24. kolo
22.01.2020 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham z trápení proti Norwichi vysvobodil Son

Tottenham měl plné ruce práce i s posledním mužstvem ligy, přesto Norwich nakonec odjel ze severu Londýna s prázdnou. Domácí v zápase dvakrát vedli a až na druhý pokus se jim podařilo těsný náskok uhájit. Po vítězné brance Sona se "Kohouti" vyšvihli na šesté místo, "Kanárci" zůstávají poslední.

V sestavě Spurs se po zotavení zdravotních trablů objevil brankář a kapitán v jedné osobě Lloris, na levém kraji obrany zase dostal důvěru mladý Sessegnon. Na straně hostů chyběl v minulém kole vyloučený Godfrey, jehož na pozici stopera nahradil Hanley. Zraněného Buendíu na pravé straně záložní řady zastoupil Rupp.

"Kanárci" se od začátku zaměřili na obranu, ovšem v desáté minutě dovolili nebezpečně vypálit Lamelovi, proti němuž výborně zasáhl brankář Krul. Šest minut nato zahrozil i Norwich, když těsně vedle tyče střílel Pukki. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval nebezpečně Alli, ovšem Krulovu svatyni přestřelil. Podobně dopadl také pokus Sona z 24. minuty.

Sérii nepřesných střel prodloužil ve 29. minutě hostující Cantwell a za okamžik také Son. Ve 38. minutě už se však neomylně do sítě trefil Tottenham. Souhru Sona s Aurierem zakončil po pasu před bránu od druhého jmenovaného Alli. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem v zádech.

Tři minuty po změně stran se o nechtěné vzrušení postaral Cantwell, jenž podrážkou fauloval Lamelu a nakonec mohl být rád, že mu sudí Kanavagh po poradě s kolegou u videa udělil jen žlutou kartu. Canaries však záhy začali "Kohouty" zlobit i fotbalově. Krátce po přestávce se Cantwell i Pukki ještě zastřelovali, ale v 70. minutě už bylo vyrovnáno. Norwichi se tak zadařilo z pokutového kopu, kterému předcházel Sessegnonův faul ve vlastní šestnáctce na Aaronse. Lloris sice směr penalty vystihl, jenže na pokus Pukkiho k tyči byl nakonec krátký.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen devět minut. To se ke zteči totiž odhodlali Spurs, Mourova tečovaná rána z úhlu se snesla před bránu, kde byl se svou hlavou nejrychleji Son - 2:1. Podruhé už se hostům odpovědět nepovedlo, všechny body tedy nakonec přece jen zůstaly Spurs.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Davinson, Sessegnon - Gedson, Eriksen - Lo Celso, Alli, Lucas - Son

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Gazza - Aurier, Dier, Toby, Sanchéz, Sess - Gedson, Lo Celso - Alli, Lucas - Son

Reagovat
smazaný uživatel

Na čo 3-5-2-1 doma proti poslednému? Jeden CB je tam zbytočne do zatvorenej obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Aurier a Sess by šli primárně do ofenzíví a ve středu Gedson a Lo Celso jsou taky spíš ofenzivní. Dier by mohl hrát víc před stoperama.

Reagovat
smazaný uživatel

Další důvod je, že nechci vidět v sestavě Eriksena a Lamelu, i ten Alli by mohl posedět...

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
jk

Reagovat
GarethBaleCZ

Reagovat
klvana

"Na White Hart Lane prožívají vcelku utrápenou sezónu"

Tottenham už na WHL nějakou dobu nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

na WHL hraje stále akorát stadion má jiný název

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele