minuty po změně stran se o nechtěné vzrušení postaral Cantwell, jenž podrážkou fauloval Lamelu a nakonec mohl být rád, že mu sudí Kanavagh po poradě s kolegou u videa udělil jen žlutou kartu. Canaries však záhy začali "Kohouty" zlobit i fotbalově. Krátce po přestávce se Cantwell i Pukki ještě zastřelovali, ale v 70. minutě už bylo vyrovnáno. Norwichi se tak zadařilo z pokutového kopu, kterému předcházel Sessegnonův faul ve vlastní šestnáctce na Aaronse. Lloris sice směr penalty vystihl, jenže na pokus Pukkiho k tyči byl nakonec krátký.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen devět minut. To se ke zteči totiž odhodlali Spurs, Mourova tečovaná rána z úhlu se snesla před bránu, kde byl se svou hlavou nejrychleji Son - 2:1. Podruhé už se hostům odpovědět nepovedlo, všechny body tedy nakonec přece jen zůstaly Spurs.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Arsenal FC 2:2

21.01.2020 21:15

Góly: 28. Jorginho (pen.), 85. César Azpilicueta - 63. Gabriel Martinelli, 87. Héctor Bellerín

Zatímco předešlé remízy s Crystal Palace či Sheffieldem United byly z pohledu Arsenalu zklamáním ztrátou, třetí dělba bodů v řadě ze Stamford Bridge nese naopak punc skutečného vítězství. Přestože Kanonýři na půdě Chelsea hráli více než hodinu v oslabení a dvakrát v zápase prohrávali, díky nezlomnému duchu se pokaždé dokázali do utkání vrátit a vydřeli tak navzdory všem předpokladům bláznivou remízu 2:2.

Pro Mikela Artetu šlo o další potvrzení, že hráči stojí za jeho trenérským přístupem, neboť hosté od vyloučení Davida Luize a následné proměněné penalty Jorginha hráli překvapivě lépe, nikoli hůře. Bylo sice zapotřebí maximální efektivity a jisté dávky štěstí, ovšem Arsenal beze zbytku vytrestal Chelsea za bohorovný výkon dvěma srovnávacími trefami Gabriela Martinelliho s Héctorem Bellerínem.

To Frank Lampard bude pozitiva z úterního zápasu hledat hůře. Blues opět mnohdy proti dravému soupeři působili v útočné fázi bezradně a nevyvarovali se ani dalších defenzivních lapsů, jež nezachránil ani kritizovaný Kepa Arrizabalaga, jenž ze dvou střel soupeře dvakrát inkasoval. Souboj o příčky zajišťující postup do Ligy mistrů tak nadále zůstává otevřený, byť desátý Arsenal jeho přímou součástí není. Pokud Manchester United zvládne středeční zápas s Burnley, stáhne čtvrtou Chelsea na rozdíl pouhých tří bodů.

Úvod zápasu vyrovnanému skóre pranic nenasvědčoval. Katastrofální počínání Shkodrana Mustafiho při snaze poslat míč Berndu Lenovi vystihl Tammy Abraham, jehož po obehrání vyběhnuvšího brankáře Arsenalu fauloval David Luiz a daroval tak svému bývalému týmu nejen výhodu pokutového kopu, ale k potěše domácího obecenstva také více než hodinovou přesilovku, neboť jeho zákrok nebyl hodnocen jako snaha o zahrání míče, a tudíž se na něj pravidlo tzv. trojitého trestu nevztahovalo. Jorginho nabídnutou příležitostí nepohrdl a Arsenal zdánlivě čekal předlouhý večer trápení.

Hosté však oproti předešlým rokům nemají tendenci v kritických momentech zalézt do ulity a Chelsea si proti jejich neutuchajícímu nasazení překvapivě nevěděla rady. Po hodině hry navíc Blues vrátili soupeři na oplátku vlastní hrubici v defenzivě a bylo vyrovnáno. Odvrácený roh domácích okamžitě obrátil do protiútoku neúnavný Gabriel Martinelli, jenž využil podklouznutí N’Gola Kantého a nebývalý sprint před tři čtvrtiny hřiště zakončil chladnokrevným obstřelením stínujícího Arrizabalagy.

Jubilejní desátý zásah mladičkého brazilského forvarda v letošní sezoně jen upevnil víru Kanonýrů a přesilovka Chelsea byla patrná ještě méně. A když už domácí přece jen dokázali strhnout vedení zpět na svou stranu, když se z centru Hudsona-Odoie prosadil kapitán César Azpilicueta, trvala jejich radost pouhých pár minut. Rozhodnutí nezakopnout míč do zámezí v reakci na zranění Tammyho Abrahama vyšlo Chelsea pořádně draho, neboť Arsenal z dalšího protiútoku přesunul hru na pravou stranu a uzdravivší navrátilec Héctor Bellerín z hranice šestnáctky k údivu všech přihlížejících obstřelil svou slabší levačkou všechny v čele s Kepou a srovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion 3:1

21.01.2020 20:30

Góly: 36. Harry Wilson, 41. Pascal Groß (vl.), 74. Callum Wilson - 82. Aaron Mooy

Bournemouth po šesti zápasech zase okusil chuť výhry v Premier League. Na domácím Vitality Stadium si poradil s Brightonem a v tabulce si o jedno místo polepšil, byť stále zůstává na sestupových příčkách. Těm se rázem přiblížili o poražení hosté, kteří nevyhráli počtvrté v řadě.

V základní jedenáctce domácích chyběl v minulém kole vyloučený stoper Steve Cook. Díru po něm zalepil Francis, místo záložníka Goslinga pak v útoku nastoupil Solanke. Také v sestavě Seagulls došlo ke dvěma změnám. Manažer Potter nechal odpočívat ofenzivní křídla Trossarda s Connollym, šanci naopak dostal Groß a Jahanbakhsh.

Hosté na nic nečekali a do soupeře se pustili od samého začátku. Bernardova střela po minutě hry příliš povedená nebyla, ovšem pár chvil nato se proti pokusu Maupaye musel vytáhnout brankář Bournemouthu Ramsdale. Ve 28. minutě se souboj stejných borců opakoval a opět byl úspěšnější domácí hráč, jenž zakončení Maupaye brilantně vyrazil, načež dorážku zablokoval Aké.

Cherries se probudili až po půlhodině hry, ovšem stálo to zato. Ve 33. minutě ještě po přihrávce Solankeho trestuhodně minul bránu Rico, ovšem za další tři minuty racci neodvrátili ideálně dlouhý nákop, čehož využil Solanke přihrávkou na volného Harryho Wilsona, který prostřelil gólmana Ryana - 1:0. Navíc ve 41. minutě Bournemouth navýšil svůj náskok. Callum Wilson si po rohovém kopu počínal důrazně v malém vápně a zblízka usměrnil míč do sítě. Gól byl nakonec uznán jako vlastní, neboť balón ještě zasáhl Groß.

Už 3:0 to mohlo být v 59. minutě. Na Fraserův trestný kop si naskočil Billing, Seagulls však zachránil pohotový Ryan. Brighton poté vsadil na útočnou kartu, jenže Ramsdale zneškodnil dva pokusy Dunka i štiplavé rány Maupaye s Mooyem. A tak v 74. minutě opět udeřili domácí. Solanke si připsal druhou asistenci, když vyslal Calluma Wilsona. Ten obešel Ryana a chladnokrevně zakončil.

Cherries byly pochopitelně při chuti a Fraserovi v 78. minutě nechybělo moc k další brance. Nakonec se však o tři minuty později dočkal také Brighton, když odražený míč usměrnil do sítě i s pomocí brankové konstrukce Mooy. Šlo však pouze o čestný zásah, který na konečném účtování nic nezměnil.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Watford FC 2:1

21.01.2020 20:30

Góly: 68. Douglas Luiz, 90+5. Ezri Konsa - 38. Troy Deeney

Hodně nešťastný zápas odehrál Watford na hřišti Aston Villy. Hosté dlouhou dobu vedli a byli také lepším mužstvem, ovšem druhá půle a zejména závěr duelu jim vůbec nevyšel dle představ. Ze šťastného vítězství se tak nakonec radovali domácí, kteří díky zásahu Ezriho Konsy vystoupali mimo sestupové pásmo, kam naopak spadl jejich úterní protivník.

Manažer Villans Smith neučinil v sestavě svého celku po remíze na hřišti Brightonu jedinou změnu. To lodivod Hornets Pearson se podobně "opičit" nemohl, neboť mu ze základní jedenáctky vypadl zraněný Sarr. Jeho místo na křídle tak zaujal Pereyra.

Jako první za to vzal v sedmé minutě kapitán hostů Deeney, jehož projektil skončil vysoko nad břevnem. Po úvodním tlaku Watfordu se karta obrátila a dopředu se začali valit domácí. Výsledkem jejich snahy byla po půlhodině hry střela Grealishe nad bránu. Ve 38. minutě se však jako první prosadili "Sršni". Deulofeu si naběhl za obranu soupeře, z pravé strany nacentroval před bránu, kde se poměrně snadno prosadil hlavou Deeney - 0:1. Ještě těsně před přestávkou mohl skórovat i sám Deulofeu, jenže z úhlu rozvlnil jen boční síť.

Sedm minut po změně stran nebyli Hornets daleko od navýšení náskoku, to by však v bráně Villans nesměl stát gólman Reina, který nejprve odvrátil nabídku Deulofeua a poté se blýskl proti střele i dorážce Deeneyho. Krátce poté zahrozil na druhé straně Targett, ale hlavou trefil jen připraveného brankáře Fostera. Trézéguet po hodině hry zase nemířil ani mezi tři tyče.

V 68. minutě už ale bylo vyrovnáno. Targettův centr prosvištěl pokutovým územím a až na zadní tyči jej do brány usměrnil střídající Luiz. Rázem se karta obrátila a Aston Villa usilovala po zisku tří bodů. Těch se domácí nakonec dočkali z poslední akce zápasu. Reinův nákop z nastaveného času sklepl Mings pro Konsu, jenž pohotovou střelou překonal Fostera a rozhodl o výhře Villans.

Více informací k zápasu

Everton FC - Newcastle United 2:2

21.01.2020 20:30

Góly: 30. Moise Kean, 54. Dominic Calvert-Lewin - 90+4. Florian Lejeune, 90+5. Florian Lejeune

Nečekané selhání? Výbuch? Katastrofa? To si asi po utkání s Newcastlem říkali fanoušci Evertonu. Ten totiž ještě na začátku nastavení vedl po brankách Keana a Calverta-Lewina 2:0, jenže pak se slova ujal Lejeune, který dvěma brankami v úplném závěru vyrovnal na konečných 2:2.

Domácí byli týmem, který soupeřovu bránu ohrozil jako první. Stalo se tak v deváté minutě, na přízemní centr Thea Walcotta těsně nedosáhli Calvert-Lewin a Kean. Oba hráči se chytali za hlavu, pokud by se k míči jeden z nich dostal, jednalo by se o čistou gólovku.

O čtyři minuty později Everton zahrozil snad ještě více. Walcott ve středu hřiště přiťukl míč Moiseovi Keanovi, který doběhl před šestnáctku a křížnou střelou na vzdálenější tyč protáhl hostujícího brankáře. Ten balón vytěsnil na roh.

Ve třicáté minutě už domácí slavili gól. Nákop Miny prodloužil jeden z domácích hráčů k Bernardovi, který balón poslal za obranu na rozběhnutého Moise Keana. Ten vypálil po zemi a míč prošel pod tělem padajícího Dúbravky až do sítě.

Další příležitost skórovat měli domácí na začátku druhé půle. Po hezké kombinaci vysunul Walcott spoluhráče Bernarda, který balón přes vybíhajícího Dúbravku poslal nad břevno.

V 54. minutě však měli Ancelottiho svěřenci dvojnásobný náskok. Lucas Digne poslal do šestnáctky krásnou přihrávku, která prošla až na Dominica Calverta-Lewina a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře.

Dvě obrovské šance na navýšení vedení měli domácí čtvrthodiny před koncem. Parádní ránu vypustil zpoza šestnáctky Bernard. Míč padal k levé tyči, ale Dúbravka ho stačil pravou rukou vytáhnout mimo svou bránu. Po chvíli další nebezpečná střela zpoza pokutového území mířila na hostující bránu. Dominic Calvert-Lewin pálil po zemi k pravé tyči a slovenský gólman si připsal další dobrý zákrok.

Zápas spěl ke svému konci, když se začaly dít divy. V 94. minutě se hostům podařilo snížit. Po rohovém kopu vznikl před domácí bránou závar a Florian Lejeune dokázal zakončit krásnými nůžkami.

O minutu později si snad každý fanoušek Evertonu musel myslet, že je ve zlém snu. Po obrovském závaru a několika dorážkách míč skončil v rukavicích brankáře Pickforda. Rozhodčí však dostal na hodinky informaci, že míč již před tím přešel brankovou čáru. Gólman Evertonu totiž vyrážel balón z kopačky Floriana Lejeuneho těsně za ní.

Oba celky tak mají i nadále stejně bodů a patří jim dvanáctá, potažmo třináctá příčka.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Manchester City 0:1

21.01.2020 20:30

Góly: 73. Sergio Agüero

Dlouho čekali hráči Manchesteru City na to, až konečně rozvlní síť za Hendersonovými zády. Tři čtvrtiny zápasu se jim to nedařilo, až poté přišel střídající Agüero a po pěti minutách jediným gólem rozhodl o vítězství hostů.

Jako první trochu překvapivě zahrozili Blades, přečíslení tří hráčů proti dvěma ale skončilo jen míčem pro Edersona. Citizens se osmělili po dvaceti minutách, kdy rychlý protiútok skončil zblokovanou střelou. Hodně ekvilibristicky mohl skóre otevřít Otamendi, jeho nůžky po rohovém kopu ale Henderson lapil.

V pětatřicáté minutě předvedl fantastickou individuální akci Jesus, který se prosadil přes dva hráče a ten třetí musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu. Jelikož to již bylo hluboko v pokutovém území, kopala se penalta. Té se ujal sám faulovaný, hrubě se mu ale nepovedla a gólman ji zneškodnil.

Gabriel Jesus se kýžené trefy nedočkal ani po hodině hry, kdy mu hlavička úplně nesedla a pro Hendersona se stala snadným soustem. Na opačném konci hřiště Ederson vyrazil Bashamovu ránu, úspěšná nebyla ani následná dorážka patou. O něco později chybělo jen pár centimetrů ke gólu McBurniemu, který míč trefil jen špičkou kopačky.

To už byl na hřišti čerstvý Sergio Agüero, který si zanedlouho naběhl na De Bruyneho fantastickou kolmici mezi bránící linií a brankářem. Argentinskému kanonýrovi už nečinilo problémy uklidit míč do odkryté svatyně. Ve zbytku utkání si jedinou šanci vypracoval Sterling, který ale zamířil mimo.

Bleděmodří si tak v tabulce pojistili druhé místo před Leicesterem, Sheffield United se i přes porážku drží mezi nejlepšími osmi.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Southampton FC 0:2

21.01.2020 20:30

Góly: 22. Nathan Redmond, 48. Stuart Armstrong

Hráči Southamptonu vyhráli na londýnské půdě Crystal Palace 2:0 a přeskočil jej díky tomu v tabulce. O góly se postarali Redmond a Armstrong. Saints tak se svým soupeřem neprohráli už počtvrté v řadě.

Byla teprve čtvrtá minuta a rozhodčí už museli řešit sporný moment. Po dlouhém nákopu se dostal k míči na pravé straně Armstrong. Obrana Crystal Palace měla co dělat s Longem, ale nakonec se po pádu útočníka hostů penalta nepískala.

V devatenácté minutě se po autovém vhazování Armstronga hosté u míče příliš dlouho nezdrželi. Do stoprocentní šance se dostal Tosun, který ale zaváhání Vestegaarda nepotrestal. Jeho rána vylétla nad břevno.

Po dvaadvaceti minutách se hosté dostali do vedení. Stephensův pas na hranici pokutového území si mezi třemi protihráči perfektně stáhl do pohybu Nathan Redmond. Následně si pohrál i s dalším soupeřem a nakonec vypálil raketu k levému hornímu rohu.

Další přesnou střelu přidali Saints tři minuty po přestávce. Po řadě odrazů skončil míč u Stuarta Armstronga, který si připravil balon na pravačku a poté nechytatelně vystřelil k levé tyči. Guaita marně plachtil vzduchem k tyči, na míč si ani nesáhl.

Třetí gól hostů mohl v 62. minutě přidat Shane Long. Po přihrávce od Obafemiho šel útočník hostů sám na Guaitu, ale napálil jen přesný střed branky, kde byl domácí gólman.

Domácí se k žádnému většímu tlaku nezmohli a hosté se nemuseli nikam hnát, takže už diváci další branku neviděli. Crystal Palace je jedenáctý, Southampton devátý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC23221054:1567
2.Manchester City24163565:2751
3.Leicester City24153652:2448
4.Chelsea FC24124841:3240
5.Manchester United2497836:2934
6.Tottenham Hotspur2497838:3234
7.Wolverhampton Wanderers24810635:3234
8.Sheffield United2489725:2333
9.Southampton FC24941131:4231
10.Arsenal FC24612632:3430
11.Crystal Palace2479822:2830
12.Everton FC24861028:3530
13.Burnley FC24931228:3830
14.Newcastle United24861024:3630
15.Brighton & Hove Albion24671127:3425
16.Aston Villa24741331:4525
17.West Ham United23651227:3823
18.AFC Bournemouth24651323:3723
19.Watford FC24581121:3623
20.Norwich City24451524:4717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1011)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele